58 kommuner mister mere end halvdelen af penge til ekstra velfærd

Over halvdelen af kommunerne har mistet mere end halvdelen af de ekstra penge, som Folketinget har bevilget til bedre service. Pengene er gået til 17 primært velhavende kommuner.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) kalder det ærgerligt, at kommunerne ikke har kunnet blive enige med hinanden om at overholde aftalen om ikke at hæve skatterne i 2020. (Arkivfoto)

Kommuner øger samlet skatterne og straffes igen

Kommunerne øger samlet skatterne grundet uvished med udsigt til en ny udligningsreform, der skal omfordele.
Skatteminister Morten Bødskov (S) meddelte i dag, at det nye ejendomsskattesystem bliver udskudt med tre år. Det giver en milliardgevinst til fjorten primært hovedstadskommuner, mens resten af landets kommuner lider tilsvarende tab.

It-kaos udskyder flytning af 2,7 mia. fra storby til landkommuner med tre år

It-kaos i skattevæsenet får uventet effekt for kommunerne. 14 kommuner vinder milliardbeløb, mens især land- og yderkommuner taber stort.

It-kaos udskyder nye skatteregler for boliger med tre år

Nye skatteregler udskydes tre år grundet it-problemer, og der er fortsat store problemer med inddrivelse.

15 kommuner kræver bedre fordeling af selskabsskat

Kommuner med få virksomheder vil i et oplæg til kommende udligningsreform have regeringen til at ændre på selskabsskatteordningen.

Ni kommuner vil sætte skatten op

Regeringens ambition om at holde de samlede kommunale skatter i ro ser ud til ikke at blive opfyldt. Kommunerne har samlet set tænkt sig at hæve skatterne med næsten en halv milliard kroner - stik imod kommuneaftalens intention.

Regeringen vil stoppe svindlere med nyt skattecenter

Et helt nyt skattecenter skal ifølge regeringen via finansloven have 150 millioner kroner næste år og fokusere på svindel og udbytteskat. Dansk Told & Skatteforbund hilser initiativet velkommen.

Ministerium sender først budgettal i næste uge

Kommunerne får tidligst tal for tilskud og udligning i midten af næste uge – og tal for særlig pulje kommer endnu senere. Det giver hastværk i kommuner og byråd.

Sag om udbytteskat vokser med en milliard kroner, på grund bankfejl

Den danske statskasse kan være gået glip af endnu en milliard i udbytteskat på grund af en fejl. Bankerne mener ikke at fejlen skyldes dem.

Regeringens støttepartier vil ændre public service-betaling

SF og andre partier i rød blok vil have ændret på den skattefinansierede model, der blev vedtaget sidste år.

Indenrigsminister: Udligningsreform skal sikre velfærden i hele Danmark

Nej til store geografiske forskelle og “et stærkt velfærdssamfund alle steder i Danmark” er regeringens overordnede mål for en reform af udligningen. Læs de første udmeldinger om regeringens mål for udligningsreform her.

Høje renter får borgernes gæld til staten til at løbe løbsk

Mens renteniveauet generelt falder, kræver det offentlige fortsat over otte procent i rente af borgeres og virksomheders gæld.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.