Venstres sundhed- og ældreordfører Jane Heitmann vil ikke udelukke nogen muligheder - ej heller et lovkrav - for at sikre friplejehjem og frit valg for de ældre i kommunerne.

Venstre er klar til at se på “alle muligheder” for at sikre friplejehjem i alle kommuner...

Venstre udelukker ikke et lovkrav for at sikre friplejehjem i alle kommuner. Det skal sikre de ældre valgmuligheder, hvis de er utilfredse med de kommunale plejehjem.
Plejehjemmet på Lærkevej i Frederikssund er bygget af private, og er dermed et af de friplejehjem, som Venstre gerne vil have flere af.

Borgmestre tror friplejehjem kan øge kvaliteten i kommunale tilbud

To borgerlige borgmestre byder friplejehjem velkomne, fordi de tror konkurrencen vil øge kvaliteten af de kommunale tilbud.
Der skal være mindst ét friplejehjem i hver kommune, så de ældre har noget mere at vælge imellem, mener Venstres ældreordfører Jane Heitmann.

Venstre: Flere friplejehjem skal sikre bedre ældrepleje

Flere friplejehjem og pårørende i alle plejehjemsbestyrelser er vejen frem, mener Venstre efter ny sag om svigt - denne gang i Helsingør.
PFA med topchef Allan Polack i spidsen (ses i midten) vil bruge milliarder på at opføre plejehjem og seniorboliger. (Arkiv)

Pensionskasse og fond skyder milliarder i plejehjem og seniorboliger

Kunder hos pensionskassen PFA vil få fortrinsret til plejehjem og seniorboliger i ti kommuner, som skal drives af medejeren OK-Fonden.
De ældre skal meget mere frit kunne vælge plejehjem, og der skal være langt flere tilbud at vælge imellem. Sådan lyder det fra borgerlige ordførere. Fra venstre Jane Heitmann (V), Per Larsen (K) og Pernille Vermund (NB).

Borgerlige partier: Ældre skal kunne vælge pleje langt mere frit

Kommunerne skal anstrenge sig meget mere, for at ældre får frit valg af pleje og plejehjem. Sådan lyder opfordringen fra Venstre, Konservative og Nye Borgerlige i kølvandet på plejesvigt. V vil have flere profil-plejehjem, og Nye Borgerlige vil sætte kommunerne helt ud af spillet.
(Arkivfoto)

Hjemmehjælper straffes med fængsel for at svindle ældre

En 27-årig kvindelig hjemmehjælper udnyttede sin stilling til at stjæle svage mennesker kontooplysninger for i alt 338.000 kroner.
Rådmand Søren Windell (K) i Odense Kommune tror ikke, at kommunen alene kan løfte behovet for flere ældreboliger de kommende år. (Arkiv)

Rådmand efterlyser, at private investerer i byggeri af plejeboliger

Odense Kommune kan meget vel komme til at mangle flere hundrede plejeboliger de kommende ti år. Det får rådmand til at håbe på, at flere private virksomheder vil investere i byggeri af plejeboliger.
"Jeg er glad for, det lykkes. Nu kan vi forhåbentlig skabe bedre forhold for de ældre på vores plejehjem," siger første viceborgmester i Randers Christian Brøns, Venstre, til TV2 ØSTJYLLAND.

Efter plejesvigt: Nu skal Randers have kulegravet sin ældrepleje

På et ekstraordinært byrådsmøde i Randers har et flertal vedtaget, at der skal laves en uvildig undersøgelse af kommunens ældrepleje. Undersøgelsen kommer i kølevandet på afsløring af plejesvigt.

Velfærdsområdet har stadig brug for en tydelig stemme

Helle Linnet giver stafetten videre som formand for kommunale social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer (FSD) Det sker på årsmødet i oktober og samtidig stopper hun som direktør i Vordingborg Kommune efter næsten 30 år i velfærdens tjeneste. Hun hylder stadig velfærdssamfundet og opfordrer foreningens medlemmer til at fortsætte opdraget som den praksisnære sten i beslutningstagernes sko.
Beboere i seniorbofællesskaber har ikke følt sig isoleret i deres hjem under coronakrisen.

Ældre-ensomhed under coronakrisen? Ikke her

Beboere i seniorbofællesskaber rundt i kommunerne har i modsætning til mange andre ældre ikke følt sig isoleret i deres hjem under coronakrisen. Det viser ny undersøgelse. Blandt andre Roskilde Kommune arbejder ihærdigt for at få flere bofællesskaber for seniorer op at stå.
Socialudvalgsformand Allan Petersen (DF), Hedensted Kommune, foreslår, at kommunen ansætter en egentlig ombudsmand for ældre og pårørende efter skandalesager i andre kommuner. (Arkiv)

Kommuner: Er vores plejesystemer gode nok?

Hvordan kan det ske, at pårørende og ældre oplever svigt i syge- og ældreplejen? Det spørgsmål vil man finde svar på i Hedensted Kommune, hvor en ny sag atter bringer sindene i kog.
Den 86-årige demente Einar gik fra plejehjemmet Trongården her i Nordsjælland. Ti dage senere blev Einar fundet død - kun 500 meter fra plejehjemmet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dement 86-årig død – vandrealarm virkede ikke

Den 86-årige demente Einar havde en såkaldt vandrealarm på, da han forlod sit plejehjem. Men alarmen blev ikke udløst, og Einar døde. Personale og ledelse er dybt berørte af sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.