(Arkiv)

Sundhedsstyrelsen anbefaler at vaccinere ældste først

Når de allermest sårbare er blevet vaccineret, anbefaler Sundhedsstyrelsen at vaccinere ud fra alder.
Der er stigende mangel på hænder i ældreplejen, og flere kommuner forkæler nu sosu-elever med pæn løn under uddannelsen.

Lønkrig mellem kommuner

Kommunerne konkurrerer hårdt om at få sosu'er. På den baggrund er flere kommuner begyndt at give sosu-elever voksenløn, selv om det ikke er et krav. 'Det ender med, at vi skal overbyde hinanden,' siger udvalgsformand.
I Varde Kommune skiller en by sig ud, når det kommer til lavere sygefravær i ældreplejen end resten af kommunen. (Arkiv)

Sygefravær: Lille by viser vejen

I Varde er politikerne bekymrede for et stort sygefravær blandt sosu'er i ældreplejen. Men et sted skiller sig ud: Her er der medindflydelse, og det skaber arbejdsglæde.
På et møde mellem tillidsfolk og byrådets politiske udvalg på ældreområdet har politikerne fået besked om, at de ansatte langt fra er tilfredse med samarbejdet i en nedsat styregruppe.

Ældreplejens personale forlader styregruppe i protest

Der er ingen medindflydelse, og der bliver ikke lyttet til medarbejdernes synspunkter i forandringsproces. Ansatte i Aarhus Kommunes skandaleramte ældrepleje går i protest, mens forvaltningen lover bedring.
Hver lovot-robot har sin egen unikke personlighed, som udvikles over tid. Den har indbyggede sensorer, som gør det muligt at efterligne levende væsners adfærd.

Pelsede robotter skal øge livskvaliteten på plejehjem

Social robot fra Japan forsøger at komme i kontakt med alle omkring sig og giver ikke op, hvis den afvises.
Carl-Einar Jørgensen var en af de første, der fik et stik med en coronavaccine. Her ses han 23. januar, hvor han får det andet og sidste stik. (Arkiv)

Mandag åbnes plejehjem i København igen for besøg

Fra mandag er det slut med, at kun faste pårørende kan komme på besøg på plejehjem i Københavns Kommune.
Plejehjemsbeboere har indtil nu udgjort 40 procent af alle coronarelaterede dødsfald i Danmark. Men det har ændret sig nu, efter at mange beboere er blevet vaccineret mod coronavirus, vurderer professor Jan Pravsgaard Christensen. (Arkiv)

Vaccinationer har ført til markant færre døde på plejehjem

Knap 40 procent af coronadødsfald i Danmark er sket på plejehjem. Men det har ændret sig nu, siger professor.
Efterladte til en 91-årig kvinde, der døde af covid-19, har krav på erstatning fastslår Patienterstatningen.

Familie får erstatning for 91-årigs coronadød på plejehjem

En principiel afgørelse fra Patienterstatningen baner vejen for flere coronaerstatninger i andre sager.
Skal staten under epidemier kunne forbyde ældre på plejehjem at få besøg? Det diskuteres nu kraftigt. Fotoet er fra et specielt besøgsrum med en glasvæg for at hindre coronasmitte.

Regeringen kritiseres for at videreføre besøgsforbud på plejehjem i ny lov

En stribe organisationer vil indskrænke muligheden for at forbyde besøg i ældre borgeres egne boliger på plejehjem under epidemier.
(Arkiv)

Flertal kræver mange coronadødsfald på plejehjem undersøgt

Et politisk flertal på Christiansborg vil have undersøgt coronaindsatsen på plejehjem efter høje dødstal blandt beboere.
Plejepersonale med corona-symptomer eller med coronasmittede i familien opfordres ifølge FOA i flere tilfælde til at møde på job. (Personerne på fotoet har ikke relation til artiklen).

FOA: Chefer beder plejepersonale med symptomer om at gå på job

Et par gange om ugen hører fagforbundet FOA fra blandt andre sosu'er, der opfordres til at bryde corona-retningslinjer. Virolog er rystet.
Ikke alle borgere på plejecentre er blevet vaccineret i første omgang. De var enten smittet med covid-19, havde anden sygdom eller blev vurderet for dårlige på dagen af den vaccinerende læge. (Arkiv)

En del beboere på plejehjem mangler stadig første vaccinestik

Borgmester nævner dårligt helbred på vaccinationsdag som grund til manglende vaccinestik på plejehjem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.