Minimumsnormeringer ind ad bagvejen

På den anden side af besværet får vi en masse med over. Mere personale, trivsel hos bekymringsbørn, mindre sygdom, mindre skrig ved aflevering og mindre madspild, skriver leder Janni Juhl-Petersen.
Aarhusborgmester Jacob Bundsgaard finder inspiration ved de effektive beslutningsprocesser, der er sat i værk under Covid-19. Her ses han sammen med rådmand Bünyamin Simsek og politidirektør Marian Thomsen på et pressemøde for nylig.

Borgmestre: Coronakrisen skærper vores arbejde

To borgmestre har under nedlukningen fundet værdifuld viden om, hvordan kommunerne kan effektiviseres. Den nye viden vil blive brugt på den anden side af pandemien.

Digitale MUS-samtaler

Vi har fået en masse erfaring med digitale møder. De er gode, når dagsorden er tydelig, men er de gode til stormøder og MUS-samtaler? Og hvor godt kan man afkode nonverbal kommunikation? Det skriver leder Janni Juhl-Petersen om.
Sidsteskoledag - sidste år på en skole i Danmark

Karameller dyppet i sprit og sidste skoledag på Skype

At tale om traditioner som mærkedage skaber tryghed i den nye ’normale’ skoledag, men hvordan gennemfører man karameldag og dimission uden at karamellerne er druknet i sprit? spørger skoleleder Maike Raahauge.

Den virtuelle STU – En hverdag vendt på hovedet

De Særligt Tilrettelagte Uddannelser (STU) har været lukkede i to uger. På splitsekunder skabte kreative lærer et virtuelt spejlbillede af skolerne i en hverdag vendt på hovedet. Læs hvordan de holder fast i gruppen af sårbare unge og reducerer tankemylderet, undgår sammenbrud og dokumenter indsatsen.

Eksperter: Salg til kommuner kræver særlige kompetencer

Kommuner kan være tunge at danse med for private virksomheder, når de sælger ny teknologi. Men det bliver stadig bedre, særligt hvis virksomheden har sat sig ind i den kommunale virkelighed.

Direktør efterlyser eksperimenter i den offentlige sektor

De offentligt ansatte skal have mere indflydelse på deres arbejdsliv, mener Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev. Han vil have flere eksperimenter og mindre topstyring i den offentlige sektor.

Offentligt ansatte skal i praktik i det private

Af Steen Houmark - [email protected], NB Medier - [email protected] Center for Offentlig Innovation pilottester i år Innovationspraktikken på tværs af den offentlige og private sektor. En gang år...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.