Statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringen vil fjerne knap 900 årsværk fra Rigspolitiet for at skabe mere nært politi, blandt andet med 20 nye nærpolitistationer. (Arkivfoto)

Støttepartier advarer mod halvering af Rigspolitiet

Regeringens støttepartier deler ambitionen om mere nærpoliti, men frygter for Rigspolitiets arbejde.
Preben Etwil er tidligere kontorchef i Danmarks Statistik Preben og skriver og samfundsdebattør på NB-Nyt

Øget brugerbetaling er ikke en mirakelkur, men kan være et supplement

Kan brugerbetaling løse det offentliges service- og finansieringsproblem? Svaret er nej, men brugerbetaling indført med omtanke kan lette nogle af finansieringsproblemerne, skriver tidligere kontorchef i Danmarks Statistik Preben Etwil.
Aarhus Rådhus.

Regeringen vil ændre styreform i landets fire største byer

En omlægning af forvaltning og administration skal spare omkring en kvart milliard kroner, men kritikere advarer mod centralisering af magten.
Henrik Dam Kristensen og Lisbeth Knudsen, da Demokratikommissionen præsenterer betænkning i Landstingssalen på Christiansborg.

Indenrigsminister taler for at sætte farten ned i politik

Astrid Krag erkender, at det kan gå for stærkt med lovarbejdet. Hun reagerer på rapport fra kommission.
Der er for meget kontrol og for lidt tillid i den offentlige sektor. Det mener fagorganisationen Djøf, som foreslår, at der indføres ti timers ekstra direkte borgerkontakt om måneden for de offentligt ansatte.

Djøf slår bureaukrati-alarm: For meget kontrol og for lidt tillid og frihed

Djøf ønsker, at offentligt ansatte får større faglig frihed til at tilrettelægge deres arbejde go foreslår ti timers ekstra borgerkontakt.
DMI's varslinger om stormflod, som her i Jyllinge efter stormen Bodil i 2013, bliver fremover mere præcise med et nyt værktøj.

Meteorologer bliver bedre til at forudse stormflod

Mere nøjagtige modeller af fem danske fjorde giver større præcision, når DMI fremover varsler stormflod.
Der er i dag afsat 2,3 milliarder kroner årligt til istandsættelse i landets mange almene boligselskaber frem til udgangen af 2020. Men ministeren erkender, at det beløb skal være større fra og med 2021. (Arkivfoto)

Ministerløfte: Flere penge til renovering af almene boliger

Trods en ghettoplan til 10 milliarder, skal der også sættes flere penge af til at renovere de 93 procent af boligerne, der ikke er 'hårde ghettoer'.

Kritik: Aula indeholder alvorlig sikkerhedsbrist

Efter skiftet fra Skoleintra til Aula har medarbejdere på landets folkeskoler pludselig adgang til hinandens private beskeder. Det er i strid med persondataforordningen, vurderer ekspert.
Parkeringsvagter er blandt de kommunale medarbejdere, der gerne fremover kommer til at bære mere bæredygtig arbejdsbeklædning. I alt 40 kommuner har tilsluttet sig initiativet. (Arkivfoto)

Kommuner vil have mere bæredygtigt arbejdstøj på markedet

Med Københavns kommunes medarbejdere som bæredygtig fortrop går 40 danske kommuner sammen om at lægge pres på tekstilbranchen for at få mere miljømærket arbejdstøj.
Kasper Wilton, teaterdirektør på Folketeatret, afviser påstanden om, at teatrets opsætning af Skatteøen videregiver et forstokket kvindesyn. (Arkvifoto)

Teaterchef kalder kollegas kritik af kvindesyn selvpromovering

Aveny-T-chef beskylder Folketeatret for 'horribel' fremstilling af kvinder. Spild af min tid, lyder svaret fra den ansvarlige teaterchef.
En ny aftale mellem Region Hovedstaden og 29 kommuner skal give borgerne et mere sammenhængende forløb af høj kvalitet, uanset om borgeren skal have behandling og pleje i eget hjem eller på en kommunal akutplads. (Arkivfoto)

Region: Flere borgere skal behandles hjemme og undgå akutte indlæggelser

Sammen med de 29 kommuner i Region Hovedstaden vil regionen og lægerne styrke samarbejdet om akut syge patienter.
Selvom der løbende arbejdes med at forbedre Sundhedsplatformen er tålmodigheden ved at løbe ud for det personale, der dagligt bruger systemet. (Arkivfoto)

To ud af tre læger er utilfredse med it-system: ’Det er en katastrofe’

Region Sjællands og Region Hovedstadens elektroniske patientjournal møder kritik i intern undersøgelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.