I Ankestyrelsens rapport fortæller fire sagsbehandlere, at deres kommune har ændret praksis, så fokus er på tidligere at anbringe børn uden for hjemmet. (Arkivfoto)

På ti år er antallet af tvangsfjernede børn fordoblet

Aldrig før er så mange børn blevet fjernet fra deres forældre imod forældrenes vilje, viser en ny rapport.
(Arkivfoto)

Hurtigere støtte til udsatte familier: Kommune dropper bureaukrati

I et forsøg er familierådgivningen i midtjysk kommune fri for at lave den ellers lovpligtige 'børnefaglige undersøgelse' - og det gavner familierne, viser evalueringen.
"Vi har et velfærdssystem, som er unikt, men som kræver en vedholdene indsats, hvis vi vil bevare og udvikle det," siger Helle Linnet formand formand for socialcheferne forud for det kommende årsmøde.

Socialcheferne har set de røde lygter blinke for fremtidens velfærd

Fremtidens velfærd: Udvikling eller afvikling? Sådan lyder overskriften, når foreningen af kommunale social-, og arbejdsmarkedschefer (FSD) samles til årsmøde torsdag og fredag.
Der skal ikke være særregler for politikere, mener Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, der vil have ændret reglerne for orlov til politikere i byråd og regionsråd.

Flere partier vil stoppe orlov med løn til lokalpolitikere

Politikere skal ikke have særregler i forhold til orlov, mener SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.
Jens Rohde (R) ser gerne, at udbudsrunden om en ny dab-kanal går om. Han pointerer blandt andet, at Radio- og tv-nævnet ikke har praktisk erfaring med radio eller tv.

Radikale vil have dab-udbud til at gå om

Udbuddet om en ny dab-kanal, som tilfaldt Radio Loud, bør gå om, mener De Radikale. Ekspert vurderer, at det kan lade sig gøre.

Region vil give barnløse flere forsøg med fertilitetsbehandling

Region Hovedstaden vil forsøge at komme nogle af udfordringerne med ufrivillig barnløshed og fertilitet til livs. Der er der brug for opbakning fra de øvrige regioner.

Vi kan oversætte mellem politikere og praktikere

Kan velfærdsforskningen give kommunerne svar på nogle af de svære styrings­ og prioriteringsklemmer, de står i? Både ja og nej, mener Lotte Jensen, direktør i VIVE. Her er viden og anbefalinger at hente, men prioriteringerne må politikere og kommuner selv stå på mål for.
I Region Sjælland har 304 kvinder fået konstateret brystkræft siden 2013 efter en mulig mangelfuld undersøgelse ifølge Jyllands-Posten. (Arkivfoto)

Region Sjælland ændrer kræftprocedure efter fejl

Kvinder i Region Sjælland kommer nu i kræftpakkeforløb uden videre vurderinger, hvis der er mistanke om kræft.

Borgmestre ser positivt på nærhedsreform – men med forbehold

I åbningstalen til Folketinget bebudede statsminister Mette Frederiksen (S) en nærhedsreform, der skal gøre op med manglende tillid til kommunerne.

Prisen på fremtidens hjælpemidler vil afhænge af effekt og anvendelse

En resultatbaseret aftale mellem en kommune og en hjælpemiddelproducent sikrer nu, at borgerne får anvendt hjælpemidlerne rigtigt. Læs hvordan udstyr, vejledning, pris og behandlingsresultat hænger sammen for, diabetespatienterne i Odsherred Kommune.

Fagforbund: Ankestyrelsen blæser på fejl i sagsbehandlingen

Kommunerne overholder ikke altid de regler, der skal sikre, at de syge bliver hørt og inddraget i deres egen sag. Men Ankestyrelsen lader lovbruddene passere, mener FOA og 3F.

Det kommunalpolitiske udvalgsstyre er ikke perfekt, men det virker

Ny undersøgelse fra VIVE sætter det kommunale udvalgsstyre under lup. Selvom kommunalpolitikerne er tilfredse, blinker flere advarselslamper.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.