Corona er ikke en force majeure-situation

Mange virksomheder oplever ifølge Dansk Erhverv, at kommunerne annullerer aftaler med henvisning til force majure. Men coronaudbruddet betragtes ikke af Økonomistyrelsen og Kammeradvokaten som en force majeure-situation for indkøber.
(Arkiv)

Danske hospitaler holder fast i usikre styresystemer

Regionerne sikrer ikke hospitalerne godt nok mod hackerangreb med gamle it-systemer, lyder det i kor fra sikkerhedseksperter.
I følge forsker og forfatter Leon Lerborg er de sager vi har set i medierne om svindel i det offentlige toppen af isbjerget, hvor vi må indse, at det her sker oftere i fremtiden.

Svindelsager i staten er et udtryk for systemfejl

Staten har på et år haft tre svindelsager, der har nået medierne. Et af de tre fælles karaktertræk er, at alarmen ikke et gået i ministerierne, men skyldes henvendelser udefra.
Der er for tiden mangel på det stærkt smertestillende præparat Contalgin, oplyser Lægemiddelstyrelsen. (Arkivfoto)

Mangel på medicin rammer patienter med kroniske smerter

Der er mangel på medicin, der bruges til lindring af stærke smerter. Problemet ventes først løst i det nye år.
Parkeringsvagter er blandt de kommunale medarbejdere, der gerne fremover kommer til at bære mere bæredygtig arbejdsbeklædning. I alt 40 kommuner har tilsluttet sig initiativet. (Arkivfoto)

Kommuner vil have mere bæredygtigt arbejdstøj på markedet

Med Københavns kommunes medarbejdere som bæredygtig fortrop går 40 danske kommuner sammen om at lægge pres på tekstilbranchen for at få mere miljømærket arbejdstøj.

Alternativet vil afskaffe rødt kød i kommunen

Kultur- og fritidsborgmester vil droppe okse- og lammekød i børnehaver og kantiner i Københavns Kommune.

Eksperter: Salg til kommuner kræver særlige kompetencer

Kommuner kan være tunge at danse med for private virksomheder, når de sælger ny teknologi. Men det bliver stadig bedre, særligt hvis virksomheden har sat sig ind i den kommunale virkelighed.

Store kommuner skærer markant ned på kødforbruget

Der skal mindre kød og mere grønt på tallerkenerne i de offentlige køkkener i København og Aarhus. Klimaaftrykket skal reduceres med en fjerdedel.

Professor: S-forslag vil udløse omfattende bureaukrati

Socialdemokratiets forslag om en øvre ramme for det offentliges brug af konsulenter vil udløse et omfattende bureaukrati, og samtidig vil det næppe frigøre penge til kernevelfærd, siger professor i økonomistyring. Læs her, hvorfor forslaget er så svært at gennemføre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.