Eksperter påpeger, at visirer ikke er bevisligt sikre uden brugen af mundbind. Myndighederne kræver kun en af delene. (Arkivfoto)

Eksperter kritiserer krav om visir i hjemmeplejen

Myndighederne kræver brug af enten visir eller mundbind, men eksperter påpeger manglende beviser for visirer.
Alle Folketingets partier undtaget Venstre er med i en aftale, som afsætter 165 millioner kroner til coronahjælp til demente og svækkede ældre, der har været isoleret fra familie under coronundbruddet. (Arkivfoto)

Aftale til 165 millioner sikrer at plejehjemsbeboere kan få besøg

Besøgspavilloner, udestuer og lignende kan gøre det muligt for svækkede ældre at få besøg af pårørende.
(Arkivfoto)

Klar melding fra flere sider: Derfor sker der svigt på plejehjem

Det er især for få medarbejdere og stor udskiftning blandt dem, der er skyld i problemer som dem på Kongsgården i Aarhus. Det mener flere organisationer.
Regeringen har ifølge Venstre og andre oppositionspartier været for langsom til at komme i gang med at forhandle en hjælpepakke på ældreområdet under coronakrisen. (Arkivfoto)

Oppositionen: Regeringen smøler med coronahjælp til ældre

Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative savner svar fra regeringen inden forhandlinger tirsdag om ældre.
Mette Færch er leder af Damgaardsparken

Læring under et Covid-19 udbrud

Med 10 dages afstand til plejecentret og masser af tid til at reflektere, skriver leder af Damgårdsparken Mette Færch om kompleksiteten i rengøring og holder gevinsten ved tværgående organisationsprincipper op mod smittespredning.
Sundhedsstyrelsen har udsendt opdaterede retningslinjer for brug af værnemidler i sundheds- og ældresektoren. (Arkivfoto)

Sundhedsstyrelsen anbefaler flere værnemidler i ældrepleje

Sundhedsstyrelsen har udsendt opdaterede retningslinjer for brug af værnemidler i sundheds- og ældresektoren.
Der findes ingen samlet opgørelse over coronadødsfald på plejehjem i Danmark, men Statens Serum Institut skønner, at epidemien har kostet mindst 50 ældre plejehjemsbeboere livet. (Arkivfoto)

Plejehjem kæmper for at holde corona på afstand

Coronaudbrud på et enkelt plejehjem i Vallensbæk har kostet ni ud af 36 beboere livet. Når smitten først er kommet ind på et plejehjem, er den svær at slippe af med, siger virolog.
Private plejevirksomheder er en del af samfundets beredskab. De tager opgaven med oprejst pande, men der er ingen hjælpepakker målrettet dem, skønt de er med helt i front under corona-udbruddet

Plejevirksomheder i kommunernes tjeneste uden hjælpepakker

Private plejevirksomheder er i en særlig situation: De skal indgå i kommunernes coronaberedskab samtidig med, at de mister omsætning og har øgede udgifter til værnemidler. 'Det kalder på en håndsrækning', siger ejerleder.

Når corona rammer, og lederen må stå af

At aflevere ledelsesstafetten og stemple ud er det sværeste, når du i sundhedssektoren rammes af Covid-19. Øret hører diagnosen, men hjernen kan ikke slippe rattet, før ledelsen klart og logisk sender dig hjem, skriver plejehjemsleder Mette Færch.
Beboere på plejehjem føler social isolation, ensomhed og er mindre fysisk aktive, efter at det blev forbudt at få besøg på grund af coronavirusset. Det er oplevelsen hos Danske Ældreråd og Ældre Sagen, som ønsker reglerne for besøg slækket

Genåbning af ældreplejen – en balance mellem mentalt helbred, ressourcer og smittefare

Ældre over hele landet skal snart have lov at se deres kære, mener Ældre Sagen. Hos FOA frygter for konsekvenserne af at åbne, hvis foranstaltninger ikke er på plads. Derfor maner man til forsigtighed.

Dilemma: At arbejde med delvis åbning midt i stormen

Tvivlen er en evig gæst. Vi er stadig midt i stormen, men hvordan lukker vi lidt op igen, og stadig opretholder en høj grad af isolering? spørger Mette Færch.

Det er deres sidste hjem, plejehjemmet

De må godt takke livet farvel på plejehjemmet, men denne afsked var anderledes, den var mere stille, skriver Mette Færch, der fem uger inde i nedlukningen savner hverdagen før corona.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.