Ledelse

Uffe Elbæk var i lang tid politisk leder for Alternativet. I det nye parti Frie Grønne er det dog Sikandar Siddique, der også er tidligere Alternativet-medlem, som skal stå i spidsen. (Arkivfoto)

Frafaldne Alternativet-medlemmer danner partiet Frie Grønne

Sikandar Siddique bliver politisk leder af nyt parti, der har antiracisme og klimaansvarlighed i centrum.
Åbningstiderne i borgerservice i Sønderborg Kommune ændres fremover, så borgerne i langt højere grad kan komme i tale over telefonen med medarbejderne. (Arkiv)

Fremtidens borgerservice: Færre fremmøder – mere telefontid

Erfaringerne fra corona-nedlukningen får nu Sønderborg Kommune til at overveje permanente ændringer af borgerservice. Åbningstiden for fysisk fremmøde skal sættes ned, mens der skrues op for digital og telefonisk betjening.
(Arkiv)

Fodspor fra sidste mand på fortet

Fællesdrevet, brandalarmen og bogreolen kan været retningspile på et kort, der angiver, hvor du som leder på en ny arbejdsplads kan finde de opgaver, der ligger og venter på dig. Skoleleder Maike Raahauge skriver i dette synspunkt om ledelsesmæssige fodspor.

Velfærdsområdet har stadig brug for en tydelig stemme

Helle Linnet giver stafetten videre som formand for kommunale social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer (FSD) Det sker på årsmødet i oktober og samtidig stopper hun som direktør i Vordingborg Kommune efter næsten 30 år i velfærdens tjeneste. Hun hylder stadig velfærdssamfundet og opfordrer foreningens medlemmer til at fortsætte opdraget som den praksisnære sten i beslutningstagernes sko.
Sonja Marie Jensen (S), mener ikke, at Nyborg Kommune skal være reklamesøjle for ulighed i samfundet. (Arkiv)

‘Kommunen skal ikke være reklamesøjle for ulighed’

Medarbejdere i Nyborg Kommune ønsker mulighed for at tegne privat sundhedsforsikring, men det møder ideologisk modstand fra dele af byrådet.
(Arkiv)

Synspunkt: Skolerne handler ens på de vigtigste områder

Diversiteten i skolernes måde at håndtere skoledagen i slipstrømmen på corona har været i mediernes fokus: 'Men vi er mere ens end forskellige, er min påstand', skriver skoleleder Maike Raahauge.
Socialudvalgsformand Allan Petersen (DF), Hedensted Kommune, foreslår, at kommunen ansætter en egentlig ombudsmand for ældre og pårørende efter skandalesager i andre kommuner. (Arkiv)

Kommuner: Er vores plejesystemer gode nok?

Hvordan kan det ske, at pårørende og ældre oplever svigt i syge- og ældreplejen? Det spørgsmål vil man finde svar på i Hedensted Kommune, hvor en ny sag atter bringer sindene i kog.
Kommunaldirektør i Randers Kommune Jesper Kaas Schmidt slår fast, at det er politikerne, der tegner de store linjer og forvaltningen, der følger anvisningerne. (Arkiv)

Kommunaldirektør: Byrådet – og ikke embedsfolkene – bestemmer retningen

Magtfordelingen mellem kommunens politikere og forvaltninger er til debat i Randers Kommune, hvor V-politiker spørger: Hvem bestemmer egentlig?
Det stikker i alle retninger, hvordan skolerne fortolker retningslinjerne for at undgå en spredning af corona i skoletiden. I Kolding lader kommunen det være op til den enkelte skole af vurdere. (Arkiv)

Skolerne håndterer corona vidt, vidt forskelligt

Hvordan man håndterer smittefaren fra coronavirus på de enkelte skoler varierer, alt efter hvad den enkelte skoleledelse vurderer passende. Også inden for kommunegrænsen er forskellene store.
Borgmester i Hillerød Kommune Kirsten Jensen (S) bifalder, at Hillerød Forsyning fremover slankes i ledelsen og at der ikke indgår dyre firmabiler i ledelsens lønpakker. (Arkiv)

Dyre biler og dårligt ry: Hillerød fyrer chef og kræver ‘beskedenhed’

Hillerød Kommune har fået nok af dårlig ledelsesstil og fråds i det kommunalt ejede forsyningsselskab. En direktør er fyret, og der er nu lukket ned for firmabiler i luksusstørrelse til cheferne.
Køge Kommune har ikke modtaget mange henvendelser på kommunens whistleblowerkanal for kommunens ansatte. (Arkiv)

Køge: Trods beskeden whistleblower-effekt fortsætter ordningen

I 2019 blev en ny whistleblowerinstans etableret i Køge, hvor kommunens ansatte fik mulighed for at indberette om uregelmæssigheder i forvaltningerne. Men der har været blot én enkelt henvendelse.
(Arkiv)

Skolestart: Aula er ikke dyrket i en lærers baghave

'I år skal vi bruge tid på flere ting, end vi plejer i disse første pressede uger af august. Det kræver planlægning, og vi mangler et godt overbliksredskab for dem vi har er næppe skrevet af en lærer og er anledning til megen spild af tid og splid,' skriver skoleleder Maike Raahauge i dette indlæg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.