Borgmester John Bræddder (G) kæmper sammen med byrådet i Guldborgsund for at få et boligområde fjernet fra ghettolisten. (Arkiv)

Til kamp mod ghettoerne med nye initiativer

Både i Guldborgsund og Kolding er man optaget af at få fjernet boligområder fra ghettolisterne. Den ene kommune vil sætte beboerantallet ned, den anden vil samarbejde med store arbejdspladser.
(Arkiv) Jobcentrene skal ikke hænge sig så nøje i regler for samtaler i år. Sådan må man forstå KL's Thomas Kastrup-Larsens budskab til kommunernes beskæftigelsesudvalg.

KL til kommunerne: Tag let på ministerens krav

Jobcentrene står foran en kæmpe pukkel af samtaler med ledige, der ifølge beskæftigelsesministeren skal afholdes formelt. Nu opfordrer KL-formanden helt usædvanligt til, at jobcentrene tager let på ministerens krav.
(Arkiv)

Regionsformand: Vi accepterer ikke lærlinge i Polen

Lærlinge på byggeriet af Odenses nye supersygehus skal oplæres i Danmark, ikke i Polen. Det fastslår Stephanie Lose (V).

Velfærdsområdet har stadig brug for en tydelig stemme

Helle Linnet giver stafetten videre som formand for kommunale social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer (FSD) Det sker på årsmødet i oktober og samtidig stopper hun som direktør i Vordingborg Kommune efter næsten 30 år i velfærdens tjeneste. Hun hylder stadig velfærdssamfundet og opfordrer foreningens medlemmer til at fortsætte opdraget som den praksisnære sten i beslutningstagernes sko.
(Arkiv) Thomas Kastrup-Larsen har fire prioriteringer på sin blok på beskæftigelsesområdet for kommunerne. Han er formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL: Her er efterårets prioriteringer på beskæftigelsesområdet

De digitale og telefoniske samtaler med ledige skal kunne fortsætte, siger KL's Thomas Kastrup-Larsen som det første. Han forstår ikke, hvorfor beskæftigelsesministeren tøver. Se de vigtigste punkter på hans liste her.
(Arkiv)

Ny uddannelse med løn skal give akademikere mulighed for at blive pædagoger

Mens det er svært for mange akademikere at få fodfæste på arbejdsmarkedet, er der mangel på pædagoger. Forslag om ny merituddannelse, der støttes af to københavnske borgmestre, kan gøre bachelorer til pædagoger på godt to år med løn under uddannelsen.
Borgmester i Hørsholm Kommune Morten Slotved (K) kan spare på beskæftigelsesområdet i næste års budget i forventning om, at indsatsen ikke forringes. (Arkiv)

Besparelser skal gøre jobindsatsen mere effektiv

En ekstern rapport overbeviser flertal i Hørsholm Kommunes byråd om, at beskæftigelsesområdet kan effektiviseres via nedskæringer. Det følges nu op under budgetforhandlinger.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mener, at det ikke vil være så mange, der vil få problemer med at dokumentere, at de har været 42 år på arbejdsmarkedet.

Datagrundlaget for at tildele tidlig pension er hullet

Nogle kan komme i klemme, når dokumentation skal fremskaffes for, at de har været 42 år på arbejdsmarkedet.
Statsminister Mette Frederiksen præsenterede i dag regeringens forslag til tidlig pension sammen med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, finansminister Nicolai Wammen og skatteminister Morten Bødskov på et pressemøde på Danish Crown.

Sådan vil borgere på tidlig pension fordele sig i kommunerne

Især Vestjylland og Københavns vestegn vil få en stor andel borgere med ret til tidlig pension. Det viser en oversigt fra regeringen.
Statsminister Mette Frederiksen præsenterede i dag regeringens forslag til tidlig pension sammen med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, finansminister Nicolai Wammen og skatteminister Morten Bødskov på et pressemøde på Danish Crown.

Sådan vil borgere på tidlig pension fordele sig i kommunerne

Især Vestjylland og Københavns vestegn vil få en stor andel borgere med ret til tidlig pension. Det viser en oversigt fra regeringen.
A-kasserne skal inden lørdag nå alle CV-samtaler med nyledige under coronakrisen. 3F's a-kasse er godt med, lyder det fra forretningsfører Eva Obdrup og a-kassesekretær Lene Lolk.

A-kasser: ‘Vi når det’

Inden lørdag skal der være afholdt CV-samtaler med alle nyledige i a-kasserne. 3F's a-kasse har en tredjedel flere ledige end sædvanligt, men er godt med, forsikrer forretningsfører Eva Obdrup.
Københavns Lufthavn er på grund af et lavere aktivitetsniveau under corona nødt til at nedlægge stillinger.

Københavns Lufthavn vil fyre cirka hver fjerde medarbejder

På grund af lavere aktivitet er Københavns Lufthavn nødt til at skære 650 ud af 2600 fuldtidsstillinger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.