"Der er behov for, at myndighederne er mere klare i deres udmelding om, hvem der skal prioriteres. Lige nu er der en tendens til, at alle prøver at stille sig forrest," siger formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen.

Handicappede føler sig glemt i vaccineplanen

Der er stor usikkerhed om, hvornår personer med handicap eller sjældne sygdomme kan få en vaccination mod corona, og derfor bør myndighederne melde klarere ud, lyder det fra flere organisationer.
SF's børneordfører Jacob Mark vil have en uafhængig klageinstans for børn, der ikke får den hjælp, de har krav på, i kommunerne.

SF vil have særlig klageinstans for handicappede børn

SF genopliver et gammelt forslag om, at handicappede børn skal kunne klage over manglende hjælp i skolen. Kommunerne snyder ifølge SF på vægten i nogle tilfælde.
Aarhus Rådhus.

Chris er blevet overset i flere år: Endelig er der håb for familien

Hvis det står til flere byrådspolitikere i Aarhus Kommune, skal der nu rettes op på forholdene for voksne handicappede.
Hans Erik Møller (S), næsteformand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune, står med en ekstraregning på millioner for ulovligt opkrævet rengøringsbetalinger til borgere på botillbud. (Arkiv)

Handicappede har i årevis fejlagtigt betalt for rengøring

Esbjerg Kommune har gennem flere år opkrævet betaling for mad og rengøring af svært handicappede i botilbud. Nu skal kommunen betale millioner tilbage til borgerne.
Sunhedsminister Magnus Heunicke (S) kunne fredag præsentere en aftale om udmøntning af 600 millioner kroner til styrket psykiatri. (Arkiv)

Mere personale skal gavne psykiatrien fremover

Regeringen og Danske Regioner er enige om udmøntning af 600 millioner kroner. De skal sikre bedre normeringer.
Børn som har brug for at blive anbragt bliver formentligt nogle af ofrene, når kommunerne med den nye udligningsreform får styrket incitament til at anbringe børn indenfor kommunegrænsen.

Kommentar: Rod i cpr-registre straffer svage borgere

Børn og handicappede bliver hårdt ramt af konflikt mellem ministerium og private konsulentfirmaer, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar. Han forudser også, at det vil skade innovationen på det sociale område.
(Arkiv)

Socialpædagogerne vil have national specialeplan

Kvaliteten skal hæves i de sociale tilbud over hele landet, og en specialeplan, som man kender fra sundhedsområdet, er et af forslagene fra Socialpædagogernes høring tirsdag.
Forholdene på et bosted i Norddjurs Kommune er af tidligere ansatte beskrevet som værende under al kritik gennem en årrækken. (Arkivfoto)

Ansatte på bosted står frem: Trusler og stikkerkultur på jobbet

De var ansat til at passe på samfundets svageste borgere. Nu står ansatte i Norddjurs Kommune frem og fortæller om en betændt hverdag med løgne, dårligt arbejdsmiljø og trusler om fyringer.
Spareplaner for socialområdet i Aarhus Kommune skaber dybe frustrationer for handicappede og pårørende. (Arkivfoto)

Handicappede føler sig ladt i stikken i Aarhus

En lang række organisationer fører an i demonstrationer mod besparelser på handicapområdet. S-byrådspolitiker forstår godt frustrationerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.