Legepladser kan være farlige, hvis ikke de bliver vedligeholdt og opdaterede. Det har politikerne erkendt i Hedensted Kommune, som derfor vil bruge tre millioner kroner på renoveringer. (Arkiv)

Ulykke sender millioner til slidte legepladser

En ulykke på en legeplads i august får politikerne i Hedensted Kommune til for første gange specifikt at skrive renoveringer på alle kommunens legepladser ind i budgetaftale. Andre kommuner har også haft alvorlige sager med ulykker på legepladser.
(Arkiv)

Kommuner skærer i andelen af pædagoger i dagtilbud og SFO’er

Selv om de får ekstra millioner til at løfte normeringerne, vælger flere kommuner at spare ved at skære pædagogandelen ned. Det skal stoppes, siger SF og R
(Arkiv)

2,2 millioner danskere får nu 1.000 kroner hver

Ekstra penge er på vej ind på kontoen til de, der har været på overførselsindkomst i april.
En omfattende modernisering af Odense Stadion skaber splid i byrådet. Det viser sig, at projektet bliver væsentligt dyrere, end det budgetforliget har lagt op til. (Arkiv)

Ballade om stadionprojekt

Odense Kommune har bevilget 35 mio. kr. til nyt stadion, men en rapport viser, at kommunen skal finde et trecifret millionbeløb frem i stedet. Oppositionen undrer sig over borgmesterens manglende økonomiske indsigt.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mener, at de indefrosne feriepenge er en "saltvandsindsprøjtning" til den danske økonomi, der lider under coronakrisen.

Nu er tre ugers feriepenge klar til at blive udbetalt

Frem til 1. december kan man bestille tre ugers indefrosne feriepenge til udbetaling via borger.dk.
Kommunernes Landsforening opfordrer politikere til at øge mediestøtte til lokale og regionale aviser og mediehuse for at undgå mediedød og dermed et dårligere stillet demokrati. (Arkiv)

Lokalaviser bliver sendt i overlevelseskamp af corona

Landdistrikternes Fællesråd mener, at landet ender i demokratisk og nyhedsmæssig ubalance uden lokale aviser.

Udligningsreform får 21 kommuner til at sænke skatten

Samlet set sænker 21 af landets kommuner skatten svarende til skattenedsættelser for 430 millioner kroner.
Susanne Crawley Larsen (R), rådmand for Børn- og unge i Odense Kommune, vil have flere aktiviteter i Vollsmose-bydelen. (Arkiv)

Kan man spille guitar i en ghetto?

Budgetforlig betyder, at Odense Musikskole skifter adresse til ghettoen Vollsmose. Men formanden for musikskolens brugerråd frygter, at det lukke skolen, fordi mange forældre vil trække deres børn væk fra undervisningen på grund af Vollsmoses omdømme.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal forsøge at strikke en model for minimumsnormeringer sammen. (Arkiv)

Nu skal rød blok finde en model for minimumsnormeringer

Med finansloven for 2020 blev rød blok enig om, at lovbundne minimumsnormeringer skal indfases senest i 2025.
Konkursen er faretruende nær på Munke Mose friplejehjem i Odense. Kommunen står klar med egne medarbejdere, hvis plejehjemmet bukker under.

Konkurs truer forude: Friplejehjem i frit fald

Venstre argumenterer meget for friplejehjem, men de er ikke altid en succes. I Odense er et af kommunens tre friplejehjem kommet i så store økonomiske problemer med en gæld på 80 mio. kr., at det er tæt på konkurs.
(Arkiv)

13 kommuner overvejer at spare på rengøring trods corona

Ifølge fagforbund er det kritisabelt, at flere kommuner lægger op til at spare på rengøring i budgetoplæg.
Lisbeth Torfing (EL), formand for Horsens Kommunes udvalg for beskæftigelse og integration. (Arkiv)

Kommune gør økonomisk rådgivning til ledige permanent

Det har været en succes i Horsens Kommune at tilbyde gældsrådgivning til borgere uden job. Ordningen er nu forlænget som led i budgetforhandlingerne: "Nogle er kommet i beskæftigelse igen," siger udvalgsformand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.