De her kvinder kan blive nyvalgte borgmestre ved kommunalvalget. Fra venstre er der Ellen Trane Nørby (V) i Svendborg, Sophie Hæstorp Andersen (S) i København og Merete Amdisen (S) i Ishøj.

Prognose: Flere kvinder bliver borgmestre

NB-Kommunes læsere er enige: Flere kvinder kommer til at sætte sig i en borgmesterstol efter kommunalvalget i november. Og én eller flere borgmestre må regne med at blive beskyldt for sexchikane op til KV21.
Argo Roskilde er et af de affaldsanlæg, som skal lukkes inden 2030. Det er KL, der har udpeget i alt 10 anlæg. (Arkiv)

KL udpeger 10 affaldsanlæg, der skal lukke inden 2030

Ifølge affaldsaftale har KL nu udpeget de 10 mindst effektive og mindst miljørigtige anlæg til lukning ud af 23 fordelt i hele landet. Se her, hvilke anlæg der lukkes.
Omsorgs-medarbejdere i det offentlige - blandt andre sosu'er og sygeplejersker - forventer, at de kan få en mærkbar fremgang i løn- og arbejdsvilkår. Og vi har krav nok, oplyser Mona Striib, som er formand for Forhandlingsfællesskabet og FOA.

Trods corona: Nu vil offentligt ansatte påskønnes

Tirsdag lød startskuddet til forhandlinger om overenskomster for alle offentlige ansatte. Selvom økonomien er i corona-knæ, vil fagbevægelsen have forbedringer for blandt andre sosu'er og sygeplejersker, siger topfigur.
I flere kommuner er personalet ad flere omgange blevet sendt hjem i løbet af 2020, og mange er blevet nødt til at udskyde kurser, rejser, nyansættelser, og meget andet. Alligevel svarer de fleste kommuner, at de har haft merudgifter på administration i 2020.

Bemærkelsesværdig forskel på kommunernes opgørelser af udgifter til covid-19

Der er bemærkelsesværdig stor forskel på, hvor store udgifter og besparelser kommunerne har her under coronakrisen. Det viser aktindsigt i kommunernes svar om corona-udgifter. Underdriver kommunerne besparelser på møder, transport og kultur?
"Vi vil nu nærstudere dommen, inden vi kan udtale os yderligere om dens betydning for de øvrige 97 kommuner," siger direktør i KL Laila Kildesgaard.

Vigtig sag: Højesteret fritager virksomhed for omstridt gebyr

KL og Københavns Kommune tygger på nederlag i principiel sag i Højesteret. Kommunerne risikerer at skulle betale millioner af kroner tilbage efter at have opkrævet lovstridigt gebyr for erhvervsaffald i årevis.
Finansminister Nicolai Wammen (S), formand for KL Jacob Bundsgaard og formand for Danske Regioner Stephanie Lose holder pressemøde med lancering af strategien "Grønne indkøb for en grøn fremtid" Rentekammersalen i Finansministeriet.

Regeringen vil indføre to vegetardage i statens kantiner

Med ny grøn indkøbsstrategi for staten vil regeringen indføre kødfri dage og klimakompensation for flyrejser. Læs om de grønne initiativer her.
En tidligere kontorchef i KL for jura og EU er anklaget for mandatsvig. KL betalte bl.a. for færgeture til Sverige og konens taxature til lufthavnen.

Kontorchef lod KL betale for færgeture til sommerhuset

En nu tidligere kontorchef i Kommunernes Landsforening nægter i byretten mandatsvig for knap 15.000 kroner.
"Med det her idékatalog ønsker vi at sætte turbo på nærhedsreformen," siger Majbrit Berlau næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Fagbevægelsen vil sætte turbo på nærhedsreform

Fagbevægelsen lancerer opgør med overstyring og New Public Management. 'Vi har talt om tillid til offentligt ansatte i 20 år. Nær og bedre velfærd afhænger af et opgør med tænkningen på Slotsholmen', siger Majbrit Berlau, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation.
Nu er der så meget styr på coronahåndteringen, at der skal gang den længe ventede debat om en sundhedsreform. Det mener formændene Stephanie Lose fra Danske Regioner og Jacob Bundsgaard fra KL.

KL og Danske Regioner vil løfte pleje af ældre og kronikere

KL og Danske Regioner sætter 12 pejlemærker i fælles udspil til fremtidens sundhedsvæsen.
Udsnit af tal fra Danmarks Statistik: Kommunale kulturbevillinger pr. indbygger fordelt på kommuner, 2019

Der skal tal på kulturen

Både kommunalpolitikerne og kulturbranchen har brug for mere viden om kulturens virkning, fordi alt skal kunne sammenlignes rent økonomisk. Det mener flere interessenter og foreslår et 'kulturens analyseinstitut'.
(Arkiv) Thomas Kastrup-Larsen har fire prioriteringer på sin blok på beskæftigelsesområdet for kommunerne. Han er formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL: Her er efterårets prioriteringer på beskæftigelsesområdet

De digitale og telefoniske samtaler med ledige skal kunne fortsætte, siger KL's Thomas Kastrup-Larsen som det første. Han forstår ikke, hvorfor beskæftigelsesministeren tøver. Se de vigtigste punkter på hans liste her.
Fagbevægelsen er enig med KL i, at der kan komme fyring på tale, hvis en kommunalt ansat vælger at rejse til et land, som myndighederne fraråder at besøge. (Arkiv)

Kommunalt ansatte kan fyres hvis de bryder rejsereglerne

Fagforeninger og arbejdsretsekspert er enige med KL i, at der kan komme fyring på tale, hvis en kommunalt ansat vælger at rejse til et land, myndighederne fraråder at besøge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.