Danmarks Lærerforening bakker op om regeringens fortsatte nedlukning, der blandt andet betyder fortsat hjemmeundervisning. (Arkiv)

Lærere ønsker kortere dage og færre fag under hjemsendelse

Ifølge lærerne skal der frigøres ressourcer for at tage vare på elever, der har behov for fysisk undervisning.
Forældre kræver, at de igen kan aflevere deres børn indenfor, når corona-pandemien er overstået. På den baggrund må Familieudvalg nu droppe plan.

Aflevering og afhentning af børn skaber splid

Forældre vil ikke finde sig i - efter coronapandemien - at skulle aflevere små børn på en parkeringsplads eller andre steder i det fri. Lokalpolitikeres plan om at gøre 'ude-aflevering' permanent ser ud til at falde.
Hjemmeundervisning er blevet hverdag for mange under pandemien. (Arkivfoto.)

Forskere ser fald i elevers faglige niveau under pandemi

Særligt ældre elever i skolen og på gymnasierne får svært ved at indhente det tabte under pandemien. Minister afventer situationen.
Tre kommuner har været med i frikommuneforsøg, der har skåret ned på bureaukratiet og i stedet haft børn og deres familier i øjenhøjde, viser evalueringer. (Arkiv)

Frikommuneforsøg i familieafdelingen begejstrer kommuner

I tre år har tre kommuner haft frie hænder i forsøgsordning på børne- og familieområdet, hvor forvaltningerne har skruet ned for dokumentation og op for borgernær aktion. Kommunerne beder Folketinget om grønt lyst til at fortsætte.
(Arkiv)

BørneTelefonen: Familieforhold blev det hyppigste emne under corona

Forholdet mellem barn og forældre har for første gang nogensinde overhalet kærlighed og forelskelse som det emne, der fylder mest på BørneTelefonen. Det viser en ny analyse af samtaler under corona i 2020.
"I første omgang skal man gøre alt, hvad man kan, for at opspore smitten og afdække problemets omfang," siger Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, til TV2 News.

Venstre og DF er lorne ved at lukke vuggestuer og børnehaver

Man skal være helt sikker på, at der er grund til at lukke daginstitutioner, siger Venstre og Dansk Folkeparti. Enhedslisten og SF mener, at regeringen bør lukke vuggestuer og børnehaver for at begrænse den stigende smitte med covid-19
Kommunerne fjerner flere børn fra deres forældre via tvangsadoption. Lolland Kommune fjerner flest. Kommunen tegner sig for 13 af i alt 58 afgørelser i en fire års periode.

Flere børn end tidligere bortadopteres med tvang

Lektor mener, at der i kommunerne er ved at ske en ændring i holdningen til tvangsadoption i de tunge børnesager.
Regeringen har besluttet at lukke stort set alt ned, herunder at sende de yngste børn i skolerne og SFO’erne hjem. Bupl undrer sig over, at daginstitutionerne fortsat skal holde åbent. (Arkivfoto)

Bekymrede pædagoger opfordrer til nødpasning i julen

Pædagogerne har opbakning fra SF, men børneministeren understreger, at der er brug for pasning hen over julen.

"Jeg kan være bekymret for, at tvangsbortadoption bliver en måde for kommunerne at sløjfe udgifter," siger Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper til Berlingske.

Frygt for at kommuner vil gennemtvinge adoptioner for at spare

Flere politikere og eksperter er bekymret for, at kommuner vil gøre bortadoptioner med tvang til en spareøvelse. Plejefamilier fortæller, at de føler sig presset til at adoptere deres plejebørn.
Rådmand Thomas Medom (SF): 'Der er for mange stressede situationer i vores institutioner.'

Rådmand vil hæve forældrebetalingen for at højne kvaliteten

Rådmand: Flere uddannende pædagoger og større forældrebetaling skal sikre det største løft af daginstitutionsområdet i historien.
Det er sagsbehandlerne i Familieafdelingen, der afgør, hvilke familier der skal indstilles til julehjælp - en hjælp, familierne ikke selv skal søge om. (Arkiv)

Tradition: Her uddeler sagsbehandleren julehjælp til børnefamilier

Børn i trængte familier er udgangspunktet for sagsbehandlerne i fynsk kommune, når de på eget initiativ uddeler særlig julehjælp til 'deres' familier.
Et forbud mod privatejede sociale tilbud svigter ikke bare de udsatte borgere, der mister deres tilbud. Skriver Laust Westtoft i dette indlæg.

Opråb: Vi har brug for de sociale iværksættere

Regeringen har sat en farlig kurs for velfærdssamfundet, hvis den skubber privat entreprenørskab, knowhow og kapital ud på sidelinjen med et forbud mod privatejede sociale tilbud. Den svigter ikke kun de udsatte borgere. Den udskriver samtidig en stor regning til skatteyderne. Har Socialministeren de penge?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.