På firmaets hjemmeside kan man se, hvordan besøgscontaineren eller pavillonen er opdelt i to og udsmykket med natur på væggene.

Corona-containere udløser ballade

Borgmester returnerer besøgscontainere beregnet til plejecentre. Det får firma til at tale om 'ufine metoder' og varsler nu en retssag.
Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S) er glad for, at Ankestyrelsen har slået fast, at kommuner ikke må bruge en ordning, hvor private konsulenter kun får penge, såfremt de finder besparelser på socialområdet. (Arkivfoto)

Kommunerne får nej til sparekonsulenters resultatløn

Socialpædagoger forventer, at borgere behandles bedre af kommuner efter styrelses nej til sparekonsulenter.
Der er 21 skoler i Hedensted Kommune, og det skal der blive ved med at være, mener et enigt læringsudvalg. (Arkiv)

Lokalpolitikere: Små skoler skal bevares, koste næsten hvad det vil

Den decentrale skolestruktur en del af Hedensted Kommunes dna, mener politikerne, der vil bevare de små skoler, selvom de er dyre. 'Ellers kan vi lige så godt lukke helt ned,' lyder det fra byrådsmedlem.
"Jeg har tænkt over, at vi har pillet noget stress ud af arbejdsdagen, og der er også forsvundet stress fra folks privatliv i den periode, hvor en stor del af landet var lukket ned," fortæller seniordirektør i Kolding Kommune Annette Lund til JydskeVestkysten.

Sygefraværet faldt stik mod forventning

Forventingen var, at flere sosu'er og sygeplejersker ville melde sig syge under coronaepidemien i foråret. Men det gik stik modsat i Kolding Kommune. Mindre stress og bedre hygiejne kan være kan være årsager til fald i sygefravær.
Mange private husejere har i 'corona-foråret' bestemt sig for at renovere deres bolig. Her sker der for eksempel udskiftning af et tag og renovering af mure med mere på et hus i Skagen.

Byggesagerne vælter ind hos kommunerne

Flere kommuner oplever en markant stigning i antallet af byggeansøgninger under coronakrisen. Det lægger et stort pres på sagsbehandlerne i forvaltningerne.

Kommunerne kan spare 7,9 milliarder på administration

Hvis alle landets kommuner havde lige så lave omkostninger til administration som de ti billigste, så ville kommunerne samlet spare 7,9 milliarder kroner. Det viser nyt 'benchmark' fra Social- og Indenrigsministeriet.
Borgmestrene i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen (t.v.) og Ole Bjørstorp, Ishøj Kommune er enige om, at det forpligtende samarbejde kommunerne imellem ikke fungerer.

Samarbejds-skilsmisse mellem kommuner skaber bekymring

To borgmestre glæder sig. Men byrådspolitikere og medarbejdere er bekymrede, hvis det forpligtende kommunale samarbejde mellem Ishøj og Vallensbæk ophører.
(Arkiv)

Staten dækker trafikselskabernes coronaregning

Trafikselskaberne vil få dækket de omkostninger, de har haft og får i 2020 på grund af coronavirus.
Finansminister Nicolai Wammen (S) har stor fokus på at spare på konsulenter. Men forbruget på konsulenter steg i 2019 - også efter valget 5. juni.

Staten brugte seks milliarder kroner på konsulenter i 2019

Trods stort politisk fokus på udgifterne til eksterne konsulenter i staten steg de i 2019 - også efter valget.
Ifølge Danmarks Statistik tjener en gennemsnitlig lønmodtager 455.000 kroner om året. Det vil give en udbetaling på omkring 19.000 kroner i feriepenge. (Arkiv)

En gennemsnitlig lønmodtager får 19.000 retur i feriepenge

Der bliver udbetalt tre ugers indefrosne feriepenge senest til oktober, er flertal i Folketinget enige om. Økonom spår, at omkring halvdelen bliver brugt på forbrug.
Ifølge ny rapport bruger børne- og ungeforvaltning i Odense Kommune penge uden at kigge på budgettet. (Arkiv)

Hård kritik af million-overforbrug i Odense

Professor i økonomi sammenligner forbruget med teenagere, der svinger dankortet uden at tjekke kontoen.
Et bredt flertal af Folketingets partier har natten til mandag indgået en aftale om den såkaldte sommerpakke.

Turistindustri får økonomisk redningskrans i ny aftale

I ny aftale er der afsat 50 millioner kroner til VisitDenmark for at genstarte turistindustrien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.