Museumsgæster fordelt på de besøgte museers geografiske placering.

Corona får os til at søge til museerne

Covid-19 forhindrede danskerne i at besøge museerne i udlandet, så i stedet besøgte vi de hjemlige museer uden for for lokalområdet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som må være ønskelæsning for museerne.
Ejeren af den fhv. gamle overlægebolig i Rudkøbing fik præmien i 2017 for omhyggelig og smuk rerstaurering. Boligen er opført i 1925 af den kendte og fine arkitekt Frits Jørgensen, Svendborg, i bedste Bedre Byggeskik-stil.

Præmie for at gøre kommunen smukkere

Bygningspræmiering rundt i kommunerne kan være med til at højne kvaliteten på land og i by - og samtidig være til gavn og glæde for borgerne. På den baggrund genindfører kommune nu præmiering af bygninger.
BaggårdTeatret kan spille endnu mere teater for børn i hele regionen, derfor er ni kommuner gået sammen om en henvendelse til Folketinget kulturordførere for at få etableret et regionsteater.

Fynske kommuner ønsker at overtage jysk teaters bevilling

Bevillingen til det konkursramte Fredercia Teater er eftertragtet og ni fynske kommuner går nu efter sammen at etablere et Regionsteater for Fyn og Øerne, derfor ansøger de om den hjemløse bevilling.
”Alive Festival” i Thy modtager i år 250.000 kroner fra Den Jyske Kunstfond.

Kultur og erhvervsliv sammen om 43 projekter

Der bliver pustet liv i kunstvirksomheder over hele Danmark med uddelingen på 7 mio. kr. fra de Regionale Kunstfonde. I alt 43 forskellige projekter vil modtage støtte.
Furesø Kommunes samlede score i Danske Kommuners undersøgelse bliver 78 point, men Roskilde og Hørsholm får en anden- og tredjeplads med henholdsvis 224 point og 235 point i opgørelsen.

Overraskende kåring af Furesø som landets førende kulturkommune

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner kårer Furesø Kommune til landets førende kulturkommune, hvilket også kommer som en overraskelse for kommunen.
I 2019 blev Moesgaard Museum ved Aarhus kvalitetsvurderet af styrelsen.

12 museer rundt i landet skal tjekkes på kvaliteten

Slots- og Kulturstyrelsen besøger 12 statsanerkendte museer i 2021 for at sikre det faglige niveau, og at corona-restriktionerne bliver fulgt.
Der var et rekord højt antal udlån på bibliotekerne og på eReolen i sommerferien 2020.

Se kommunerne med flest udlån fra bibliotekerne

Se her hvilke kommuner, der har flest udlån på biblioteket pr. indbygger. Generelt stiger udlånene via den digitale platform eReolen, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Delrappporten fra forskningsprojektet DELTAG konkluderer, at der er et stort antal kulturhuse fordelt over hele landet, og at kulturhuse dermed er en vigtig del af den kulturelle infrastruktur, der sikrer, at alle borgere i Danmark har adgang til at praktisere og opleve kultur. Derfor er kulturhusene en central brik i en national kulturpolitisk diskussion om adgang til kultur.

Rapport: Kulturhuse er centrale for lige adgang til kultur

Den første landsdækkende undersøgelse af de danske kulturhuse viser, at samlingsstederne er vigtige rammer for både kulturelle og sociale aktiviteter i hele landet. Rapporten er udarbejdet af Aarhus Universitet.
De udvalgte projekter i Realdanias kampagne "Underværker" spreder sig over hele landet på tværs af land og by, men de har det til fælles, at de drives af frivillige kræfter, som motiveres af at gøre en positiv forskel for deres lokalområde. Projektet her er det nye Harrevig Grønne Samlingshus i Skive Kommune.

Lokale græsrødder får kulturhuse til at vokse frem

Med støtte fra Realdania Underværker-kampagne kan 18 frivillige projekter nu blive til virkelighed, og ildsjælene kan skabe fælles rammer rundt om i kommunerne, hvor indbyggerne kan mødes om forskellige aktiviteter.
Kulturmininster Joy Mogensen svarede på spørgsmål om de regionale kulturaftaler i Folketingssalen den 18. november. Og hun erkendte, at processen gerne måtte have været anderledes - men corona kom indover.

Kulturministeren har lyttet til kulturregionerne

De regionale kulturaftaler stopper ved årsskiftet, og først nu er der kommet en afklaring om indsatsområderne, som kulturregionerne har kritiseret for at være styret stramt af ministeren.
Jazz i Trekanten har udviklet deres aktiviteter gennem den seneste kulturaftaleperiode, og de har bragt jazzen ud i alle afkroge af Trekantområdet – billedet er fra Vejen Svømmehal, hvor unge jazzmusikere spillede for de badende gæster i 2019.

Lokalt råderum er vigtigt for kulturaftalen

Trekantområdet vil gerne være et vækstområde også på kulturområdet og fokus er projekter på tværs af kommuner og aldersgrupper, og det fokus fortsætter i den kommende aftale.
Flere projekter er blevet udviklet af Den Jyske Sangskole i Herning under den regionale kulturaftale. Sangens Hus er et af de projekter, som har udviklet sig videre til et nationalt samarbejdsforum, og billedet stammer fra den officielle åbning den 17. marts 2014 på kunstmuseet HEART i Herning.

Fra lokalt til nationalt kulturprojekt

Kommunalt samarbejde om kulturaftalen i Midt- og Vestjylland handler om at være fødselshjælper til projekter, som breder sig og er til gavn på den ene eller anden måde for alle involverede kommuner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.