Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening, er tilfreds med, at de større skolebørn i en vis udstrækning nu kan vende tilbage i begrænset omfang. (Arkiv).

Lærere håber på flere fysiske skoledage efter påske

Især fællesskab skal i fokus næste uge, hvor mange elever igen kan få fysisk undervisning, mener lærerformand.
Det kommer til at øge trivslen og også gavne fagligt, at eleverne kan vende tilbage til mere fysisk undervisning fra næste uge, mener børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. (Arkiv)

Alle elever må komme i skole mindst en dag om ugen

Fra mandag må elever i folkeskolen få fysisk undervisning mindst en gang om ugen, viser ny aftale.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) fastholder troen på FGU trods højt fravær. (Arkiv)

Nyskabt ungdomsuddannelse lider af stort fravær

FGU, en uddannelse der skal hjælpe unge i arbejde eller uddannelse, har oplevet voldsomt fravær i 2020.
Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, er skeptisk over for ideen om at lade de ældste elever pode sig selv.

Skoleledere vil hverken sige ja eller nej til børns selvtest

Skolelederforeningen er lunken over for statsministerens idé om, at de ældste børn i skolen skal teste sig selv. 'Der ligger nogle politiske og etiske overvejelser inde i det her, som jeg synes, at nogle andre skal tage beslutningen om,' siger skoleledernes formand.
Eleverne i Odense skal have mulighed for at pifte sociale aktiviteter i klassen op.

Kommune giver hver klasse 500 kr. til at forlyste sig for

Trivslen trænger til at få et boost i skoleklasserne, mener man i Odense. Kommunen giver derfor nu 500 kr. til hver klasse til fælles forlystelse. Pengene får sat gang i en god snak om, hvordan vi kan gøre hverdagen bedre, siger elevformand.
Organisationen Børns Vilkår oplever, at børn kan have svært ved selv at bede om nødundervisning, fordi det kan opfattes som stigmatiserende. (Arkiv)

Skoleleder: Mere nødundervisning kan gå ud over det faglige

Det kan blive nødvendigt at aflyse undervisning, hvis flere elever skal møde fysisk op, mener skoleledere.
Byrådsmedlemmerne Jesper Kiel (t.v.) og Stina Sølvberg Thomsen (i midten) lægger sammen med lokalpolitikere flere andre steder i landet pres på undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Byråd presser minister: Drop de nationale test

Kommunerne København, Aarhus, Aalborg, Svendborg, Albertslund og flere andre beder nu om, at deres skoler bliver fritaget eller fritstillet i forhold til at skulle gennemføre nationale test. Undervisningsministeren afviser indtil videre.
Fra 1. marts - på mandag - kan afgangseleverne igen se skolerne fra den indvendige side. I hvert fald i Nord- og Vestjylland, hvor eleverne får mulighed for at vende tilbage med undervisning hver anden uge. På Bornholm kan alle eleverne i grundskolen vende tilbage. (Arkiv)

Skoler i vildrede: Skal skaffe samtykke til test af elever

Der skal indhentes samtykke fra forældre, før skoler kan teste elever, vurderer skolelederformand.
I modsætning til Danmark er skolerne i både Finland, Sverige og Norge i som udgangspunkt åbne for alle elever. (Arkiv)

Flertal vil have skolebørn tilbage efter norsk model

Med inspiration fra Norge skal danske børn hurtigt i skole igen, mener politisk flertal. Heunicke vil vente.

Coronastatus: Back to basics og de græske dyder

Inden længe runder vi årsdagen for det historiske pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned. Første gang. Når jeg ser tilbage på de 365 dage, kan jeg konstatere, at jeg er gået back til basics og blandt andet har genfundet de 12 lederdyder, der udspringer af antikkens Grækenland, for at kunne lede, agere og navigere igennem krisen.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på pressemøde.

Nye indsatser skal styrke faglighed og trivsel

Coronakrisen påvirker nogle elevers faglige niveau og trivsel. Derfor er et flertal af Folketingets partier enige om en række indsatser frem mod sommeren 2021. Der åbnes for kortere udendørs møder i faste trivselsgrupper med op til fire elever og en lærer/underviser/pædagog.

Er en gammel opvask tegn på et dårligt hjem for børn?

Faglige og etiske dilemmaer står i kø i skoleverdenen i en corona-presset tid. Med den virtuelle undervisning får vi et unikt indblik i børn og familiers liv på godt og ondt, og som leder bliver jeg sat i beslutninger, hvor der ikke er et klart og entydigt svar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.