(Arkiv)

Statens Serum Institut: Smittetrykket er halveret

På et pressemøde mandag fortæller Statens Serum Institut, at smittetrykket i Danmark er blevet halveret. Professor fra Syddansk Universitet vurderer, at vi allerede i denne uge eller den næste vil se corona-kurven knække.
Statsminister Mette Frederiksen (S) siger mandag, at man muligvis skal arbejde eller gå i skole på andre tidspunkter, end man er vant til, når samfundet måske åbner efter påske.

Mette F.: Danskere skal arbejde forskudt under genåbning

Statsminister Mette Frederiksen varsler, at Danmark kan åbne gradvist efter påske. Regeringen vil i dialog med fagforbund og erhvervsorganisationer snarest muligt.
Professor Jens Lundgren fra Rigshospitalets infektionsmedicinske klinik siger i en video til Region Hovedstadens ansatte, at man gerne må gå på arbejde med forkølelse eller hoste, skriver Jyllands-Posten. (Arkivfoto)

Coronavideo skaber usikkerhed om regler for sundhedspersonale

Dansk Sygeplejeråd opfordrer sundhedspersonale til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger trods forvirring.
Vi kommer til at opleve konsekvenserne i to tempi, forudser Søren Dinesen Østergaard: Først en akut forværring hos folk, der i forvejen lever med psykisk sygdom og dernæst en form for 'post-coronareaktion', hvor vi ser en kæde af afledte effekter.

Kan man også blive psykisk syg af coronavirus?

Meget tyder på, at de ekstreme forandringer af samfundet forårsaget af coronavirus forværrer eksisterende psykiske sygdomme og øger antallet af nye tilfælde, mener psykiatri-professor.
Psykologer vil tilbyde videokonsultationer for borgere, der på grund af corona ikke er meget for eller har mulighed for at bevæge sig udenfor. (Arkivfoto)

Psykologer tilbyder konsultationer på video under coronakrisen

Mange danskere har ondt i psyken, og coronakrisen har ikke gjort det bedre. Samtidig er det problematisk i denne tid at gå til psykolog, og derfor kommer der nu en videoløsning.
Landets genbrugsstationer og -pladser er lukkede for private - lige pånær i Silkeborg. (Arkiv)

KL anbefalede at lukke genbrugspladserne – men Silkeborg holder åbent

I rigtig mange kommuner har man lukket for privates adgang til genbrugspladserne. Men sådan er det ikke i Silkeborg.
Det er svært at sige, præcis hvad det koster at redde et menneskeliv under coronaepidemien. Men prisen bliver høj, siger to sundhedsøkonomer. (Arkivfoto)

Økonomer peger på enorm regning per reddet liv i Danmark

Det er dyrt for det danske samfund at redde menneskeliv som følge af coronavirussen, siger sundhedsøkonomer.
Der bliver stille på Orientkaj Station på lørdag, selvom den nye metrolinje M4 åbner. Billedet er fra januar, hvor byggeriet stadig var i gang.

Ny metro åbner i stilhed: Folk skal holde sig væk

Den nye Nordhavns-metro i København vil blive åbnet uden nogen fest og i absolut stilhed. Og fra mandag træder nye køreplaner i kraft hos Movia med færre afgange. Alt sammen for at tilpasse sig coronasituationen.
Der er problemer for blandt andre medlemmer af Dansk Sygeplejeråd med at få adgang til hurtig afklaring af coronasmitte, lyder det fra forbundets formand, Grete Christensen. (Arkivfoto)

Sundhedsansatte kæmper med at få adgang til coronatest

Plejehjem og fagforbund melder om problemer for medlemmer med at få adgang til hurtig afklaring af coronasmitte.

Kommuner skærer i rengøring hos ældre for at mindske smitterisiko

I sidste uge reducerede både Aarhus og Middelfart kommuner den praktiske hjemmehjælp på grund af corona-udbruddet. Nu følger flere kommuner trop.

Mettes smittespredning i supermarkedet

Statsministeren begik sin første fejl i en veleksekveret krisehåndtering ved pressemødet onsdag ved ikke at adressere risikoen ved hamstring som et boost af smittespredningen. Det bør give stof til eftertanke, skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar.
Folketinget har torsdag hastebehandlet og vedtaget regeringens lovpakke med en række vidtgående tiltag, der skal være med til at inddæmme coronavirus i Danmark.

Nu kan minister tvangsindlægge coronamistænkte personer

Regeringen kom ikke igennem med sit ønske om, at myndigheder kunne komme ind i folks hjem uden retskendelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.