Kim Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup Kommune. (Arkivfoto)

Kommunens medarbejdere skal op i tid

KL og Forhandlingsfællesskabet er enige om, at langt flere kommunale medarbejdere skal op i tid eller ansættes på fuldtid.
(Arkiv)

Flere børn og unge har tanker om selvmord

Antallet af børn og unge, som kontakter Børnetelefonen med tanker om selvmord, stiger. Minister har plan klar.

KL punkterer angreb på kommunernes indkøb af konsulenter

I et tre sider langt brev til Ankestyrelsen, som NB-Nyt er i besiddelse af, punkterer KL's chefjurist sagen om anvendelse af eksterne konsulenter på handicapområdet.
(Arkiv)

Skal politiet fange indbrudstyve eller bekæmpe terror?

Regeringens varslede nærhedsreform rejser et vigtigt spørgsmål: Hvad betyder nærhed i borgerrettet service og velfærd? spørger Adam Diderichsen i dette debatindlæg.
Direktør for Attendo i Danmark, Søren Andersen, viser rundt på plejehjemmet på Lærkevej i Frederikssund, da det åbnede i efteråret 2019.

Ansat advarede om plejehjem: Nu har styrelse fundet ‘alvorlige problemer’

I sidste uge fik Attendos Friplejehjem i Frederikssund et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om blandt andet alvorlig kritik af medicinhåndteringen.
(Arkiv)

Antallet af chefer i tidsbegrænsede stillinger er fordoblet

Siden 2009 er antallet af de dyre, tidsbegrænsede åremålskontrakter for chefer i statens centraladministration steget kraftigt.
Børn kan blandt andet blive udadreagerende, hvis forældrene går gennem en skilsmisse, hvor bølgerne går højt. Fire af landets ti største kommuner fjerner børn fra forældre på grund af en slemme skilsmisser.

Kommuner fjerner børn fanget i slemme skilsmisser

Et stigende problem at børn alene tvangsfjernes fordi bølgerne går højt, når forældrene skal skilles og det er sjældent at forældrene kan se deres egen part i børnenes mistrivsel, siger Anette Ravn Olsen, der er chef for Familie og Forebyggelse i Vejle Kommune
Prioritering for mig er, at flere mennesker bliver behandlet ordentligt – uanset om man mangler arbejde, eller om man er syg, siger Peter Hummelgaard.

Minister til jobcenterne: `Flere skal behandles ordentligt´

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil give arbejdsløse borgere en bedre oplevelse i landets jobcentre. Derfor udstikker han nu et nyt såkaldt værdighedsmål i indsatsen for at få arbejdsløse borgere i job.
(Arkiv)

Kritik: Børn fjernes på usikkert grundlag

Når man vurderer, om et barn skal tvangsfjernes, varierer undersøgelserne bekymrende meget i kvalitet og er ofte fejlagtige, mener flere eksperter.
Aarhus Rådhus.

Regeringen vil ændre styreform i landets fire største byer

En omlægning af forvaltning og administration skal spare omkring en kvart milliard kroner, men kritikere advarer mod centralisering af magten.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag fremlægger kommissorium for en historisk udredning af eventuelle svigt mod borgere i statens varetægt i perioden 1933-1980 som opfølgning på undskyldningen til Godhavnsdrengene.

Minister gør klar til endnu en undskyldning for statsligt svigt

En udredning skal afdække svigt og overgreb, som anbragte på statens institutioner kan have været udsat for.
(Arkiv)

Rundspørge: Hver fjerde elev i 0. klasse dumper omstridt sprogtest

Det er udansk at dumpe børn i folkeskolen, og politikerne burde skamme sig, siger formand for skolelederne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.