I New Zealand er regeringen gået 20% ned i løn i det kommende halve år. For at vise samfundssind. Hvad gør vi - Og gør vores fagforeninger det for os? Spørger Maike Raaghauge

Samfundssind i den offentlige sektor

Samfundssind handler om mere en blot at tjekke ind på skolen. Hos os er vi i gang med nogle byggesager, men hvor går man hen som offentligt ansat, når man vil hjælpe samfundets økonomi på fode igen? spørger skoleleder Maike Raahauge.
Ikast/Brande rådhus. (Arkiv)

17 kommuner får et plaster på coronasåret

Social- og indenrigsministeriet fordeler 500 millioner kroner i ekstraordinære lån til 17 udvalgte kommuner. Se hvilke kommuner, der får penge, her.
Historiecenter Dybbøl Banke er et af de videnspædagogiske aktivitetscentre, der kan forvente en økonomisk håndsrækning fra Folketingets partier pga. corona-nedlukningen. (Arkiv)

Folketinget er klar med coronahjælp til videnscentre

Et flertal af Folketingets partier er enige om hjælpepakke til landets videnspædagogiske aktivitetscentre.
Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skal en omfattende opkvalificeringspakke til ledige hjælpe folk godt videre og virksomheder med de medarbejdere, de har brug for. (Arkivfoto)

Regeringen vil opkvalificere ledige tilbage i arbejde

Regeringen arbejder på en stor opkvalificeringspakke til dem, der blandt andet under krisen er blevet ledige.
Trafikselskabet Midttrafik er havnet i alvorlige økonomiske vanskeligheder på grund af coronakrisen. Billetindtægterne er faldet med 90 procent de seneste måneder.

Trafikselskab bløder og sender ekstraregning til kommuner

Coronakrisen har ført til enorme økonomiske problemer for Midttrafik i Jylland, der nu sender kæmpe ekstraregning til 18 ejerkommuner. De kræver til gengæld, at staten efterfølgende sender en hjælpepakke.
Private plejevirksomheder er en del af samfundets beredskab. De tager opgaven med oprejst pande, men der er ingen hjælpepakker målrettet dem, skønt de er med helt i front under corona-udbruddet

Plejevirksomheder i kommunernes tjeneste uden hjælpepakker

Private plejevirksomheder er i en særlig situation: De skal indgå i kommunernes coronaberedskab samtidig med, at de mister omsætning og har øgede udgifter til værnemidler. 'Det kalder på en håndsrækning', siger ejerleder.
Selvom landet nu lukkes langsomt op er der fortsat stor risiko for at hjælpepakkerne ikke når frem og virksomheder må lukke fordi myndighederne er for langsomme.

Bureaukratialarm: Hjælpepakkerne går for langsomt

Mange SMV’er oplever, at der er gået bureaukrati i hjælpepakkerne. Noget, der skulle være en akuthjælp, lader vente på sig. 'Vi har søgt tre hjælpepakker, men endnu ikke fået svar,' siger Freddy Hejgaard, der ejer tre tvangslukkede virksomheder.
Værket i Randers er et af seks større, kommunale koncert- og kulturhuse, som nu kan ansøge om støtte fra den nye nødpulje.

Sådan vil politikerne hjælpe kulturlivet

Mindre begivenheder kan nu også få kompensation, og kommunale kulturinstitutioner sidestilles med selvejede.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag indleder mandag forhandlinger med Folketingets partier om ekstra hjælp til udsatte grupper under coronakrisen. (Arkivfoto)

Socialminister vil afsætte ti millioner til ensomme handicappede

Coronakrisen har været særlig hård for personer med handicap, som regeringen derfor vil målrette hjælp til i kampen mod ensomhed.
Et bredt flertal i Folketinget er enig om, at offentligt støttede kulturorganisationer som museer og teatre kan få del i regeringens hjælpepakker. (Arkivfoto)

Hjælpepakke på 140 millioner til museer og teatre er på plads

Flertal i Folketinget er enig om hjælpepakke til teatre og museer, som vurderes at løbe op i 140 millioner.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) erkender, at det er en kamp mod uret at få støttepakkerne til at virke hurtigst muligt. (Arkiv)

Virksomheder må klare lønningsdag uden statsstøtte

Over 15.000 firmaer med hjemsendte medarbejdere har søgt om lønkompensation. Men udbetaling trækker ud.
Erhvervsminister Simon Kollerup og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen ved den teknisk gennemgang af hjælpepakker i Finansministeriet den 19. marts 2020..

10.000 virksomheder har søgt om hjælp for at undgå fyringer

På få dage har over 10.000 virksomheder valgt at søge om lønkompensation og sende deres medarbejdere hjem i stedet for at opsige dem. "Jeg er meget glad for det er med til at undgå i titusindvis af fyringer." siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.