Kommunerne stjæler ifølge BUPL's formand Elisa Rimpler penge fra SFO'en ved at kontere udgifter til folkeskolen på SFO-kontoen i strid med reglerne.

BUPL: Kommuner tager penge fra SFO gennem ulovlige konteringer

En lang række kommuner har ifølge analyse fra BUPL skjult overførsler fra SFO til folkeskolen gennem fejlkonteringer i strid med regnskabsreglerne.
Der er færre elever i folkeskolen, som læser på højt niveau, viser resultater af de nationale test. Elever, der har forældre med en videregående uddannelse, klarer sig bedre i testen end elever, der har forældre med lavere uddannelsesniveau. (Arkiv)

Skoleelever læser og regner dårligere end før

Mellem hver syvende og hver tiende elev har i de seneste nationale test klaret sig dårligt i læsning i dansk.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har mandag morgen meddelt, at brobygningen for landets skoleelever aflyses, og at det træder i kraft fra på torsdag. Det skyldes den nuværende coronasituation. Her ses ministeren til et coronapressemøde søndag.

Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Brobygningen for tusindvis af landets skoleelever aflyses på grund af frygt for smittespredning.
(Arkiv)

Når lederen bliver digital i en relationel verden

'Os, der har valgt skoleverdenen, har valgt en profession, hvor menneske møder menneske, men i denne tid trækkes vi ind foran en skærm. Derfor er prioriteringen af menneskelige møder i denne tid så vigtige,' skriver skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

Elendigt indeklima i skoler kan blive fortid for 3 milliarder

Indeklimaproblemerne i danske klasselokaler er så store, at elevernes indlæring og sundhed er mærkbart påvirket. Ny rapport har en løsning og sætter pris på.
Statsminister Mette Frederiksen (S) afslørede i sin åbningstale torsdag, at syv kommuner de kommende år bliver friforsøgskommuner inden for ældreområdet, folkeskolerne og dagtilbud.

Syv kommuner skal have mere frihed på et velfærdsområde

Vi behøver ikke lovgive om alt mellem himmel og jord, siger statsministeren i sin åbningstale.
(Arkiv)

Forskere: Sådan kan vi mindske børns skolefravær

En terapeutisk tilgang fra Aarhus Universitet, som Aarhus Kommune har købt, ser lovende ud.
(Arkiv)

Rapport: 75.000 folkeskoleelever har bekymrende højt fravær

Børne- og undervisningsminister kalder det alvorligt, at 14,2 procent af eleverne har mindst en måneds fravær.
Ifølge Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, skal et højt fravær i folkeskolen reduceres ved et bedre samarbejde mellem skole og fortældre. (Arkiv)

Skoleledere: Forældre skal være med til at sænke fravær

Hvis fraværet i folkeskolen skal sænkes, skal der samarbejdes endnu bedre mellem skole og forældre, lyder det.
Legepladser kan være farlige, hvis ikke de bliver vedligeholdt og opdaterede. Det har politikerne erkendt i Hedensted Kommune, som derfor vil bruge tre millioner kroner på renoveringer. (Arkiv)

Ulykke sender millioner til slidte legepladser

En ulykke på en legeplads i august får politikerne i Hedensted Kommune til for første gange specifikt at skrive renoveringer på alle kommunens legepladser ind i budgetaftale. Andre kommuner har også haft alvorlige sager med ulykker på legepladser.
Der er meget stor forskel fra kommune til kommune på andelen af elever, som ved folkeskolens afgangsprøve består dansk og matematik.

Se kommunerne med flest og færrest elever som dumper

Der er stor forskel mellem kommunerne på, hvor stor en andel af eleverne, der dumper i både dansk og matematik ved folkeskolens afgangsprøve. Se her de ti kommuner hvor flest elever dumper - og de ti hvor flest består.
Som elev skal man bestå dansk og matematik til folkeskolens afgangsprøve for at komme på en ungdomsuddannelse. Det er der hvert år 5.000 elever, der ikke gør. (Arkiv)

En af ud ti elever dumper i dansk og matematik

De, der dumper dansk og matematik, kan ikke komme på en ungdomsuddannelse. Det sker for 5.000 elever hvert år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.