Videomøder, nærhed og idyllisering

Læring af coronakrisen: Hvad vi kan lære af digitale møder. Alle kommer til tiden, vi har få afbrydelser, og møderne afsluttes hurtigt. Har vi idylliseret nærheden ved fysiske møder, og hvem tør sige, at jeg vil hellere spare en time ved et digitalt møde? spørger skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

275 millioner kroner skal skaffe flere lærere i folkeskolen

Regeringen og rød blok, som står bag finansloven, er enige om udmøntningen af et løft til folkeskolen i 2020.
(Arkiv)

To procent af en 0. klasse må gå skoleåret om

Det følger børnene op gennem skoletiden, hvis de får en dårlig skolestart, lyder det fra forening.

Coronatidens ambivalente erfaringer

'På tværs af landet oplever jeg mig som en del af en digital flok, hvor kolleger landet over række ud,' skriver skoleleder Maike Raahauge, der oplever, at det perifere og digitale bliver tæt, og det nære bliver afskåret og distanceret i en mærkelig, ambivalent tid.
Vi har givet los på alle tangenterne, men vi står også over for en kæmpe coronaregning. Det vil kræve politisk prioritering skriver Maike Raaghauge.

I coronatidens klare lys

'Jeg ser en undervisning, der er blevet langt mere kreativ og tværfaglig, hvor lærerne tør give slip og bare give los på alle tangenter, så det bliver en god og inspirerende dag under hygiejneregimets rammer, men hvad med regningen?' skriver skoleleder Maike Raahauge.
Tæt på sommerferien og planlægningen af næste år er alt corona-indfarvet. Hvordan ser virkeligheden ud efter ferien og hvilke skyer ser vi i horisonten?

Corona-indfarvning: I dag, i morgen og næste år

Vi forsøger at løse knuder, hvor vi faktisk ikke helt ved, om løsningerne holder, så igen har vi en plan a, b, og c, skriver Skoleleder Maike Raahauge, der reflekterer over hvad der sker, hvis personalet går på ferie uden viden om, hvad de kommer tilbage til.
(Arkiv)

Mere ro i timerne og færre konflikter: Coronatiltag gavner folkeskoler

'Vi har faktisk lært noget spændende under coronaen,' siger formand for Skolelederforeningen og peger på, at krisen endda har løst problemer, det kneb med at løse tidligere.
De seneste to år har der været en stigning i andelen af elever i 4.-9. klasse, som har oplevet mobning i skolen. (Genrefoto)

Knap hver tiende elev oplever at blive mobbet i skolen

Rapport om børns trivsel viser stigning i antallet af elever, der jævnligt oplever mobning i skolen.

Den nye normale er nye retningslinjer fulgt af nye spørgsmål

Er vi klar til en normalisering i forhold til den nye-ny-normale. Det er faktisk ikke så nemt, konstaterer skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

Ny rapport: Hver fjerde elev fortryder 10. klasse

En fjerdedel af eleverne i 10. klasse fortryder valget af det ekstra skoleår, viser ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut. Venstre vil genoplive debatten om, hvad der skal ske med 10. klasse.
I denne uge vender de ældste elever tilbage til skolerne som led i genåbningen af samfundet. Men det er en anden hverdag, end før coronaen ramte, som venter eleverne i 6. til 10. klasse. (Arkivfoto)

Skoler genåbner med forskudte mødetider og varierende timetal

To måneders fjernundervisning har kostet på trivsel og faglighed, lyder det fra Danske Skoleelevers formand.
Når efterskolerne i løbet af den kommende uge, må eleverne kun kramme og bo tæt sammen med syv andre af deres venner. De andre elever skal de holde mindst en meters afstand til. (Arkivfoto)

Efterskolerne begynder genåbning med små familiegrupper

I løbet af den kommende uge vil alle efterskoler åbne igen - men hverdagen bliver ikke den samme for eleverne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.