Der er meget stor forskel fra kommune til kommune på andelen af elever, som ved folkeskolens afgangsprøve består dansk og matematik.

Se kommunerne med flest og færrest elever som dumper

Der er stor forskel mellem kommunerne på, hvor stor en andel af eleverne, der dumper i både dansk og matematik ved folkeskolens afgangsprøve. Se her de ti kommuner hvor flest elever dumper - og de ti hvor flest består.
Som elev skal man bestå dansk og matematik til folkeskolens afgangsprøve for at komme på en ungdomsuddannelse. Det er der hvert år 5.000 elever, der ikke gør. (Arkiv)

En af ud ti elever dumper i dansk og matematik

De, der dumper dansk og matematik, kan ikke komme på en ungdomsuddannelse. Det sker for 5.000 elever hvert år.
Gordon Ørskov Madsen vil som nyvalgt formand for Danmarks Lærerforening især fokusere på at skabe et bedre sammenhold i foreningen. Og så ønsker han, at de enkelte skoler får mulighed for at vige fra folkeskoleloven, så den passer bedre til eleverne.

Tre skarpe til lærernes nye formand

De enkelte skoler skal inddrages mere i store beslutninger, og de skal have større frihed, mener lærerformand Gordon Ørskov Madsen.
Susanne Crawley Larsen (R), rådmand for Børn- og unge i Odense Kommune, vil have flere aktiviteter i Vollsmose-bydelen. (Arkiv)

Kan man spille guitar i en ghetto?

Budgetforlig betyder, at Odense Musikskole skifter adresse til ghettoen Vollsmose. Men formanden for musikskolens brugerråd frygter, at det lukke skolen, fordi mange forældre vil trække deres børn væk fra undervisningen på grund af Vollsmoses omdømme.
(Arkiv)

Hjælp på vej til udsatte skoleelever i tre kommuner

Forårets nedlukning af folkeskolerne gav udsatte elever et fagligt og socialt efterslæb. Herlev, Tårnby og Københavns Kommune har sammen med lokale foreninger og naturcentre fået tildelt 10,3 mio. kr. til en fælles indsats, der skal få eleverne godt i gang igen i skolen.
(Arkiv)

Usikkerheden banker på

'Vi er atter på corona-standby, men tolkningsrammerne er skarpere, samtidig håndterer vi det paradoksale i flere tilstedeværende elever og stigende fravær i slipstrømmen på testindsatsen. Men hvor er tidshorisonten? spørger skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

Langt fra Borgen

'Jeg kunne som leder i det offentlige indimellem ønske, at en skoleleder var til stede, inden politikerne når at sætte sidste punktum. Bare for at give politikerne et indblik i, hvad deres beslutning kommer til at få af konsekvenser,' skriver skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

Minister vil hjælpe coronaramte elever

Det er et problem, hvis unge går i skole af frygt for fravær, hvis de har mistanke om corona, mener minister.
(Arkiv)

Fodspor fra sidste mand på fortet

Fællesdrevet, brandalarmen og bogreolen kan været retningspile på et kort, der angiver, hvor du som leder på en ny arbejdsplads kan finde de opgaver, der ligger og venter på dig. Skoleleder Maike Raahauge skriver i dette synspunkt om ledelsesmæssige fodspor.
(Arkiv)

Synspunkt: Skolerne handler ens på de vigtigste områder

Diversiteten i skolernes måde at håndtere skoledagen i slipstrømmen på corona har været i mediernes fokus: 'Men vi er mere ens end forskellige, er min påstand', skriver skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

Flere og flere fra eliten fravælger folkeskolen

Eliten sender i stigende grad sine børn i fri- og privatskoler. Det konkluderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i en ny analyse.
Læreruddannelsen på Kulturværftet i Helsingør må droppe den kommende årgang efter blot syv optagede ansøgere.

Udflyttet læreruddannelse må droppe årgang efter alt for få ansøgere

Det er blot to år siden, læreruddannelsen blev flyttet til Helsingør som led i den daværende regerings udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstaden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.