I flere uger har syv nordjyske kommuner været underlagt særlige coronatiltag. De sidste tiltag er nu blevet ophævet. (Arkivfoto)

Faldende smitte ophæver sidste særlige tiltag i Nordjylland

De sidste særlige coronatiltag i syv nordjyske kommuner er ophævet. Tiltag i Vestjylland er stadig gældende.
(Arkiv)

Vi kan ikke straffe os ud af elevfravær

SYNSPUNKT: Sidste år fik skolerne pålagt en ny myndighedsopgave, da regeringen ville gøre op med parallelsamfundet: Gør noget ved elevernes ulovlige fravær ved at sanktionere familierne. En problematisk tilgang til et problem, som gør vores samarbejde med forældre svært, fordi elevfravær kræver en helt anden tilgang end trusler og sanktioner.
(Arkiv)

Flere partier vil granske Rigspolitiets opkald til minkavlere

Det er fuldstændig uholdbart, hvis man ikke kan stole på politiet, lyder det fra flere partier.

De fleste restriktioner i Nordjylland bliver lempet

Fra torsdag frarådes nordjyder ikke længere at rejse på tværs af landet. Fredag må restauranter åbne.
En fokusrapport fra Statens Serum Institut viser, 14 procent af landets skoler og efterskoler har oplevet et muligt udbrud med coronavirus siden skolestart.

Hver syvende skole har haft muligt coronaudbrud siden august

14 procent af landets skoler og efterskoler har oplevet et muligt udbrud med corona siden skolestart i august.
Statens Serum Institut vurderer i en prognose, at coroansmitten vil stige i alle landets fem regioner de kommende 14 dage. Estimatet er dog forbundet med en betydelig usikkerhed, understreger instituttet. (Arkivfoto).

Seruminstituttet venter stigende coronasmitte de næste to uger

Ifølge prognose fra SSI ser coronasmitten ud til at tage til i fart i hele landet de næste 14 dage. Se prognoser for de enkelte regioner her.
Indbyggerne i syv nordjyske kommuner opfordres fortsat kraftigt til ikke at bevæge sig uden kommuner. Den kollektive trafik til resten af landet er fortsat indstillet. (Arkiv)

Nordjyske restriktioner lempes – borgmestre vil have åbnet mere

Borgmester i Vesthimmerland vil have fri bevægelighed af arbejdskraft i Nordjylland og foreslår flere test. Se status på smitten i syv nordjyske kommuner her.
Ansatte i grænsekommune risikerer at skulle gå 14 dage i karantæne uden løn, hvis de tager en smuttur over grænsen. (Arkiv)

Kommune: Vi tager din løn hvis du krydser grænsen

Kommune strammer kravene til medarbejdere, der ikke følger myndighedernes anbefalinger om ikke at rejse over grænsen. Lokal lærerforening synes, det er problematisk.
Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, Randers Kommune, genåbner jobbank for vikarer under anden bølge af coronapandemien. (Arkiv)

Kommune genåbner jobbank for vikarer

Behovet for vikarer til opgaverne i kommunerne er igen blevet yderst aktuel under anden bølge af coronapandemien. I Randers forbereder man sig ved at genåbne forårets jobbank.
(Arkiv)

Udvalg vil have uvildig undersøgelse af ulovlig minkinstruks

Det var ulovligt at kræve også raske mink aflivet, og det skal nu undersøges, hvad regeringen vidste.
Dronninglund i Brønderslev Kommune er et af de områder, som bliver ramt af nye restriktioner på grund af minksmitte. (Arkiv)

Nordjyder skal holde sig inden for egen kommune

Borgere i syv nordjyske kommuner skal så vidt muligt holde sig inden for egen kommunegrænse.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har mandag morgen meddelt, at brobygningen for landets skoleelever aflyses, og at det træder i kraft fra på torsdag. Det skyldes den nuværende coronasituation. Her ses ministeren til et coronapressemøde søndag.

Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Brobygningen for tusindvis af landets skoleelever aflyses på grund af frygt for smittespredning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.