Direktør for Attendo i Danmark, Søren Andersen, viser rundt på plejehjemmet på Lærkevej i Frederikssund, da det åbnede i efteråret 2019.

Ansat advarede om plejehjem: Nu har styrelse fundet ‘alvorlige problemer’

I sidste uge fik Attendos Friplejehjem i Frederikssund et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om blandt andet alvorlig kritik af medicinhåndteringen.
Hjørring rådhus. (Arkivfoto)

Hjørring Kommune underkendt af Ankestyrelsen

En kommune kan ikke erstatte fastansat personale på et plejehjem med besøg af hjemmeplejen. Det fastslår Ankestyrelsen, men afgørelsen er ikke så enkel endda.

Ældreplejen er ikke et hotel, hvor de pårørende kan stemple ud

De pårørende skal ikke parkere familieansvaret hos det offentlige. I fremtiden vil der ikke være medarbejdere nok til at løse opgaver, som familien selv kan, mener Borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive.

Fri os fra at pårørende skal lave mad, gøre rent og pleje de ældre

Der findes ikke betydelige uudnyttede ressourcer blandt pårørende, som bare venter på at blive sat i spil. Borgmester Jens Ive er helt galt afmarcheret, skriver samfundsdebattøren Preben Etwil.
Ældre Sagen og direktør Bjarne Hastrup mener, at Hjørring Kommune fratager ældre vigtig pleje ved at omdanne plejeboliger til ældreboliger, og derfor har foreningen lagt sag an. (Arkivfoto)

Ældre Sagen stævner kommune for at svigte svækkede ældre

Hjørring Kommune respekterer ikke beboere på ældrecenters rettigheder, mener Ældre Sagen. 'Vi leverer rigeligt, det vil skal', siger borgmester.
Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune skærper nu tilsynet med alle kommunens plejehjem efter en stribe klagesager over forholdene på især et plejehjem i Nørresundby.

Kritik får Aalborg Kommune til at skærpe kontrol på plejehjem

Flere af Aalborg Kommunes plejehjem har været udsat for kritik fra beboere og pårørende. Det får nu kommunen til at skærpe tilsynet på samtlige plejehjem.
(Arkivfoto)

Hver tredje i omsorgsfag savner indflydelse på jobbet

Indflydelse på jobbet og oplevelsen af kontrol hænger tæt sammen, og det er afgørende for stressniveauet, siger organisationspsykolog.
Boligminister Kaare Dybvad (S) vil nu stramme reglerne, så det ikke længere er muligt for kommunerne at dispensere fra brandkravene på plejehjemmene, når det handler om sikkerhed.

23 kommuner mangler plan for brandsikkerhed

Mange danske kommuner har trods dødsbrande fortsat et eller flere plejehjem, hvor brandsikringen er ulovlig.
Ældretilsynet har på et år udstedt otte påbud på landets plejecentre og -hjem. Tilsynet besøger 200 adresser om året. (Arkivfoto - Plejecentret på billedet har ingen forbindelse til denne artikel)

Nyt ældretilsyn har udstedt otte påbud

Ældretilsynet kan berette om positiv modtagelse på landets plejecentre, hvor der blot er givet otte påbud, siden tilsynet blev indført sidste år.
Der er udsigt til Royal Copenhagen fra Hjørdis Harrekildes vindue. Hun er den første beboer, der er blevet genhuset i et samarbejde mellem Søster Sophies Minde, Diakonissestiftelsens Hjemmepleje, andelsboligforeningen og forsikringsselskabet Codan.

Vandskade fører til venskaber

90-årige Hjørdis Harrekilde er genhuset i en aflastningsbolig på plejehjemmet Søster Sophies Minde. Hun hygger sig i sit midlertidige hjem, spiser og snakker med bebeboerne og får hjælp af Diakonissestiftelsens Hjemmepleje – præcis som derhjemme.

Christiansborg blander sig i kommunalt selvstyre i klippekortssagen

Det kommunale selvstyre er under pres. Først havde vi debatten om minimumsnormeringer, nu får vi en debat om minimumsomsorg med krav fra flere partier om at gøre klippekortsordningen til lov.

Minister opfordrer kommuner til at frede klippekort til ældre

Ældreminister Magnus Heunicke (S) undrer sig over, at flere kommuner har droppet omsorgsordning for ældre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.