I hver anden kommune er der givet tilladelse til at rense drikkevandet for pesticider.

52 kommuner vil rense forurenet drikkevand

Nu har over halvdelen af landets kommuner givet tilladelse til at rense drikkevandet, fordi forureningsproblemerne er vokset kraftigt. 'Jeg tror, at vi har flere anlæg til rensning af drikkevand om 10 år end i dag,' siger seniorkonsulent.
Det har været en svær balance for udvalgsformand Nadja Hageskov (K) og resten af byrådet i Hørsholm at vælge mellem støtte til fritidsforeninger i en coronatid eller se på en reduktion af udledningen af CO2. (Arkiv)

Corona-dilemmaer i kommuner: Hvad skal vi vælge?

Kommunerne vil gerne hjælpe kultur- og fritidslivet efter en svær tid med nedlukning. Men det kan føre til dilemmaer og overvejelser. Her kan du læse om et af dilemmaerne.
Fremover kan bilister i miljøzonerne i København og på Frederiksberg komme til at hoste op med penge til en såkaldt trængselsafgift. (Arkiv)

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Elbilkommission ønsker at se på, om det giver mening at indføre en afgift i København og på Frederiksberg.
Røde tagsten "i fin form" er noget af det, som man med en ny intern byttebørs håber at få genbrugt i Skanderborg Kommune.

Flere kommuner sætter genbrug i system

Flere og flere kommuner får sig en intern børs, hvor man sætter genbrug af for eksempel byggematerialer eller møbler i system. Senest har Skanderborg Kommune oprettet en ordning, så interesserede institutioner kan overtage brugte ting.
Når regionerne sender bus- og togdrift i udbud skal det fremover være et krav, at leverandøren bruger fossilfrie brændstoffer.

Ny aftale: Regionale busser og tog skal køre på biogas og el

Regionale busser og tog skal i fremtiden køre på grønne brændstoffer. Det har regionerne og transportministeren aftalt i en klima-samarbejdsaftale.
Rigtig mange byggematerialer kan genanvendes, og med bygcirkulært.dk bliver det nemmere. Her er det 400 gamle lysarmaturer, som man normalt ville have smidt ud. Men via et samarbejde med Fischer Lighting endte de alle med at blive genanvendt.

Ny national portal til genbrug af byggematerialer

En ny portal, bygcirkulært.dk, har set dagens lys. Her kan man udveksle byggematerialer til genbrug og dermed undgå byggespild. Kommune står bag initiativet.
Et flertal i Folketinget er enige om at stoppe for det danske olie- og gaseventyr i Nordsøen i 2050. Aftalen blev præsenteret i Klimaministeriet torsdag aften af klimaminister Dan Jørgensen (S).

Flertal stopper ny oliejagt i Nordsøen i 2050

Statskassen går glip af 13 milliarder kroner, så Danmark kan stoppe olieindvinding i 2050. Esbjerg Kommune rammes hårdt på beskæftigelsen, hvorfor der iværksættes særlige, lokale initiativer for at afbøde effekten.
"Vi vil rigtig gerne vise, at cirkulær økonomi og socialt ansvar godt kan hænge sammen," siger Tine Arensbach, afdelingsleder i Jobcenter Randers Erhverv.

Randers sætter genbrug af møbler i system

En ny intern børs gør det muligt for afdelinger i Randers Kommune at finde ud af fra hvilke andre afdelinger, de kan overtage brugte møbler. Ud over at gavne miljø og økonomi, så giver det nye tiltag også arbejde til socialt udsatte.
Danske kommuner tripper for at gøre en indsats mod klimaforandringerne, som blandt andet betyder lokale oversvømmelser. (Arkivfoto)

Kommunerne står i kø for at blive klimafrontløbere

Pilotprojekt med 20 kommuner som klimaspydspidser vokser nu med yderligere 46 kommuner landet over.
Sisse Marie Welling (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, står bag en ny oplysningskampagne om luftforurening og følgevirkninger. (Arkiv)

For mange ved for lidt om byens luftforurening

To ud af tre københavnere tænker slet ikke over luftforureningen i byen, viser en helt ny undersøgelse. Det vil borgmester gøre noget ved og lancerer ny kampagne med gode råd til handling.
Swingerklubben Tucan vil gerne have lov til, at gæsterne kan have campingvogne stående ved klubben. Men kommunen siger nej.

Swingerklub-ejer går i krig mod kommune

Der bliver lagt skattekroner i kommunekassen og skabt job. Alligevel kan vi ikke få lov at udvide vores forretning, lyder det fra fortørnet ejer af en swingerklub. Hun klager nu til Planklagenævnet.

Kommuner begræder sløve procedurer for test af fremtidens elbusser

Det tager for lang tid at få godkendt ny teknologi inden for bæredygtig byudvikling og kollektiv transport, siger to borgmestre, der ser misundeligt mod andre lande, hvor godkendelsesprocesserne går hurtigere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.