Direktør for Attendo i Danmark, Søren Andersen, viser rundt på plejehjemmet på Lærkevej i Frederikssund, da det åbnede i efteråret 2019.

Ansat advarede om plejehjem: Nu har styrelse fundet ‘alvorlige problemer’

I sidste uge fik Attendos Friplejehjem i Frederikssund et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om blandt andet alvorlig kritik af medicinhåndteringen.
Det viser sig at Ankestyrelsens igangværende undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet bygger på et ufuldstændigt grundlag og det kan give et uklart billede. Ankestyrelsen vil ikke lave om i undersøgelsen pga oplysninger fra pressen, men Social- og Indenrigsminister Astrid Krag har en anden mening.

Mange flere kommuner bruger konsulenter på handicapområdet

Kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet er større end afdækket af Altinget og KL. Ankestyrelsen vil ikke ændre undersøgelsen, men ministeren har en anden holdning.
(Arkiv)

Massiv kritik af friskole: Styrelse fjerner tilskud

Freinetskole i Københavns Nordvestkvarter har ifølge styrelse brudt friskoleloven - derfor fjernes tilskud.
(Arkivfoto)

Sladre-ordning for friskoler fører til flere tilsynssager

I 26 enkeltsagstilsyn sidste år mod friskoler blev en ny whistleblower-ordning fra 2017 anvendt i halvdelen af sagerne. Ifølge forsker er det en mistænkeliggørelse af hele skoleformen.
(Arkivfoto)

Konsulentvirksomhed på handicapområdet får rådgivning af statens advokat

Debatten raser omkring 28 kommuners brug af konsulentvirksomheder på handicapområdet. Men det bør ikke være et problem, da Kammeradvokaten sandsynligvis har sagt god for modellen.
Den unge mor, fra realityserien af samme navn, fik tvangsfjernet sin datter fire dage efter fødslen. Hun og Kærsten har siden fået datteren igen.

Anbringelser er ikke en investeringsmodel, der får gruppen af udsatte børn til at forsvinde.

Lad os ikke friste af enkle løsninger på komplekse problemer. Gruppen af udsatte børn forsvinder ikke ved at anbringe nogle flere noget før. Skriver Ann Hermansen, familiechef i Randers Kommune.

Privat konsulenthus giver svar på tiltale

Kommunerne trækker på skuldrene, når direktør Anne Brorson spørger, hvad det er, der købes for millioner hos de sociale tilbud. 'I 90 procent af sagerne kan vi ikke se, hvad bostedet har leveret', siger hun.

KL ser ikke et problem i at bruge konsulenter på resultatløn i handicapsager

KL vurderer, at kommunerne godt kan anvende eksterne konsulenter til rådgivning på handicapområdet og kilder i kommunerne fortæller, at prisreduktion ikke altid er det samme som serviceforringelser

KL ser ikke et problem i at bruge konsulenter på resultatløn i handicapsager

KL vurderer, at kommunerne godt kan anvende eksterne konsulenter til rådgivning på handicapområdet og kilder i kommunerne fortæller, at prisreduktion ikke altid er det samme som serviceforringelser
Et hul i loven gør det muligt for sociale botilbud af skifte adresse og dermed tilsynsmyndighed midt i en kulegravning. Det vil et samlet Socialudvalg i Folketinget nu have lukket. (Arkivfoto)

Botilbud udnytter fidus: Politikere vil lukke smuthul i loven

Såkaldt tilsyns-shopperi er en fidus, som private sociale botilbud kan udnytte, hvis de risikerer at blive lukket af det sociale tilsyn. Nu vil politikerne lukke hullet i loven.

Debat: Serviceforringelser sætter borgernes retssikkerhed under pres

Vi har nået et lavpunkt for måden, hvorpå vi håndterer opgaven med det specialiserede socialområde for mennesker i udsatte og sårbare positioner.
(Arkivfoto)

Kommuner sætter handicappede og botilbud i skruestik

Kommuner hyrer resultatlønnede konsulenter til at spare på handicappede. Det skaber en lang række af problemer, siger branchedirektør for SelvejeDanmark Jon Krog.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.