Ledelse

Formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn Anders Kühnau (S) og formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen underskriver aftalen om overenskomst for ansatte i regionerne i februar. Men siden stemte sygeplejerskerne nej. (Arkiv)

Sygeplejersker varsler strejke efter nej til OK21

Utilfredshed med løn i ny overenskomstaftale får Dansk Sygeplejeråd til at varsle strejke.

Lad ikke den kriseskabte innovation fordampe som dug for solen

Selvom pandemien nok har givet ledere og medarbejdere i kommunerne grå hår i hovedet, er der også sket positive nybrud og skabt god læring. Øvelsen bliver at forankre fx det øgede tværgående samarbejde, mere tillidsbaseret ledelse og nye måder at levere service på, når hverdagen efter corona indfinder sig.
Overenskomster for pædagoger, lærere og social- og sundhedsassistenter er blevet godkendt, men sygeplejerskerne har dog stemt nej. Det kan potentielt ende i en konflikt. (Arkiv)

Overenskomster er godkendt – men sygeplejersker stritter imod

Det er op til Dansk Sygeplejeråd at finde en løsning med kommuner og regioner efter nej til overenskomst.

Corona har trænet vores pragmatiske ledermuskel og sat faglig ledelse i centrum

Det er en meningsfuld mission at sætte kerneopgaven og faglig kvalitet i centrum for det, vi som offentlige ledere skal beskæftige os med – fordi ledelse er ikke noget uden formål og kontekst. Men hvor er det nye i debatten om faglig ledelse, der skal slå igennem i fremtidens lederuddannelser? Coronakrisen har på flere måder vist os vej.

Fra top til bund: Mindre administration og mere faglig ledelse

Flere kommuner tester i disse år, hvordan ledelseskæden kan hænge bedre sammen, fordi det har så stor betydning for, hvordan kerneopgaven løses. Især efterlyser faglige ledere støtte og større fokus på resultater fra topledelsen, viser en undersøgelse fra Væksthus for Ledelse.

Efter Kongsgården: Ledelse mellem jura og politik

Lov er lov, og lov skal holdes. Sagen om plejehjemmet Kongsgården i Aarhus medførte et langvarigt politisk og offentligt pres på kommunen og dens øverste ledelse. Det blev et år, hvor ledelse foregik i et minefelt mellem jura, politik og plejeskandale.
Jacob Bjerregaard (S) trak sig som borgmester i Fredericia, kort før Ekstra Bladet kunne afdække sagen om købet af en byggegrund.

Politi efterforsker eksborgmesters køb af byggegrund

Politiet har vurderet, at der er kød nok på anmeldelse fra kommunen til at indlede en egentlig efterforskning.
Det har skabt ramaskrig i kommune, da det blev kendt, at det fremover kun er en enkelt SFO ud af i alt fem, der skal holde åbent i fire-fem ferieuger om året. Men beslutningen var ikke politisk afklaret, og forvaltningen beklager nu.

Forvaltning traf politisk beslutning: Undskylder nu

En beslutning om at lukke SFO'er i ferier i kommune var en fejl. Politikerne var nemlig slet ikke involveret i beslutningen, og nu droppes beslutningen helt.

Har du lært noget nyt i dag, leder?

Læringskurven for offentlige ledere har været ualmindelig stejl under coronakrisen. Men den har også vist os, at vi bliver bedre ledere af at lede, når vi kastes ud i ukendt farvand. Så den læring, vi har fået, skal vi hjælpe hinanden med at holde fast i.

Rekordmange har klaget over offentlige myndigheder i 2020

Coronasituationen har medført, at Folketingets Ombudsmand har måttet klare nogle tilsynsbesøg bag skærmen.
Hyppig aftørring af kontaktflader som borde og dørhåndtag er blevet det normale på skoler og daginstitututioner i løbet af det seneste år.

Kommune overvejer at beholde højt rengøringsniveau

I Guldborgsund har man høstet gode sundhedserfaringer med hyppig rengøring under coronakrisen. Nu foreslår Økonomiudvalget at fortsætte hyppig rengøring - også på den anden side af coronapandemien.
De seneste fem år har direktørerne i Tønder Kommune i gennemsnit haft jobbet i knap tre år, inden de fandt andet arbejde.

Forsker: Hyppige skift af kommunale ledere kan give hukommelses-besvær

Hvad betyder det for ledelsens arbejde i kommunerne, når direktører kommer og går i hastigt tempo? Det giver to forskere hver sit bud på med udgangspunkt i Tønder Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.