Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) sender regningen for de ekstra refusioner til kommunernes udgifter for anbragte børn tilbage til kommunerne.

Regeringen sender regning for større refusioner tilbage til kommunerne

Det bliver de rigeste kommuner med færrest børnesager, som kommer til at betale en stor del af regningen for regeringens børnepakke.
Den mest markante ændring er anbringelse af tre søskende på institution, hvor refusionsprocenten stiger fra 7 procent til 42 procent. (Arkivfoto)

Børnepakke øger refusion med op til 35 procentpoint

Forslag vil gøre det markant billigere for den enkelte kommune at anbringe flere søskende fra samme familie. Se tallene her.
Børn, der bliver anbragt, skal høres i deres egen sag. Men det sker langtfra altid, viser en undersøgelse, som Socialrådgiverne har lavet. Og det er et problem, mener både Socialrådgivernes formand samt en juraprofessor. (Arkivfoto)

Langtfra alle børn høres i deres egen sag om anbringelse

Det bryder loven, når børns mening til egen anbringelse ikke blive hørt af sagsbehandlere, siger professor. Kommunerne bebuder opstramning, så børn og unge bliver inddraget i beslutningerne.
KL's formand Jacob Bundsgaard forventer, at regeringen er klar til at give kommunerne ekstra penge ved årets kommuneforhandlinger, efter social- og indenrigsministeren på årets KØF-møde har talt imod lukning af små og dyre institutioner.

KL vil kræve flere penge for at indfri ministerkrav om nærhed

Kommunernes Landsforening kræver ekstra penge ved de kommende økonomiforhandlinger for at opfylde ministerønske om ikke at lukke små institutioner.
Statsminister Mette Frederiksen (S) til regeringsseminar i pavillonen på Marienborg i Kgs. Lyngby, mandag 13. januar 2020.

Omfordeling fra rige til fattige byer står først på dagsordenen

Der venter regeringen store opgaver i år. Foruden udligning er det forhandlinger om politi, klima og pension.
Danske Regioner, her formand Stephanie Lose (V) i midten, har indgået en aftale med regeringen, der har som målsætning at skaffe 1000 flere sygeplejersker næste år.

Aftale om 1000 flere sygeplejersker er ingen mirakelkur

Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale, der økonomisk skal sikre 1000 flere sygeplejersker næste år, men det er ingen garanti for, at det sker.

KØF – Få indblik i indhold og oplevelser

Gode faglige debatter om væsentlige velfærdsudfordringer prægede KØF, men Social- og indenrigsminister Astrid Krag`s tale efterlod landets borgmestre hovedrystende

OVERBLIK: Det ved vi om regeringens udspil om anbragte børn

Regeringen vil give mere refusion til kommuner og give anbragte børn ret til at sige nej til forældresamvær.
Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen (th.), håber, at det vil lykkes at skaffe 1000 flere sygeplejersker næste år. Det skal Danske Regioner og formand Stephanie Lose (V, th.) være med til at sikre.

OVERBLIK: Sådan vil regeringen finde 1000 flere sygeplejersker

Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om, hvordan man skaffer 1000 flere sygeplejersker i 2021. Læs her hvordan.
Mogens Gade fra Jammerbugt forudser, at kommunen må lukke flere små institutioner, hvis ikke der kommer flere penge.

Mogens Gade: Uden flere penge skal vi lukke flere institutioner i Jammerbugt

Jammerbugt Kommune har kun undgået lukning af lokale institutioner de seneste år ved at køre med underskud. Uden flere penge kan kommunen ikke leve op til ministerens krav, siger borgmester.
Var et en talefejl eller vil social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) reducere den indbyggede ulighed i udligningssystemet ved en kommende reform?

Minister udelader afgørende ord i formålet med udligning

Minister skærpede formålet med udligning i talen på KØF. Det er uklart, om det var en fejl eller et signal om bedre forhold for fattige kommuner.
Astrid Krag vil have kommunerne til at bevare de små nære plejehjem og andre institutioner, men hun vil ikke kommentere, at lukningerne ofte sker, fordi yderkommunerne har fået færre penge.

Krag ønsker lokal velfærd – men vil ikke forholde sig til økonomien

Yder- og landkommunerne skal holde op med at lukke små plejehjem og lokale institutioner. Men ministeren ville ikke kommentere, at det ofte er sket på grund af pengemangel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.