Corona-krisen har givet folkeskoler og dagtilbuds en mulighed for at tænke i nye måder at lære fra sig, lyder det fra foreningen Haver til Maver, som møder stor efterspørgsel lige nu.

Efterspørgsel på udeundervisning i skolerne

Krav om anderledes undervisning i fri luft har gjort, at foreningen Haver til Maver den seneste måned har oplevet en markant stigning i efterspørgsel rundt i landet på deres skolehaveforløb.
(Arkiv)

Ny rapport: Hver fjerde elev fortryder 10. klasse

En fjerdedel af eleverne i 10. klasse fortryder valget af det ekstra skoleår, viser ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut. Venstre vil genoplive debatten om, hvad der skal ske med 10. klasse.

Ubesvarede spørgsmål om fremtiden

At reducere kompleksitet er et vigtigt element for at kunne holde fokus, men kompleksitetsreducering bliver et ledelsesproblem, når man skal planlægge næste år, hvor et utal af ubesvarede spørgsmål hober sig op. Det skriver skoleleder Maike Raahauge om.
Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skal en omfattende opkvalificeringspakke til ledige hjælpe folk godt videre og virksomheder med de medarbejdere, de har brug for. (Arkivfoto)

Regeringen vil opkvalificere ledige tilbage i arbejde

Regeringen arbejder på en stor opkvalificeringspakke til dem, der blandt andet under krisen er blevet ledige.
Hjemmeundervisning af børn der er hjemme pga. somatisk sårbare forældre eller deres eget helbred bekymre skoleleder Maike Raaghauge.

De mest sårbare børn

Der er en gruppe børn, som jeg ikke synes, vi taler om, men som jeg i den grad er bekymret for: Børn i risikogruppen eller med forældre, der er alvorligt syge. Hvor er de i pressen? Hvor er de i vores tanker, når hverdagen er fyldt med værnemidler og usikker økonomi, skriver skoleleder Maike Raahauge.

Den virtuelle STU – En hverdag vendt på hovedet

De Særligt Tilrettelagte Uddannelser (STU) har været lukkede i to uger. På splitsekunder skabte kreative lærer et virtuelt spejlbillede af skolerne i en hverdag vendt på hovedet. Læs hvordan de holder fast i gruppen af sårbare unge og reducerer tankemylderet, undgår sammenbrud og dokumenter indsatsen.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil præsenterede tirsdag et forslag til en hastelov, der giver hende mulighed for at aflyse eller udskyde eksaminerne.

Nødlov kan aflyse eksamener på skoler og ungdomsuddannelser

Hvis undervisningsministerens hastelov vedtages, kan hun i yderste konsekvens aflyse skolernes eksamener. Venstre er ikke begejstret for ministerens meget vide beføjelser det næste år.

Nyt magasin om læring opstår i skyggen af coronalukkede skoler

Nyt magasin med fokus på et omdiskuteret læringsbegreb, sendes på gaden af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Det kommer nu i en tid, hvor mange lærere holder sig hjemme pga corona-udbruddet.
- Jeg undrer mig over, at der er offentligt tilgængelige billeder af jobansøgerne. Og jeg undrer mig også over, at højden på ansøgerne skulle være vigtig, siger Marlene Spanger, lektor ved Aalborg Universitet. (Arkiv)

3F: Database med jobansøgere minder om slavehandel

Arbejdsgivere kan søge ansatte ud fra udseende, alder og højde i database med jobansøgere. Fagforbund og lektor er stærkt forundrede over fremgangsmåden.
Fra 1. januar 2021 må Studievalg Danmark gerne vejlede gymnasieelever mod erhvervsuddannelser.

Fra nytår må gymnasievejledere give råd om erhvervsuddannelser

Efter en hurtig aftale må gymnasiernes studievejledere nu også vejlede studerende om erhvervsuddannelser.
Børne- og undervisningsministeren vil undesøge yderligere, før hun er klar til at melde ud, om der skal være færre karakterer i gymnasiet. (Arkivfoto).

Elever i gymnasiet føler mindre pres uden karakterer

To ud af tre elever føler sig mindre pressede uden karakterer, viser ny undersøgelse. Minister overvejer ny karakterskala.
Der er et drastisk fald i antallet af flygtninge, der får en uddannelse, hvis opholdstilladelsen falder, efter de er fyldt 14 år. (Arkivfoto)

Alder er afgørende for, om flygtninge får en uddannelse

Får man opholdstilladelse efter at være fyldt 14 år, falder chancerne for uddannelse, viser rapport. Det kalder på politisk handling, mener Danske Studerendes Fællesråd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.