Psykisk sygdom og misbrug hos forældrene er en realitet hos 310.000 børn i Danmark. Nu skal et nyt center forsøge at give dem den nødvendige støtte. (Genrefoto)

Kommunerne overser børn i sårbare familier

Kun fire ud af ti kommuner har tilbud: Center skal rette op på manglende hjælp til 310.000 børn, der vokser op i hjem med psykisk sygdom og misbrug.
(Arkiv)

Syv ud ti: Vi ser sexchikane på arbejdet

Et flertal af arbejdsmiljørepræsentanter rundt om i landet ser seksuel chikane på arbejdspladsen.
Kommunernes Landsforening opfordrer politikere til at øge mediestøtte til lokale og regionale aviser og mediehuse for at undgå mediedød og dermed et dårligere stillet demokrati. (Arkiv)

Lokalaviser bliver sendt i overlevelseskamp af corona

Landdistrikternes Fællesråd mener, at landet ender i demokratisk og nyhedsmæssig ubalance uden lokale aviser.
Der er meget stor forskel fra kommune til kommune på andelen af elever, som ved folkeskolens afgangsprøve består dansk og matematik.

Se kommunerne med flest og færrest elever som dumper

Der er stor forskel mellem kommunerne på, hvor stor en andel af eleverne, der dumper i både dansk og matematik ved folkeskolens afgangsprøve. Se her de ti kommuner hvor flest elever dumper - og de ti hvor flest består.
May-Britt Andrea Andersen (K) står bag beslutningen om at hænge Dannebrog op i byrådssalen i Esbjerg.

Dannebrog i salen? Nationalsymbolet deler byråd

I Syd- og Sønderjylland er Dannebrog på vej ind i byrådssalene i både Esbjerg og Aabenraa, men beslutningen om at hænge det nationale symbol sker sjældent, uden en følelsesladet debat.
Museerne i Danmark (her M/S Søfartsmuseet) varetager en lang række opgaver, derfor mener ODM, at der forud for en omfordeling af statslige midler bør laves en grundig analyse af struktur, opgaver og støtte i sektoren.

Museer: Stort behov for en museumsreform nu

Coronakrisen har medført, at mange museer med statslige tilskud har haft det økonomisk meget hårdt. Derfor mener branchen, at der nu er behov for en revision af fordelingen af tilskuddet.

Udligningsreform får 21 kommuner til at sænke skatten

Samlet set sænker 21 af landets kommuner skatten svarende til skattenedsættelser for 430 millioner kroner.
Som elev skal man bestå dansk og matematik til folkeskolens afgangsprøve for at komme på en ungdomsuddannelse. Det er der hvert år 5.000 elever, der ikke gør. (Arkiv)

En af ud ti elever dumper i dansk og matematik

De, der dumper dansk og matematik, kan ikke komme på en ungdomsuddannelse. Det sker for 5.000 elever hvert år.
Med nye regler for private botilbud ønsker social- og indenrigsminister Astrid Krag at stoppe, at "udsatte borgere er sociale hæveautomater for private firmaer". Organisation kalder det et "ideologisk felttog".

Regeringen vil stoppe privates profit på sociale tilbud

Nyt udspil vil skabe nye regler for private ejere af sociale tilbud. Flere frygter, at det vil ramme udsatte.
Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S). (Arkiv)

Kvinde skrev under på shariakontrakt for at blive skilt

Imam er politianmeldt, efter kvinde har skrevet under på blandt andet at betale 75.000 kroner for at blive skilt.
Bag facaden på Esbjerg Rådhus er der fra byrådets politikere udtrykt frustration over forvaltninger, der har overtaget styringen fra politikerne. (Arkiv)

Kommune gør det nemmere at få borgerforslag i salen

Esbjerg Kommune forlænger forsøgsordning med borgerforslag, selvom ikke ét eneste forslag er sluppet igennem nåleøjet i de to år, forsøget har kørt. Kravet til antallet af fornødne underskrifter sættes kraftigt ned fra 2.000 til 500.
Juli har været en god måned med flere gæster i Den Gamle By i Aarhus og det hjælper på den pessimisme, som man oplevede under corona-nedlukningen.

19,4 mio. kroner til lokale kulturaktiviteter

Der er blevet uddelt støtte til en lang række lokale aktiviteter i hele landet for sårbare, udsatte og ældre borgere fra en pulje, der skal øge livskvaliteten i forbindelse med coronakrisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.