En fokusrapport fra Statens Serum Institut viser, 14 procent af landets skoler og efterskoler har oplevet et muligt udbrud med coronavirus siden skolestart.

Hver syvende skole har haft muligt coronaudbrud siden august

14 procent af landets skoler og efterskoler har oplevet et muligt udbrud med corona siden skolestart i august.
Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, Randers Kommune, genåbner jobbank for vikarer under anden bølge af coronapandemien. (Arkiv)

Kommune genåbner jobbank for vikarer

Behovet for vikarer til opgaverne i kommunerne er igen blevet yderst aktuel under anden bølge af coronapandemien. I Randers forbereder man sig ved at genåbne forårets jobbank.
(Arkiv)

Ny rapport: Mere end halvdelen af eleverne i 9. klasse føler sig pressede

For 6 ud af 10 elever i 9. klasse giver tanker om fremtid og uddannelse anledning til bekymringer og pres. Det fortæller de selv i en ny stor rapport, der belyser, hvordan børn og unge oplever presset i skolen.
Der er færre elever i folkeskolen, som læser på højt niveau, viser resultater af de nationale test. Elever, der har forældre med en videregående uddannelse, klarer sig bedre i testen end elever, der har forældre med lavere uddannelsesniveau. (Arkiv)

Skoleelever læser og regner dårligere end før

Mellem hver syvende og hver tiende elev har i de seneste nationale test klaret sig dårligt i læsning i dansk.

Så tilfredse er forældrene med folkeskolen – se tal for alle kommuner her

Mere end 170.000 forældre har svaret på stor undersøgelse om tilfredsheden med folkeskolen og SFO/fritidshjem. Se tallene for din kommune her - og se om flere penge til folkeskolen giver mere tilfredshed.
Statsminister Mette Frederiksen (S) afslørede i sin åbningstale torsdag, at syv kommuner de kommende år bliver friforsøgskommuner inden for ældreområdet, folkeskolerne og dagtilbud.

Syv kommuner skal have mere frihed på et velfærdsområde

Vi behøver ikke lovgive om alt mellem himmel og jord, siger statsministeren i sin åbningstale.
Helsingør Kommune skal have frihedsbrev til selv at forvalte sine daginstitutioner. Det mener statsminister Mette Frederiksen, som brugte kommunen som eksempel i sin åbningstale.

Frikommuneforsøg er historisk vidtgående – kan ændre kommunestyre radikalt

Både KL og universitetsforskere udnævner dagens frikommuneforsøg til at være historisk. 'Det mest vidtgående jeg kan huske,' siger KL-formand Jacob Bundsgaard.
(Arkiv)

Forskere: Sådan kan vi mindske børns skolefravær

En terapeutisk tilgang fra Aarhus Universitet, som Aarhus Kommune har købt, ser lovende ud.

Jyske elever er flinkere til at gå i skole

Folkeskoleelever i Jylland har markant mindre fravær end elever på Sjælland. Det viser en analyse foretaget af NB-Kommune. Se her hvor fraværende eleverne er i din kommune.
(Arkiv)

Rapport: 75.000 folkeskoleelever har bekymrende højt fravær

Børne- og undervisningsminister kalder det alvorligt, at 14,2 procent af eleverne har mindst en måneds fravær.
Ifølge Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, skal et højt fravær i folkeskolen reduceres ved et bedre samarbejde mellem skole og fortældre. (Arkiv)

Skoleledere: Forældre skal være med til at sænke fravær

Hvis fraværet i folkeskolen skal sænkes, skal der samarbejdes endnu bedre mellem skole og forældre, lyder det.
Legepladser kan være farlige, hvis ikke de bliver vedligeholdt og opdaterede. Det har politikerne erkendt i Hedensted Kommune, som derfor vil bruge tre millioner kroner på renoveringer. (Arkiv)

Ulykke sender millioner til slidte legepladser

En ulykke på en legeplads i august får politikerne i Hedensted Kommune til for første gange specifikt at skrive renoveringer på alle kommunens legepladser ind i budgetaftale. Andre kommuner har også haft alvorlige sager med ulykker på legepladser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.