Lars Weiss tager over som fungerende overborgmester efter Frank Jensens afgang. (Arkivfoto)

Lars Weiss overvejer permanent borgmestertjans

Socialdemokratiets 1. næstformand i Borgerrepræsentationen er fungerende overborgmester i København. Han spekulerer nu over, om han går efter at blive kandidat til posten ved KV21.
Frank Jensen på pressemødet i dag, mandag.

Frank Jensen trækker sig som overborgmester i København

Frank Jensen (S) træder tilbage som overborgmester i København efter anklager om krænkelser af kvinder. Det oplyser han på et pressemøde.

Nye tal: Hver femte kvinde i byråd har været udsat for sexchikane

Det kalder på handling, når 18 procent af de kvindelige kommunalbestyrelsesmedlemmer i en ny undersøgelse har oplevet seksuelt krænkende adfærd. Det skriver KL i en pressemeddelelse.
Udvalgsformand Steen Olsen (S) erkender, at han på et udvalgsmøde for et år siden klappede Sofie Janning (S) bagi: 'Det var upassende adfærd,' siger hun.

Udvalgsformand: ‘Det var mig, der klappede Sofie bagi’

Politiker i Slagelse har fortalt om krænkende adfærd i byrådet uden at afsløre, hvem der stod bag. Nu står partikollega frem og erkender, at det var ham. Byrådskollega er fortørnet over at blive mistænkeliggjort og truer med retssag.
Sofie Carsten Nielsen efter at De Radikale har holdt gruppemøde efter flere dages tumlen rundt med Lotte Rods krænkelsessag, i den Sorte Diamant i København.

Sofie Carsten Nielsen: Jeg forsøgte ikke at kvæle sexisme-sag

De Radikales nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, siger, at hun ikke prøvede at lægge sexisme-sag død.
Cecilie Lonning-Skovgaard (V), borgmester for integration og beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune har ansat en medarbejder som sekretariatschef, selvom han blot ni måneder tidligere blev fyret for upassende adfærd som direktør i KL. (Arkiv)

Chef fik topjob i København trods sager om sexchikane

Blot ni måneder efter en fyring for upassende adfærd i KL blev direktør ansat som sekretariatschef i København Kommune. To borgmestre er uenige i, om det var en god idé eller ej.
(Arkiv)

Sexchikane i kommunerne varierer fra kontor til kontor

En undersøgelse fra Aarhus Kommune viser, at andelen af ansatte udsat for sexchikane varierer en del fra magistrat til magistrat.
(Arkiv)

Syv ud ti: Vi ser sexchikane på arbejdet

Et flertal af arbejdsmiljørepræsentanter rundt om i landet ser seksuel chikane på arbejdspladsen.
En debat om sexchikane i den danske mediebranche, som blev startet af tv-værten Sofie Linde, har bredt sig til Christiansborg og resten af samfundet. (Arkiv)

Hver femte kvinde har oplevet seksuel chikane på jobbet

Debatten om sexisme handlede i starten om mediebranchen, men den har bredt sig til resten af samfundet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.