Ældre Sagen kræver nationale standarder for normeringer på landets plejecentre

Ny undersøgelse viser, at der er store forskelle på normeringerne på landets plejecentre. Det får Ældre Sagen til at kræve fælles nationale standarder.
(Arkiv)

Kommunalt pengespild: Taxa kørte forgæves en hel uge

Selvom to børn var på skiferie, blev taxachauffør alligevel sendt til specialskole for at hente dem. Regningen for de tomme taxature havner hos Norddjurs Kommune.
(Arkivfoto)

Konsulentvirksomhed på handicapområdet får rådgivning af statens advokat

Debatten raser omkring 28 kommuners brug af konsulentvirksomheder på handicapområdet. Men det bør ikke være et problem, da Kammeradvokaten sandsynligvis har sagt god for modellen.
DF's ældreordfører Karina Adsbøl vil have skrevet det særlige klippekort til ældre ind i serviceloven. Så kan kommunerne ikke spare på det området, og må istedet finde eventuelle besparelser på andre områder.

DF vil have klippekort ind i serviceloven

DF er utilfreds med kommuner, der sparer klippekort til ældre væk. Nu skal det ind i serviceloven, men en rundspørge antyder, at ordningen er mere bureaukratisk end som så.
(Arkivfoto)

Østeuropæere fylder herbergerne

Vinterherberg i Aarhus åbner i år før tid, da jobsøgende østeuropæere uden sociale problemer presser byens varmestue.
De to stiftere af Easytranslate, Frederik Riskær Pedersen og Peter Ladegaard. (Arkivfoto)

Omstridt tolkefirma leverer ikke varen: Rigspolitiet skærper tilsyn

Kritik af kvaliteten af tolkningen og udeblevne tolke fra Easytranslate fører nu til bod, hver måned tilsynet opretholdes.

Kommuner sparer på klippekort til ældre

Mindst 15 af landets kommuner vil spare klippekortordningen til ældre borgere. Det går ud livskvaliteten og relationsarbejet, lyder det fra Torben Hollmann, sektorformand i FOA.

Er du dum? Ordblinde slås med fordomme

I folkeskolen trives myten om, at elever med ordblindhed, er dårligt begavede, viser ny undersøgelse. Men får de hjælpemidler i folkeskolen, klarer sig mindst ligeså godt som andre i ungdomsuddannelserne.

Alvorligt arbejdsskadet: Kommune syltede Claus på venteliste

Claus Dalgas Andersen kan hverken gå eller stå og ser dårligt. Han håber på en førtidspension, men Fredericia Kommune placerede ham i stedet på en venteliste.
Ny kortlægning af hjemløshed viser en tendens til, at antallet af hjemløse unge er faldet, mens antallet af midaldrende og ældre hjemløse borgere er steget. (Arkivfoto)

Antallet af unge hjemløse er faldet for første gang i 12 år

Færre unge ender på gaden, herberg eller i varmestuer end tidligere. Til gengæld stiger antallet af midaldrende og ældre samt hjemløse i yderområderne, viser ny opgørelse.

Dobbelt så mange voksne umyndiggøres som for ti år siden

Markant flere voksne erklæres umyndige. En del af stigningen kan skyldes flere demente, siger Alzheimerforeningen.

Fire ud af ti offentligt ansatte tager piller

Siden 2010 er antallet af medarbejdere i det offentlige, som tager receptpligtig smertestillende medicin, steget markant. Udviklingen kalder på handling, lyder det fra beskæftigelsesministeren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.