(Arkiv)

Antallet af chefer i tidsbegrænsede stillinger er fordoblet

Siden 2009 er antallet af de dyre, tidsbegrænsede åremålskontrakter for chefer i statens centraladministration steget kraftigt.
Aarhus Rådhus.

Regeringen vil ændre styreform i landets fire største byer

En omlægning af forvaltning og administration skal spare omkring en kvart milliard kroner, men kritikere advarer mod centralisering af magten.
(Arkiv)

Kommunalt pengespild: Taxa kørte forgæves en hel uge

Selvom to børn var på skiferie, blev taxachauffør alligevel sendt til specialskole for at hente dem. Regningen for de tomme taxature havner hos Norddjurs Kommune.
Saltspredere og sneplove har været et sjældent syn denne vinter, der har budt på mildt vejr og meget nedbør. (Arkivfoto)

Saltspredere holder stille: Laveste forbrug af vejsalt i 20 år

Vejdirektoratet havde sidste år det laveste forbrug af vejsalt på de statslige veje siden 2000. Men sparede mandskabstimer bruges på at bekæmpe vandmasser.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Over 468.000 bygninger kan blive ramt af oversvømmelse

Kraftig regn og stormfloder truer huse i hele landet, viser analyse. Problemet stiger med klimaforandringerne.
De negative nyheder om udsatte boligområder står i kø. Men for dem der bor der, opleves hverdagen mere positiv. - Her Vollsmose

Livet i ghettoen er bedre end sit rygte

Beboere i udsatte boligområder og ghettoer føler sig trygge, viser undersøgelse blandt 10.000 beboere.
Forsvarsministeriets departementschef, Thomas Ahrenkiel (billedet), har over for ministeren i en redegørelse understreget, at han burde have informeret ministeren om sagen tidligere.

Mulig svindelsag får konsekvenser for direktør og chef

Forsvarsministeriets departementschef burde have informeret minister tidligere i sagen om mulig svindel.
Dansk Folkeparti vil træde på bremsen, så der ikke skal rives boliger ned med det samme i nye hårde ghettoområder. Både S, V og SF er parat til at lytte på forslaget. (Arkivfoto)

DF vil udskyde nye ghettonedrivninger

Dansk Folkeparti vil blive klogere på erfaringerne fra nedlæggelsen af mange tusinde boliger i de 15 'hårde ghettoer'. Opbakning fra flere partier.
Alternativet, Enhedslisten, SF, Dansk Folkeparti og Radikale fundet sammen i et grønt flertal, der vil begrænse biltrafikken i København de næste mange år. (Arkivfoto)

Umage grønt flertal vil mindske biltrafikken i København

Fem partier uden om Socialdemokratiet har samlet flertal for at mindske fremtidens biltrafik til højst 25 procent mod tidligere 33 procent.
En otte måneder lang forsinkelse af letbanen i Odense kan komme til at koste Odense Kommune og byens borgere dyrt. (Arkivfoto)

Forsinkelse af letbane vil koste Odense 180 millioner

Den nye letbane i Odense ventes at blive otte måneder forsinket, og det kommer til at koste kommunen dyrt.
Der er i dag afsat 2,3 milliarder kroner årligt til istandsættelse i landets mange almene boligselskaber frem til udgangen af 2020. Men ministeren erkender, at det beløb skal være større fra og med 2021. (Arkivfoto)

Ministerløfte: Flere penge til renovering af almene boliger

Trods en ghettoplan til 10 milliarder, skal der også sættes flere penge af til at renovere de 93 procent af boligerne, der ikke er 'hårde ghettoer'.
Ghettoplanens mål er at gøre de såkaldte ghettoer til almindelige boligområder uden for mange mennesker med sociale problemer som arbejdsløshed og kriminalitet. Her ses et billede fra Mjølnerparken i København. (Arkivfoto)

11.000 skal forlade deres hjem som følge af ghettoplanen

Ny kortlægning fra Mandag Morgen viser, hvor mange mennesker, der bliver berørt af Folketingets ghettoplan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.