(Arkivfoto)

Ældre raser over ændring af madpolitik – vil fjerne fokus på dansk mad

En revidering af den officielle madpolitik i Favrskov Kommune har skabt heftig debat om dansk madkultur. Borgmesteren afviser dog at fjerne boller i karry og frikadeller fra menukortet.

Ældre på plejehjem ribbes af de faste udgifter

At flytte i plejebolig betyder for mange ældre, at der ikke længere bliver råd til andet end at betale de faste månedlige udgifter

Marina møder mennesket

SOSU-assistent Marina Skovby fra Diakonissestiftelsens Hjemmepleje har dagligt glæde af sin uddannelse, når hun besøger mennesker med forskellige udfordringer. ”Jeg elsker at arbejde med mennesker,” siger hun begejstret.
Ældrecentret Havbakken i Tornby i Hjørring Kommune. Ankestyrelsen afgjorde i januar at Hjørring Kommune ikke handlede korrekt da den erstattede det faste personale på plejehjemmet med hjemmehjælp, men nu viser det sig at Ankestyrelsen har fejlfortolket faktuel dokumentation.

Ankestyrelsen har anvendt faktuelle oplysninger forkert

Ankestyrelsens afgørelse i sagen om plejecenteret Havbakken i Hjørring bygger på fejl og misfortolkninger. KL skriver i et notat, at Ankestyrelsen anvender faktuelle oplysninger forkert.
Direktør for Attendo i Danmark, Søren Andersen, viser rundt på plejehjemmet på Lærkevej i Frederikssund, da det åbnede i efteråret 2019.

Ansat advarede om plejehjem: Nu har styrelse fundet ‘alvorlige problemer’

I sidste uge fik Attendos Friplejehjem i Frederikssund et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om blandt andet alvorlig kritik af medicinhåndteringen.
Preben Etwil er tidligere kontorchef i Danmarks Statistik Preben og skriver og samfundsdebattør på NB-Nyt

Øget brugerbetaling er ikke en mirakelkur, men kan være et supplement

Kan brugerbetaling løse det offentliges service- og finansieringsproblem? Svaret er nej, men brugerbetaling indført med omtanke kan lette nogle af finansieringsproblemerne, skriver tidligere kontorchef i Danmarks Statistik Preben Etwil.

Forventningerne til velfærd løber løbsk

Kravene til kommunerne stormer ind fra alle sider i velfærdens bermudatrekant, hver med deres berettigelse uden tanke på sammenhæng. Vi bør prioritere at se velfærd med andre øjne end vores egne og tillade, at vi gentænker velfærdssamfundet, skriver redaktør Steen Houmark i dette indlæg.
"Jeg bliver presset af alle mulige, der vil bruge mine penge, som jeg har for lidt af. Og det er endda min politiske kollega." Siger Borgmester Arne Boelt (S)

Borgmester: Hvad i helvede skal vi gøre?

17 kommuner dropper klippekortsordningen for ældre og det møder kritik fra Christiansborg, der ikke forstår kommunernes prioritering. Ifølge Borgmester Arne Boelt bliver kommunerne presset af borgens manglende praksiserfaring.
Hjørring rådhus. (Arkivfoto)

Hjørring Kommune underkendt af Ankestyrelsen

En kommune kan ikke erstatte fastansat personale på et plejehjem med besøg af hjemmeplejen. Det fastslår Ankestyrelsen, men afgørelsen er ikke så enkel endda.
(Arkivfoto)

Movia bøjer sig for kritik af skrotning af pensionistkort

Kritik får nu Movia, Metroselskabet og DSB til at komme med nyt forslag til rabatter for pensionister. En anden model er dog ikke præsenteret endnu.
Astrid Krag vil have kommunerne til at bevare de små nære plejehjem og andre institutioner, men hun vil ikke kommentere, at lukningerne ofte sker, fordi yderkommunerne har fået færre penge.

Krag ønsker lokal velfærd – men vil ikke forholde sig til økonomien

Yder- og landkommunerne skal holde op med at lukke små plejehjem og lokale institutioner. Men ministeren ville ikke kommentere, at det ofte er sket på grund af pengemangel.

Kommunaløkonomisk forum sætter fokus på den borgernære velfærd

Med blikket stift rettet mod de blinkende alarmer for fremtidens velfærd mødes i disse dage over 1.200 af de mest indflydelsesrige mennesker i det kommunale Danmark til konference.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.