Regeringen ønsker en tredje Limfjordsforbindelse, der skal lette på de to nuværende forbindelser over Limfjorden. På billedet ses Limfjordstunnelen på nordsiden ved Nørresundby i Aalborg. (Arkivfoto)

Regeringen ønsker ny Limfjordsforbindelse og flere motorveje

Torsdag vil regeringen præsentere et udspil til styrkelse af infrastrukturen. Flere motorveje indgår i planen.
Rådmand Jette Skive (DF) i Aarhus har skrevet en mail, som sætter både hende og forvaltningen i et dårligt lys.

Rådmand til direktør: Blæs på økonomien

Tænk på Dansk Folkeparti og blæs på økonomien så vidt muligt. Sådan lyder opfordringen fra rådmand Jette Skive i Aarhus til direktør på ældreområdet. Opfordringen kan ifølge ekspert være ulovlig. S og SF i byrådet forlanger sagen undersøgt.

Nyt benchmark afslører markante forskelle i kommunernes sygefravær

11 kommuner kunne spare mere end 0,6 procent af deres lønudgifter, hvis de kunne nedbringe sygefraværet til det forventede niveau. Det viser ny stor benchmarkanalyse af sygefraværet i de danske kommuner.
Underskuddet på de offentlige finanser var i 2020 det største i fem år, men det blev langt lavere end forventet fra regeringen. Det viser tal fra Danmarks Statistik. (Arkiv)

Underskud på offentlige finanser er langt lavere end frygtet

De offentlige finanser gav minus på 26,7 milliarder i 2020. I maj 2020 var der ventet minus på 160 milliarder.
Finansminister Nicolai Wammen (S) understregede på det kommunale topmøde, at regeringen står fast på kravet om balance på den strukturelle saldo i 2025 - og dermed kan årets økonomiforhandlinger bliver svære.

Finansminister nedtoner forventninger til økonomiaftale

Kommunerne skal ifølge finansministeren ikke forvente at få mere end kompensation for demografien ved de kommende økonomiforhandlinger. Det er langt mindre, end KL kræver.
Eks-borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard (t.v.) bliver et dyrere og dyrere bekendtskab for kommunen.

Borgmesterundersøgelse koster kassen

Det er blevet langt dyrere end forventet at få undersøgt tidligere Fredericiaborgmester Jacob Bjerregaards virke. Regningen fra advokatfirma er blevet mangedoblet.
Nedlukninger af store dele af samfundet i 2020 har betydet, at kommunerne ikke har kunnet afholde de forventede udgifter. Derfor går de ud af 2020 med et mindreforbrug på 3,7 milliarder kroner.

Kommunerne sparede 2,7 milliarder på service i 2020

Kommunerne havde under coronakrisen et mindreforbrug på omtrent 2,7 milliarder kroner på serviceområdet i 2020, viser kommunernes foreløbige regnskaber.

Danske gæster gav turist-boom til flere ø- og yderkommuner i 2020

Selvom turismen led et stort slag i 2020 som følge af covid-19, havde flere kommuner en positiv udvikling i antallet af turister.

Flere dropper hovedstaden, men urbaniseringen fortsætter

Selvom flere forlader hovedstaden, fortsætter danskere over hele landet med at søge mod de største byer og deres omegn. Det viser ny rapport. Se den langsigtede udvikling i til- og fraflytning for din kommune her.
Huse og villaer er i gennemsnit steget 9,2 procent i pris det seneste år. Det svarer for et almindeligt hus på 140 kvadratmeter til, at prisen er steget med 186.200 kroner til 2,2 millioner kroner. (Arkiv)

Husejere har tjent næsten 200.000 kroner under coronakrisen

Boligpriserne er steget 9-13 procent det seneste år. Nogle kommuner har dog haft prisfald. Se hvilke her.
Jakob Nybo fra Liberal Alliance (tv.) er ikke enig med Hørsholms konservative borgmester Morten Slotved (th.) i at pengene til en ny brochure er givet godt ud.

Byrådsmedlem angriber kommunal brochure: Som at sminke et lig

Det er som at sminke et lig i stedet for at genoplive patienten, når Hørsholm Kommune bruger 200.000 kr. på en brochure, som skal lokke børnefamilier til kommunen. Det mener byrådsmedlem og rejser dermed kritik af kommunens bosætningspolitik.
Chefforhandler for Danske Regioner - regionsrådsformand Anders Kühnau (S) har lørdag præsenteret overenskomst, der er gældende frem til 2023.

140.000 ansatte i regionerne får fem procent mere i lønposen

Efter et døgns intense forhandlinger fik de tusindvis af offentligt ansatte i regionerne lørdag en lønstigning på lige over fem procent over tre år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.