Viborg Kommune fremhæves i rapporten for at give den professionelle billedkunst gode rammer.

Kunst i kommunerne betaler sig

Ny rapport fra Billedkunstnernes Forbund viser, hvordan kunsten kan gavne lokalt både økonomisk og i form af livskvalitet, skabelse af nye fællesskaber og udvikling i kommunerne.
'Cirkelines fødselsdag' - en forestilling på Zangenbergs Teater med Marie Tourell Søderberg og Christian Bergman. (Arkivfoto)

Kultur koster penge – men hvor mange?

Kulturministeren har i et svar offentliggjort, hvor meget kulturen koster for den enkelte borger i alle landets kommuner. Se her, hvor meget din kommune bruger pr. indbygger.
(Arkivfoto)

Bibliotekarerne får nyt navn

Medlemmer i Bibliotekarforbundet har ved urafstemning valgt at skifte navn til Forbundet Kultur og Information.
Wood of Wind af Tim Yang (TW) og Rikke Juellund (DK) Kunstneren Tim forvandler i sine værker skadelige, invasive træer til smukke kunstværker. Wood of Wind-lanternen handler om, hvad vores hjem betyder for os hver især. Den enorme smaragdgrønne sfære er lavet af talrige glas flasker. Bunden af ​​hver flaske er underskrevet af lokale, og kunstværket bærer på denne måde deres ånd og håb i sig.

Festivaler er med til at samle byens borgere

Hver by sin festival – og så er der Helsingør, som har et væld af forskellige festivaler. Fredag blænder byen op for Lanterne Festivalen.
Johs. Nørregaard Frandsen (t.v.) og Henrik Lehman Andersen (t.h.) på det sted, i parken ved Hindsgavl Slot på Fyn, hvor H.C. Andersen stod og kikkede ud over Lillebælt i 1843.

Nyt Danmarkskort over natur og fortællekunst

Projektet ’Danske digterruter’ inviterer danskerne ud i naturen for at sanse, læse og opleve en perlerække af de største danske forfattere på nye måder.
Topografisk scanning af landområde og arkæomagnetisk opmåling til undersøgelse af skjulte fortidslevn under overfladen.

Droner skal afsløre skjult kulturarv

Et nyt forskningsprojekt 'Arkæodrone' sætter avancerede måleinstrumenter på droner for at kortlægge svært tilgængelig arkæologisk kulturarv fra luften.
Susan Fazakerley, sekretariatsleder hos AKKS, præsenterer her metoden for deltagerne på Inspirationsdagen.

Unge savnes i frivillige bestyrelser

De unge vil gerne arbejde frivilligt, men der skal en særlig indsats til for at få dem med i de frivillige foreningers bestyrelser. AKKS har udviklet en metode.
De fleste låner bøger på biblioteket, men i Bagsværd kan du også låne et kunstværk i form af en græscykel.

Lån en græscykel på biblioteket

Skulle det nu være kunst? Værebro Bibliotek i Bagsværd har fået et nyt kunstværk – en græscykel, som kan lånes med et lånerkort på samme vilkår som en bog.

Færre elever i musikskole

Fra sæson 2015/2016 til sæson 2018/2019 faldt det samlede antal elever i landets musikskoler med 5 procent. Se, hvilke kommuner, der har flest musikskoleelever.
Operacyklen er et mobilt format, som har spillet rundt i Danmark fra 2016-2019 i parker, ved events og i indkøbscentre.

Sådan præsenteres kulturen fra en cykel

Hvordan præsenteres kultur i et gadeformat, så flest muligt får glæde af f.eks. opera leveret fra en cykel? Det ved Copenhagen Opera Festival, og her er deres erfaringer.
Naturkraft bliver en oplevelsesarena, hvor naturens kræfter sættes i spil gennem leg og læring.

Stor oplevelsesarena til naturglade turister

Turisterne vil gerne lære mere, når de besøger naturen, derfor etableres vestkystens nye oplevelsesarena 'Naturkraft' nu i Ringkøbing Fjord-området, og finansieringen er på plads.

Bibliotekarforbundet vil skifte navn

Fagforbundet skal favne en bredere gruppe af medlemmer og ikke kun bibliotekarer, derfor ender et nyt navn nu med urafstemning blandt medlemmerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.