Forvaltning

En større skandale er i gang i et byråd, hvor en eller anden har lækket personfølsomme oplysninger.

Læk skaber skandale

Lækket af navne på ansøgere til topjob i kommune har udløst en større skandale. Nu er politiet sat på sagen, og to Venstre-politikere er gået fra partiet på grund af sagen om læk.

Nyt værktøj til dig

Nu kan du nemt og hurtigt følge med i, hvad din kommune - og andre kommuner - udsender af nyheder. NB-Kommune samler kommunernes pressemeddelelser og egne nyheder ét sted og opdaterer hele tiden.
Læg mærke til teksten nederst i venstre hjørne. Den forklarer lidt om, hvorfor et helt byråd er blevet gjort til grin i det populære tv-show Natholdet.

‘Er der nogen frække piger på linjen?’

Byråd leverer en pinlig og sjov udstilling af, hvordan et virtuelt byrådsmøder kan begynde. Der jokes med sexistiske undertoner, og et byrådsmedlem får skænket rødvin.
Retten i Lyngby har mandag taget hul på en af de sidste kapitler i Atea-sagen, der handler om bestikkelse. I sagen er en tidligere it-chef i Rudersdal Kommune tiltalt. (Arkiv)

Kommunal it-chef tog på golfrejser med Atea-salgschef

En tidligere chef i Rudersdal Kommune fortæller, at han tænkte, at Atea betalte del af private golfrejser.
I stedet for at fyre beskyldninger af mod medarbejdere og kommunen på Facebook, så skal utilfredse borgere langt hellere gå i dialog. Den opfordring kommer fra borgmester Mogens Gade (V) fra Jammerbugt Kommune på baggrund af en retssag. (Fotoet har ikke noget sagen at gøre)

Borgmester: Medarbejdere skal ikke finde sig i at blive ærekrænket

Medarbejdere i kommunerne skal ikke finde sig i beskyldninger om bestikkelse og manipulation. Det er konklusionen efter en spektakulær retssag i Nordjylland.
"Folk, der er ansat i det offentlige, har de samme rettigheder, som alle andre mennesker," siger Tønders borgmester Henrik Frandsen (Tønder Listen).

KL: Topembedsmand må gerne blande sig i politik

Der var intet forkert i, at fagchef Lars-Erik Skydsbjerg hjalp borgmester Henrik Frandsen med at få oprettet en ny hjemmeside. Der skelnes meget mellem, hvad man gør som privatperson og som ansat, fastslår KL.
SF vil gøre det forbudt for det offentlige at sende beskeder til borgere om aftenen, i weekender og i ferier. (Arkiv)

SF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Man skal ikke have besked om kontanthjælpssamtale eller modtage en bøde på eksempelvis juleaften, mener SF.
Anklager om svigt på børne- og familieområdet får ANkestyrelsen til at bede Horsens Kommune om en forklaring. (Arkiv)

Anklager om svigt: Ankestyrelsen overvejer tilsynssag mod kommune

På baggrund af to bekymrende henvendelser om systematisk svigt på børne- og familieområdet har Ankestyrelsen bedt Horsens Kommune om at forklare sig.
Tre kommuner har været med i frikommuneforsøg, der har skåret ned på bureaukratiet og i stedet haft børn og deres familier i øjenhøjde, viser evalueringer. (Arkiv)

Frikommuneforsøg i familieafdelingen begejstrer kommuner

I tre år har tre kommuner haft frie hænder i forsøgsordning på børne- og familieområdet, hvor forvaltningerne har skruet ned for dokumentation og op for borgernær aktion. Kommunerne beder Folketinget om grønt lyst til at fortsætte.
Der sker store ting i toppen af ledelsen i Fredericia Kommune. Kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe er fritaget for tjeneste, og en ny borgmester er lige tiltrådt.

Kommunal topembedsmænd hjemsendt i sag om særbehandling

Direktør fritaget for tjeneste og hjemsendt, efter at nu fratrådt borgmester købte attraktiv villagrund.
Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.
Det er sagsbehandlerne i Familieafdelingen, der afgør, hvilke familier der skal indstilles til julehjælp - en hjælp, familierne ikke selv skal søge om. (Arkiv)

Tradition: Her uddeler sagsbehandleren julehjælp til børnefamilier

Børn i trængte familier er udgangspunktet for sagsbehandlerne i fynsk kommune, når de på eget initiativ uddeler særlig julehjælp til 'deres' familier.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.