(Arkiv)

Alkoholmisbrug skader de pårørendes helbred

Pårørende til alkoholafhængige har dårligere helbred end andre. Det skyldes stress, mener forsker bag studie.

Jyske elever er flinkere til at gå i skole

Folkeskoleelever i Jylland har markant mindre fravær end elever på Sjælland. Det viser en analyse foretaget af NB-Kommune. Se her hvor fraværende eleverne er i din kommune.

Stigende klasseforskel mellem kommunerne: Se udviklingen her

En analyse af AE viser, at der i perioden 1996-2018 er sket en halvering i antallet af kommuner, der har en blandet klassesammensætning, fordi eliten i stigende grad klumper sig sammen i få kommuner.
Psykisk sygdom og misbrug hos forældrene er en realitet hos 310.000 børn i Danmark. Nu skal et nyt center forsøge at give dem den nødvendige støtte. (Genrefoto)

Kommunerne overser børn i sårbare familier

Kun fire ud af ti kommuner har tilbud: Center skal rette op på manglende hjælp til 310.000 børn, der vokser op i hjem med psykisk sygdom og misbrug.
Med nye regler for private botilbud ønsker social- og indenrigsminister Astrid Krag at stoppe, at "udsatte borgere er sociale hæveautomater for private firmaer". Organisation kalder det et "ideologisk felttog".

Regeringen vil stoppe privates profit på sociale tilbud

Nyt udspil vil skabe nye regler for private ejere af sociale tilbud. Flere frygter, at det vil ramme udsatte.
Det er langt fra ualmindeligt, at hjemløse slår sig ned i skovområder i landkommunerne. (Arkiv)

Hjemløse i landkommunerne skal tages alvorligt

Antallet af hjemløse i landkommunerne er stigende, og i blandt andre Slagelse Kommune er man opmærksom på den kedelige udvikling. Men det er ikke nok. Problemet med hjemløshed bør være på den politiske dagsorden, vurderer forsker.
(Arkiv)

Hjælp på vej til udsatte skoleelever i tre kommuner

Forårets nedlukning af folkeskolerne gav udsatte elever et fagligt og socialt efterslæb. Herlev, Tårnby og Københavns Kommune har sammen med lokale foreninger og naturcentre fået tildelt 10,3 mio. kr. til en fælles indsats, der skal få eleverne godt i gang igen i skolen.
Politikerne på Hillerød Rådhus (billedet) har besluttet at sælge 63 lejligheder i boligsocialt område. Lejerne er bekymrede. (Arkiv)

Kommune sælger ud af omstridte udlejningsboliger

Hillerød Kommune har sat "Til salg"-skilt op ved ti opgange med udlejningsboliger efter årelang kamp med bl.a. skimmelsvamp og dårlige renoveringsprojekter. Lejerne frygter, at en ny ejer vil sætte huslejen op eller rive bygningerne ned.
Danske børn har det generelt godt sammenlignet med andre lande, viser en rapport. Men der bør eksempelvis være større fokus på at inddrage børn i initiativer mod ensomhed, mener Unicef. (Arkivfoto)

Danmark er i top-to når det kommer til børns trivsel

Kun Holland overgår Danmark i ny rapport om børns trivsel. Unicef ser behov for fokus på ensomhed herhjemme.
Hvor gammel du får lov at blive, afhænger i høj grad af, hvor veluddannet du har været i dit yngre liv. Lavtuddannede må i snit regne med seks års kortere levealder end deres mere veluddannede medborgere. (Arkiv)

Sundhedsminister: Uligheden i sundhed er alarmerende

En god social position sikrer ikke bare villa og velstand, men længere liv og bedre behandling, viser ny rapport.

Antallet af børn og unge med psykiske lidelser stiger voldsomt

En ny analyse viser, at andelen af 0-17-årige, som er diagnosticeret med en psykisk lidelse, er steget med 52,3 procent fra 2009 til 2019. Analysen viser store kommunale forskelle.

Flere yderkommuner oplever stigende velstand efter aktiv indsats

En række yderkommuner har de seneste tre år forbedret deres økonomi og har dermed formået at vende en negativ udvikling. Det viser en ny analyse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.