Finansminister Nicolai Wammen (S) går mandag ind til en historisk omfattende aftale med kommuner og regioner om økonomien for 2021.

Finansminister: Coronakrise skal ikke koste på velfærden

Mandag starter de årlige milliardforhandlinger mellem kommuner, regioner og stat om næste års budgetter.
(Arkiv)

Brev til landets borgmestre: Gør byerne cykel- og gangvenlige

Post corona: Nu skal vi gentænke byerne og skabe bedre rammer for, at borgerne vælger en aktiv og bæredygtig transport i hverdagen. Det skriver Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam i et brev til landets borgmestre.

Analyse: Hovedstadskommuner bruger 11 procent mere på service end provinskommuner

Der er store regionale forskelle på kommunernes serviceudgifter. I hovedstadsområdet bruger man væsentligt flere penge end man gør i provinsen, viser analyse.

Post corona og den inkluderende folkeskole

Klare strukturer, få kendte voksne, faste legegrupper, fast gårdområde, samme lokale og tid til fordybelse i et fag får nogle børn til at blomstre. Hvad betyder det for fremtidens inklussionsdagsorden? spørger skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

Corona fører til kedelig rekord: Ansøgninger til feriehjælp eksploderer

Coronakrisen har sendt flere på overførselsindkomst og det kan aflæses direkte i ansøgningerne om feriehjælp, melder Dansk Folkehjælp og Red Barnet.
Økonomiprofessor Nina Smith forudser, at coronakrisen kommer til at koste ti års velfærd. (Arkiv)

Professor: Coronakrisen koster ti år på velfærden

Regningen for coronakrisen og regeringens hjælpepakker vil betyde forringet velfærd i ti år, vurderer økonomiprofessor Nina Smith.

Minimumsnormeringer ind ad bagvejen

På den anden side af besværet får vi en masse med over. Mere personale, trivsel hos bekymringsbørn, mindre sygdom, mindre skrig ved aflevering og mindre madspild, skriver leder Janni Juhl-Petersen.
(Arkivfoto)

Coronaledelse og bullshit-retorik

Det offentlige har ikke været lukket ned. Hjælpepakkerne holder ikke hånden under erhvervslivet, og genåbning af samfundet er en frase, der ikke matcher det, vi står over for, skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar, hvor han gør op med bullshit-retorikken under coronakrisen.

Direktør i landsorganisationen LOS stopper

Efter fem år som direktør for LOS er tiden kommet til at søge nye udfordringer for både bestyrelsen og for direktør Michael Graatang. Parterne har derfor aftalt at afslutte ansættelsesforholdet med virkning fra 1. maj 2020.

Næsten 40 % af kommunerne leverer ikke værnemidler til private leverandører

Resultatet af en rundspørge lavet af OPS-Indsigt viser, at knap 40 procent af kommunerne ikke følger KL's anbefaling om kommunal forsyningsforpligtigelse af værnemidler til alle - private såvel som offentlige.

Kommunale sygeplejersker får nu adgang til hospitalsjournalerne

Midt i genåbningsdebatten har KL og Danske Regioner indgået en miniudgave af en sundhedsreform, der ruster os mod en potentiel stigning i Covid-patienter, hvor hospitalslæger har det lægefaglige behandlingsansvar, efter patienterne er udskrevet.

I børnenes spor

Justering af skemaer, opmærksomhed på, om forældre har svaret, og tolkning af Sundhedsstyrelsens seneste anbefalinger. Vanskeligt for voksne, men børn ser ud til at trives i den nye struktur, hvor personalet følger i børnenes spor, skriver Janni Juhl-Petersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.