Et er at blive testet. Når det er sket skal du vente og indtil da er du formelt sygemeldt, men hvad nu hvis testen er negativ og viser, at du er rask, selvom du er sygemeldt?

Sygefravær, samtaler og statistik i en coronatid

Test og ventetid præger sygefraværsstatistik og vikarbudget. Fremtidens sygefraværssamtaler vil handle om personale sygemeldt på grund af Sundhedsstyrelsens retningslinjer eller ventede på testsvar. Selvom svaret er negativt, tæller de i statistikken, skriver skoleleder Maike Raahauge.
Genåbningen kræver flere hænder. Skoleleder Maike Raaghauge reflektere over om man kan dublere medarbejderne, som tvillingerne her (Arkivfoto)

Send flere folk

'Jeg har brug for at dublere mit personale, så de kan være tre steder på en gang,' skriver skoleleder Maike Raahauge, der kæmper med at bemande mange rum med få børn. Først opskalerede hun med vikarer, og i dag kommer næste forstærkning - 14 pædagogmedhjælpere. Læs hendes refleksion om at modtage nye medarbejdere i en kultur, hvor man ikke mødes.

Digitale MUS-samtaler

Vi har fået en masse erfaring med digitale møder. De er gode, når dagsorden er tydelig, men er de gode til stormøder og MUS-samtaler? Og hvor godt kan man afkode nonverbal kommunikation? Det skriver leder Janni Juhl-Petersen om.
340 personer i Danmark er konstateret smittet med coronavirus i Danmark. Én af dem er indtil videre raskmeldt, som offentligheden kender til. Det er særligt ældre og svækkede borgere, som er udsat. (Arkivfoto)

Kommunens ansatte er i risikozonen

Flere kommunale medarbejdere over hele landet mærker konsekvenserne af spredningen af coronavirus. KL udsender video med opfordring til at gøre ekstra indsats for at passe på ældre og svage medborgere
Flyselskabet SAS føler sig økonomisk udfordret, efter at coronavirusset fortsat spreder sig yderligere i de nordiske lande, skriver Dagens Næringsliv. (Arkivfoto)

SAS beder sine ansatte skære 20 procent af lønnen

SAS beder ansatte om at gå 20 procent ned i både tid og løn og ledelsen går forrest. Men det bliver næppe taget godt imod blandt ansatte, siger fagforeningsformand.
- Jeg undrer mig over, at der er offentligt tilgængelige billeder af jobansøgerne. Og jeg undrer mig også over, at højden på ansøgerne skulle være vigtig, siger Marlene Spanger, lektor ved Aalborg Universitet. (Arkiv)

3F: Database med jobansøgere minder om slavehandel

Arbejdsgivere kan søge ansatte ud fra udseende, alder og højde i database med jobansøgere. Fagforbund og lektor er stærkt forundrede over fremgangsmåden.

Covid-19: Mediernes spørgeiver spilder kommunernes tid

Kommentar: Efter en uge med breaking news om covid-19 tager medierne nu næste spadestik i jagten på historier. Men de bør stoppe tæppebombardementet af spørgsmål til kommunerne og udvise øget omtanke og indsigt, skriver redaktør Steen Houmark.
Samskabt styring er udviklet og afprøvet på flere forskellige områder - blandt andet på ældreområdet, børneområdet og på det sociale område. (Arkiv)

Ny metode skal rydde op i bøvl og bureaukrati på kommunekontoret

Ny kampagne sætter fokus på, hvordan medarbejdere og ledere sammen kan fjerne bøvl og skabe mere mening i hverdagen - til gavn for både medarbejdere og borgere. Metoden til det hedder Samskabt styring.
(Arkiv)

Mange offentligt ansatte når ikke at holde frokostpause

Hver tredje ansatte i ældreplejen, børneområdet og andre velfærdsinstitutioner må springe frokostpausen over mindst én gang om ugen. Det kan blandt andet betyde øget sygefravær på grund af stress.
(Arkiv)

Efter hårdt psykisk arbejdsmiljø og påbud: Arrest indstillet til pris

For få år siden var Randers Arrest et sted med dårligt psykisk arbejdsmiljø, men nu ser situationen markant anderledes ud.
Forholdene på et bosted i Norddjurs Kommune er af tidligere ansatte beskrevet som værende under al kritik gennem en årrækken. (Arkivfoto)

Ansatte på bosted står frem: Trusler og stikkerkultur på jobbet

De var ansat til at passe på samfundets svageste borgere. Nu står ansatte i Norddjurs Kommune frem og fortæller om en betændt hverdag med løgne, dårligt arbejdsmiljø og trusler om fyringer.
(Arkiv)

KL sender instrukser til kommunerne om virushåndtering

KL har informeret kommunerne om, hvordan de bør forholde sig, hvis en medarbejder er blevet smittet med Covid-19, eller er under mistanke for at være blevet det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.