Stillesiddende undervisning med fokus rettet mod bøger eller computerskærmen slider på motivationen, viser ny undersøgelse. (Genrefoto)

Rapport: Udskolingen er præget af prøvefokus

Undervisningen i folkeskolens udskoling er 'boglig' og 'faglig' og præget af et fokus på de afsluttende prøver. Det fortæller ledere, lærere og elever i ny rapport.
Der er nok at se til for de omkring 500 frivillige rådgivere hos Børnetelefonen. Nu skal ny teknologi hjælpe med til at sikre, at de mest akutte henvendelser bliver behandlet hurtigere, og at rådgiverne bliver opmærksomme på tegn på vold og overgreb.

Kunstig intelligens skal sikre hurtig hjælp til børn i krise

Flere børn bruger Børnetelefonen, og nu skal ny teknologi hjælpe rådgivere med at spotte alvorlige krisetegn.
Tendensen er, at danske elever søger mod de samme gymnasier, mens elever med udenlandsk baggrund finder sammen på mindre søgte gymnasier. Samtidig vil unge fra udkantsområder hellere gå på gymnaiser i de store byer. (Arkivfoto)

Eksperter vil samle gymnasier i klynger af tre

Elever med udenlandsk baggrund søger de samme gymnasier, og udkantsområder får færre unge, fastslår rapport. Men en foreslået klyngemodel er en forkert vej, mener gymnasieeleverne.
Der har været travlhed i Børne- og Undervisningsministeriet de seneste dage. (Arkivfoto)

De fleste skoler får nu lov til at droppe nationale test

Otte af 10 skoler kan i dette skoleår frivilligt vælge, om de vil gennemføre nationale test, aftaler partier.
Med den nye aftale om minimumsnormeringer forsøger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil sammen med forligspartierne at skubbe private daginstitutioner ud af markedet ved ikke at give dem en krone.

Ideologisk korstog mod private daginstitutioner

Med aftalen om udmøntning af 500 millioner kroner til mere pædagogisk personale, har politikerne lagt i støbeskeen til et A og B hold. Daginstitutionernes Landsorganisation kalder det absurd politik fra en S-ledet regering.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Per Nikolaj Bukh: Pulje til normeringer er håbløs eller komisk

Det er umuligt at sige, om kommunerne næste år vil bruge tilskuddet på pædagoger m.m. Og det er lige så umuligt at sige, om kommunerne reelt får flere penge af staten. Det siger professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh.

Aftale om flere penge til pædagoger giver mere bureaukrati

Ny politisk aftale om flere pædagoger til daginstitutionerne. SF indikerer, at det giver mere bureaukrati med revisor og regnskab.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal sørge for, at der kan indføres minimumsnormeringer i dagsinstitutionerne i 2025. (Arkivfoto)

FAKTA: Fordeling af penge til flere voksne i daginstitutioner

De første 500 millioner kroner til flere voksne i landets daginstitutioner er på vej til kommunerne. Se listen over de kommuner, der modtager mest og mindst.
Intentionerne med understøttende undervisning var mange, da den blev født med skolereformen i 2014. Skoledagen skulle være mere varieret og eleverne sidde mindre på rumpen. (Arkivfoto)

Flere partier åbner for at gøre skoledagene kortere

Ved at afskaffe ekstra læringsaktiviteter kan skoledagene gøres kortere, mener De Konservative og får bred politisk opbakning.
Danmarks Lærerforening mener, det er en god idé at sløjfe den understøttende undervisning og i stedet bruge ressourcerne på at sikre bedre kvalitet i undervisningen. Det er Skolelederforeningen ikke enig i. (Arkivfoto)

Skolelærere og -ledere lodret uenige om skoledagenes længde

Folkeskolen har brug for ro og opbakning, mener skoleledernes formand, mens lærernes formand vil skrotte den understøttende undervisning.

De kæmper for at uddanne rygraden af velfærdssamfundet

Københavns Professionshøjskole søsætter kampagne for tiltrække unge, varme hænder til en branche, hvor antallet af ansøgere til pædagog- og sygeplejerskeuddannelsen har været faldende siden 2015.
(Arkivfoto)

Ordførere klar til at sætte test i folkeskolen på pause

Flere ordførere fra regeringens støttepartier vil sætte nationale test i bero. Konservative er dog skeptiske.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.