Ledelse

De fleste restriktioner i Nordjylland bliver lempet

Fra torsdag frarådes nordjyder ikke længere at rejse på tværs af landet. Fredag må restauranter åbne.
Odsherred Kommune indfører firedages-uge for 300 administrative medarbejdere fra 1. september. (Arkiv)

Kommune giver ansatte fri hver fredag: Nu overvejer de at udvide ordning

Odsherred Kommune har gode erfaringer med firedages arbejdsuge.
Hjemmehjælpere føler sig ikke værdsat nok, når de får chokolade, mens mellemledere får ekstra ferie for at yde ekstra under coronakrisen.

Corona-travlhed: Ledere får en uges ekstra ferie – medarbejdere får fire stykker chokolade

Ekstra travlhed med corona udløser en uges ekstra ferie til mellemledere i kommune, mens medarbejdere kun bliver belønnet med lidt chokolade. Et mega dårligt signal at sende, lyder det fra FOA.
Inden længe kan arbejdsgivere pålægge ansatte at blive testet for coronavirus og få resultatet at se. (Arkivfoto)

Folketinget skal beslutte om ansatte kan tvinges til coronatest

Regeringen vil give arbejdsgivere mulighed for at tvinge ansatte til coronatest. Forslaget behandles tirsdag.
Hvis der ikke er en effektiv coronavaccine klar om et år, kan det blive nødvendigt at tage nye forholdsregler ved kommunalvalget for at mindske smitterisiko. Her er der fuldt hus på Frederiksberg Rådhus under regions- og kommunalvalget i 2017. (Arkiv) -

Et år til KV21: Corona kan forandre valgdagen

Om et år er der kommunalvalg. Ministerie ser på mulige tiltag på valgdagen, hvis corona stadig er i omløb.
Ansatte i grænsekommune risikerer at skulle gå 14 dage i karantæne uden løn, hvis de tager en smuttur over grænsen. (Arkiv)

Kommune: Vi tager din løn hvis du krydser grænsen

Kommune strammer kravene til medarbejdere, der ikke følger myndighedernes anbefalinger om ikke at rejse over grænsen. Lokal lærerforening synes, det er problematisk.
Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, Randers Kommune, genåbner jobbank for vikarer under anden bølge af coronapandemien. (Arkiv)

Kommune genåbner jobbank for vikarer

Behovet for vikarer til opgaverne i kommunerne er igen blevet yderst aktuel under anden bølge af coronapandemien. I Randers forbereder man sig ved at genåbne forårets jobbank.
Skoler og dagtilbud i Aarhus Kommune er maksimalt pressede på grund af coronapandemien. Det får organisationer, kommune og forældre til at rette henvendelse til ministeren. (Arkiv)

Corona presser kommunes skoler og dagtilbud maksimalt

Aarhus Kommune er sammen med faglige organisationer og forældre gået sammen om en opfordring til børne- og undervisningsministeren om at skabe større rum og fleksibilitet til at håndtere krisen lokalt. 'De ansatte på børne- og ungeområdet er slidte og maksimalt pressede,' siger lokal fagforeningsformand.
I mange år markedsførte Ærø sig selv som 'bryllupsøen'. Men ifølge anklage har alt vedrørende bryllupper ikke været i den skønneste orden på øen. (Arkivfoto)

Bidrag til julefrokoster bliver til sag om bestikkelse

Pengene gik direkte til at betale personaleforeningens julefrokost. Men alligevel er chefen for borgerservice og vielseskontoret i Ærø Kommune tiltalt for at have modtaget bestikkelse fra ægteskabsbureau.
Professor Frederik Waage siger, at ansvaret for et muligt lovbrud ligger hos ministrene - inklusive statsminister Mette Frederiksen (S), der var med til at udstede en ordre om nedslåning af mink i hele landet.

Professor: Ansvar for muligt lovbrud ligger hos ministre

Hvis der er udstedt en ulovlig ordre om aflivning af mink er ansvaret både stats- og fødevareministerens.
Billund Kommune har vundet principiel sag i Vestre Landsret om diskriminering på baggrund af fyring anlagt af fagforbundet FOA. (Arkiv)

Kommune frifundet for diskriminerende fyring af overvægtig

Vestre Landsret mener ligesom jysk kommune og andre domstole, at det ikke var diskriminerende at fyre en overvægtig medarbejder i dagplejen. Dermed vinder kommunen en principiel sag, anlagt af FOA.
Fødevareminister Mogens Jensen (S) beklager, at regeringen har været uklar i sin kommunikation om, hvad den har lovhjemmel til i forhold til aflivning af landets over 14 millioner mink.

Regering beklager uklar kommunikation om mink-aflivning

Regeringen har ikke lovhjemmel til at kræve alle raske mink aflivet. Minister fremsætter lovforslag tirsdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.