Ledelse

Velkommen til vores arkiv over ledelsesartikler Følg dagligt med på vores ledelsesportal

Post-corona: Læring er bare at gøre det ​

Ikke så snart corona er ved at slippe sit tag i Danmark, danskerne og sundhedsvæsnet, står der i kølvandet noget helt forventeligt og venter: Velmenende analytikere, eksterne og interne konsulenter, der foreslår analyser, evalueringer og undersøgelser med henblik på ”at lære og erfaringsudveksle” af corona-krisen.

Nærhedsreformen: Barnet ser ud til at være levedygtigt

Vil Nærhedsreformen kunne udvikle velfærden og dermed indfri de politiske ambitioner og målsætninger? Forvaltningsforskningen understøtter, at Nærhedsreformens har potentiale, men viser også, at vejen ikke er uden sten.

Demokratiet er ubemærket ved at ændre form

I skyggen af populistiske ledere, der løber med al medietid og opmærksomhed, er vokset et nyt interaktivt, politisk lederskab frem. Det inddrager, søger bred opbakning og indgår i partnerskaber om bæredygtige løsninger. Problemet er bare, at det indtil videre er ret usynligt.

Ledelse er et samarbejde – både på tværs af organisatoriske grænser og sammen med medarbejderne

Hvad indebærer det at bedrive tværgående ledelse og distribueret ledelse? Og hvad skal du være opmærksom på for at lykkes med begge ledelsesformer? Det kan du blive klogere på her.
Borgmestrene i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen (t.v.) og Ole Bjørstorp, Ishøj Kommune er enige om, at det forpligtende samarbejde kommunerne imellem ikke fungerer.

Samarbejds-skilsmisse mellem kommuner skaber bekymring

To borgmestre glæder sig. Men byrådspolitikere og medarbejdere er bekymrede, hvis det forpligtende kommunale samarbejde mellem Ishøj og Vallensbæk ophører.
Fagbevægelsen er enig med KL i, at der kan komme fyring på tale, hvis en kommunalt ansat vælger at rejse til et land, som myndighederne fraråder at besøge. (Arkiv)

Kommunalt ansatte kan fyres hvis de bryder rejsereglerne

Fagforeninger og arbejdsretsekspert er enige med KL i, at der kan komme fyring på tale, hvis en kommunalt ansat vælger at rejse til et land, myndighederne fraråder at besøge.
(Arkiv)

Højtuddannede: Arbejdet var mindre stressende under coronakrisen

Arbejdsmiljøet blev på nogle punkter bedre på hjemmearbejdspladsen under coronakrisen, rapporterer højtuddannede i en ny undersøgelse, der overrasker stress- og arbejdsmiljøforskere.
Folkeskolen har været kampzone siden lockouten, og vi er på ingen måde landet endnu, skriver Maike Raaghauge - Arkivfoto fra lockouten.

Synspunkt: Folkeskolen – en kampzone, der vågner op efter corona

Vi skal ikke tro, at vi ved, hvad vi har lært af coronakrisen. Folkeskolen er en kampzone, hvor politikerne skal være varsomme med omlægninger ud fra idéer, der ikke er realitetstjekkede og ikke starte der, hvor de slap, skriver skoleleder Maike Raahauge

BLOG: Nu kommer der liv på rådhuset

Genåbning betyder, at vi skal samle trådende op, men hvor efterlod vi dem og hvilke skal blive liggende? 'Jeg tror, at det kan være en udfordring, at vi ikke finder trådene de samme steder og derfor får samlet forskellige tråde op,' skriver leder Janni Juhl-Petersen.
En badmintonklub modtog gennem en årrække sponsorater på 217.500 kroner fra en leverandør af traktorer til Aarhus Kommune. En tidligere forvaltningschef i Aarhus Kommune sad i bestyrelsen for badmintonklubben. Han anklages for at modtage bestikkelse, og virksomheden anklages for at yde bestikkelse.

Forvaltningschef afviser bestikkelse: Jeg har ikke fået en krone

Tidligere forvaltningschef i Aarhus Kommune ser intet odiøst i, at han i flere tilfælde sagde ja til koncertbilletter fra leverandører.
En tidligere chef i Aarhus Kommune er ved Retten i Aarhus tiltalt for mandatsvig og modtagelse af bestikkelse. Han erkender, at han for kommunale midler har købt tøj til privat brug for sammenlagt 2300 kroner, men nægter sig skyldig i anklagen om bestikkelse. (Arkiv)

Forvaltningschef købte underbukser til sig selv på kommunens regning

Tidligere kommunal chef købte tøj til sig selv for kommunale kroner, men nægter at have modtaget bestikkelse.

Kommuner ville spare milliarder, hvis sygefraværet var som i Lemvig

Nye sygefraværstal for kommunalt ansatte viser store forskelle mellem kommunerne. Lemvig har landets laveste sygefravær med 8,9 sygedage pr. ansat i kommunen, mens Faxe ligger højest med 14,3 sygedage pr. ansat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.