Statsminister Mette Frederiksen (S) siger mandag, at man muligvis skal arbejde eller gå i skole på andre tidspunkter, end man er vant til, når samfundet måske åbner efter påske.

Mette F.: Danskere skal arbejde forskudt under genåbning

Statsminister Mette Frederiksen varsler, at Danmark kan åbne gradvist efter påske. Regeringen vil i dialog med fagforbund og erhvervsorganisationer snarest muligt.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) bør sikre civilsamfundets hjælpeorganisationer som Folkekirkens Nødhjælp, Røde Kors og Red Barnet økonomisk under coronakrisen, mener flere partiers socialordførere.

Partier beder minister om at hjælpe civilsamfundsorganisationer

De Radikale, Venstre og Konservative beder socialminister om støtte til hjælpeorganisationer i knibe.
Skatteminister Morten Bødskov (S) har forhandlet en aftale på plads med de offentligt ansattes fagforbund. (Arkivfoto)

Offentligt ansatte skal holde fridage under coronakrise

Offentligt ansatte skal holde op til fem dage fri under coronahjemsendelsen, står der i ny aftale mellem regeringen, KL og Forhandlingsfællesskabet.
Finansminister Nicolai Wammen(S) lover, at staten dækker alle ekstraudgifter til corona-krisen i kommunerne og regionerne.

Corona-kompensation: Kommuner med store udgifter får ikke fuld kompensation

Den lovede kompensation for corona-udgifter vil ske over bloktilskuddet. Kommuner med store udgifter vil dermed få for lidt i kompensation, mens kommuner med små udgifter får mere.
Finansminister Nicolai Wammen og social- og indenrigsminister Astrid Krag holder pressemøde med KL og Danske Regioner om tiltag, som skal understøtte dansk økonomi.

Regeringen vil lade kommuner bygge ekstra i år for at skabe job

Der skal gang i dansk økonomi, som lider på grund af coronakrisen, og derfor skal der bygges i kommunerne.
Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen, her på besøg i Rødbyhavn, kommer ikke til at få glæde af regeringens initiativ, hvor anlægsloftet fjernes i kommunerne. (Arkiv)

Fremrykkede byggeprojekter kræver penge i kommunekassen

Borgmesteren i Lolland Kommune mener, at det fjernede anlægsloft er godt. Han har bare ingen glæde af det selv.
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og andre partiledere ønsker, at regeringen snart kommer med et bud på, hvordan Danmark kan blive genåbnet, når coronakrisen er overstået. (Arkivfoto)

Politisk flertal efterlyser genåbningsplan fra regeringen

Regeringen vil imødekomme ønske fra partier om at debattere en genåbning af Danmark efter coronakrisen. Også professorer ønsker sat gang i plan om exitstrategi.
egeringen varslede i sidste uge, at en lang række virksomheder skulle lukke for at begrænse smitten af coronavirus - fx shoppingcentre, restauranter, barer, natklubber, fitnesscentre, frisører, solcentre, tatovører og vandpibecaféer. (Arkivfoto)

Ny hastelov: Regeringen vil skrue op for bødetaksterne

Der skal større bøder til virksomheder, som holder åbent, og til personer, der forsamler sig i for store grupper. Derudover skal man direkte i fængsel op til 30 dage, hvis man stjæler håndsprit.

Kommuner med flest udsatte unge får endnu flere

Nye tal for udsatte unge viser, at 34 kommuner er på vej mod endnu større sociale problemer i fremtiden.
Det er svært at sige, præcis hvad det koster at redde et menneskeliv under coronaepidemien. Men prisen bliver høj, siger to sundhedsøkonomer. (Arkivfoto)

Økonomer peger på enorm regning per reddet liv i Danmark

Det er dyrt for det danske samfund at redde menneskeliv som følge af coronavirussen, siger sundhedsøkonomer.
Børn som har brug for at blive anbragt bliver formentligt nogle af ofrene, når kommunerne med den nye udligningsreform får styrket incitament til at anbringe børn indenfor kommunegrænsen.

Kommentar: Rod i cpr-registre straffer svage borgere

Børn og handicappede bliver hårdt ramt af konflikt mellem ministerium og private konsulentfirmaer, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar. Han forudser også, at det vil skade innovationen på det sociale område.
Kommunaldirektør i Gribskov Kommune Sascha Volmer Sørensen vil ikke gisne om, hvordan corona-krisen påvirker kommunekassen i 2020. Økonomidirektør i Randers Lars Sønderby vurderer, at nettoeffekten af corona bliver et minus i Randers.

Corona giver både plusser og minusser for kommunekassen

Coronakrisen påfører kommunerne en masse ekstra udgifter, viser rundspørge. To økonomichefer vurderer, at kommunerne står med en ekstraregning, når regnskabet for krisen gøres op. Tre andre chefer synes, det er for tidligt at gisne om nettoeffekten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.