Dansk Erhverv spår, at 2020 vil komme til at byde på en rekordstigning i antallet af personer, der er offentligt forsørgede. (Arkiv)

Coronakrisen kan give rekordstigning i offentligt forsørgede

I de første ni måneder af sidste år steg antallet af offentligt forsørgede med 55.800. Økonom spår en rekord.
(Arkiv)

Ledigheden er faldet for sjette måned i træk

Efter at ledigheden steg markant i starten af foråret, er det siden generelt gået i den rigtige retning.
Foreningsbrobygger i Guldborgsund Kommune. Golftræning er én af de sportsgrene foreningsbrobyggeren har deltaget i.

Bro mellem kommunes udfordrede unge og foreningslivet

Foreningsbrobygger i Guldborgsund Kommune hjælper borgere på genoptræning og fra jobcenteret med at finde en plads i foreningslivet. Initiativet gør borgerne mere aktive, støtter foreningerne og er med til at skabe netværk.
Kun hver tredje socialt udsatte i København bruger rent faktisk det sociale frikort, selvom de har fået det bevilget.

Udsatte har tjent næsten tre mio. kr. på det sociale frikort

Udsatte i hovedstaden har fået 2,8 mio. kr. udbetalt skattefrit og uden at blive modregnet i deres ydelser. Det er en succes, mener borgmester, der dog sender en bøn til social- og indenrigsminister Astrid Krag.
Under coronakrisen har flere arbejdet hjemme. (Arkiv)

Danskernes arbejdstid steg rekordmeget efter nedlukning

I tredje kvartal brugte danske lønmodtagere 53 millioner flere timer på arbejde end i andet kvartal.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er på det laveste niveau siden 2008

Antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelser, er trods coronakrisen på det laveste niveau siden 2008. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Mange borgere føler sig beklemt, når de skal mødes med et rehabiliteringsteam. Fotoet er fra den nye film, hvor en mandlig skuespiller agerer borger, mens alle andre i filmen optræder som sig selv.

Ny film afdramatiserer mødet med rehabiliteringsteams

Mange i forvejen trængte borgere gruer for den dag, de skal møde et rehabiliteringsteam. Ny film sætter sig i borgernes sted og prøver at berolige dem.
Nøjsomhed/Sydvej i Helsingør er igen kommet på regeringens liste over ghettoer.

Ghettolisten næsten halveret

Antallet af ghettoer er næsten halveret fra 28 til 15, og der er ingen nye ghettoer kommet til i løbet af det seneste år. Det viser ny opgørelse. Se de kommuner, som er sluppet af med ghetto-stemplede områder.

Trods corona: Færre på kontanthjælpsydelser i oktober end i februar

Antallet af ledige på kontanthjælpsydelser er faldet med 8,5 procent siden februar, trods Covid-19 og store nedlukninger af samfundet. Se her, hvor meget antallet er faldet i din kommune.
"Vi vil rigtig gerne vise, at cirkulær økonomi og socialt ansvar godt kan hænge sammen," siger Tine Arensbach, afdelingsleder i Jobcenter Randers Erhverv.

Randers sætter genbrug af møbler i system

En ny intern børs gør det muligt for afdelinger i Randers Kommune at finde ud af fra hvilke andre afdelinger, de kan overtage brugte møbler. Ud over at gavne miljø og økonomi, så giver det nye tiltag også arbejde til socialt udsatte.
Nedlukningen af samfundet gav i foråret en stor stigning i antallet af ledige. Den er dog faldt de seneste fem måneder. (Arkiv)

Ledigheden falder for femte måned i træk efter coronahop

I oktober fortsatte ledigheden ned efter forårets coronahop. Det var femte måned i træk med fald. Cheføkonom er overrasket over, hvor hurtigt genopretningen er gået.

Fakta: Så hårdt har coronakrisen ramt de enkelte kommuner

Ti kommuner har indhentet coronaledigheden i midten af november, viser tal fra Jobindsats.dk. Se her, hvordan det går med ledigheden i din kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.