Fra 2021 skal Fredericia Musicalteater producere og præsentere et musicalrepertoire. Forestillingerne kan bestå af både nye produktioner og genopsætninger af repertoiret fra det tidligere Fredericia Teater, og teatret skal også producere musicals for børn. Billedet stammer fra verdenspremieren på mareridtsmusicalen Ole Lukøje 27. februar 2015.

Fredericia Musicalteater får støtte fra Kulturministeriet i fire år

Kulturministeren har sammen med sine politiske kollegaer besluttet at give tilskud til etableringen af et nyt musicalteater i Fredericia de næste fire år.
HamletScenen blev etableret i 2008 og har siden haft til opgave at videreudvikle Shakespeare-teatertraditionen i Danmark.

Helsingør-teater vil være centrum for Shakespeare-projekter

HamletScenen i Helsingør vil være hele Danmarks ‘Shakespeare-teater’, der skal stille sig til rådighed for både danske og udenlandske projekter.
Folkemødet på Bornholm og alle de øvrige kulturarrangører må væbne sig med tålmodig, selvom de kan glæde sig over, at udendørsaktiviteterne ser ud til at åbne først.

Udendørs kulturliv åbner først

Udendørs kulturinstitutioner og udendørs idræts- og foreningsaktiviteter prioriteres først, når corona-restriktionerne skal lempe. Det har kulturminister Joy Mogensen svaret Folketingets Kulturudvalg. Men det er stadig for tidligt med en genåbning.

Seks ud af ti kommuner sparer på kulturen i år

Størstedelen af landets kommuner har budgetteret med at bruge mindre på kulturen i 2021 i forhold til 2020. Det gælder både traditionel kultur og den brede kultur, hvor idræt er inkluderet. Se tallene for din kommune her.
Dagmar Bio står i dag som ved åbningen i 1954 med originale sæder, lærred osv. og i dag sker der langt mere i huset end film: koncerter, sociale arrangementer, foredrag, stand-up m.v. Det er blevet et enestående kultursted for lokalsamfundet - frivilligt og nonprofit.

42 millioner kroner til frivilliges kulturprojekter

Ildsjæle i alle kommuner kan igen søge om støtte til at føre gode projektidéer ud i livet. Realdania har øremærket 42 millioner kroner til at hjælpe nye frivilligprojekter, der kan styrke fællesskabet.
Gavlkunst i Brande udbredes nu via projektet "Verdensmålsgavle" i Midtjylland.

Midtjyske kommuner maler med den store pensel

Ideen med store gavlmalerier har spredt sig fra Brande til andre byer i Danmark, og de er nu temaet i et nyt midtjysk projekt 'Verdensmålsgavle' på 17 gavle, 17 kunstarter, 17 byer og landsbyer, 17 virksomheder, 17 uger og 17 verdensmål.
Kulturaftalerne har fokus på børn og unges møde med kulturen. Foto fra forestillingen Time woke up in darkness.

73 kommuner har indgået aftale med kulturministeren

I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

Sådan bliver samarbejdet mellem kommune og kulturinstitution godt

Undersøgelse viser, at en nøglefaktor i at overkomme ledelsesudfordringerne i forbindelse med corona-pandemien er et godt og tæt samarbejde mellem kulturinstitution og kommune. Undersøgelse fra Danske Kulturbestyrelser kommer med eksempler og anbefalinger.
Odense er nomineret til årets dårligste kommune til bybevaring og i begrundelsen bliver nævnt byggeriet af to ti meter høje bygninger, hvor der er en bevarende lokalplan for kvarteret Gerthasminde. Billedet til højre forestiller det kommende byggeri.

Odense er nomineret som den dårligste kommune til bybevaring

Borgerne har nomineret fem byer i Arkitekturoprøret Danmarks afstemning om, hvilken kommune der løber med den tvivlsomme titel som årets dårligste kommune til bybevaring. Og i Odense har det udløst debat om sagen.

Gellerup bypark er nomineret til stor arkitekturpris

Socialt udsat boligområde er ved at forvandle til en attraktiv bydel og nu er det grønne område i Gellerupparken og Toveshøj nomineret til Europas vigtigste arkitekturpris, og parterne er både stolte og overraskede.
Kulturregion Midt- og Vestsjælland ambition om, at alle børn skal styrker deres kreative evner, tager udgangspunkt i et pilotprojekt, hvor tre kunstnere heraf Lena Søeborg kom på besøg i 2. klasser med billedkunstforløbet ”Kontraster”.

Seks kommuner tilbyder kunstforløb til 30.000 børn

Kulturregionen Midt- og Vestsjælland har en ambition om, at alle regionens 30.000 børn skal møde og arbejde med kunst og kultur, mens de er i dagtilbud og i skole. Ambitionen er en del af den nye kulturaftale.
Folkemødet 2021 bliver ikke som det plejer. Efter at finansieringen er på plads, er der midler til at foreningen bag Folkemødet kan afprøve koblingen mellem fysiske debatmøder på Bornholm og digitale demokratisamtaler.

Et digitalt folkemøde sætter fokus på genstart

Christiansborg har imødekommet en anmodning om 2,9 millioner kroner til folkemødet på Bornholm. Mødet får i år fokus på, hvordan samfundet kan genstartes efter corona.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.