Privat konsulenthus giver svar på tiltale

Kommunerne trækker på skuldrene, når direktør Anne Brorson spørger, hvad det er, der købes for millioner hos de sociale tilbud. 'I 90 procent af sagerne kan vi ikke se, hvad bostedet har leveret', siger hun.

KL ser ikke et problem i at bruge konsulenter på resultatløn i handicapsager

KL vurderer, at kommunerne godt kan anvende eksterne konsulenter til rådgivning på handicapområdet og kilder i kommunerne fortæller, at prisreduktion ikke altid er det samme som serviceforringelser
Et hul i loven gør det muligt for sociale botilbud af skifte adresse og dermed tilsynsmyndighed midt i en kulegravning. Det vil et samlet Socialudvalg i Folketinget nu have lukket. (Arkivfoto)

Botilbud udnytter fidus: Politikere vil lukke smuthul i loven

Såkaldt tilsyns-shopperi er en fidus, som private sociale botilbud kan udnytte, hvis de risikerer at blive lukket af det sociale tilsyn. Nu vil politikerne lukke hullet i loven.

Debat: Serviceforringelser sætter borgernes retssikkerhed under pres

Vi har nået et lavpunkt for måden, hvorpå vi håndterer opgaven med det specialiserede socialområde for mennesker i udsatte og sårbare positioner.
(Arkivfoto)

Kommuner sætter handicappede og botilbud i skruestik

Kommuner hyrer resultatlønnede konsulenter til at spare på handicappede. Det skaber en lang række af problemer, siger branchedirektør for SelvejeDanmark Jon Krog.
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) kalder sag om muligt svindel mod Forsvarets Ejendomsstyrelse "meget alvorlig". (Arkivfoto)

To medarbejdere er anholdt for svindel i Forsvaret

To ansatte i Forsvarets Ejendomsstyrelse er anholdt for svindel. Det minder om Britta-sagen, mener professor.
Langt fra alle underretninger om børn og unge er akutte. Alligevel skal de behandles på samme vilkår og inden for 24 timer. Og derfor presser de mange underretninger flere af kommunerne. (Arkivfoto)

Bunken af underretninger vokser

Siden 2015 har kommunerne modtaget 11.000 flere underretninger. Udviklingen kan få konsekvenser for de børn, der har akut brug for hjælp.
Socialtilsyn Midt retter hård kritik af forholdene på Regions Midtjyllands bosteder; Højskolebakken i Skals og Thorning samt Bækketoften og Rugmarken i Hedensted. (Arkivfoto)

Tilsynskritik kan koste region godkendelse af 21 bosteder

Kras kritik fra socialtilsyn risikerer at koste Region Midtjylland godkendelse af alle bosteder for autister.
Niels Fenger bliver Folketingets nye Ombudsmand. (Arkivfoto)

Retsudvalg indstiller landsdommer til ny ombudsmand

Landsdommer og tidligere professor Niels Fenger indstilles til post som Folketingets Ombudsmand.
Ældretilsynet har på et år udstedt otte påbud på landets plejecentre og -hjem. Tilsynet besøger 200 adresser om året. (Arkivfoto - Plejecentret på billedet har ingen forbindelse til denne artikel)

Nyt ældretilsyn har udstedt otte påbud

Ældretilsynet kan berette om positiv modtagelse på landets plejecentre, hvor der blot er givet otte påbud, siden tilsynet blev indført sidste år.

Kommentar: Mette Frederiksen, det frie valg og afbureaukratiseringen i Utopia

'Frit valg' fik medierne til at gløde og blå blok op af stolene, da statsminister Mette Frederiksen (S) nævnte det i hendes åbningstale, men var det i virkeligheden en talefejl eller et bevidst signal om, at nu skulle der gøres op med årtiers blå privatisering af velfærden?

Styrelse retter skarp kritik af kommunal hjemmesygepleje

Styrelsen for Patientsikkerhed har rettet en skarp kritik af den kommunale hjemmesygepleje i Halsnæs Kommune. Direktionen undskylder sig med nyt it-system.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.