Trafikselskabet Midttrafik er havnet i alvorlige økonomiske vanskeligheder på grund af coronakrisen. Billetindtægterne er faldet med 90 procent de seneste måneder.

Trafikselskab bløder og sender ekstraregning til kommuner

Coronakrisen har ført til enorme økonomiske problemer for Midttrafik i Jylland, der nu sender kæmpe ekstraregning til 18 ejerkommuner. De kræver til gengæld, at staten efterfølgende sender en hjælpepakke.
Transportminister Benny Engelbrecht (S) kunne torsdag sammen med partierne i rød blok præsentere udmøntningen af 361 millioner kroner fra finansloven til en forbedring af den kollektive trafik. (Arkivfoto)

Kollektiv trafik bliver billigere for unge og ældre

De unge skal betale 60 kroner mindre for et ungdomskort, mens pensionistkortet også får gavn af aftale med en såkaldt takstreform.
Finansminister Nicolai Wammen og social- og indenrigsminister Astrid Krag holder pressemøde med KL og Danske Regioner om tiltag, som skal understøtte dansk økonomi.

Regeringen vil lade kommuner bygge ekstra i år for at skabe job

Der skal gang i dansk økonomi, som lider på grund af coronakrisen, og derfor skal der bygges i kommunerne.
Der bliver stille på Orientkaj Station på lørdag, selvom den nye metrolinje M4 åbner. Billedet er fra januar, hvor byggeriet stadig var i gang.

Ny metro åbner i stilhed: Folk skal holde sig væk

Den nye Nordhavns-metro i København vil blive åbnet uden nogen fest og i absolut stilhed. Og fra mandag træder nye køreplaner i kraft hos Movia med færre afgange. Alt sammen for at tilpasse sig coronasituationen.
Alle Folketingets partier har åbnet statskassen på vid gab bare få måneder efter, at mange talte om behov for mådehold. Få forklaringen her.

Klog på fem minutter: Derfor kan staten bruge hundreder af milliarder på corona

I december blev mange forslag til få hundrede millioner kroner afvist af hensyn til samfundsøkonomien. Nu bruger staten hundreder af milliarder for at redde den samme økonomi. Læs her, hvorfor det giver god mening.
(Arkivfoto)

Corona kan sætte behandlingsgarantier ud af spil

Regeringen vil hastebehandle lovgivning, der giver sundhedsvæsenet hjemmel til at prioritere hårdere. To eksperter bifalder initiativet.
Justitsminister Nick Hækkerup er bekymret over resultatet af ny undersøgelse, der viser, at cirka en tredjedel af offentlige anklagere er mødt uforberedte op i retten. (Arkivfoto)

Offentlige anklagere møder uforberedte op i retten

Justitsminister Nick Hækkerup påpeger, at flere er blevet ansat i anklagemyndigheden, men sagspresset er steget.
Tendensen er, at danske elever søger mod de samme gymnasier, mens elever med udenlandsk baggrund finder sammen på mindre søgte gymnasier. Samtidig vil unge fra udkantsområder hellere gå på gymnaiser i de store byer. (Arkivfoto)

Eksperter vil samle gymnasier i klynger af tre

Elever med udenlandsk baggrund søger de samme gymnasier, og udkantsområder får færre unge, fastslår rapport. Men en foreslået klyngemodel er en forkert vej, mener gymnasieeleverne.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ønsker fortsat at indføre tjenestepligt for de yngre læger. (Arkivfoto)

Akut lægemangel i Danmark kalder på løsninger i år

Om få år vil antallet af danskere uden en fast læge vokse til 300.000. Ministeren vil indføre tjenestepligt. Se udviklingen i din region her.
(Arkivfoto)

Kommuner: Du har ansvaret for dit eget hjem, når vandmasserne truer

Mange borgere er overraskede over, at de selv skal sikre sig mod oversvømmelser, oplever KL.
En ændring af Aalborgs mellemformstyre vil indskrænke de enkelte udvalgs indflydelse og give kommunaldirektøren alt for meget at lave, mener rådmand Hans Henrik Henriksen. (Arkivfoto)

Socialdemokratisk rådmand afviser regeringens reform af bystyre

En ny kommunal styreform til landets fire største byer vil indskrænke udvalgenes magt, mener Hans Henrik Henriksen (S), by- og landskabsrådmand i Aalborg Kommune.
Kim Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup Kommune. (Arkivfoto)

Kommunens medarbejdere skal op i tid

KL og Forhandlingsfællesskabet er enige om, at langt flere kommunale medarbejdere skal op i tid eller ansættes på fuldtid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.