Storbyerne vil have gamle dieselbiler væk fra gaderne

Alle landets kommuner skal have mulighed for at indføre miljøzoner, mener borgmestre fra de største byer. Miljøministeren er klar til at mødes og diskutere forslagene. 

DF vil give forældre 19.000 kroner for at passe egne børn

Forældre skal i barnets første fire år få dagpengesats for at passe børn i hjemmet, foreslår Dansk Folkeparti. Forsker ser problemer for hjem uden overskud til at stimulere børnene.

Kunst menneskeliggør psykiatrisk center

Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Bispebjerg kan fremover byde patienterne velkommen på en ny måde, hvor kunst bidrager til at skabe en anderledes varm atmosfære.

Michael Ziegler: Derfor kunne jeg ikke støtte aftalen

Nedskæringer bliver den uundgåelige konsekvens af kommuneaftalen, fastholder Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K). Hans udgiftsskøn er snarere for lavt end for højt, siger han efter en rundspørge blandt konservativt ledede kommuner.

Store forskelle i resultater i indsats mod kontanthjælp

Status på fem år med højkonjunktur: en håndfuld kommuner fik halveret antallet af kontanthjælpsmodtagere. Bornholm har klaret sig bedst af alle, men Lolland-Falster og Sydsjælland fortsat har problemer.

Vikarudgifterne eksploderer på socialområdet i København

En tredobling af kommunens udgifterne til vikarer går ud over de udsatte borgere, der har brug for stabilitet i hverdagen, lyder kritikken fra socialpædagogerne.

Godhavns Forstander: Shitstorms er et vilkår i den offentlige bermudatrekant

Shitstorms, sager hvor virksomheder på rekord tid oversvømmes af vrede borgere, politiker og kunder på de sociale medier, sker oftere. “Når det sker, må du ikke stikke hovedet i busken” anbefaler Søren Skjødt, forstander på Godhavn.

Forebyggelse skal standse væksten i udgifter til det specialiserede område

Slut med fokus på stram visitering til det specialiserede socialområde. Ny aftale mellem KL og regeringen vil i stedet fokusere på en tidlig indsats. Se sammenligning mellem teksten i den nye og gamle kommuneaftale.

Borgmesteroprør mod udligningssystemet

Tre borgmestre med vidt forskellige økonomiske grundlag i kommunekassen har samme opfordring til regeringen: Skrot det forældede udligningssystem og skab et nyt. 

Regeringen lover udspil om udligning inden nytår

Statsministeren har lovet de socialdemokratiske kommunalpolitikere, at regeringen spiller ud med et forslag til ny udligningsreform inden nytår. Social- og indenrigsministeren giver i et svar til Folketinget en klar retning for regeringens ønsker til en udligningsreform.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere fortsætter med at falde

Det går godt på det danske arbejdsmarked. Men cheføkonom advarer om, at det hurtigt kan gå den gale vej igen.

Danskere i job kan ikke få almen bolig

Studerende eller personer med fast job og ren straffeattest kan få nej til en almen bolig i et ghettoområde, fordi de tjener for lidt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.