En borger ønsker, at kommunens kantiner i et år serverer de samme måltider, som de ældre på plejehjemmene får.

Forslag: Servér ældremaden til kommunens ansatte

En borger med en mor på plejehjem foreslår borgmesteren, at kommunens ansatte får de ældres mad serveret i kantinen. Borgmesteren afviser, at maden er uappetitlig.
92-årige Chresten Baisgaard blev som den første nordjyde prikket med coronavaccinen søndag 27. december. Det skete på plejehjemmet Birkebo, hvor han bor. (Arkiv)

Alle plejecentre i Danmark vil være vaccineret senest fredag

Det går hurtigere end først antaget med at vaccinere alle plejehjemsbeboere, der har takket ja til vaccine.
Ligesom flere andre plejehjem er Plejecenter Kildebo i Sakskøbing på Lolland hårdt ramt af coronasmitte for tiden. (Arkivfoto).

Coronaramt plejehjem: Halvdelen af beboerne er smittet

Coronavaccine er ikke nået til plejehjem i Guldborgsund Kommune, hvor 62 personer er konstateret smittet.
Der har den seneste uge været mindst et smittetilfælde på 27 plejehjem i Region Hovedstaden. Det svarer til omkring hver syvende plejehjem. (Arkiv)

Hver syvende plejehjem i hovedstaden er ramt af coronatilfælde

27 plejehjem i Region Hovedstaden er ramt af coronavirus. Tre regioner går derimod helt fri af virusset.
Det 6.200 kvm store friplejehjemsprojekt på Frydenhøjs Allé i Greve Kommune.

I Region Sjælland forventes flere friplejehjem

De kommunale budgetaftaler kan bruges som pejlemærker for, hvor man potentielt kan se nye friplejehjem skyde op. Læs her, hvordan friplejeområdet udvikler sig i Region Sjælland.

Stor forskel på andelen af ældre i plejeboliger i de enkelte kommuner

Der er meget store forskelle kommunerne imellem på, hvor stor en andel af de ældre der bor i plejebolig. Se andele for din kommune her.
Under coronapandemien er de ældres ensomhed blevet en faktor, der skal gøre noget ved, mener kommune. (Arkiv)

‘Ældreensomhed under corona er et kæmpe problem’

De ældre borgeres ensomhed stiger under pandemien, og det vækker stor bekymring i Aarhus. Kommunen samarbejder derfor med en stribe ældreorganisationer om at skabe aktiviteter i lang tid fremover.
Assens Kommune oplever et fald i dødeligheden blandt ældre på 17 procent i forhold til tidligere år. (Arkiv)

Lav dødelighed udfordrer ventelister

I 2020 oplever hele landet den laveste dødelighed blandt ældre i seks år. Det betyder længere ventelister til plejehjemspladserne og deraf øgede udgifter til hjemmeplejen.
Konkursen er faretruende nær på Munke Mose friplejehjem i Odense. Kommunen står klar med egne medarbejdere, hvis plejehjemmet bukker under.

Konkurs truer forude: Friplejehjem i frit fald

Venstre argumenterer meget for friplejehjem, men de er ikke altid en succes. I Odense er et af kommunens tre friplejehjem kommet i så store økonomiske problemer med en gæld på 80 mio. kr., at det er tæt på konkurs.
En kommune kan tjene op til 120.000 kroner om året, hvis en ældre fra en anden kommune flytter ind på et af kommunens plejehjem.

Kommuner kan tjene op til 120.000 kroner på at tiltrække ældre fra andre kommuner til plejeboliger

Friplejehjem kan være en gylden forretning for en kommune, hvis mange af pladserne besættes af borgere fra en anden kommune.
Der skal være mindst ét friplejehjem i hver kommune, så de ældre har noget mere at vælge imellem, mener Venstres ældreordfører Jane Heitmann.

Venstre: Flere friplejehjem skal sikre bedre ældrepleje

Flere friplejehjem og pårørende i alle plejehjemsbestyrelser er vejen frem, mener Venstre efter ny sag om svigt - denne gang i Helsingør.
PFA med topchef Allan Polack i spidsen (ses i midten) vil bruge milliarder på at opføre plejehjem og seniorboliger. (Arkiv)

Pensionskasse og fond skyder milliarder i plejehjem og seniorboliger

Kunder hos pensionskassen PFA vil få fortrinsret til plejehjem og seniorboliger i ti kommuner, som skal drives af medejeren OK-Fonden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.