Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har vind i sejlene, og det smitter i det kommunale bagland. (Arkiv)

Nye Borgerlige har kig på DF’s byrådspladser

Krisen i Dansk Folkeparti får nu Nye Borgerlige til at gå målrettet efter at få byrådsmedlemmer. På Fyn danner partiet fælles vælgerforening for fem kommuner.
Gerlev Højskole er en af modtagerne af støtte til et projekt for mennesker med udviklingshandicap. Billedet har intet med dette projekt at gøre.

Nye aktiviteter skal øge livskvaliteten hos sårbare, udsatte og ældre under coronakrisen

Kultur- og foreningsliv skal løfte sårbare, udsatte og ældre borgere, som er særligt hårdt ramt af coronakrisen, ud af ensomhed og isolation. 19 større projekter landet over bliver nu sat i gang.
Skagen Kunstmuseer har fået støtte til et forskningsprojekt om Maria Krøyer i internationalt perspektiv. På billedet ses hun portrætteret af sin mand P. S. Krøyer.

Museer og idrætsinstitutioner får 20 mio. kr. til forskning

Kulturministeriets Forskningsudvalg har netop uddelt midler til forskningsprojekter på museer og idrætsinstitutter fordelt over hele landet.
Det er altid arbejdsgiverens og ledelsens ansvar at sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø, siger næstformand i FH, Morten Skov Christensen. (Arkiv)

Hver sjette bliver mobbet på arbejdspladsen

Ifølge undersøgelse fra fagbevægelsen bliver én ud af seks lønmodtagere mobbet på deres arbejde. Det er et alvorligt problem, for mobning har store psykiske og fysiske konsekvenser.
(Arkiv)

Stort flertal af studerende er utilfredse med fjernundervisning

Mange studerende ser onlineundervisning som dårligere end den normale undervisning, viser undersøgelser, der dog også viser positive effekter.

Nye tal: Kommunerne anbringer færre børn udenfor hjemmet

Nye data giver ny næring til kritikken af, at kommunerne anbringer for få børn udenfor hjemmet. Se tallene for alle kommuner her.
To beboere ønsker ikke at flytte fra det omdiskuterede ældrecenter Havbakken i Hjørring. Nu opsiger kommunen dem og river centret ned.

Beboere nægter at flytte fra plejehjem: Nu river kommunen det ned

Byrådet i Hjørring har bestemt, at omdiskuteret ældrecenter nu skal rives ned. Kommunen vil ikke betale 6,6 mio. kr. om året, for at to beboere kan blive på ældrecentret. Den ene af beboerne nægter at flytte.
Andelsselskab støtter lokale initiativer via vækstpulje med 50 mio. kroner om året.

Andelsselskab uddeler 50 mio. kroner om året til gode ideer

Andelsselskabet Norlys vil via en vækstpulje uddele 50 mio. kroner om året til innovative ideer og lokale aktiviteter i kommunerne, som bidrager til fællesskab og en grøn og digital udvikling.
Det er uvist, hvor mange job til lokalområdet byggeriet af Storstrømsbroen kaster af sig. Sådan her kommer broen til at se ud, når den er færdig.

Fik millioner til at få ledige i job på bro – ingen aner om det har virket

Kommuner fik mere end 10 millioner skattekroner til at få ledige i job i forbindelse med opførelsen af Storstrømsbroen. Men ingen kan svare på, hvor mange der er kommet i job på byggeriet.
Forældre, der både har arbejde og passer deres handicappede barn derhjemme, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. (Arkiv)

Forældre til børn med handicap får nej til dagpenge

Arbejdende forældre, der også passer deres barn med handicap eller alvorlig sygdom, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. A-kasserne kalder reglen urimelig, og forening foreslår lovændring.
(Arkiv)

Restauranter og sportsklubber har flest på lønkompensation

Sidste uge var 24.600 sendt hjem på lønkompensation. Tæt på 250.000 har været omfattet siden 9. marts.

Synspunkt: Vi kommer tilbage med dilemmaerne i skoletasken

Vi afventer opstarten, men meget kan ske henover sommerferien, og meget kan ske efter sommerferien. Opgaven er ikke at skabe en inkvisition, men en hverdag midt i Coronaens dilemmaer og spor, skriver skoleleder Maike Raahauge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.