(Arkiv)

Antallet af chefer i tidsbegrænsede stillinger er fordoblet

Siden 2009 er antallet af de dyre, tidsbegrænsede åremålskontrakter for chefer i statens centraladministration steget kraftigt.
En ny rundspørge blandt HK-medlemmer ansat på landets jobcentre viser, at færre ansatte i jobcentrene oplever nedladende eller ubehagelige bemærkninger fra borgerne. (Arkivfoto)

Rundspørge: Færre jobcenter-ansatte oplever chikane og trusler

Færre ansatte i landets jobcentre oplever chikane og nedladende kommentarer fra borgerne, viser ny rundspørge.
Især i forbindelse med tv-optrædener modtager nyvalgte folketingspolitikere hadefulde beskeder. Det foregår ofte over Facebook.

Nyvalgte politikere oplever digital chikane

Mange nyvalgte folketingsmedlemmer har siden valget oplevet chikane på nettet. Nyt forskningsprojekt skal komme med løsninger.

Fængselspræster efterspørger ledelse og tid

Præsters tilstedeværelse i fængsler og arresthuse risikerer at blive nedprioriteret og gå ud over de indsatte, hvis ikke arbejdsforholdene ensrettes, lyder det fra Foreningen af Fængsels- og Arresthuspræster
Lederen af undervisningen og lederen af fritidsdelen det samlede ledelsesansvar på tværs af skole, SFO og klub. Alligevel er der stor forskel på den løn, de to får. (Arkivfoto)

Til kamp mod gigantisk lønforskel på 80.000 kr.

En massiv lønforskel for to ledere på en skole i Esbjerg Kommune med samme funktion og ansvar har fået fagforbund op i det røde felt.
To medarbejdere er bortvist fra Skat. Den ene sag drejede sig om svindel for knap 3 millioner kroner, mens den anden drejede sig om et beløb på mellem 1 og 1,2 millioner kroner. (Arkivfoto)

To medarbejdere i Skat politianmeldt for svindel

Medarbejdere er blevet bortvist efter mistanke om misbrug af statens midler, og samtidig retter Rigsrevisionen hård kritik af Skatteministeriet for mangelfuld kontrol.
Selv om sundhedspersonale ikke uberettiget må slå op i patientjournaler, sker det. Siden 2016 har der været mindst 1.490 mistænkelige eller uberettigede opslag i elektroniske patientjournaler, viser en række aktinsigter. (Arkivfoto)

Sundhedsansatte snager i personjournaler

Nogle ansatte på hospitaler i hele landet har uberettiget tjekket patientjournaler, uden de havde faglig ret til at se på dem.
(Arkivfoto)

Kun fire ud af 10 unge med handicap er i uddannelse eller job

Flertallet af de 19-20-årige med fysiske og psykiske handicap er hverken i uddannelse og job, viser Socialpolitisk Redegørelse. Undervisningsministeren vil se på, om man kan lave særlige klasser.
Den daværende V-regering besluttede i oktober 2015, at omkring 4.000 arbejdspladser i staten skulle flyttes fra hovedstaden til provinsen. Det kniber stadig med at få planen effektueret. (Arkivfoto)

Statsjob til provinsen er udskudt i årevis

I 2015 blev det meldt ud, at 4.000 statslige arbejdspladser skulle rykke til provinsen. Men flere flytninger er endnu ikke gennemført.
Statsrevisor Frank Aaen frygter, at der tegner sig et mønster, efter at en gennemgang har afsløret dårlig kontrol med udbetaling af offentlige midler i syv styrelser. (Arkivfoto)

Rigsrevision har påpeget risiko for misbrug i syv styrelser

Gennemgang af revisioner siden 2012 viser adskillige tilfælde af dårlig kontrol med udbetaling af milliarder. Frank Aaen er ikke overrasket.
Forsvarsministeriets departementschef, Thomas Ahrenkiel (billedet), har over for ministeren i en redegørelse understreget, at han burde have informeret ministeren om sagen tidligere.

Mulig svindelsag får konsekvenser for direktør og chef

Forsvarsministeriets departementschef burde have informeret minister tidligere i sagen om mulig svindel.
Når chefen kræver, at medarbejderne står til rådighed uden for arbejdstiden, så giver det markant dårligere trivsel, viser ny undersøgelse.

Grænseløse chefer giver medarbejderne stress

Hvis chefen forventer, at du står til rådighed uden for arbejdstiden, så er risikoen for stress dobbelt så stor. Det viser ny undersøgelse blandt højtuddannede.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.