Der er ikke længere politisk flertal for at sløjfe regionerne. Og selvom Venstre fortsat går ind for at nedlægge regionsrådene, forhindrer det ikke partiet i at gå med i drøftelser om en sundhedsreform.

Regeringen vil beholde regionsråd med en bred sundhedsaftale

Venstre vil fortsat nedlægge regionsrådene, men det skal ikke forhindre en bred sundhedsaftale med regeringen.

Målet om flere tvangsfjernelser bygger mere på en politisk overbevisning end på viden.

Statsministerens nytårsbudskab om flere tvangsfjernelser møder kritik fra alle fronter, men statsministeren står fast. Få her indblik i udtalelser fra eksperter, fagfolk og interesseorganisationer.
Johannes på 10 har aldrig kendt sin far og hans mor døde for tre år siden. Han bor nu med sin mormor. Johannes er samtidig med i Lær for livet-projektet, der skal klæde anbragte børn bedre på til strategi for livet.

Statsministeren gjorde anbragte børn til storpolitik – men hvorfor blev svaret flere anbringelser?

Statsministeren bør ikke have et mål om flere anbringelser. I stedet bør hun have fokus på en rettidig, rigtig og kvalitetssikret anbringelse af de børn, hvor det er nødvendigt, skriver formanden for De Anbragtes Vilkår.

FAKTA: Her er Socialdemokratiets udspil for udsatte børn

Socialdemokratiet præsenterede i 2018 et udspil, der blandt andet gik på anbringelser af børn. Læs mere her.

Alliance mod serviceforringelser og afspecialisering på socialområdet

Spareøvelser, hvor serviceniveauet reduceres under borgerens behov er baggrunden for, at toneangivende organisationer har dannet en ny alliance mod afspecialisering og serviceforringelser.
Ministermøde om udligning. Fra venstre er det Steffen Jensen (S), borgmester i Halsnæs, Jens Ive, borgmester i Rudersdal, social- og indenrigsminister Astrid Krag og Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj.

Opråb fra tre hovedstadsborgmestre: Ny udligningsreform skal hjælpe de reelt fattige kommuner

"Sørg for, at hjælpen tilfalder de reelt fattige kommuner, og lad de rige klare sig selv." Lød budskabet fra tre hovedstadsborgmestre, da de var til møde med social- og indenrigsministeren om udligningsreformen
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Alt tyder på at seniorpension havner hos ATP

Forligspartierne mangler kun at finde penge til, at ATP kan oprette og drive en ny organisation til at forvalte seniorpensionen. Beskæftigelsesministeren fejer ATP's voldsomme protest af.
Før var der myndigheden Arbejdsskadestyrelsen, i dag har vi den selvejende institution AES - under ATP. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Analyse: Vi har allerede virksomheder der har myndighedsopgaver

Baggrund: Placeringen af seniorpensionen hos ATP er ikke nødvendigvis det nytænkning. Der findes flere eksempler på at selvejenede virksomheder agere myndighed.

Ikast-Brande udliciterer hjemmesygeplejen

Ikast-Brande udfordrer vanetænkningen hos sig selv og Dansk Sygeplejeråd ved at udlicitere hjemmesygeplejen i et pilotprojekt til en privat leverandør.
Enhedslisten med kommunalordfører Jette Gottlieb (th) vil kæmpe for, at regeringen indgår forlig om udligningen med partierne i rød blok.

Enhedslisten: Udligning mellem kommunerne skal hæves

Højere landsudligning skal gøre hovedstadsudligningen overflødig. 13 ekstra millarder til kommunerne skal sikre, at ingen lider tab. Læs interview med kommunalordfører Jette Gottlieb.

Gassen er på vej ud af finanslovens velfærdsballon, mens den løfter sig i blitzlyset

Regeringens mål om at sætte velfærden først og give Danmark et løft er et spin, der møder berettiget kritik fra centrale interessenter, skriver redaktør Steen Houmark i en kommentar til finansloven.
Ældreområdet er blevet stedmoderligt behandlet i finansloven for 2020, siger Bjarne Hastrup, der er direktør i Ældre Sagen. (Arkivfoto)

Ældre Sagen: 73.000 ældre sidder i eget hjem helt uden hjælp

Der er ikke afsat penge til flere plejeboliger eller minimumsstandarder for hjemmehjælp i finansloven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.