(Arkiv)

Kommunerne budgetterer med 600 kr. mere pr. borger

Kommunerne budgetterer i 2020 med de største stigninger i serviceudgifterne i ti år. Stigningen dækker dog over betydelige variationer på tværs af udgiftsområder og kommuner.

Nu kan jobcentrene se, hvad en ledig borger koster

Nyt it-system gør det nemmere for sagsbehandlerne at se, præcis hvor meget en borger på overførselsindkomst koster kommunen.
(Arkiv)

Kommunalt pengespild: Taxa kørte forgæves en hel uge

Selvom to børn var på skiferie, blev taxachauffør alligevel sendt til specialskole for at hente dem. Regningen for de tomme taxature havner hos Norddjurs Kommune.
(Arkiv)

Rundspørge: Hver fjerde elev i 0. klasse dumper omstridt sprogtest

Det er udansk at dumpe børn i folkeskolen, og politikerne burde skamme sig, siger formand for skolelederne.
Mette Frederiksen fortalte i dag Socialdemokratiets kommunale bagland, at regeringen vil flytte penge fra rige til fattige kommuner.

Regeringen parat med udligningsreform: De rige kommuner skal betale for de fattige

Regeringen har lagt sig fast på, at der skal flyttes penge fra kommuner med få sociale problemer og indvandrere til kommuner med mange sociale problemer og indvandrere, ligesom der skal flyttes penge fra by- til landkommuner. Læs mere om indholdet i regeringens plan her.
(Arkivfoto)

Lolland Kommune frifundet: Handicappet svømmer får ingen erstatning

Elitesvømmer med autisme blev frataget socialpædagogisk støtte af kommunen, som efterfølgende blev trukket i retten. KL finder sagen principiel.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) siger i et skriftlig svar til Jyllands-Posten, at regeringen vil "holde hånden under de kommuner, der har flest udsatte familier og de tungeste børnesager". (Arkivfoto)

Minister forsvarer, at kommunerne selv skal betale for flere penge til anbragte børn

Omlægning af refusionerne på børneområdet skal ifølge ministeren holde hånden under kommuner med flest børnesager.
Visse former for støtte til plejebørn og -forældre har positive effekter på børnenes trivsel og kan stabilisere anbringelsen, viser rapport fra VIVE. (Arkivfoto)

Plejebørn trives bedre med bestemte typer støtte

Plejebørn trives bedre og får en mere stabil anbringelse, hvis de og plejeforældrene modtager især netværksstøtte, supervision ved psykolog eller psykiater og specialundervisning.
Regeringens tre støttepartier, SF, Enhedslisten og De Radikale, vil have gjort noget ved udhulingen af dagpengesatsen. Pernille Skipper (EL) kalder det en hjertesag for partiet. (Arkivfoto)

Støttepartier vil presse regeringen til dagpengeløft

Udhuling af dagpenge bør stoppe, mener støttepartier, som vil have minister til at indkalde til forhandlinger.
Indenrigs- og socialminister Astrid Krag ved pressemøde sammen med statsminister Mette Frederiksen for nylig. (Arkivfoto)

Anbragte småbørn klarer sig bedre end anbragte unge

Fokus skal være på børnene og ikke forældrene i anbringelsessager, siger Astrid Krag, der ønsker, at kommunerne tidligere tvangsfjerner udsatte børn.
(Arkivfoto)

Konsulentvirksomhed på handicapområdet får rådgivning af statens advokat

Debatten raser omkring 28 kommuners brug af konsulentvirksomheder på handicapområdet. Men det bør ikke være et problem, da Kammeradvokaten sandsynligvis har sagt god for modellen.
Regeringen vil styrke indsatsen overfor børn, der svigtes af deres forældre på grund af vold eller andre forhold i hjemmet.

Vindere og tabere på ny refusion for anbragte børn

Det bliver hovedstadskommuner, som kommer til at betale for hjælp til kommuner med mange anbringelser. Læs her, hvem der vinder, og hvem der taber.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.