Kommunerne skal ikke bevilge ny seniorpension, kræver partierne bag aftalen

Beskæftigelsesministeriet skal i den kommende tid undersøge hvilken myndighed, der kan overtage bevilling af førtidspension til nedslidte seniorer fra kommunerne. Venstre har skærpet holdningen og står nu bag kravet om, at kommunerne ikke skal administrere ordningen.

Alvorligt arbejdsskadet: Kommune syltede Claus på venteliste

Claus Dalgas Andersen kan hverken gå eller stå og ser dårligt. Han håber på en førtidspension, men Fredericia Kommune placerede ham i stedet på en venteliste.

KL og regeringen vil kortlægge kommunernes beskæftigelsesudgifter

Regeringen og KL vil kortlægge beskæftigelsesudgifterne i kommunerne. Det sker efter kritik af stigende administrationsudgifter og et samtidigt fald i antal arbejdsløse. Thomas Kastrup-Larsen, formand for KLs arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, er ikke enig i kritikken.

Professor om arbejdsløse i lange ressourceforløb: Strider mod grundloven

Kirsten Ketscher, der er professor i socialret, mener, at man går langt over grænsen for, hvor længe man kan holde borgere i ressourceforløb.

Flertal af kommuner har stigende antal borgere på beskæftigelsesydelser

Den store stigning i borgere på fleksjob betyder en samlet stigning af borgere på beskæftigelsesydelser på én procent på landsplan. De mange fleksjobbere opvejer et stort fald i borgere på A-dagpenge, kontanthjælpsydelser og sygedagpenge.

Løntilskud har størst beskæftigelseseffekt, men falder kraftigt

Aktivering i løntilskud giver efterfølgende job eller uddannelse til over halvdelen. Alligevel bliver stadig færre kontanthjælpsmodtagere ansat med løntilskud. Over fem år er antallet beskåret med to trediedele. Jobcenterchef forklarer hvorfor.

Kommuner ønsker mere tillid fra ny beskæftigelsesminister

Tillid til kommunerne og tillid til borgerne. Det står højt på ønskelisten fra kommunerne og KL til den nytiltrådte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Ministeren er klar til at imødekomme kommunernes ønsker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.