I Vejle Kommune viser nyt udbudsmateriale, at pris vægter 70 procent og kvalitet 30 procent, når byrådet skal træffe afgørelse om ny leverandør af måltider til visiterede borgere. (Arkiv)

Madlevering i udbud: Pris vigtigere end kvalitet

Prisen vejer tungere end smag og kvalitet, når Vejle Kommune i udbudsrunde skal beslutte, hvem der fremover skal levere mad til flere hundrede borgere.
Ifølge flere plejehjem har de ældre fået det bedre under coronakrisen.

Plejehjem: Ældre trives bedre under coronakrise

De ældre sover bedre. Der bruges mindre medicin. Der er færre konflikter med beboere ramt af demens. Sådan opleves hverdagen på flere plejehjem under coronakrisen.
KL og regeringen udlægger økonomiaftalen forskelligt. Social- og indenrigsministeren lover velfærdsløft, mens KL kun lover uændret velfærd.

Økonomiaftale sikrer kun uændret velfærd for den enkelte borger

Mens social- og indenrigsministeren taler om et generelt løft af servicen, så mener KL, at økonomiaftalen isoleret set giver uændret velfærd. Professor siger, at der ikke er tale om nogen gavebod.

Nye tal: 60 procent flere over 80 år i 2030

Se her, hvor stor en stigning hver kommune vil opleve i antallet af +80-årige fra i dag frem til 2030 ifølge nye tal fra Danmarks Statistik.
Borgmesteren i Hjørring Kommune er bekymret for den ulige indflydelse Ældre Sagen og dens administrerende direktør Bjarne Hastrup (Billedet) har ind på Christiansborg pga de mange vælgere Ældre Sagen repræsentere.

Hjørring Kommune: Ældre Sagen skal betale sagsomkostningerne

'Vi er helt rundtossede. Vi kan simpelthen ikke forstå de argumenter, Ældre Sagen kommer med,' siger borgmester Arne Boelt i en kommentar til sagen om Havbakken. Han mener, at Ældre Sagen har brugt et sæt argumenter ude i medierne, men stævnet kommunen for noget andet.
(Arkiv)

Kritik: Plejehjemsbeboere er stadig alt for isolerede

Selvom besøgsreglerne på mange plejehjem er lempet, får Alzheimerforeningen og Ældre Sagen henvendelser fra frustrerede pårørende
Indendørs besøg på plejehjemmene kan godt lade sig gøre i visse tilfælde, hvis retningslinjer bliver fulgt. Det fremgår af nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. (Arkivfoto)

Nye retningslinjer åbner for flere indendørs besøg på plejehjem

I kritiske situationer kan det ifølge Sundhedsstyrelsen godt lade sig gøre med indendørs besøg på plejehjem.
Ældre med demens får nu hjemmebesøg fra deres dagtilbud, hvis de og deres pårørende ønsker det. (Arkiv)

Omvæltninger presser hjemmeboende demensramte

Odense Kommune har oprettet et nødberedskab for hjemmeboende demensramte, der er presset af omvæltninger. Borgerne tilbydes besøg - for eksempel med en gåtur.
Eksperter påpeger, at visirer ikke er bevisligt sikre uden brugen af mundbind. Myndighederne kræver kun en af delene. (Arkivfoto)

Eksperter kritiserer krav om visir i hjemmeplejen

Myndighederne kræver brug af enten visir eller mundbind, men eksperter påpeger manglende beviser for visirer.
Alle Folketingets partier undtaget Venstre er med i en aftale, som afsætter 165 millioner kroner til coronahjælp til demente og svækkede ældre, der har været isoleret fra familie under coronundbruddet. (Arkivfoto)

Aftale til 165 millioner sikrer at plejehjemsbeboere kan få besøg

Besøgspavilloner, udestuer og lignende kan gøre det muligt for svækkede ældre at få besøg af pårørende.

Næsten 40 % af kommunerne leverer ikke værnemidler til private leverandører

Resultatet af en rundspørge lavet af OPS-Indsigt viser, at knap 40 procent af kommunerne ikke følger KL's anbefaling om kommunal forsyningsforpligtigelse af værnemidler til alle - private såvel som offentlige.
(Arkivfoto)

Klar melding fra flere sider: Derfor sker der svigt på plejehjem

Det er især for få medarbejdere og stor udskiftning blandt dem, der er skyld i problemer som dem på Kongsgården i Aarhus. Det mener flere organisationer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.