Minister om at ændre parkeringslov: Vi skal tænke os om

Borgmestre mener, at lov giver incitament til at sætte parkeringsindtægter op. Minister overvejer løsning, der løser problemerne i både byer og landkommuner.

Private penge i den grønne omstilling

Danmark er foran i den grønne omstilling, men næste skridt er ikke så nemt som de første. Modernisering af forsyningssektorerne har gjort sektoren interessant for private investorer, der med risikovillig kapital vil kunne udrette noget mere. Folkemødets OPS-Scene og DLA Piper stiller 14. juni kl. 13.30 skarpt på private penge i den grønne omstilling.

Sådan får du mest ud af Djøfstortion – Lobbyistens guide til Folkemødet

FOLKEMØDET 2019 er lige om hjørnet. Her kan man være sammen med over 100.000 mennesker og shoppe rundt mellem 3000 events. NB-nyt har fået Selina Juul fra Stop Spild af Mad til at givet et par gode råd til alle dem der har et mål med Folkemødet. 

I fængsel for madspild.

DEBAT: Ny lov betyder, at franske supermarkeder risikerer bøder og fængselsstraf, hvis de ikke giver deres usolgte fødevarer til eksempelvis velgørenhed. Danske politikere bør holde sig fra at gøre de...

Kommuner skal lære at forvalte kulturmiljøer bedre

22 kommuner er med i et projekt, som undersøger fredning af kulturmiljøer. Der er penge i det for kommunerne, og derfor udvides projektet med endnu 30 kommuner. Det fortæller forfatteren til en ny bog om bygningsfredning, der foreslår kommunerne at arbejde tættere sammen med staten om fredning. 

Meningsmåling: Procentvist flertal til rød blok

Ny Voxmeter-måling for Ritzau giver 50,9 procent til rød blok og 48,6 procent til blå blok. Ritzau Index er opdateret Samlet står rød blok med Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Socialistisk...

Kommentar: Parkeringslov er et klassisk eksempel på lovsjusk

Folketinget trediebehandler mandag en hastelov om ændret modregning af kommunernes indtægter fra parkering. Loven er et klassisk eksempel på lovsjusk. Alle eksperter advarer mod loven, men flertallet bag loven står fast.

Hovedstaden: Udlændingeændringer er ikke fejlretning, men et bevidst politisk valg

Hovedstadskommuner opfordrer politikerne til at droppe revisionen af udlændinges uddannelse og mindske reduktionen af udgiftsniveauet i udlændingeudligningen. Derudover vil hovedstadskommunerne ændre to kriterier, som vil give mange provinskommuner en stor gevinst.

S vil lave DR-reform: Ledelsen skal slankes

Google og Facebook skal betale for dansk indhold, og DR-ledelsen skal slankes, mener Socialdemokratiet.

S: Netflix og HBO skal i fremtiden bidrage til finansiering af dansk indhold

Socialdemokratiet vil tvinge de store streaming-giganter Netflix og HBO til at bidrage til udviklingen og finansieringen af dansk indhold.

Se tallene for alle kommuner her

En omstridt regel i den kommunale udligning om faldende folketal flytter omkring en kvart milliard kroner til primært de svageste udkantskommuner. Pengene kommer primært fra de bedst stillede udkantskommuner. Se tallene for alle kommuner her.

Analyse: Uddan 10.000 ufaglærte og få 1 milliard i statskassen

Hvis 10.000 ufaglærte tog en uddannelse, ville det øge Danmarks BNP med 1 milliard om året, og de skal ikke nødvendigvis være økonomer og ingeniører allesammen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.