Det er hjemmedialyseanlæg som dette, der efterhånden dræner kommunernes kasser. Kommunerne overtager i stigende grad en række behandlingsopgaver, der tidligere lå på sygehusene. (Arkivfoto)

Hjemmedialyse og behandling med drop presser kommuner

Kommuner savner klarere rammer og økonomisk kompensation for stigende antal borgere, der behandles hjemme. Det kan ikke fortsætte i samme spor uden store konsekvenser, lyder det fra flere sider.
(Arkivfoto)

Minister bekymret: Plejefamilier udvikler sig til ‘mini-institutioner’

En analyse fra Social- og Indenrigsministeriet viser, at plejefamilier i mindre grad ligner 'almindelige' børnefamilier.

Ældreplejen er ikke et hotel, hvor de pårørende kan stemple ud

De pårørende skal ikke parkere familieansvaret hos det offentlige. I fremtiden vil der ikke være medarbejdere nok til at løse opgaver, som familien selv kan, mener Borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive.

Fri os fra at pårørende skal lave mad, gøre rent og pleje de ældre

Der findes ikke betydelige uudnyttede ressourcer blandt pårørende, som bare venter på at blive sat i spil. Borgmester Jens Ive er helt galt afmarcheret, skriver samfundsdebattøren Preben Etwil.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) kalder kommunernes kontrakter med private bureauer for "bekymrende". Hun vil nu bede Ankestyrelsen om at undersøge, om kommunernes metoder er lovlige. (Arkivfoto)

Kommuner hyrer konsulenter til at spare på handicappede

Mindst 19 kommuner har hyret konsulenter til at finde besparelser på kommunens støttetilbud til udsatte.
(Arkivfoto)

Kommuner sætter handicappede og botilbud i skruestik

Kommuner hyrer resultatlønnede konsulenter til at spare på handicappede. Det skaber en lang række af problemer, siger branchedirektør for SelvejeDanmark Jon Krog.
Der er for tiden mangel på det stærkt smertestillende præparat Contalgin, oplyser Lægemiddelstyrelsen. (Arkivfoto)

Mangel på medicin rammer patienter med kroniske smerter

Der er mangel på medicin, der bruges til lindring af stærke smerter. Problemet ventes først løst i det nye år.
Ældre Sagen og direktør Bjarne Hastrup mener, at Hjørring Kommune fratager ældre vigtig pleje ved at omdanne plejeboliger til ældreboliger, og derfor har foreningen lagt sag an. (Arkivfoto)

Ældre Sagen stævner kommune for at svigte svækkede ældre

Hjørring Kommune respekterer ikke beboere på ældrecenters rettigheder, mener Ældre Sagen. 'Vi leverer rigeligt, det vil skal', siger borgmester.
Kommunerne må finde størstedelen af pengene til stigende sundhedsudgifter på andre velfærdsområder. KL-formand kalder situationen uholdbar.(Arkivfoto)

Stigende sundhedsudgifter udhuler kommunal velfærd

Sundhedsudgifterne er steget markant i både kommuner og regioner siden 2007, men kommunernes samlede økonomiske ramme er ikke fulgt med, viser ny opgørelse.
Foto: Tommy Kofoed/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Forlig redder demenshandlingsplanen

Bred aftale sikrer videreførelse af en stor del af demenshandlingsplanen - og andre ting som før blev betalt af satspuljen. Alzheimerforeningen siger tak.
DF's ældreordfører Karina Adsbøl vil have skrevet det særlige klippekort til ældre ind i serviceloven. Så kan kommunerne ikke spare på det området, og må istedet finde eventuelle besparelser på andre områder.

DF vil have klippekort ind i serviceloven

DF er utilfreds med kommuner, der sparer klippekort til ældre væk. Nu skal det ind i serviceloven, men en rundspørge antyder, at ordningen er mere bureaukratisk end som så.
(Arkivfoto)

Hver tredje i omsorgsfag savner indflydelse på jobbet

Indflydelse på jobbet og oplevelsen af kontrol hænger tæt sammen, og det er afgørende for stressniveauet, siger organisationspsykolog.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.