Finansminister Nicolai Wammen (S) har stor fokus på at spare på konsulenter. Men forbruget på konsulenter steg i 2019 - også efter valget 5. juni.

Staten brugte seks milliarder kroner på konsulenter i 2019

Trods stort politisk fokus på udgifterne til eksterne konsulenter i staten steg de i 2019 - også efter valget.
Bag facaden på Esbjerg Rådhus er der fra byrådets politikere udtrykt frustration over forvaltninger, der har overtaget styringen fra politikerne. (Arkiv)

Byrådspolitikere i opråb: Embedsmændene har taget magten

'Min oplevelse er, at det i høj grad er forvaltningen, der sætter dagsordenen i kommunen.' Det har lokalpolitiker i Esbjerg skrevet - og fået opbakning fra andre politikere. Skriveriet udløste i går et krisemøde i byrådet.
Borgmester Jan Petersen (S), Norddjurs Kommune, siger, at selvom onlinemøder kan være meget effektive, så er de ikke ideelle til alle slags møder. (Arkiv)

Borgmestre: Her er corona-erfaringer, som er værd at huske

Seks østjyske borgmestre peger på de erfaringer, kommunerne har gjort sig af coronakrise og nedlukning. Der er flere positive end negative erfaringer.
Mange mennesker har arbejdet hjemmefra de seneste måneder for at reducere risikoen for smitte med coronavirus. (Arkivfoto)

Borgmestre vil lære af corona og lade syge arbejde hjemme

Coronakrisen har gjort det klart for flere sjællandske borgmestre, at der er mange fordele ved hjemmearbejde.
Et er at blive testet. Når det er sket skal du vente og indtil da er du formelt sygemeldt, men hvad nu hvis testen er negativ og viser, at du er rask, selvom du er sygemeldt?

Sygefravær, samtaler og statistik i en coronatid

Test og ventetid præger sygefraværsstatistik og vikarbudget. Fremtidens sygefraværssamtaler vil handle om personale sygemeldt på grund af Sundhedsstyrelsens retningslinjer eller ventede på testsvar. Selvom svaret er negativt, tæller de i statistikken, skriver skoleleder Maike Raahauge.
Genåbningen kræver flere hænder. Skoleleder Maike Raaghauge reflektere over om man kan dublere medarbejderne, som tvillingerne her (Arkivfoto)

Send flere folk

'Jeg har brug for at dublere mit personale, så de kan være tre steder på en gang,' skriver skoleleder Maike Raahauge, der kæmper med at bemande mange rum med få børn. Først opskalerede hun med vikarer, og i dag kommer næste forstærkning - 14 pædagogmedhjælpere. Læs hendes refleksion om at modtage nye medarbejdere i en kultur, hvor man ikke mødes.

Digitale MUS-samtaler

Vi har fået en masse erfaring med digitale møder. De er gode, når dagsorden er tydelig, men er de gode til stormøder og MUS-samtaler? Og hvor godt kan man afkode nonverbal kommunikation? Det skriver leder Janni Juhl-Petersen om.
340 personer i Danmark er konstateret smittet med coronavirus i Danmark. Én af dem er indtil videre raskmeldt, som offentligheden kender til. Det er særligt ældre og svækkede borgere, som er udsat. (Arkivfoto)

Kommunens ansatte er i risikozonen

Flere kommunale medarbejdere over hele landet mærker konsekvenserne af spredningen af coronavirus. KL udsender video med opfordring til at gøre ekstra indsats for at passe på ældre og svage medborgere
Flyselskabet SAS føler sig økonomisk udfordret, efter at coronavirusset fortsat spreder sig yderligere i de nordiske lande, skriver Dagens Næringsliv. (Arkivfoto)

SAS beder sine ansatte skære 20 procent af lønnen

SAS beder ansatte om at gå 20 procent ned i både tid og løn og ledelsen går forrest. Men det bliver næppe taget godt imod blandt ansatte, siger fagforeningsformand.
- Jeg undrer mig over, at der er offentligt tilgængelige billeder af jobansøgerne. Og jeg undrer mig også over, at højden på ansøgerne skulle være vigtig, siger Marlene Spanger, lektor ved Aalborg Universitet. (Arkiv)

3F: Database med jobansøgere minder om slavehandel

Arbejdsgivere kan søge ansatte ud fra udseende, alder og højde i database med jobansøgere. Fagforbund og lektor er stærkt forundrede over fremgangsmåden.

Covid-19: Mediernes spørgeiver spilder kommunernes tid

Kommentar: Efter en uge med breaking news om covid-19 tager medierne nu næste spadestik i jagten på historier. Men de bør stoppe tæppebombardementet af spørgsmål til kommunerne og udvise øget omtanke og indsigt, skriver redaktør Steen Houmark.
Samskabt styring er udviklet og afprøvet på flere forskellige områder - blandt andet på ældreområdet, børneområdet og på det sociale område. (Arkiv)

Ny metode skal rydde op i bøvl og bureaukrati på kommunekontoret

Ny kampagne sætter fokus på, hvordan medarbejdere og ledere sammen kan fjerne bøvl og skabe mere mening i hverdagen - til gavn for både medarbejdere og borgere. Metoden til det hedder Samskabt styring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.