Ledelse

Velkommen til vores arkiv over ledelsesartikler Følg dagligt med på vores ledelsesportal

Den unge mor, fra realityserien af samme navn, fik tvangsfjernet sin datter fire dage efter fødslen. Hun og Kærsten har siden fået datteren igen.

Anbringelser er ikke en investeringsmodel, der får gruppen af udsatte børn til at forsvinde.

Lad os ikke friste af enkle løsninger på komplekse problemer. Gruppen af udsatte børn forsvinder ikke ved at anbringe nogle flere noget før. Skriver Ann Hermansen, familiechef i Randers Kommune.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) siger til Ekstra Bladet, at Ankestyrelsen muligvis skal kigge på sagen i Rødovre Kommune om ministeren brug af sin tjenestebil. (Arkivfoto)

Minister kalder borgmesters bilbrug mærkeligt

Indenrigsminister Astrid Krag siger til Ekstra Bladet, at Ankestyrelsen overvejer at gå ind i borgmestersag.

Sorø snupper ny direktør fra Lejre Kommune

Henrik Nielsen bliver Sorø Kommunes nye vicekommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør i Lejre Kommune.
Kommunernes Landsforenings formand, Jacob Bundsgaard (S), og Lærernes Centralorganisations formand, Anders Bondo Christensen (tv.), lytter til anbefalingerne fra Per B. Christensen mandag. (Arkivfoto)

Kommission: Lærere skal inddrages i planlægning af arbejdstid

Kommissions forslag til ny aftale for lærernes arbejdstid er ingen fiks og færdig aftale, siger formand. Læs anbefalingerne her.
Efter den seneste tids voldsomme kritik af tolkefirmaet EasyTranslate, har Rigspolitiet nu ophævet kontrakten med firmaet. (Arkivfoto)

Rigspolitiet ophæver kontrakt med udskældt tolkefirma

Kontrakten med tolkefirmaet EasyTranslate ophæves med øjeblikkelig virkning for misligeholdelse af aftale.
I 2018 modtog kommunerne lidt over 3.100 anonyme anmeldelser om socialt bedrageri, mens de året før modtog lidt færre, nemlig 2.882. (Arkivfoto)

Socialt bedrageri: Fem ud af seks anonyme tips fører til ingenting

I 2018 fik kommunerne over 3.000 anonyme henvendelser om socialt bedrageri, men kun i 16 procent af tilfældene var der noget at komme efter, viser opgørelse fra KL.

Far til tvangsfjernet ville bombe sagsbehandlerne

Offentligt ansatte er i stigende grad risikoudsatte: En far planlægger at sprænge en bombe, når socialrådgiveren er på besøg, og over 37 procent af sygeplejerskerne har været udsat for trusler og vold.
Chefen for hærens efterretningstjeneste, Thomas Ahrenkiel, er ærgerlig over svindelsagen i Forsvarets Ejendomsstyrelse, og han ville helst have været den foruden.

Chef i Forsvarsministeriet så ikke faretegnene i svindelsag

Departementschef i Forsvarsministeriet Thomas Ahrenkiel erkender, at han kunne have gjort mere i ny skandalesag.
Statsrevisor Frank Aaen frygter, at der tegner sig et mønster, efter at en gennemgang har afsløret dårlig kontrol med udbetaling af offentlige midler i syv styrelser. (Arkivfoto)

Rigsrevision har påpeget risiko for misbrug i syv styrelser

Gennemgang af revisioner siden 2012 viser adskillige tilfælde af dårlig kontrol med udbetaling af milliarder. Frank Aaen er ikke overrasket.
Forsvarsministeriets departementschef, Thomas Ahrenkiel (billedet), har over for ministeren i en redegørelse understreget, at han burde have informeret ministeren om sagen tidligere.

Mulig svindelsag får konsekvenser for direktør og chef

Forsvarsministeriets departementschef burde have informeret minister tidligere i sagen om mulig svindel.
Når chefen kræver, at medarbejderne står til rådighed uden for arbejdstiden, så giver det markant dårligere trivsel, viser ny undersøgelse.

Grænseløse chefer giver medarbejderne stress

Hvis chefen forventer, at du står til rådighed uden for arbejdstiden, så er risikoen for stress dobbelt så stor. Det viser ny undersøgelse blandt højtuddannede.
Michael Valentin, tidligere direktør for Akademikernes A-kasse, har været anmeldt for blandt andet at have modtaget returkommission i form af vinrejser. Han er nu renset. (Arkivfoto)

Rigsadvokat renser a-kasses fyrede direktør

Rigsadvokaten frafalder alle anklager mod Michael Valentin, tidligere direktør i Akademikernes A-kasse, for at have overtrådt straffeloven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.