Andelen af ikkevestlige indvandrere på offentlig forsørgelse er faldet til det hidtil laveste niveau, viser en ny analyse fra Momentum. (Arkivfoto)

Andelen af indvandrere på forsørgelse er historisk lav

Det er et øget fokus i kommunerne og vækst i samfundet, der har fået flere indvandrere i job, lyder det fra arbejdsgiverne.

Djøf-zombier, ATA-tid og offentlig styring

Djøf vil med nyt udspil skabe mere nærhed og tid til borgerne, men forslagene virker ikke gennemarbejdede. Der er i stedet behov for en styringskommission, der kan komme med underbyggede anbefalinger til bedre offentlig styring.

Minister beklager efter NB-Økonomis afsløring af skjulte korrektioner

Mindre end et halvt døgn efter NB-Økonomi afslørede store effekter af skjult korrektion i tal for udligningsreform sendte Astrid Krag (S) en utvetydig beklagelse til de politiske partier.

Aarhus Kommune ignorerede risiko for passagerer på rutebilstation i 34 år

I 2001 advarede eksperter om risiko for kollaps af betontag ved busstation. Først i 2019 blev stationen afspærret.
Dansk Magisterforening har spurgt 300 ledere om det psykiske arbejdsmiljø. 18 procent svarer, at de har været sygemeldt med stress, og yderligere 12 procent har haft sygedage på grund af stress-symptomer fra jobbet. (Arkivfoto)

Tre ud af ti ledere har været syge med stress

18 procent af højtuddannede ledere har været sygemeldt med stress som officiel begrundelse. Derudover har 12 procent haft sygedage med symptomer, de selv mener skyldes stress.
Akademikere i politiet, som arbejder med politiefterforskning, kan eksempelvis være nogle, der hjælper ved Nationalt Cyber Crime Center (NC3). Nu er flere af dem blevet fyret. (Arkivfoto)

64 ved Rigspolitiet er blevet fyret – nogle går selv

Omkring 90 personer er torsdag blevet afskediget fra Rigspolitiet. Nogle af de ansatte er frivilligt fratrådt.
Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. (Arkivfoto)

A-kasse afviser V-borgmesters kritik af manglende kontrol

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester sætter et godt samarbejde på prøve, når hun kritiserer a-kassernes kontrol af lediges rådighed, mener 3F København.
For nylig udkom en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut, der viste, at kvaliteten halter i flere kommunale børnehaver i landet. Nu rettes der kritik mod undersøgelsens metoder. (Arkivfoto)

Kritik: Undersøgelse af børnehaver måler ikke kvalitet

Det er forkert, at undersøgelse måler børnehavers kvalitet kun ved hjælp af observationer, siger lektorer om ny Eva-undersøgelse.

KL punkterer angreb på kommunernes indkøb af konsulenter

I et tre sider langt brev til Ankestyrelsen, som NB-Nyt er i besiddelse af, punkterer KL's chefjurist sagen om anvendelse af eksterne konsulenter på handicapområdet.
(Arkiv)

Skal politiet fange indbrudstyve eller bekæmpe terror?

Regeringens varslede nærhedsreform rejser et vigtigt spørgsmål: Hvad betyder nærhed i borgerrettet service og velfærd? spørger Adam Diderichsen i dette debatindlæg.
(Arkiv)

Antallet af chefer i tidsbegrænsede stillinger er fordoblet

Siden 2009 er antallet af de dyre, tidsbegrænsede åremålskontrakter for chefer i statens centraladministration steget kraftigt.
Preben Etwil er tidligere kontorchef i Danmarks Statistik Preben og skriver og samfundsdebattør på NB-Nyt

Øget brugerbetaling er ikke en mirakelkur, men kan være et supplement

Kan brugerbetaling løse det offentliges service- og finansieringsproblem? Svaret er nej, men brugerbetaling indført med omtanke kan lette nogle af finansieringsproblemerne, skriver tidligere kontorchef i Danmarks Statistik Preben Etwil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.