"Vi gør rigtig meget ud af at teste ledige borgers læse- og regnefærdigheder. For mig giver det ligeså meget mening at se på de digitale færdigheder." Siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Borgmester: Ledige bør testes for digitale kompetencer

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at ledige bør testes, så jobcentret ved, hvilke ledige, der kan sendes direkte ud på arbejdsmarkedet og hvem, der har behov for at blive opkvalificeret.
(Arkiv) Københavner-borgmester ønsket fast ensartet indsats mod social kontrol af indvandrerkvinder.

Hjørring er modstander af københavnerforslag om national indsats mod social kontrol

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København har bedt tre ministre lave koordineret indsats mod social kontrol af indvandrerkvinder. I Hjørring siger udvalgsformanden nej tak til mere lovgivning fra København.
Negativ social kontrol er udbredt blandt indvandrerkvinder, viser ny rapport fra Københavns Kommune. (Arkivfoto)

Rapport: Ledige indvandrerkvinder føler pres for ikke at tage job

Nogle etniske minoritetskvinder siger på jobcentre i København, at de føler sig presset af familie eller omgangskreds til ikke at tage job. Det gør integrationsministeren vred.
Mads-Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Socialrådgivere: Vi kan ikke straffe os væk fra social kontrol

Social kontrol skal ifølge socialrådgiveres formand forebygges med undervisning i kultur og kønsroller.
Andelen af ikkevestlige indvandrere på offentlig forsørgelse er faldet til det hidtil laveste niveau, viser en ny analyse fra Momentum. (Arkivfoto)

Andelen af indvandrere på forsørgelse er historisk lav

Det er et øget fokus i kommunerne og vækst i samfundet, der har fået flere indvandrere i job, lyder det fra arbejdsgiverne.
Omkring hver femte dansker skifter job hvert år, oplyser Djøf på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. (Arkivfoto)

Jobskift mellem offentlig og privat sektor sker for sjældent

Mens 20 % skifter job hvert år, er det kun 2 %, der skifter mellem den private og den offentlige sektor og det kan være en ulempe for samfund og virksomheder
(Arkiv) Vordingborg Kommune vil fortsætte med at forsøge at få aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde, selvom det ikke lykkedes i det ønskede omfang i de første to år.

Det tager flere år at få aktivitetsparate borgere i arbejde

Evalueringer af investeringsprojekter i Vordingborg og Hjørring kommuner tyder på, at der skal investeres i mindst fire år, før der opnås varig beskæftigelse for nogle af de aktivitetsparate.
(Arkiv) Akademikerne har en arbejdsløshed på mellem op til fem procent i kommunerne. Det svarer omtrent til spændet i ledighed blandt metalarbejdere.

Stor forskel på ledighed i kommunerne i udvalgte a-kasser

Akademikere har en arbejdsløshed, der i nogle kommuner ligger på niveau med metalarbejderes. Det viser nye ledighedstal for a-kasserne. Se også tal for HK'ere og sosuer.
Tidligere folketingsmedlem Stine Brix er ny leder for kommunikation og politik i Dansk Socialrådgiverforening. (Arkivfoto)

Stine Brix er socialrådgivernes nye leder for kommunikation og politik

Tidligere folketingsmedlem er ny afdelingsleder i Dansk Socialrådgiverforening. Hun skal stå i spidsen for foreningens samlede kommunikationsindsats og politiske interessevaretagelse.

Kommunal whistleblower får dagbøder for læk til journalist

Bitten Vivi Jensen lækkede personlige data om sygemeldte for at bevise ulovlig sagsbehandling i Frederiksberg Kommune. Dommen er mild - retten idømmer ti dagbøder á 500 kroner.
Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. (Arkivfoto)

A-kasse afviser V-borgmesters kritik af manglende kontrol

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester sætter et godt samarbejde på prøve, når hun kritiserer a-kassernes kontrol af lediges rådighed, mener 3F København.
Kim Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup Kommune. (Arkivfoto)

Kommunens medarbejdere skal op i tid

KL og Forhandlingsfællesskabet er enige om, at langt flere kommunale medarbejdere skal op i tid eller ansættes på fuldtid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.