Stewardship: Ledelse bør handle om anerkendelse og tillid, ikke belønning og straf

Når lokale velfærdsinstitutioner styres med kontrol og regler, bunder det i en historisk mistillid til medarbejderne. Den nye stewardship-teori støder stik modsat fra kaj: Tillid til, at ledere og medarbejdere vil det samme – det bedste for borgerne.

Kommuner skummer fløden på udsatte borgere

Mens private botilbud skal være transparente, så er de offentlige svært gennemskuelige. Hvor de private bruger overskud på udvikling, giver offentlige botilbud en god fortjeneste, der går i kommunekasserne, skriver cand.jur Flemming Trap i denne analyse.
Social- og Indenrigsminister Astrid Krag understregede på et samråd den 14 maj, at det er KL der ønsker tvungne driftsoverenskomster af herberg og krisecentre ind i økonomiforhandlingerne. Læs i analysen, hvad KL har svaret OPS-Indsigt

Kommunalisering af herberg og krisecentre

Herberg og krisecentre er i dag uden for statens og kommunernes kontrol, men det skal stoppe, fremgår det af en analyse fra OPS-Indsigt, der har set på, hvad der er baggrunden for, at KL ønsker tvungne driftsoverenskomster.
Finansminister Nicolai Wammen (S) går mandag ind til en historisk omfattende aftale med kommuner og regioner om økonomien for 2021.

Finansminister: Coronakrise skal ikke koste på velfærden

Mandag starter de årlige milliardforhandlinger mellem kommuner, regioner og stat om næste års budgetter.
(Arkiv)

Brev til landets borgmestre: Gør byerne cykel- og gangvenlige

Post corona: Nu skal vi gentænke byerne og skabe bedre rammer for, at borgerne vælger en aktiv og bæredygtig transport i hverdagen. Det skriver Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam i et brev til landets borgmestre.

Analyse: Hovedstadskommuner bruger 11 procent mere på service end provinskommuner

Der er store regionale forskelle på kommunernes serviceudgifter. I hovedstadsområdet bruger man væsentligt flere penge end man gør i provinsen, viser analyse.

Post corona og den inkluderende folkeskole

Klare strukturer, få kendte voksne, faste legegrupper, fast gårdområde, samme lokale og tid til fordybelse i et fag får nogle børn til at blomstre. Hvad betyder det for fremtidens inklussionsdagsorden? spørger skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

Corona fører til kedelig rekord: Ansøgninger til feriehjælp eksploderer

Coronakrisen har sendt flere på overførselsindkomst og det kan aflæses direkte i ansøgningerne om feriehjælp, melder Dansk Folkehjælp og Red Barnet.
Økonomiprofessor Nina Smith forudser, at coronakrisen kommer til at koste ti års velfærd. (Arkiv)

Professor: Coronakrisen koster ti år på velfærden

Regningen for coronakrisen og regeringens hjælpepakker vil betyde forringet velfærd i ti år, vurderer økonomiprofessor Nina Smith.

Minimumsnormeringer ind ad bagvejen

På den anden side af besværet får vi en masse med over. Mere personale, trivsel hos bekymringsbørn, mindre sygdom, mindre skrig ved aflevering og mindre madspild, skriver leder Janni Juhl-Petersen.
(Arkivfoto)

Coronaledelse og bullshit-retorik

Det offentlige har ikke været lukket ned. Hjælpepakkerne holder ikke hånden under erhvervslivet, og genåbning af samfundet er en frase, der ikke matcher det, vi står over for, skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar, hvor han gør op med bullshit-retorikken under coronakrisen.

Direktør i landsorganisationen LOS stopper

Efter fem år som direktør for LOS er tiden kommet til at søge nye udfordringer for både bestyrelsen og for direktør Michael Graatang. Parterne har derfor aftalt at afslutte ansættelsesforholdet med virkning fra 1. maj 2020.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.