22.000 fejlmedicineringer på bostederne

I 2019 indberettede personalet på landets bosteder 22.000 fejlmedicineringer. Det er en stigning på 7000 på fem år. "Det er langt fra godt nok.," siger Knud Aarup, formand for organisationen Bedre Psykiatri.
Grundforløbholdet GF2A modtager deres eksamensbeviser i Diakonissestiftelsens Emmauskirke,

Første skridt på vejen

80 elever på UddannelsesCenter Diakonissestiftelsens SOSU-skole afsluttede i begyndelse af det nye år deres grundforløb og er nu klar til næste skridt mod en hverdag som hjælper eller assistent.
Selv om sundhedspersonale ikke uberettiget må slå op i patientjournaler, sker det. Siden 2016 har der været mindst 1.490 mistænkelige eller uberettigede opslag i elektroniske patientjournaler, viser en række aktinsigter. (Arkivfoto)

Sundhedsansatte snager i personjournaler

Nogle ansatte på hospitaler i hele landet har uberettiget tjekket patientjournaler, uden de havde faglig ret til at se på dem.
Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen (th.), håber, at det vil lykkes at skaffe 1000 flere sygeplejersker næste år. Det skal Danske Regioner og formand Stephanie Lose (V, th.) være med til at sikre.

OVERBLIK: Sådan vil regeringen finde 1000 flere sygeplejersker

Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om, hvordan man skaffer 1000 flere sygeplejersker i 2021. Læs her hvordan.
Regeringen, repræsenteret ved Nicolai Wammen, Astrid Krag og Magnus Heunicke, samt Stephanie Lose fra Danske Regioner samt Grete Christensen fra Dansk Sygeplejeråd fortæller om aftale om udmøntningen af de penge, der blev sat af på finansloven til 1000 flere sygeplejersker, i Finansministeriet fredag den 10. januar 2020.

Opråb til ministeren: ”Sundhedsvæsenet består ikke kun af læger og sygeplejersker

1000 sygeplejersker er en forenkling af en kompleks problemstilling. Radiografer kan hjælpe regeringen med at indfri af deres valgløfte, hvis de anerkender, at vi er en del af løsningen. Skriver Charlotte Graungaard Falkvard formand for Radiografrådet.
Det er hjemmedialyseanlæg som dette, der efterhånden dræner kommunernes kasser. Kommunerne overtager i stigende grad en række behandlingsopgaver, der tidligere lå på sygehusene. (Arkivfoto)

Hjemmedialyse og behandling med drop presser kommuner

Kommuner savner klarere rammer og økonomisk kompensation for stigende antal borgere, der behandles hjemme. Det kan ikke fortsætte i samme spor uden store konsekvenser, lyder det fra flere sider.
Dansk Sygeplejeråd mener, problemet kan mindskes ved at ansætte flere sygeplejersker. Ifølge sundheds- og ældreministeren kan en del af problemet forklares med mangel på ansatte. (Arkivfoto)

Hver tredje kvinde i sundhedssektor udsat for vold eller trusler

Kvinder bliver oftere end mænd udsat for vold eller trusler. Det kan skyldes forskellige jobfunktioner, mener forsker.
Fra 2020 skal det være muligt for alle sosu-assistenter og sygeplejersker at gå fra deltid til fuldtid, hvis de ønsker det. Det oplyser Danske Regioner. Tiltaget skal blandt andet hjælpe med at skaffe de 1000 ekstra sygeplejersker, som S-regeringen har lovet. (Arkivfoto).

Sygeplejersker og sosu’er får ret til at gå på fuldtid

Knap halvdelen af sygeplejersker og sosu-assistenter er i dag ansat på deltid. Det skal ny rettighed for ufrivilligt deltidsansatte ændre.

Ikast-Brande udliciterer hjemmesygeplejen

Ikast-Brande udfordrer vanetænkningen hos sig selv og Dansk Sygeplejeråd ved at udlicitere hjemmesygeplejen i et pilotprojekt til en privat leverandør.
Der er for tiden mangel på det stærkt smertestillende præparat Contalgin, oplyser Lægemiddelstyrelsen. (Arkivfoto)

Mangel på medicin rammer patienter med kroniske smerter

Der er mangel på medicin, der bruges til lindring af stærke smerter. Problemet ventes først løst i det nye år.
Foto: Tommy Kofoed/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Forlig redder demenshandlingsplanen

Bred aftale sikrer videreførelse af en stor del af demenshandlingsplanen - og andre ting som før blev betalt af satspuljen. Alzheimerforeningen siger tak.
(Arkivfoto)

Lægejournaler strandet i konkurs

Vigtige journaler for borgere med kroniske sygdomme og i længerevarende sygdomsforløb er låst fast, efter lægehus er gået konkurs i Humlebæk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.