Regeringens tre støttepartier, SF, Enhedslisten og De Radikale, vil have gjort noget ved udhulingen af dagpengesatsen. Pernille Skipper (EL) kalder det en hjertesag for partiet. (Arkivfoto)

Støttepartier vil presse regeringen til dagpengeløft

Udhuling af dagpenge bør stoppe, mener støttepartier, som vil have minister til at indkalde til forhandlinger.

Markant fald i antal langtidsledige – men en del kommuner har stigning

17 procent færre langtidsledige i hele landet, men nogle kommuner har fået flere langtidsledige det seneste år. Se tal for alle kommuner her.

Nogle kommuner har seks gange flere langtidsledige

Brøndby har seks gange så mange langtidsledige som Allerød. Se tallene for alle kommuner her.

Fakta: Flygtninges beskæftigelse er steget til det dobbelte siden 2016

Se her, hvor hvor mange flygtninge, der i din kommuner er kommet i arbejde siden 2016. Både antal og andel er opgjort. 
I 2018 modtog kommunerne lidt over 3.100 anonyme anmeldelser om socialt bedrageri, mens de året før modtog lidt færre, nemlig 2.882. (Arkivfoto)

Socialt bedrageri: Fem ud af seks anonyme tips fører til ingenting

I 2018 fik kommunerne over 3.000 anonyme henvendelser om socialt bedrageri, men kun i 16 procent af tilfældene var der noget at komme efter, viser opgørelse fra KL.

Far til tvangsfjernet ville bombe sagsbehandlerne

Offentligt ansatte er i stigende grad risikoudsatte: En far planlægger at sprænge en bombe, når socialrådgiveren er på besøg, og over 37 procent af sygeplejerskerne har været udsat for trusler og vold.
Et jævnt fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere har stået på siden begyndelsen af 2016. I perioden er der i gennemsnit blevet 1.200 færre modtagere hver måned. (Arkivfoto)

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er det laveste i 11 år

Ikke siden december 2008 har der været så få modtagere af kontanthjælpsydelser, som tilfældet var i september.
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Store kommuner budgetterer med uændret brug af eksterne i jobindsatsen

Et rundspørge blandt landets ti største kommuner peger i retning af uændret eller faldende brug af eksterne aktører i beskæftigelsesindsatsen.
Tid til læsning er en del af projektet, hvor deltagerne taler om den litteratur, som de har læst. Arkivfoto.

Kultur hjælper sygemeldte til at klare livet bedre

Der er rigtig gode erfaringer i Holstebro med at give langtidssygemeldte borgere tilbud om at deltage i et forløb med forskellige kulturelle aktiviteter.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Minister kalder kommunes beslutning ulovlig

Haderslevs indsatsplan for førtidspension og kontanthjælp er 'i strid med loven', siger beskæftigelsesministeren i skarpt brev. Borgmester lover at overholde loven.
Den nye beskæftigelsesminister udviser i et svar til Haderslev Kommune ingen forståelse for, at kommunen forsøger at administrere tildelingen af overførselsindkomster strammere for at styre økonomien.

Kommentar: Ministerskifte svækker kommunernes mulighed for at spare på overførsler

Den nye beskæftigelsesminister har ingen forståelse for, at fattige kommuner strammer administrationen af sociale ydelser. Forståeligt, men så må Folketinget sikre alle kommuner en solid økonomi, skriver NB-Økonomis chefredaktør i denne kommentar.
Andelen af forsikrede ledige i Frederikshavn Kommune, der har været omfattet af konkret uddannelsesopkvalificering i år til dato, er godt 17 procent. Til sammenligning var niveauet knap 6 procent på landsplan. (Arkivfoto)

Frederikshavn er bedst til at opkvalificere ledige

Danmarks nordligste kommune er førende på landsplan, når det gælder om at sikre uddannelsesopkvalificering til ledige. Det viser en opgørelse for 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.