Astrid Krag sparker åben dør ind om tilsynsshopperi og øger statslig kontrol med socialtilsyn

Tilsynshopping er samskabt af en uensartet tilsynspraksis og koordination på tværs af socialtilsynene. Reelt kunne de selv have lukket et lille problem uden indblanding af ministeren, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.
Spareplaner for socialområdet i Aarhus Kommune skaber dybe frustrationer for handicappede og pårørende. (Arkivfoto)

Handicappede føler sig ladt i stikken i Aarhus

En lang række organisationer fører an i demonstrationer mod besparelser på handicapområdet. S-byrådspolitiker forstår godt frustrationerne.
Anders Langballe tiltræder i starten af marts og glæder sig til at komme i gang med at bruge sine evner inden for handicapområdet.

Danske Handicaporganisationer scorer tidligere TV2-redaktør som kommunikationschef

Den tidligere politiske TV2-redaktør Anders Langballe skal være kommunikationschef for en af de største interesseorganisationer på velfærdsområdet, der er talerør for 35 handicaporganisationer og repræsenterer 340.000 mennesker med alle typer handicap

KL punkterer angreb på kommunernes indkøb af konsulenter

I et tre sider langt brev til Ankestyrelsen, som NB-Nyt er i besiddelse af, punkterer KL's chefjurist sagen om anvendelse af eksterne konsulenter på handicapområdet.
Preben Etwil er tidligere kontorchef i Danmarks Statistik Preben og skriver og samfundsdebattør på NB-Nyt

Øget brugerbetaling er ikke en mirakelkur, men kan være et supplement

Kan brugerbetaling løse det offentliges service- og finansieringsproblem? Svaret er nej, men brugerbetaling indført med omtanke kan lette nogle af finansieringsproblemerne, skriver tidligere kontorchef i Danmarks Statistik Preben Etwil.

Forventningerne til velfærd løber løbsk

Kravene til kommunerne stormer ind fra alle sider i velfærdens bermudatrekant, hver med deres berettigelse uden tanke på sammenhæng. Vi bør prioritere at se velfærd med andre øjne end vores egne og tillade, at vi gentænker velfærdssamfundet, skriver redaktør Steen Houmark i dette indlæg.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) vil ændre i lovgivningen i skilsmissesager, der ellers blev lavet om sidste år. (Arkivfoto)

Regeringen vil fjerne tænkepause før skilsmisser efter kritik

Regeringen vil afskaffe refleksionsperioden og tvungen delt bopæl for skilsmissepar, som ellers blev indført sidste år.
(Arkiv)

Kritik: Børn fjernes på usikkert grundlag

Når man vurderer, om et barn skal tvangsfjernes, varierer undersøgelserne bekymrende meget i kvalitet og er ofte fejlagtige, mener flere eksperter.
Bo- og opholdstederne skal ikke forvente at forhandlingspresset bliver sat på standby. Ankestyrelsens undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter har ikke opsættende virkning og kommunerne suser derudaf med forhandlingsløsninger offentlige som private.

Kommuner fortsætter brug af handicapkonsulenter

Ankestyrelsens igangværende undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet, har ikke opsættende virkning. Private løser fortsat opgaver.
Det viser sig at Ankestyrelsens igangværende undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet bygger på et ufuldstændigt grundlag og det kan give et uklart billede. Ankestyrelsen vil ikke lave om i undersøgelsen pga oplysninger fra pressen, men Social- og Indenrigsminister Astrid Krag har en anden mening.

Mange flere kommuner bruger konsulenter på handicapområdet

Kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet er større end afdækket af Altinget og KL. Ankestyrelsen vil ikke ændre undersøgelsen, men ministeren har en anden holdning.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag fremlægger kommissorium for en historisk udredning af eventuelle svigt mod borgere i statens varetægt i perioden 1933-1980 som opfølgning på undskyldningen til Godhavnsdrengene.

Minister gør klar til endnu en undskyldning for statsligt svigt

En udredning skal afdække svigt og overgreb, som anbragte på statens institutioner kan have været udsat for.
(Arkivfoto)

Lolland Kommune frifundet: Handicappet svømmer får ingen erstatning

Elitesvømmer med autisme blev frataget socialpædagogisk støtte af kommunen, som efterfølgende blev trukket i retten. KL finder sagen principiel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.