Kultur

Siden januar har der ikke været afholdt store sportsbegivenheder med tilskuere her i Danmark. Dette er et arkivbillede fra Superliga-kampen Brøndby vs FC Nordsjælland den 16 maj 2013 på Brøndby Stadion.

Anbefalinger til større arrangementer kommer i midten af april

Ekspertgruppe skal til april lave anbefalinger til, hvordan man kan afholde større arrangementer forsvarligt. Større arrangementer inden for kultur og idræt må derfor fortsat vente på en genåbning.
Interesserede kan se udstillingen "Nearly Now" med fotografier af Trine Søndergaard gennem vinduerne på Gl. Holtegaard.

Covid-19 har ført til nye kulturoplevelser

Mens festivaler og store koncerter har været aflyst, har kunstnere fundet nye måder at nå ud til publikum.

Partier sikrer ekstra 290 millioner til kriseramt kulturliv

En politisk aftale skal hjælpe ugeaviser, kulturarrangører og idrætsliv, som er presset på grund af covid-19.

Bedre styr på kommunens kultur

Det skal være lettere at få information om kulturarrangementerne. Derfor lancerer kommune en løsning, som kommunikerer arrangementerne på flere platforme.
SMK lancerer et nyt digitalt landkort med malerier fra alle egne af Danmark.

Se alle egne af Danmark gennem kunsten

Med et nyt digitalt danmarkskort inviterer Statens Museum for Kunst alle til at opleve de danske byer, kyster og skove set med kunsternes øjne. Og samtidigt ønsker SMK hjælp fra lokalkendte.
Kongelig sommerballet under åben himmel fra før covid-19 kom til Danmark. Til sommer kommer både operaen og balletten rundt i landet igen.

Kulturoplevelser er nu kommet i kalenderen

Det Kongelig Teater satser på en genåbning af kulturen i maj og planlægger derfor at komme rundt i landet med ballet og opera under åben himmel.
Smukfest i Skanderborg er en af de festivaler, som efterlyser konkrete løsninger på, hvordan det måske kan lade sig gøre at afvikle festivalen i år.

Festivaler kritiserer: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt

Hverken Smukfest, Hede Rytmer, Samsø Festival eller mange andre festivaler rundt i landet fik et svar, de kunne bruge fra kulturministeren ved gårsdagens samråd om festivalafvikling i 2021.
Plejecentrenes beboere tog rigtig godt imod teaterforestillingen "Husker", som spillede udenfor vinduerne, mens lyden kom via godt afsprittede høretelefoner.

Corona-venligt teater for plejecentrets beboerne

Det kan godt lade sig gøre at opføre teater på plejecentrene under corona-restriktionerne. Det beviste plejecentrene i Vejle Kommune, da Teater Magistraten optrådte for beboerne i forrige uge med forestillingen 'Husker'.
Det Kongelige Bibliotek i Aarhus vandt Renoverprisen 2020. Nu er 128 nye projekter indstillet til prisen.

Renoveringsprojekter i hele landet dyster om pris

128 forskellige projekter rundt i landets kommuner er nu indstillet til Renoverprisen 2021, som gives til Danmarks bedste renoveringsprojekt i år.
Genstartsteam har til opgave at anbefale initiativer til at understøtte, at vi alle fortsat kommer til at bruge kulturen på trods af begrænsninger. Nu har teamet udgivet et idekatalog med disse anbefalinger.

Sådan skal kultur og idræt genstartes

Kultur- og idrætslivets genstartsteam har nu afleveret anbefalinger til, hvilke initiativer der kan hjælpe til, at Danmark har et levende kultur- og idrætsliv på trods af covid-19-restriktioner.
Joy Mogensen (S) vil tilpasse sidste års arrangør-ordning for festival-arrangører, der berøres af corona-restriktioner.

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Joy Mogensen (S) er klar til drøftelser om en støtteordning til festivaler, der rammes af restriktioner.

Stadig støttemidler tilbage til kulturlivet

Den aktuelle status for støtten i hjælpepakkerne til kulturlivet er, at der stadig er store summer tilbage til f.eks. kommunale kulturinstitutioner. Om de bliver anvendt afhænger af smittens udvikling og restriktionsniveauet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.