Statsminister Mette Frederiksen (S) til regeringsseminar i pavillonen på Marienborg i Kgs. Lyngby, mandag 13. januar 2020.

Omfordeling fra rige til fattige byer står først på dagsordenen

Der venter regeringen store opgaver i år. Foruden udligning er det forhandlinger om politi, klima og pension.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Ny pensionsmyndighed skal både rådgive og screene

ATP får opgaven at tildele seniorpension fra 2021. Både kommunerne og den nye ATP-myndighed skal rådgive borgerne - pr. telefon.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Alt tyder på at seniorpension havner hos ATP

Forligspartierne mangler kun at finde penge til, at ATP kan oprette og drive en ny organisation til at forvalte seniorpensionen. Beskæftigelsesministeren fejer ATP's voldsomme protest af.
KL's formand Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus (S). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

KL siger nej til seniorpensionen: ‘Politisk makværk’

Kommunerne smider en politisk bombe og nægter at administrere seniorpensionen, indtil ATP kan overtage. KL blev orienteret om landspolitikernes aftale gennem medierne.
(Arkivfoto)

Administration af seniorpension kan medføre øget bureaukrati

Kommunerne skal midlertidigt stå for ny seniorpension, men dels vil kommunerne ikke, dels er der risiko for øget bureaukrati og synergitab.
Fra det nye år bliver det muligt for borgere at ansøge om seniorpension. I den første tid er det op til hver enkelt kommune at afgøre, hvem der er berettiget til at få den. (Arkivfoto)

Trods måneders tovtrækkeri træder seniorpension i kraft fra nytår

Regeringen får sin vilje: Kommuner skal midlertidigt stå for at tildele seniorpension, indtil ATP er klar. Læs om aftalen her.
K's formand, Jacob Bundsgaard (S). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Bundsgaard: Det er stadig os som skal sende folk videre til ny pensionsmyndighed

KL-formand kalder det "tudetosset" at opbygge et parallelt system til seniorpension. DF-ordfører fastholder, ideen om en uafhængig myndighed.
- Jeg havde været så helt utroligt nervøs. De har jo spillet ping-pong med mit liv. Men det her var det bedste, der var sket længe, siger Kim Sommerfeldt Nedbo.

Først blev fynbos sag syltet: Nu har han fået førtidspension

I månedsvis parkerede Faaborg-Midtfyn Kommune den sygemeldte Kims sag, fordi han havde sagt nej til en operation. Nu er kommunen vendt på en tallerken og har tilkendt ham en førtidspension.
Borgmester Martin Damm (V), Kalundborg kommune. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

KL: Ny pension giver dobbeltarbejde og dårlig service

Nedslidte borgere vil risikere parallel sagsbehandling og dobbeltarbejde, hvis ikke kommunerne får opgaven med at tildele seniorpension, siger KL-næstformand.
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder åbningstale i Folketinget mandag den 2. oktober.

Beskæftigelse fylder i regeringens arbejdsprogram

Større og nye præmier til folkepensionister, der arbejder, og bedre mulighed for fastholdelsesfleksjob, det er nogle af elementerne i regeringenslovprogram. Derudover har regeringen travlt med at følge op på tidligere politiske aftaler, lavet af den forrige regering. Læs her hvordan.
(Arkivfoto) Mange ældre offentligt ansatte vil gerne blive længere på arbejdsmarkedet. Men de vil have bedre arbejdsforhold, nedsat arbejdstid og helt eller delvist den samme løn og pension.

Ældre offentligt ansatte vil udsætte pensionen på særlige vilkår

Stor personalemangel på især ældreområdet betyder, at der er hårdt brug for medarbejderne i efterløns- og pensionsalderen. Men for at blive kræver de bedre arbejdsforhold.

Mange yderkommuner bliver økonomisk ramt af senere pensionsalder

Ydrekommumner er samspilsramt og taber økonomisk på grund af refussionsreformen, stigende udgifter til førtidspension og stigende pensionsalder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.