Fakta: Flygtninges beskæftigelse er steget til det dobbelte siden 2016

Se her, hvor hvor mange flygtninge, der i din kommuner er kommet i arbejde siden 2016. Både antal og andel er opgjort. 
Marcel Meijer er borgmester på Samsø og står på listen over nye danske statsborgere. For at få det danske pas skal han dog først give borgmesteren hånden, og det skaber både grin og undren på Samsø. (Arkivfoto)

Borgmester får dansk pas: Skal måske give sig selv hånden

Nye danske statsborgere skal give borgmesteren hånden for at få pas. Marcel Meijer er ny og selv borgmester.
Den første grundlovsceremoni fandt sted for cirka et år siden. Dengang stod daværende udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), for uddelingen af håndtryk. Men det er kommunerne, der nu står for ceremonien. (Arkivfoto)

Regel om håndtryk for statsborgerskab har fået debut

Omstridt ceremoni for at få dansk statsborgerskab har for første gang fundet sted i kommunal sammenhæng.
Uanset indkomstgruppe er andelen af unge med ikkevestlig baggrund, der har afsluttet en videregående uddannelse, 10 år efter de gik ud af 9. klasse i 2008, 8-10 procentpoint højere end for etnisk danske unge. (Arkivfoto)

Unge med ikkevestlig baggrund overhaler danske unge på uddannelse

Hvis man tager højde for den baggrund, unge med ikkevestlig baggrund har, er der en større andel, der får en videregående uddannelse set i forhold til etnisk danske unge.
"Der enkelte institutioner, hvor man må sige, at der bor simpelthen ikke mennesker omkring, så man kan blande," siger Pernille Rosenkrantz-Theil. (Arkivfoto)

Minister om ti års dispensation fra ghettokrav: Ekstremt lang tid

Børneministeren vil sløjfe mulighed for dispensation fra regler om børnehavebørn fra udsatte boligområder.
Dansk Folkeparti vil træde på bremsen, så der ikke skal rives boliger ned med det samme i nye hårde ghettoområder. Både S, V og SF er parat til at lytte på forslaget. (Arkivfoto)

DF vil udskyde nye ghettonedrivninger

Dansk Folkeparti vil blive klogere på erfaringerne fra nedlæggelsen af mange tusinde boliger i de 15 'hårde ghettoer'. Opbakning fra flere partier.

Danskkurser bliver gratis

Udlændinge i arbejde skal ikke længere betale deltagergebyr for danskundervisning. Det er et af punkterne i forliget om Finanslov 2020.
Der er i dag afsat 2,3 milliarder kroner årligt til istandsættelse i landets mange almene boligselskaber frem til udgangen af 2020. Men ministeren erkender, at det beløb skal være større fra og med 2021. (Arkivfoto)

Ministerløfte: Flere penge til renovering af almene boliger

Trods en ghettoplan til 10 milliarder, skal der også sættes flere penge af til at renovere de 93 procent af boligerne, der ikke er 'hårde ghettoer'.
Ghettoplanens mål er at gøre de såkaldte ghettoer til almindelige boligområder uden for mange mennesker med sociale problemer som arbejdsløshed og kriminalitet. Her ses et billede fra Mjølnerparken i København. (Arkivfoto)

11.000 skal forlade deres hjem som følge af ghettoplanen

Ny kortlægning fra Mandag Morgen viser, hvor mange mennesker, der bliver berørt af Folketingets ghettoplan.
Politiken har hevet en række tal ud af den årlige trivselsundersøgelse, som alle elever i folkeskolen deltager. Det viser, at elever med ikkevestlig baggrund trives lige så godt som etnisk danske elever. (Arkivfoto)

Tosprogede drenge trives godt i skolen

Det er 'enormt positivt for integrationen', at elever med ikkevestlig baggrund er glade for folkeskolen, siger skoleleder.
En ny undersøgelse fra EVA viser, at 56 procent af landets kommuner indskriver nyankomne elever direkte i skolernes almenklasser. (Arkivfoto)

Over halvdelen af kommunerne indskriver tosprogede elever i almenklasser

Der er både fordele og ulemper ved at tilknytte nyankomne elever i almindelig skoleklasse, viser ny undersøgelse af Danmarks Evalueringsinstitut.
I de 15 kommuner, der skal modtage børn i obligatorisk læringstilbud som en del af ghettoplanen, og i alt er kun otte børn startet i obligatorisk læringstilbud pr. 1. november. (Arkivfoto)

Blot otte ghettobørn er kommet i obligatorisk læringstilbud

Langt færre børn end forventet er begyndt vuggestue i det obligatoriske læringstilbud - en del af ghettopakken. 'Vi er i gang med arbejdet', siger kommuner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.