Ja tak til højere pris på cigaretter

Fra den 1. april stiger prisen på cigaretter, snus og anden tobak. God idé, mener et stort flertal af danskerne. Opbakningen til prisstigninger på tobak vokser - også blandt dem, der selv ryger, viser en ny undersøgelse, fra Kræftens Bekæmpelse
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) bør sikre civilsamfundets hjælpeorganisationer som Folkekirkens Nødhjælp, Røde Kors og Red Barnet økonomisk under coronakrisen, mener flere partiers socialordførere.

Partier beder minister om at hjælpe civilsamfundsorganisationer

De Radikale, Venstre og Konservative beder socialminister om støtte til hjælpeorganisationer i knibe.
Finansminister Nicolai Wammen og social- og indenrigsminister Astrid Krag holder pressemøde med KL og Danske Regioner om tiltag, som skal understøtte dansk økonomi.

Regeringen vil lade kommuner bygge ekstra i år for at skabe job

Der skal gang i dansk økonomi, som lider på grund af coronakrisen, og derfor skal der bygges i kommunerne.
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og andre partiledere ønsker, at regeringen snart kommer med et bud på, hvordan Danmark kan blive genåbnet, når coronakrisen er overstået. (Arkivfoto)

Politisk flertal efterlyser genåbningsplan fra regeringen

Regeringen vil imødekomme ønske fra partier om at debattere en genåbning af Danmark efter coronakrisen. Også professorer ønsker sat gang i plan om exitstrategi.
Centerchef Helene Probst fra Sundhedsstyrelsen fortalte om 11 gode råd til trivsel og mental sundhed under et pressemøde onsdag, men det er langt fra en tilstrækkeligindsats, skriver radaktør Steen Houmark

Coronaledelse i helikopter- og harehøjde

Tiden er inde til, at regeringen prioriterer andet end angst for virusspredning. Der er brug for en konkret indsats for de millioner af danskere, der er hjemsendt, hvor omstilling til lediggang fordrer mere end 11 råd om mental sundhed, skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar.
(Arkiv)

Styrelse opfordrer borgere til at indberette mistænkte corona-smittede

Borgere, der mistænker andre for at være smittet, har i nogle dage kunnet anmelde det til Styrelsen for Patientsikkerhed. Nu er opslaget fjernet fra styrelsens hjemmeside.

Kommuner må ikke aflyse hjemmehjælp på grund af smittespredning

Flere kommuner har over en bred kam suspenderet den praktiske hjælp og rengøring til de ældre borgere for at reducere smittespredningen, men det må man altså ikke. Det fremgår dels af en ny bekendtgørelse, dels af et notat fra Sundheds- og Ældreministeriet. Læs her hvordan ny lovgivning fortolkes.

Astrid Krag: Socialpædagogisk bistand skal fortsætte trods coronakrise

Serviceloven er ikke sat ud af kraft, men debat i medierne har fået social- og Indenrigsministeriet til at udsende et brev fredag, hvor man overfor kommuner og regioner understreger, at den socialpædagogiske bistand skal fortsætte under coronakrisen.
Direktør i tænketanken Cepos stiller spørgsmål ved om regeringen lukket Danmark for meget og for tidligt ned som svar på Corona-epidemien

Coronastrategi får topkarakter, men der er spirende kritik

Et stort flertal af danskerne bakker op om regeringens indsats og giver topkarakterer, men på de sociale medier og i det liberale bagland spirer de kritiske spørgsmål.

19.000 har meldt sig til at hjælpe med at overvåge coronavirus

Statens Serum Institut søgte danskere til at overvåge coronavirus. 19.000 danskere indgår i overvågningen.
Radiograf Rådet og Overlægeforeningen er nu ude og advare regionernes ledelse om smittrisikoen ved fortsat at holde ambulatorier og røntgen afdelinger åbne for for ikke-akutte patienter

Regionerne følger ikke Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Ambulante patienter står tæt ved undersøgelser og behandlinger. Overlæger og radiografer advarer mod sygehusledernes fortsatte prioritering af ikke-akutte patienter. Det øger smittespredningen mellem patenter og personale.

Brancheorganisation forudser akut arbejdskraftmangel på det specialiserede socialområde

Man bør forberede sig på, at covid-19-pandemien kan vare længere end antaget. Derfor opfordrer Landsorganisationen for sociale tilbud, Danske Regioner, KL og fagforeningerne til i fællesskab at iværksætte en intensiv rekrutteringskampagne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.