Automaten til at aflevere biblioteksbøger bliver mere og mere populære. Her på Hareskov Bibliotek er den placeret i vindfanget, så biblioteksbrugerne kan står tørskoet og fodre automaten med bøgerne.

Automat holder bogudlånet i gang

Flere og flere biblioteker rundt i kommunerne etablerer nye former for servicen for at holde gang i udlånene. Det kan f.eks. være i form af en automat, så lånerne stadig kan aflevere bøgerne, selv om biblioteket må holde dørene lukket pga. covid-19.
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen i Københavns Kommune giver nu en undskyldning til Lars Løkke og Pia Kjærsgaard for, at det har fundet sted. (Arkiv)

EL-borgmester undskylder afbrænding af Løkke-dukke

Løkke krævede undskyldning, fordi borgmester tidligere har deltaget i afbrænding af dukke med hans ansigt.
Et cyberangreb mod kommunernes it-systemer kan få vidtrækkende konsekvenser, vurderer eksperter, (Modelfoto)

Eksperter: Kommuner er meget sårbare over for hackere

Det næste internationalt hackerangreb kan meget vel ramme danske kommuners it-systemer, som er blandt 'de mest sårbare'. Konsekvenserne for borgerne kan blive omfattende, vurderer eksperter.
SF vil gøre det forbudt for det offentlige at sende beskeder til borgere om aftenen, i weekender og i ferier. (Arkiv)

SF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Man skal ikke have besked om kontanthjælpssamtale eller modtage en bøde på eksempelvis juleaften, mener SF.
Lars Løkke Rasmussen mener, at en undskyldning vil være på sin plads, efter at borgmester deltog i dukkeafbrænding. (Arkivfoto)

Borgmester i København deltog i afbrænding af Løkke-dukke

Lars Løkke mener, at en undskyldning vil være på sin plads, efter at borgmester deltog i dukkeafbrænding.
Hovedparten af musikskoleleverne vælger de samme ti instrumentfag år efter år. Det viser tallene fra Danmarks Statistik.

Klaver og guitar bliver ved med at hitte på musikskolerne

Musikskolerne landet over udbyder mange forskellige fag, men eleverne vælger i høj grad de samme ti instrumentfag år efter år. Se kommunen med flest musikskolelever.
Statsminister Mette Frederiksen på vej til møde i folketingssalen fredag.

Mette Frederiksen: Målet er nul asylansøgere til Danmark

Antallet har en enorm betydning ifølge statsministeren, der gerne vil have færre asylansøgere til Danmark.
"Det er vores ambition, at Komponent bliver omdrejningspunktet for kommunal ledelsesudvikling," siger KL-næstformand Martin Damm.

Kommunerne får nyt udviklingscenter

KL har oprettet et nyt udviklingscenter under navnet komponent. Det sker ud fra en sammenlægning af blandt andre COK (Center for Offentlig Kompetenceudvikling) og KLK (KL’s Konsulentvirksomhed). Komponent tilbyder rådgivning, kompetenceudvikling og efteruddannelse.
Anklager om svigt på børne- og familieområdet får ANkestyrelsen til at bede Horsens Kommune om en forklaring. (Arkiv)

Anklager om svigt: Ankestyrelsen overvejer tilsynssag mod kommune

På baggrund af to bekymrende henvendelser om systematisk svigt på børne- og familieområdet har Ankestyrelsen bedt Horsens Kommune om at forklare sig.

Nyt format med kulturelle gåture rundt i hele landet

Kulturmødet på Mors arbejder videre med alternative kulturmøder, og den seneste er programmet 'Tankegang'. Det er gåture i foråret rundt omkring i landet med kunstnere og kulturpersonligheder på betydningsfulde ruter
Det nye Fredericia Musicalteater skal blandt andet lægge scene til børnemusicals, og planen er at udvikle en særlig musicalprofillinje i folkeskolen og et koncept for, hvordan børnemusicals kan komme til at spille en endnu større rolle i daginstitutioner og folkeskole.

Kommune hjælper teaterbestyrelse i gang

Fredericia har fået et nyt musicalteater - dannet efter Fredericia Teaters konkurs. For at kunne realisere ambitionen om at blive Danmarks Musicalhovedstad, kommer der et øget tilsyn med økonomien og hjælp til bestyrelsen i det nye teater.
Her er den mail, som afslører en klar ulovlig instruks til medarbejderne fra en spareivrig centerchef. Ordene skrevet med håndskrift tilhører en anonym ansat, som har sendt mailen til Ankestyrelsen.

Pinlig sag: Chef bad ansatte om at spare på udsatte børn

Centerchef i Guldborgsund Kommune bad alle ansatte om hver især at finde besparelser på 100.000 kr. på udsatte børn. Den instruks var ulovlig, og her torsdag skal byrådet debattere et svar til Ankestyrelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.