Mindst 38 kommunalpolitikere har forladt Dansk Folkeparti siden valget i 2017. Her er tre af dem. Fra venstre ses Heino Hahn, Pernille Bendixen og Ghita Nelander.

Hver sjette kommunalpolitiker har nu forladt Dansk Folkeparti

Flugten fra Dansk Folkeparti fortsætter ufortrødent, mens Nye Borgerlige vinder indpas. Det vil få langstrakte konsekvenser, hvis først DF's lokale repræsentation ryger, vurderer valgforsker. Se her, hvor de frafaldne DF'ere er endt.
"Det er en beslutning, jeg er rigtig ked af, men den er for min egen skyld helt nødvendig," skriver Pernille Bendixen om sin afsked med Dansk Folkeparti.

Endnu en byrådspolitiker forlader DF

Pernille Bendixen, byrådsmedlem og 2. viceborgmester i Odense, forlader Dansk Folkeparti grundet uenighed om genåbning.
Thomas Thors kan glæde sig over stor opbakning til at blive spidskandidat for Socialdemokratiet på Bornholm.

Nuværende borgmester vinder sikkert kandidatur

Nuværende borgmester på Bornholm, 71-årige Thomas Thors, vinder sikkert kampvalg om at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget. Tidligere folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen får kun hver tredje stemme ved urafstemning.
Fra mandag hæves forsamlingsforbuddet for udendørs idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi fra 25 til 50 personer. Samtidig mødes partilederne for at diskutere en langsigtet genåbning af Danmark. (Arkivfoto)

Frisører og mere skoletid står højt på partiers ønskelister

En flig af Danmark genåbner mandag, hvor partilederne mødes for at forhandle om en mere langsigtet genåbning.

"Jeg vil under ingen omstændigheder være med til at begrænse borgernes mulighed for at stemme," siger byrådsmedlem i Greve Brigitte Klintskov Jerkel (K).

Hård debat om at nedlægge valgsteder

Et forslag fra forvaltningen om at reducere antallet af afstemningssteder ved KV21 vækker voldsom politisk debat i Greve Kommune. Der er fare for, at færre valgsteder vil give politisk slagside, advarer politikere.

Nu skal Fredericia have whistleblower-ordning

Mens skeletterne rasler ud af skabene på borgmesterkontoret i Fredericia, ønsker Enhedslisten, at kommunen hurtigst muligt får indført en whistleblower-ordning.
“Grøfterne er gravet alt for dybe, og det har været et uværdigt og kaotisk forløb,” siger Christina Birkemose om den interne ballade, som nu har kostet hende spidskandidaturet i Faxe Kommune.

S-borgmesterkandidat vraget på grund af mistillid

Socialdemokratiet i Faxe Kommune skal finde en ny spids, efter et flertal af partiets medlemmer ved en tillidsafstemning har erklæret deres mistillid til borgmesterkandidat Christina Birkemose.
"Lokalt kan det ikke gøres meget bedre. Det gælder hele vejen rundt fra dem i marken til administrationsgangene," siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) efter et år med coronakrise.

Borgmestre: Medarbejderne imponerer os

Medarbejderne i kommunerne gør en imponerende og stor indsats. Sådan lyder det fra flere borgmestre efter ét år med coronakrise.
Politisk mesterlære er først skridt på vejen til, at Billund Kommune får et børn- og ungebyråd.

Ungetilbud: I lære som kommunalpolitiker

Billund Kommune er på vej med et børn- og ungebyråd. Men inden da, skal de kommende, unge politikere have faget ind under huden som føl.
Inger Støjberg er ikke længere en del af Venstre, men har tilbud fra både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. (Arkiv)

Radikale: Vi ønsker ikke et realityshow i Støjberg-sag

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister vil ifølge hende selv skabe mere åbenhed i rigsretssag.
Karina Vintzents bliver spidskandidat for ny lokalliste i Odsherred Kommune, efter hun og flere andre tidligere Venstrefolk har forladt det gamle parti.

Venstre-udbrydere stifter endnu en lokalliste

Endnu en kommune siger farvel til byrådsmedlemmer for Venstre og goddag til en ny lokalliste. Listen får tre medlemmer i byrådssalen.
Byrådsmedlem Natasha Stenbo Enetoft (V) er blevet udsat for seksuel chikane og følte, at hun stod ret alene som krænket.

Kommune laver plan for at håndtere sager om sexchikane

En sag om ufrivilligt blottede bryster udløser nu en plan for, hvordan man i en kommune skal håndtere sager, hvor politikere eller ansatte er blevet udsat for sexchikane. KL bliver kritiseret for at gøre for lidt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.