Byråd kræver tilbundsgående ekstern undersøgelse af ældreområdet
Stort flertal i byrådet i Randers Kommune ønsker ekstern undersøgelse af forholdene på ældreområdet efter dokumentarudsendelse. Borgmesteren er ikke helt afvisende.
Seniorpension: Kommuner melder om kort sagsbehandling
Bedre vejledning og enklere sagsbehandling kan give en kort behandlingstid for seniorpension. Ekspert peger på mangelfuld vejledning i gammel ordning.
Berøringsangst: En ny normal
Normaliseringens udfordring er, at vi ikke er normaliseret. Hvor starter og slutter meteren i en ny normal, hvor berøringsangst har fået en ny betydning? spørger skoleleder Maike Raahauge
Stewardship: Ledelse bør handle om anerkendelse og tillid, ikke belønning og straf
Når lokale velfærdsinstitutioner styres med kontrol og regler, bunder det i en historisk mistillid til medarbejderne. Den nye stewardship-teori støder stik modsat fra kaj: Tillid til, at ledere og medarbejdere vil det samme – det bedste for borgerne.
Kommuner skummer fløden på udsatte borgere
Mens private botilbud skal være transparente, så er de offentlige svært gennemskuelige. Hvor de private bruger overskud på udvikling, giver offentlige botilbud en god fortjeneste, der går i kommunekasserne, skriver cand.jur Flemming Trap i denne analyse.
Kommunalisering af herberg og krisecentre
Herberg og krisecentre er i dag uden for statens og kommunernes kontrol, men det skal stoppe, fremgår det af en analyse fra OPS-Indsigt, der har set på, hvad der er baggrunden for, at KL ønsker tvungne driftsoverenskomster.
Finansminister: Coronakrise skal ikke koste på velfærden
Mandag starter de årlige milliardforhandlinger mellem kommuner, regioner og stat om næste års budgetter.
Brev til landets borgmestre: Gør byerne cykel- og gangvenlige
Post corona: Nu skal vi gentænke byerne og skabe bedre rammer for, at borgerne vælger en aktiv og bæredygtig transport i hverdagen. Det skriver Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam i et brev til landets borgmestre.
Analyse: Hovedstadskommuner bruger 11 procent mere på service end provinskommuner
Der er store regionale forskelle på kommunernes serviceudgifter. I hovedstadsområdet bruger man væsentligt flere penge end man gør i provinsen, viser analyse.
Post corona og den inkluderende folkeskole
Klare strukturer, få kendte voksne, faste legegrupper, fast gårdområde, samme lokale og tid til fordybelse i et fag får nogle børn til at blomstre. Hvad betyder det for fremtidens inklussionsdagsorden? spørger skoleleder Maike Raahauge.
Corona fører til kedelig rekord: Ansøgninger til feriehjælp eksploderer
Coronakrisen har sendt flere på overførselsindkomst og det kan aflæses direkte i ansøgningerne om feriehjælp, melder Dansk Folkehjælp og Red Barnet.
Professor: Coronakrisen koster ti år på velfærden
Regningen for coronakrisen og regeringens hjælpepakker vil betyde forringet velfærd i ti år, vurderer økonomiprofessor Nina Smith.