Der er blevet længere mellem opsigelserne fra lærere i folkeskolen. (Arkivfoto)

Færre lærere dropper folkeskolen

Andelen af lærere, der vender ryggen til folkeskolen, falder efter turbulent periode med flere opsigelser.
Det giver børn et festfyrværkeri i hjernen, når de spiller et musikinstrument. Derudover styrkes inklusion, sammenhold og motorisk læring, mener flere musikskoleledere. (Arkivfoto)

Trompet, guitar og trommer skal give skolebørn dannelse

Det bør være lærdom for alle skolebørn at kunne spille på et musikinstrument, lyder filosofien i blandt andet Haderslev, Hjørring og Nyborg kommuner.
Besparelser på skole- og fritidsområde i mange kommuner kommer, selvom regeringen og kommunerne lovede uændret velfærd, da de indgik aftalen om kommunernes økonomi, skriver Fagbladet Børn&Unge. (Arkivfoto)

Fagforbund: Kommuner sparer massivt på de store børn

48 kommuner sparer eller har planer om at spare på de store børn og unge. Det rammer mange børn og unge, der mistrives, advarer BUPL.
Aula er afløser for det udskædte system SkoleIntra og blev lanceret mandag. Omkring to millioner børn, forældre og undervisere bruger nu systemet.

Ny skoleplatform kritiseres for at tage børns data som gidsel

Forældre kan kun bruge nyt skoleintra-system, hvis de accepterer indsamling af personfølsomme oplysninger.

Regeringen vil spare på rådgivning til sårbare studerende

Støttepartier kritiserer, at årlige besparelser fortsætter på studenterrådgivning trods løfte om sløjfning.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil gerne have, at man begynder at kunne opspore ordblindhed i børnehaveklassen

Regeringen vil opspore ordblindhed tidligere med nye test

Ordblindhed bliver i dag opdaget for sent, mener regeringen, der med udspil vil forbedre vilkår for ordblinde.

Støttepartier: Regeringen løber fra aftale om uddannelsesloft

Regeringens tre støttepartier ærgrer sig over skolebesparelser, og at uddannelsesloftet ikke afskaffes i finanslovsforslag.
Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune.

Kommune får 100 millioner kroner – men vil ikke dele med hårdt ramte skoler

Norddjurs Kommune får 100 millioner kroner i udligning af staten, og de falder på et tørt sted. Men pengene skal ikke bruges på borgerne – de skal bruges til at afdrage på kommunens gæld.

Er du dum? Ordblinde slås med fordomme

I folkeskolen trives myten om, at elever med ordblindhed, er dårligt begavede, viser ny undersøgelse. Men får de hjælpemidler i folkeskolen, klarer sig mindst ligeså godt som andre i ungdomsuddannelserne.

Rekordmange går fra 10 klasse og på efterskole

Det er især i Vestjylland, at en høj andel af eleverne i 10. klasse går på en efterskole, viser nye tal. De sidste tre afsnit med Torben Vind Rasmussen er tilføjet samt lyd.

Regeringen vil udskifte folkeskolens nationale test

De nationale test har mødt en del kritik - ikke mindst testene i de mindste klassetrin. Regeringen vil inddrage parter i at nytænke og udvikle nyt system.
It-systemet Aula skal afløse ForældreIntra om få uger. Men det er ikke alle kommuner, der er klar til at indføre systemet.

Kommuner risikerer ekstraregning ved udskydelse af nyt forældreintra

Det kan blive at udskyde implementeringen af Forældreintras afløser, Aula. Mindst fire kommuner står til ekstraudgifter på op til en kvart million kroner, og flere kan komme til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.