KL formand Jacob Bundsgaard vil enten have penge eller færre krav til kommunernes velfærdsforbedringer.

KL kræver flere penge eller færre velfærdsløfter fra regeringen

KL vil kræve, at regeringen enten justerer sine mange velfærdsløfter eller sikrer kommunerne de nødvendige penge. KL peger dog også på mulighederne for effektiviseringer ved at fjerne de mange detailregler fra staten.

Store ændringer i de enkelte kommuners folkeskoleudgifter per elev

Næstved Kommunes udgifter til folkeskolen per elev steg med 21.000 kroner over ti år, mens de i Langeland Kommune faldt med 21.000 kroner. Mange kommuner har haft lignende fald og stigninger.
Opgaven med at sikre god integration via sprogundervisningen er blevet vanskeligere det seneste årti, mener integrationsforsker. (Arkiv)

Kommuner sparer og presser prisen på lokale sprogcentre

Sprogcentre presses ned i pris, mens kommuner tilsidesætter kvaliteten i udbud. Eksperter frygter, at resultatet bliver en discount-danskuddannelse.
Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.
Politiforliget sætter rammerne for politiet og anklagemyndigheden. Det skulle have været på plads allerede sidste år. (Arkivfoto).

Politiforlig: 20 nye nærpolitistationer over hele landet

Aftale for dansk politi indeholder grundlæggende styrkelse af politiet og anklagemyndigheden, siger justitsministeren. Se listen over de kommuner, der får nærpolitistation.
Ved rådhuset i Nyborg Kommune blev der i sommeren opstillet ekstraordinære testfaciliteter, hvor kommunens borgere kunne blive testet. Inde bag murene sidder borgmester Kenneth Muhs (V) med en forventning om, at kommunen stadig vil blive kompenseret fuldt ud for sine merudgifter til covid-19 i 2020.

Borgmestre: Corona-kompensation er ikke endelig afgjort

Hverken borgmesteren i Haderslev eller Nyborg mener, at ny aftale skal ses som et endeligt facit for kompensationen af kommunernes covid-19 udgifter. Læs om deres syn på sagen her.
Kommunerne skal selv betale for alle de afledte covid-19 udgifter, fordi der har været så store besparelser på andre områder. Det fremgår af aftale mellem KL og regeringen.

Kommuner får ingen ekstra corona-penge

Kommunerne får ikke ekstra penge udbetalt for corona-udgifter. KL har accepteret, at staten alene betaler kommunernes udgifter til værnemidler på en milliard kroner.
I flere kommuner er personalet ad flere omgange blevet sendt hjem i løbet af 2020, og mange er blevet nødt til at udskyde kurser, rejser, nyansættelser, og meget andet. Alligevel svarer de fleste kommuner, at de har haft merudgifter på administration i 2020.

Bemærkelsesværdig forskel på kommunernes opgørelser af udgifter til covid-19

Der er bemærkelsesværdig stor forskel på, hvor store udgifter og besparelser kommunerne har her under coronakrisen. Det viser aktindsigt i kommunernes svar om corona-udgifter. Underdriver kommunerne besparelser på møder, transport og kultur?
Retten i Holstebro har idømt en tidligere havnechef seks måneders betinget fængsel for mandatsvig. Han købte varer til sig selv på kommunens regning og lod færgeoverfart betale falske fakturaer. (Arkiv)

Havnechef dømt – svindlede kommune og havn for 91.000 kroner

En havnechef i Struer får betinget fængsel for fiktive fakturaer og køb af private varer for offentlig penge.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er på det laveste niveau siden 2008

Antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelser, er trods coronakrisen på det laveste niveau siden 2008. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
"Vi vil nu nærstudere dommen, inden vi kan udtale os yderligere om dens betydning for de øvrige 97 kommuner," siger direktør i KL Laila Kildesgaard.

Vigtig sag: Højesteret fritager virksomhed for omstridt gebyr

KL og Københavns Kommune tygger på nederlag i principiel sag i Højesteret. Kommunerne risikerer at skulle betale millioner af kroner tilbage efter at have opkrævet lovstridigt gebyr for erhvervsaffald i årevis.

FAKTA: Hovedpunkter i aftalen om finansloven

Aftale om finansloven afsætter blandt andet flere penge til boligjobordning, DR og oprensning af giftgrunde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.