(Arkiv)

Elendigt indeklima i skoler kan blive fortid for 3 milliarder

Indeklimaproblemerne i danske klasselokaler er så store, at elevernes indlæring og sundhed er mærkbart påvirket. Ny rapport har en løsning og sætter pris på.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) afviser at ændre på kriterierne for den omstridte integrationsydelse, selv om en undersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at 656 af modtagerne er etniske danskere, og halvdelen af dem var unge mellem 16 og 34 år. (Arkivfoto)

Unge udgør halvdelen af danskere på integrationsydelse

Af de 656 danskere, der er på integrationsydelse, er mere end halvdelen mellem 16 og 34 år.

Kommuner sparer penge ved at bruge flere plejefamilier

74 kommuner har siden 2013 i stigende grad sendt anbragte børn til plejefamilier - frem for døgninstitutioner og opholdssteder. På den måde har 41 kommuner nedbragt den såkaldte enhedsudgift til anbringelser.
Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) glæder sig meget til at kappe daginstitutionernes bånd. Fotoet er fra indvielse af et LEGO-rum i efteråret 2019 i vuggestuen og børnehaven Nyrup.

‘Vi skal som kommune træde til side og give institutionerne plads’

Nu skal daginstitutionernes slippes løs. Sådan lyder det fra borgmesteren i Helsingør, Benedikte Kiær (K). Hun er 'kisteglad' for, at Helsingør Kommune er kommet med i regeringens nye frikommuneforsøg.
Statsminister Mette Frederiksen (S) afslørede i sin åbningstale torsdag, at syv kommuner de kommende år bliver friforsøgskommuner inden for ældreområdet, folkeskolerne og dagtilbud.

Syv kommuner skal have mere frihed på et velfærdsområde

Vi behøver ikke lovgive om alt mellem himmel og jord, siger statsministeren i sin åbningstale.
(Arkiv)

Rapport: 75.000 folkeskoleelever har bekymrende højt fravær

Børne- og undervisningsminister kalder det alvorligt, at 14,2 procent af eleverne har mindst en måneds fravær.
Ifølge Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, skal et højt fravær i folkeskolen reduceres ved et bedre samarbejde mellem skole og fortældre. (Arkiv)

Skoleledere: Forældre skal være med til at sænke fravær

Hvis fraværet i folkeskolen skal sænkes, skal der samarbejdes endnu bedre mellem skole og forældre, lyder det.
Der er kvinder i Danmark, der lever i ægteskaber, som reelt er fængsler, siger udlændingeminister Mattias Tesfaye (S). (Arkiv)

Minister vil inddrage mindreåriges pas for at hindre ægteskaber

Mindreårige skal have inddraget pas ved mistanke om, at de skal giftes religiøst i udlandet.
Legepladser kan være farlige, hvis ikke de bliver vedligeholdt og opdaterede. Det har politikerne erkendt i Hedensted Kommune, som derfor vil bruge tre millioner kroner på renoveringer. (Arkiv)

Ulykke sender millioner til slidte legepladser

En ulykke på en legeplads i august får politikerne i Hedensted Kommune til for første gange specifikt at skrive renoveringer på alle kommunens legepladser ind i budgetaftale. Andre kommuner har også haft alvorlige sager med ulykker på legepladser.
(Arkiv)

Kommuner skærer i andelen af pædagoger i dagtilbud og SFO’er

Selv om de får ekstra millioner til at løfte normeringerne, vælger flere kommuner at spare ved at skære pædagogandelen ned. Det skal stoppes, siger SF og R
Psykisk sygdom og misbrug hos forældrene er en realitet hos 310.000 børn i Danmark. Nu skal et nyt center forsøge at give dem den nødvendige støtte. (Genrefoto)

Kommunerne overser børn i sårbare familier

Kun fire ud af ti kommuner har tilbud: Center skal rette op på manglende hjælp til 310.000 børn, der vokser op i hjem med psykisk sygdom og misbrug.
Der er meget stor forskel fra kommune til kommune på andelen af elever, som ved folkeskolens afgangsprøve består dansk og matematik.

Se kommunerne med flest og færrest elever som dumper

Der er stor forskel mellem kommunerne på, hvor stor en andel af eleverne, der dumper i både dansk og matematik ved folkeskolens afgangsprøve. Se her de ti kommuner hvor flest elever dumper - og de ti hvor flest består.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.