Djøf og Dansk Industri støtter flere partiers ønske om at genindføre mere hjemmearbejde. (Arkiv)

Djøf ser mange fordele ved mere hjemmearbejde

Mere hjemmearbejde giver fordele som mere fordybelse og ingen transporttid, mener Djøf. Dansk Industri er positiv.

Måling: Masser af pseudoarbejde på alle niveauer

Vi siger ikke siger fra over chefer, der beder os udføre unyttigt arbejde. Næsten halvdelen af højtuddannede oplever at blive sat til pseudoarbejde, viser en Gallup-måling.
Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S) er glad for, at Ankestyrelsen har slået fast, at kommuner ikke må bruge en ordning, hvor private konsulenter kun får penge, såfremt de finder besparelser på socialområdet. (Arkivfoto)

Kommunerne får nej til sparekonsulenters resultatløn

Socialpædagoger forventer, at borgere behandles bedre af kommuner efter styrelses nej til sparekonsulenter.
(Arkiv)

Venstre i Tønder vrager sin borgmester på en mark i kommunen

V-borgmester i Tønder, Henrik Frandsen, har lidt nederlag ved partiets opstillingsmøde til kommunalvalget.
(Arkiv)

Højtuddannede: Arbejdet var mindre stressende under coronakrisen

Arbejdsmiljøet blev på nogle punkter bedre på hjemmearbejdspladsen under coronakrisen, rapporterer højtuddannede i en ny undersøgelse, der overrasker stress- og arbejdsmiljøforskere.
Finansminister Nicolai Wammen (S) har stor fokus på at spare på konsulenter. Men forbruget på konsulenter steg i 2019 - også efter valget 5. juni.

Staten brugte seks milliarder kroner på konsulenter i 2019

Trods stort politisk fokus på udgifterne til eksterne konsulenter i staten steg de i 2019 - også efter valget.
Bag facaden på Esbjerg Rådhus er der fra byrådets politikere udtrykt frustration over forvaltninger, der har overtaget styringen fra politikerne. (Arkiv)

Byrådspolitikere i opråb: Embedsmændene har taget magten

'Min oplevelse er, at det i høj grad er forvaltningen, der sætter dagsordenen i kommunen.' Det har lokalpolitiker i Esbjerg skrevet - og fået opbakning fra andre politikere. Skriveriet udløste i går et krisemøde i byrådet.
Borgmester Jan Petersen (S), Norddjurs Kommune, siger, at selvom onlinemøder kan være meget effektive, så er de ikke ideelle til alle slags møder. (Arkiv)

Borgmestre: Her er corona-erfaringer, som er værd at huske

Seks østjyske borgmestre peger på de erfaringer, kommunerne har gjort sig af coronakrise og nedlukning. Der er flere positive end negative erfaringer.
Mange mennesker har arbejdet hjemmefra de seneste måneder for at reducere risikoen for smitte med coronavirus. (Arkivfoto)

Borgmestre vil lære af corona og lade syge arbejde hjemme

Coronakrisen har gjort det klart for flere sjællandske borgmestre, at der er mange fordele ved hjemmearbejde.
Et er at blive testet. Når det er sket skal du vente og indtil da er du formelt sygemeldt, men hvad nu hvis testen er negativ og viser, at du er rask, selvom du er sygemeldt?

Sygefravær, samtaler og statistik i en coronatid

Test og ventetid præger sygefraværsstatistik og vikarbudget. Fremtidens sygefraværssamtaler vil handle om personale sygemeldt på grund af Sundhedsstyrelsens retningslinjer eller ventede på testsvar. Selvom svaret er negativt, tæller de i statistikken, skriver skoleleder Maike Raahauge.
Genåbningen kræver flere hænder. Skoleleder Maike Raaghauge reflektere over om man kan dublere medarbejderne, som tvillingerne her (Arkivfoto)

Send flere folk

'Jeg har brug for at dublere mit personale, så de kan være tre steder på en gang,' skriver skoleleder Maike Raahauge, der kæmper med at bemande mange rum med få børn. Først opskalerede hun med vikarer, og i dag kommer næste forstærkning - 14 pædagogmedhjælpere. Læs hendes refleksion om at modtage nye medarbejdere i en kultur, hvor man ikke mødes.

Digitale MUS-samtaler

Vi har fået en masse erfaring med digitale møder. De er gode, når dagsorden er tydelig, men er de gode til stormøder og MUS-samtaler? Og hvor godt kan man afkode nonverbal kommunikation? Det skriver leder Janni Juhl-Petersen om.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.