(Arkiv)

Fem procent af alle børn og unge får en psykiatrisk diagnose, inden de fylder 18 år

Ny rapport viser voksende psykiske problemer hos børn og unge. Eksperter ønsker en samlet national strategi.
Den manglende kontakt til udsatte børn og unge forventes at føre til endnu flere sager, når nedlukningen er slut, siger socialrådgivere, (Arkiv)

Socialrådgivere mister kontakt til udsatte børn og unge

Ny undersøgelse viser, at socialrådgiverne har svært ved at få direkte kontakt med udsatte børn og unge under coronakrisen. Mange forældre reagerer ikke på socialrådgivernes henvendelser.
(Arkiv)

Når lederen bliver digital i en relationel verden

'Os, der har valgt skoleverdenen, har valgt en profession, hvor menneske møder menneske, men i denne tid trækkes vi ind foran en skærm. Derfor er prioriteringen af menneskelige møder i denne tid så vigtige,' skriver skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

Usikkerheden banker på

'Vi er atter på corona-standby, men tolkningsrammerne er skarpere, samtidig håndterer vi det paradoksale i flere tilstedeværende elever og stigende fravær i slipstrømmen på testindsatsen. Men hvor er tidshorisonten? spørger skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

Langt fra Borgen

'Jeg kunne som leder i det offentlige indimellem ønske, at en skoleleder var til stede, inden politikerne når at sætte sidste punktum. Bare for at give politikerne et indblik i, hvad deres beslutning kommer til at få af konsekvenser,' skriver skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

Fodspor fra sidste mand på fortet

Fællesdrevet, brandalarmen og bogreolen kan været retningspile på et kort, der angiver, hvor du som leder på en ny arbejdsplads kan finde de opgaver, der ligger og venter på dig. Skoleleder Maike Raahauge skriver i dette synspunkt om ledelsesmæssige fodspor.
(Arkiv)

Synspunkt: Skolerne handler ens på de vigtigste områder

Diversiteten i skolernes måde at håndtere skoledagen i slipstrømmen på corona har været i mediernes fokus: 'Men vi er mere ens end forskellige, er min påstand', skriver skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

Farvel til syv hårde år med lov 409

'Jeg har set dygtige skoleledere forlade jobbet, der blev set som forrædere, da de gjorde deres job under lockouten. Men de syv år har også lært os noget om ledelse, selvom implementeringen ikke har været lige køn alle steder,' skriver skoleleder Maike Raahauge i dette indlæg.
(Arkiv)

Skolestart: Aula er ikke dyrket i en lærers baghave

'I år skal vi bruge tid på flere ting, end vi plejer i disse første pressede uger af august. Det kræver planlægning, og vi mangler et godt overbliksredskab for dem vi har er næppe skrevet af en lærer og er anledning til megen spild af tid og splid,' skriver skoleleder Maike Raahauge i dette indlæg.
De danske unge har længe været berygtet for deres drukvaner. Sidste år steg forbruget igen. (Arkivfoto)

Danske unges alkoholindtag steg igen sidste år

Sundhedsstyrelsen er opmærksom på unge danskeres alkoholvaner, der bevæger sig i forkerte retning.
Kolding Kommune oplever ikke den samme vækst i antallet af underretninger om mistrivsel blandt børn som andre kommuner. Der bliver dog til stadighed ved med at komme underretninger om skilsmissebørn, som mistrives.

Succes med kvalificerede underretninger i Kolding

Modsat andre syd- og sønderjyske kommuner med stærk stigning i antallet af underretninger om mistrivsel blandt børn og unge er stigningen kun moderat i Kolding. Familiechef vurderer, at kommunens skoledagtilbud-rådgivere er årsagen.

Synspunkt: Elevplaner er godt tænkt, men der er plads til forbedringer

Nationale test og elevplaner kan bruges som meningsfulde arbejdsredskaber, men politikerne bliver nødt til at prioritere det. De bliver også nødt til at forstå det. Ellers fortsætter vi med at være ’på vej’ med at bruge disse redskaber, skriver skoleleder Maike Raahauge

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.