Nattens politiske aftale gør, at Danmarks domstole er blandt de institutioner og liberale erhverv, som må genåbne fra mandag. (Arkivfoto)

Domstolene genåbner 27. april efter coronanedlukning

Først vil domstolene tage hul på straffesager og civile sager, som har været sat på pause siden marts.
Swati Joshi underskriver erklæringen og udveksler håndtryk med Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester ved en grundlovsceremoni i februar. Ceremonien er sat på pause på grund af coronavirusset.

Regeringen vil sætte krav om håndtryk for nye statsborgere i bero

For at undgå coronasmitte vil regeringen suspendere regel om, at nye statsborgere skal give hånd. 2.700 nye og kommende statsborgere er sat i venteposition.
Med to meter mellem sig måtte Folketingets medlemmer tirsdag aften stemme om en hastelov med yderligere foranstaltninger for at forebygge og inddæmme udbredelsen af coronavirus.

Regeringen kan fremover forbyde forsamlinger på mere end to

Selv om en ny hastelov er vedtaget, er det ikke sikkert, at det nuværende forsamlingsforbud bliver skærpet.
(Arkiv)

Botilbud kan ikke nægte handicappede adgang til egen bolig

En del botilbud har nægtet unge handicappede adgang til egen bolig efter besøg uden for botilbuddet. Det har man ikke lov til, understreger Social-og Indenrigsministeriet i et brev til alle kommuner, men helt så enkelt er det alligevel ikke.
egeringen varslede i sidste uge, at en lang række virksomheder skulle lukke for at begrænse smitten af coronavirus - fx shoppingcentre, restauranter, barer, natklubber, fitnesscentre, frisører, solcentre, tatovører og vandpibecaféer. (Arkivfoto)

Ny hastelov: Regeringen vil skrue op for bødetaksterne

Der skal større bøder til virksomheder, som holder åbent, og til personer, der forsamler sig i for store grupper. Derudover skal man direkte i fængsel op til 30 dage, hvis man stjæler håndsprit.

Corona er ikke en force majeure-situation

Mange virksomheder oplever ifølge Dansk Erhverv, at kommunerne annullerer aftaler med henvisning til force majure. Men coronaudbruddet betragtes ikke af Økonomistyrelsen og Kammeradvokaten som en force majeure-situation for indkøber.

Kommunerne skal anvende frigjort personale hos private leverandører

Kommunerne kan kun reducere i hjemmehjælpen ud fra en individuel vurdering af borgeren, og den frigjorte personalekapacitet hos leverandørene skal indgå i kommunernes coronaberedskab, skriver Sundheds- og Ældreministeriet i et notat.
(Arkiv)

Styrelse opfordrer borgere til at indberette mistænkte corona-smittede

Borgere, der mistænker andre for at være smittet, har i nogle dage kunnet anmelde det til Styrelsen for Patientsikkerhed. Nu er opslaget fjernet fra styrelsens hjemmeside.
(Arkiv)

Ny bekendtgørelse skal beskytte det lokale demokrati mod corona

En ny bekendtgørelse fra Social- og Indenrigsministeriet udstyrer borgmestre med en udstrakt indflydelse, der bl.a. giver mulighed for at indføre nødstyre i kommunen, hvor økonomiudvalget overtager kommunalbestyrelsens og fagudvalgenes funktioner.

Kommuner må ikke aflyse hjemmehjælp på grund af smittespredning

Flere kommuner har over en bred kam suspenderet den praktiske hjælp og rengøring til de ældre borgere for at reducere smittespredningen, men det må man altså ikke. Det fremgår dels af en ny bekendtgørelse, dels af et notat fra Sundheds- og Ældreministeriet. Læs her hvordan ny lovgivning fortolkes.

Astrid Krag: Socialpædagogisk bistand skal fortsætte trods coronakrise

Serviceloven er ikke sat ud af kraft, men debat i medierne har fået social- og Indenrigsministeriet til at udsende et brev fredag, hvor man overfor kommuner og regioner understreger, at den socialpædagogiske bistand skal fortsætte under coronakrisen.
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde om coronavirus. Hun annoncerer blandt andet, at det ikke længere vil være tilladt at samle sig til arrangementer, begivenheder eller aktiviteter med flere end ti personer.

Regeringen forbyder forsamlinger på over ti personer

Regeringen indfører forbud mod forsamlinger på over ti personer for at mindske udbredelsen af coronavirus. Forbuddet er trådt i kraft onsdag kl. 10.00.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.