Borgmester Martin Damm (V), Kalundborg kommune. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

KL: Ny pension giver dobbeltarbejde og dårlig service

Nedslidte borgere vil risikere parallel sagsbehandling og dobbeltarbejde, hvis ikke kommunerne får opgaven med at tildele seniorpension, siger KL-næstformand.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kommuner vinder tre ud af fire ankesager om seniorførtidspension

Den politiske kritik af kommunerne har ingen dækning i tallene. Kommunernes sagsbehandling er ensartet, og anker bliver som regel afvist.
”Jeg tror så meget på jer og jeres ansattes faglighed, at jeg også tror på, at de reelt vil løfte hensigterne i lovgivningen.” Sagde Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på socialchefernes årsmøde i uge 44.

Beskæftigelsesministeren vil møde borgerne uafhængigt af embedsværket

Ny hovedlov om helhedsorienteret indsats for borgere med komplekse problemer er ifølge ministeren et kursskifte, hvor sagsbehandling skal være en investering i mennesker.
(Arkivfoto)

Millionpulje skal hjælpe mennesker med psykiske handicap i job

Beskæftigelsesministeriet har udpeget fem projekter, som skal sikre, at flere med kognitive handicap kommer ind på arbejdsmarkedet.
(Arkivfoto)

Ét minuts forsinkelse kostede mand dagpengene

Fristerne i arbejdsløshedsreglerne er meget strenge, viser ny sag. A-kassechef glæder sig over, at systemet til sidst alligevel viser 'menneskelighed'.

Kommuner vil fikse din nattesøvn: Gitte fik en gratis søvncoach

40 procent af danskerne sover dårligt om natten, men nu går flere kommuner ind i kampen mod søvnbesvær.
Free

Fremtidens velfærd: Udvikling eller afvikling?

Med blikket stift rettet mod de blinkende alarmer for fremtidens velfærd mødes i disse dage 200 af de mest indflydelsesrige chefer i Danmark til konference.

Flere på arbejdsmarkedet får ledigheden til at stå stille

I 2019 har ledigheden ikke rykket sig ud af flækken, hvilket hænger sammen med stigende arbejdsstyrke. Se nyeste ledighedstal for alle kommuner her.
Thomas Kastrup-Larsen synes ikke, at man skal se så meget på processen som på resultaterne: - Helt grundlæggende synes jeg, man skal fokusere på resultaterne i stedet for proceskrav. Og der viser tallene jo, at kommunerne rykker på det her, siger han.

Rapport: Staten har forsømt aftale om integration

Trepartsaftale skulle sikre, at flygtninge kommer i job, men ikke alle dele af aftalen er blevet overholdt.

Velfærdsløft kræver flere i arbejde

Regeringen vil sikre et reelt løft af velfærdsniveauet i forhold til i dag, skriver beskæftigelsesministeren i dette oplæg til socialchefernes årsmøde.
"Vi har et velfærdssystem, som er unikt, men som kræver en vedholdene indsats, hvis vi vil bevare og udvikle det," siger Helle Linnet formand formand for socialcheferne forud for det kommende årsmøde.

Socialcheferne har set de røde lygter blinke for fremtidens velfærd

Fremtidens velfærd: Udvikling eller afvikling? Sådan lyder overskriften, når foreningen af kommunale social-, og arbejdsmarkedschefer (FSD) samles til årsmøde torsdag og fredag.
Studerende på Københavns Professionshøjskole skal ikke lede længe efter arbejde, når de er færdige med deres pædagoguddannelse. (Arkivfoto)

Rift om nyuddannede pædagoger i hovedstadsområdet

Ni ud af ti dimittender fra pædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole har fast arbejde inden for tre måneder, viser nye tal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.