Bo- og opholdstederne skal ikke forvente at forhandlingspresset bliver sat på standby. Ankestyrelsens undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter har ikke opsættende virkning og kommunerne suser derudaf med forhandlingsløsninger offentlige som private.

Kommuner fortsætter brug af handicapkonsulenter

Ankestyrelsens igangværende undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet, har ikke opsættende virkning. Private løser fortsat opgaver.
Det viser sig at Ankestyrelsens igangværende undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet bygger på et ufuldstændigt grundlag og det kan give et uklart billede. Ankestyrelsen vil ikke lave om i undersøgelsen pga oplysninger fra pressen, men Social- og Indenrigsminister Astrid Krag har en anden mening.

Mange flere kommuner bruger konsulenter på handicapområdet

Kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet er større end afdækket af Altinget og KL. Ankestyrelsen vil ikke ændre undersøgelsen, men ministeren har en anden holdning.
I følge forsker og forfatter Leon Lerborg er de sager vi har set i medierne om svindel i det offentlige toppen af isbjerget, hvor vi må indse, at det her sker oftere i fremtiden.

Forsker om bestikkelse og svindel i den offentlige sektor: Det måtte jo ske

Sager om bestikkelse og svindel i den offentlige sektor pibler frem, men ifølge forsker Leon Lerborg måtte det ske, ligesom vi kan forvente flere sager i fremtiden. Få her et overblik over de seneste.
Forbundsnæstformand i FOA Thomas Enghausen

FOA: Private virksomheders CSR-indsats belyser uligheden i samfundet

FOA's næstformand rækker hånden ud til den private sektor: 'Kampen for velfærd og for de svageste borgere er i høj grad nødvendigt. Og den kamp fortsætter vi i FOA med alle, der vil'.

Privat konsulenthus giver svar på tiltale

Kommunerne trækker på skuldrene, når direktør Anne Brorson spørger, hvad det er, der købes for millioner hos de sociale tilbud. 'I 90 procent af sagerne kan vi ikke se, hvad bostedet har leveret', siger hun.

KL ser ikke et problem i at bruge konsulenter på resultatløn i handicapsager

KL vurderer, at kommunerne godt kan anvende eksterne konsulenter til rådgivning på handicapområdet og kilder i kommunerne fortæller, at prisreduktion ikke altid er det samme som serviceforringelser

Private konsulenter på handicapområdet er kun en flig af udfordringerne

Sagen om konsulenter på handicapområdet er mere nuanceret end resultataftaler og jagten på besparelser. Det er en alt for enkel pressefortælling om de skyldige, skurkene og de sagesløse.
Falck ender med en samlet regning på over 180 millioner i sagen om misbrug af sin dominerende position over for konkurrenten Bios.

Falck får kæmpe bøde for at overtræde konkurrenceloven

Falck Danmark A/S har i Københavns Byret fået en millionbøde for groft uagtsomt at have misbrugt sin dominerende stilling på det danske marked for ambulancetjenester.

Private jordemødre gør comeback

Jordemødre er trætte af at brænde inde med deres faglighed på produktionsstyrede hospitaler. De forlader i stigende grad det offentlige sundhedsvæsen og udvikler nye tilbud til samfundets B-hold.

Ikast-Brande udliciterer hjemmesygeplejen

Ikast-Brande udfordrer vanetænkningen hos sig selv og Dansk Sygeplejeråd ved at udlicitere hjemmesygeplejen i et pilotprojekt til en privat leverandør.

SL’s formand: Ingen forskel om det er privat eller offentligt

Socialtilsynet overvejer at trække godkendelsen for 21 bosteder drevet af Region Midt efter fejl igennem tre år. Men hvorfor tordner Socialpædagogernes Landsforbund (SL) ikke op i medierne?

Privat lægehus sætter ind overfor ulighed i sundhed

Influenzavaccination af hjemløse er et eksempel på, at private velfærdsvirksomheder kan nå samfundets B-hold, hvor det offentliges planker ikke rækker økonomisk og praktisk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.