Langtfra alle børn i fattigdom bliver hjulpet med det midlertidige børnetilskud, siger Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær i Red Barnet.

Organisationer: Børnetilskud bør også gives til forældre med ældre børn

Man er barn indtil det 18. år, og derfor mener flere organisationer, at regeringens midlertidige børnetilskud også bør gælde familier med børn fra 15 år.
Fatma Øktem (V) er i november indkaldt som vidne i sin egen sag om chikane. Hun er en blandt mange, lyder det fra kvindelige kolleger. (Arkivfoto)

Kvindelige politikere chikaneres dagligt – én af dem går rettens vej

Flere kvindelige politikere fra Østjylland oplever chikane og stalking. Nu har Fatma Øktem (V) valgt at gå rettens vej.
(Arkivfoto)

Lægejournaler strandet i konkurs

Vigtige journaler for borgere med kroniske sygdomme og i længerevarende sygdomsforløb er låst fast, efter lægehus er gået konkurs i Humlebæk.
Kasper Wilton, teaterdirektør på Folketeatret, afviser påstanden om, at teatrets opsætning af Skatteøen videregiver et forstokket kvindesyn. (Arkvifoto)

Teaterchef kalder kollegas kritik af kvindesyn selvpromovering

Aveny-T-chef beskylder Folketeatret for 'horribel' fremstilling af kvinder. Spild af min tid, lyder svaret fra den ansvarlige teaterchef.
DF's ældreordfører Karina Adsbøl vil have skrevet det særlige klippekort til ældre ind i serviceloven. Så kan kommunerne ikke spare på det området, og må istedet finde eventuelle besparelser på andre områder.

DF vil have klippekort ind i serviceloven

DF er utilfreds med kommuner, der sparer klippekort til ældre væk. Nu skal det ind i serviceloven, men en rundspørge antyder, at ordningen er mere bureaukratisk end som så.
Københavns overborgmester Frank Jensen skal sammen ed sine borgmesterkollegaer i de store byer aflevere en stor del af sin udligning, hvis det står til Venstre stærke borgmester i Rudersdal, Jens Ive.

Analyse: Både provinsen og hovedstadskommuner splittes i udligningsdebat

Den hårde to-frontskrig mellem provinsen og hovedstaden står for fald. Læs i denne analyse chefredaktør Arne Ullums bud på, hvilke grupper vi vil se træde frem i de kommende uger.
Danske Ældreråd er en forening der repræsentere alle ældreråd. De har tjekket budgetterne i hver kommune.

Hver fjerde kommune forringer velfærden i 2020

23 ud af landets 98 kommuner fjerne klippekortsordningen for ældre borgere i 2020, lyder det fra Danske Ældreråd.
(Arkiv) Af alle brancher mangler der flest medarbejdere i social- og sundhedssektoren.

Social- og sundhedsområdet har flest forgæves rekrutteringer

Over 11.000 forgæves rekrutteringer på social -og sundhedsområdet gør det til den branche, der mangler flest medarbejdere. Det viser ny opgørelse fra STAR.
Teaterdirektør Jon Stephensen, som tidligere har haft stor succes med ungdomsforstillingen "Skam", har 21. november på Aveny-T premiere på den første teaterforestilling om unges deling af nøgenbilleder på nettet. Forestillingen er inspireret af Umbrella-sagen.

Direktør: Forstokket teater bidrager til unges sexkrænkelser

Dansk teater hænger fast i et totalt forældet kvindesyn, som er nødt til at stoppe, mener teaterchef.

Sundhedsplatformen dumper, lægerne i Midtjylland elsker deres jyske model

I Region Hovedstaden og Region Sjælland har de yngre læger mistet troen på Sundhedsplatformen. I Midtjylland er lægerne glade for deres jyske model.

Voldsom geografisk skævhed i dimittendledigheden

I de store universitetsbyer står unge for op til to tredjedele af den samlede akademikerledighed. 'De søger også andre job', viser undersøgelse af a-kasse.
En ny undersøgelse viser, at det især er jobopslag for social- og sundhedsassistenter og rengøring, som ikke bliver besat, men det gælder også butiksassistenter, pædagoger og håndværkere. (Arkivfoto)

Lettere at finde ansatte – men visse fag halter stadig

Omkring 31.000 stillinger er ikke blevet besat det seneste halve år i virksomheder og kommuner, fordi der ikke var den rette ansøger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.