Så gode er kommunerne til at få indvandrerkvinder i uddannelse eller job

Ny analyse afslører, at der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få ikke-vestlige indvandrerkvinder i beskæftigelse eller uddannelse. Se tallene for alle kommuner her.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) afviser at ændre på kriterierne for den omstridte integrationsydelse, selv om en undersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at 656 af modtagerne er etniske danskere, og halvdelen af dem var unge mellem 16 og 34 år. (Arkivfoto)

Unge udgør halvdelen af danskere på integrationsydelse

Af de 656 danskere, der er på integrationsydelse, er mere end halvdelen mellem 16 og 34 år.
Der er kvinder i Danmark, der lever i ægteskaber, som reelt er fængsler, siger udlændingeminister Mattias Tesfaye (S). (Arkiv)

Minister vil inddrage mindreåriges pas for at hindre ægteskaber

Mindreårige skal have inddraget pas ved mistanke om, at de skal giftes religiøst i udlandet.
Knap 200 flygtninge vandrer på Sydmotorvejen ved Rødby 7. september 2015. Det er i disse dage fem år siden, at Tyskland åbnede grænsen for bølgen af migranter sydfra. (Arkiv)

Fem år efter: Kun fire ud af ti flygtninge er i beskæftigelse

42,8 procent af de flygtninge, som fik asyl i Danmark i 2015 og stadig er i landet, er i beskæftigelse i 2020.
Projektet "Kysset" inddrager over tre år beboere og lokale kulturaktører i udvikling af byrummet "Kysset" via kunst, teater og arkitektur.

Kunst og kultur løfter udsatte boligområder

Fire projekter får i 2020 i alt 4,6 mio. kroner fra Kulturministeriet. Projekterne skal skabe fællesskaber, styrke aktivt medborgerskab og integration i udsatte boligområder.
(Arkivfoto)

Stor forskel på kommuners integration af syriske flygtninge

Mens syv ud af 10 syriske flygtninge er i job i Roskilde, gælder det kun for tre ud 10 syriske flygtninge i Kalundborg og Assens. Kommunerne har vidt ­forskellige forudsætninger, lyder det fra forsker.
"Jeg er selvfølgelig rigtig ked af, at vi ikke skal fortsætte Lær Dansk, fordi jeg er glad for konceptet. Det kan jo bekymre en, for det er en lidt usikker situation at stå i for alle," siger lederen af Lær Dansk i Ringkøbing-Skjern Susanne Bregendahl til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Nu lukker Dansk Flygtningehjælp sine sprogcentre

11 kommuner skal til at se sig om efter en ny udbyder af danskundervisning til flygtninge og andre udlændinge. Dansk Flygtningehjælp lukker sine sprogskoler i løbet af halvandet år.
Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF). (Arkiv)

Aarhus-ordning med busbørn skaber mistrivsel og mindre læring

Undersøgelse giver et grelt billede af busordning i Aarhus Kommune. Rådmanden vil gå ordningen efter i sømmene, men vil ikke stoppe den.
Tilliden til politiet er stigende i såkaldte ghettoområder i og omkring København. (Arkivfoto)

Tilliden til politiet stiger i udsatte boligområder

Politiets tryghedsundersøgelse viser stigning i tilliden i ghettoområder, mens den falder i ikke-udsatte områder. I Tingbjerg er den 6 procent over resten af København. 'Det er et vigtigt signal til omverdenen,' siger integrationsborgmester.
(Arkivfoto)

Ikke-vestlige efterkommere har oftere arbejde end deres forældre

Beskæftigelsen for 30-39-årige efterkommere fra ikke-vestlige lande er på niveau med eller højere, end den var for deres forældre, da de havde samme alder.
Der er et drastisk fald i antallet af flygtninge, der får en uddannelse, hvis opholdstilladelsen falder, efter de er fyldt 14 år. (Arkivfoto)

Alder er afgørende for, om flygtninge får en uddannelse

Får man opholdstilladelse efter at være fyldt 14 år, falder chancerne for uddannelse, viser rapport. Det kalder på politisk handling, mener Danske Studerendes Fællesråd.
(Arkiv)

Herning Kommune erkender diskrimination af tosprogede elever

Herning Kommune indrømmer, at den har diskrimineret elever på baggrund af etnicitet. Kommunen indgår nu forlig med Institut for Menneskerettigheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.