Ledelse

Der skal bruges vikarer til en skole, og det fik afdelingsleder til at annoncere efter en 'frisk kvinde'. (Kvinden på fotoet har ikke noget med sagen at gøre)

Afdelingsleder annoncerede efter en ‘frisk kvinde’

En afdelingsleder og en kommune står med røde ører. Lederen annoncerede efter en 'frisk kvinde' til et vikarjob. Det fik en mand til at klage, og han har nu fået medhold af Ligebehandlingsnævnet.
En mail fra gruppeformand Kurt Bjerrum (V) til blandt andre udvalgsformand Karen Sandrini (S) har endnu en gang skabt samarbejdskrise i Esbjerg.

Beskyldninger: Vi har et brokhovede og en svag mødeleder

Det fyger med beskyldninger i et udvalg i Esbjerg Byråd, hvor bølgerne før har gået højt. De virtuelle møder under corona gør det sværere at samarbejde, mener udvalgsformand.

Er en gammel opvask tegn på et dårligt hjem for børn?

Faglige og etiske dilemmaer står i kø i skoleverdenen i en corona-presset tid. Med den virtuelle undervisning får vi et unikt indblik i børn og familiers liv på godt og ondt, og som leder bliver jeg sat i beslutninger, hvor der ikke er et klart og entydigt svar.
Læg mærke til teksten nederst i venstre hjørne. Den forklarer lidt om, hvorfor et helt byråd er blevet gjort til grin i det populære tv-show Natholdet.

‘Er der nogen frække piger på linjen?’

Byråd leverer en pinlig og sjov udstilling af, hvordan et virtuelt byrådsmøder kan begynde. Der jokes med sexistiske undertoner, og et byrådsmedlem får skænket rødvin.
Ejler Schütt, forhenværende medlem af Dansk Folkeparti og viceborgmester i Aabenraa Kommune, vil ikke afgive sit mandat til DF. (Arkiv)

Forlader DF og beholder mandatet: Nægter at overholde aftale

Viceborgmesteren i Aabenraa Kommune har sagt farvel til Dansk Folkeparti og beholder sit mandat i byrådet. Det sker på trods af en aftale om, at ex-DF'ere skal afgive deres mandat.
Inger Støjberg har torsdag meddelt, at hun forlader Venstre. Det sker efter en periode med intern fnidderi. (Arkiv)

Støjberg er færdig med Venstre: Ellemann bliver ikke statsminister

Efter over en måneds betænkningstid har Venstres tidligere næstformand besluttet af forlade partiet.
Niklas Praefke, cheføkonom hos Lederne advarer mod, hvis kommunerne blot erstatter statslige regler ved frikommuneforsøg.

Kommunale chefer: Frikommuner giver bedre service

Tre ud af fire kommunale ledere lover borgerne bedre service, hvis Folketinget slækker på de mange lov- og proceskrav overfor kommunerne.
Mads Sørensen er ny spidskandidat for Venstre ved KV21 i Varde Kommune. (Arkiv)

Stemmekøb er ‘moralsk forkert’

Lokalformand for Venstre er ikke imponeret over kampen over at blive ny spidskandidat til KV21. Det var en valgkamp med ufine metoder, mener han.
Retten i Lyngby har mandag taget hul på en af de sidste kapitler i Atea-sagen, der handler om bestikkelse. I sagen er en tidligere it-chef i Rudersdal Kommune tiltalt. (Arkiv)

Kommunal it-chef tog på golfrejser med Atea-salgschef

En tidligere chef i Rudersdal Kommune fortæller, at han tænkte, at Atea betalte del af private golfrejser.
Statsminister Mette Frederiksen (S) skal stilles for en rigsret, hvis det står til de flere end 50.000, der har støttet et borgerforslag. (Arkiv)

Borgerforslag om rigsretssag mod Mette F. når til Folketinget

Et borgerforslag om at stille statsministeren for en rigsret har torsdag nået de nødvendige 50.000 støtter.
Fagforbundet FOA er "stærkt bekymret" for den personalemangel, som kan komme ved at udskyde vaccinationen af frontpersonale. (Arkiv)

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø – ansatte må vente

FOA er bekymret for personalemangel grundet sygdom, efter at vaccinestik til frontpersonale udskydes.
"Folk, der er ansat i det offentlige, har de samme rettigheder, som alle andre mennesker," siger Tønders borgmester Henrik Frandsen (Tønder Listen).

KL: Topembedsmand må gerne blande sig i politik

Der var intet forkert i, at fagchef Lars-Erik Skydsbjerg hjalp borgmester Henrik Frandsen med at få oprettet en ny hjemmeside. Der skelnes meget mellem, hvad man gør som privatperson og som ansat, fastslår KL.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.