En velfærd i vækst og udvikling

Reformer af velfærd har i årevis handlet om at spænde livremmen ind. Regeringen vil sikre en ordentlig velfærdsøkonomi, så velfærden kan følge med, når der bliver flere ældre og børn, skriver social- og indenrigsminister Astrid Krag.

Vandskade fører til venskaber

90-årige Hjørdis Harrekilde er genhuset i en aflastningsbolig på plejehjemmet Søster Sophies Minde. Hun hygger sig i sit midlertidige hjem, spiser og snakker med bebeboerne og får hjælp af Diakonissestiftelsens Hjemmepleje – præcis som derhjemme.

Christiansborg blander sig i kommunalt selvstyre i klippekortssagen

Det kommunale selvstyre er under pres. Først havde vi debatten om minimumsnormeringer, nu får vi en debat om minimumsomsorg med krav fra flere partier om at gøre klippekortsordningen til lov.

Minister opfordrer kommuner til at frede klippekort til ældre

Ældreminister Magnus Heunicke (S) undrer sig over, at flere kommuner har droppet omsorgsordning for ældre.

Kommunerne kæmper allerede om SOSU-ansatte

Kommunerne får behov for over 40.000 nye SOSU-ansatte de næste 10 år, hvis den service, vi har i dag, skal fastholdes. Læs her om hvilke kommuner, der får den største udfordring.
Arkivfoto

Ældre gav overpris for maden

En fejl i beregningerne af egenbetaling af måltiderne på Else Mariehjemmet i Humlebæk har i årevis kostet beboere på plejehjemmet tusindvis af kroner.
Borgmester Anders Gerner Frost forklarer, at kommunens pressede økonomi især skal forklares med en urimelig udligning, samt at kommunen rammes hårdt af at skulle varetage flere opgaver, som tidligere lå hos regionen.

Kommune i knæ vedtager heftige velfærdsbesparelser

Gribskov Kommune skal spare mellem 50 og 75 millioner kroner om året de kommende fire år. Det betyder markante forringelser på velfærdsområdet, erkender borgmester.

+80-årige stiger dramatisk i mange hovedstadskommuner

Mange hovedstadskommuner forventer store stigninger i indbyggere over 80 år i 2020. Især Egedal og Greve er økonomisk udfordrede af udviklingen.
(Arkivfoto) Mange ældre offentligt ansatte vil gerne blive længere på arbejdsmarkedet. Men de vil have bedre arbejdsforhold, nedsat arbejdstid og helt eller delvist den samme løn og pension.

Ældre offentligt ansatte vil udsætte pensionen på særlige vilkår

Stor personalemangel på især ældreområdet betyder, at der er hårdt brug for medarbejderne i efterløns- og pensionsalderen. Men for at blive kræver de bedre arbejdsforhold.

Kommuner sparer på klippekort til ældre

Mindst 15 af landets kommuner vil spare klippekortordningen til ældre borgere. Det går ud livskvaliteten og relationsarbejet, lyder det fra Torben Hollmann, sektorformand i FOA.

Stigende efterspørgsel på boligfællesskaber

En ny bydel ved Hedehusene Station er ved at vokse frem. Den hedder Nærheden, og her er fællesskab i fokus. Seniorerne lå i kø i flere dage for at få fat i favoritlejligheden.

Kommentar: Mette Frederiksen, det frie valg og afbureaukratiseringen i Utopia

'Frit valg' fik medierne til at gløde og blå blok op af stolene, da statsminister Mette Frederiksen (S) nævnte det i hendes åbningstale, men var det i virkeligheden en talefejl eller et bevidst signal om, at nu skulle der gøres op med årtiers blå privatisering af velfærden?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.