(Arkiv)

Hver tiende anbragte ung oplever hjemløshed i ungdommen

Tidligere anbragte unge er i høj risiko for at blive ramt af hjemløshed i deres ungdomsår. Næsten hver tiende oplever en periode med hjemløshed, når de er mellem 18 og 24 år.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) er glad for, at hverdagen så småt vender tilbage på de sociale tilbud. 'Vi skal både beskytte sårbare mennesker mod coronasmitte og mod ensomhed, der har ramt mange hårdt.' (Arkivfoto)

Sårbare borgere kan igen få besøg som normalt

Hverdagen vender så småt tilbage på sociale tilbud. Besøgsforbud ophæves, så beboere kan få besøg som normalt.
En kontrolgruppe i Hvidovre fik i 2019 afsløret 73 sager, hvor borgere har snydt med de social ydelser i kommunen. Det giver årlige millionbesparelser. (Arkiv)

Kontrol finder snyd for otte millioner kroner

I Hvidovre fanger kommunens kontrolgruppe et stigende antal borgere, der snyder sig til sociale ydelser. Fremover forventes det, at indsatsen sparer kommunen for millioner af kroner i udgifter.
Social- og indenrigsminister Astrid Kragh (S) oplyser, at socialområdet inden for de næste syv dage skal normaliseres, så udsatte igen får de samme tilbud og rettigheder som før coronakrisen. (Arkivfoto)

Efter nedlukning: Socialområdet vender tilbage til normalen

Kommunerne skal igen rådgive og behandle alle sociale sager som før coronakrisen, oplyser socialministeren.
Mjølnerparken i København er et af de boligområder, der er at finde på den nuværende ghettoliste. (Arkivfoto)

Analyse: Flere ledige under corona kan føre til ghettoer

En analyse fra Danmarks Almene Boliger viser, at coronakrisen kan gøre flere boligområder til ghettoområder.
(Arkiv)

De mest udsatte unge føler sig mindst inddraget i egen kommunesag

Unge med dårlig mental trivsel eller mange sagsbehandlerskifft føler sig mindre inddraget i sag hos kommunen.
Borgmesteren i Hjørring Kommune er bekymret for den ulige indflydelse Ældre Sagen og dens administrerende direktør Bjarne Hastrup (Billedet) har ind på Christiansborg pga de mange vælgere Ældre Sagen repræsentere.

Hjørring Kommune: Ældre Sagen skal betale sagsomkostningerne

'Vi er helt rundtossede. Vi kan simpelthen ikke forstå de argumenter, Ældre Sagen kommer med,' siger borgmester Arne Boelt i en kommentar til sagen om Havbakken. Han mener, at Ældre Sagen har brugt et sæt argumenter ude i medierne, men stævnet kommunen for noget andet.
Pia Olsen Dyhr (SF) skal onsdag forhandle med statsministeren og de øvrige partiledere om en yderligere genåbning af samfundet. (Arkiv)

SF vil sørge for besøg til psykiatriske patienter i genåbning

Blandt andre psykiatriske patienter lider voldsomt under, at de ikke må få besøg, siger Pia Olsen Dyhr.
Social- og Indenrigsminister Astrid Krag understregede på et samråd den 14 maj, at det er KL der ønsker tvungne driftsoverenskomster af herberg og krisecentre ind i økonomiforhandlingerne. Læs i analysen, hvad KL har svaret OPS-Indsigt

Kommunalisering af herberg og krisecentre

Herberg og krisecentre er i dag uden for statens og kommunernes kontrol, men det skal stoppe, fremgår det af en analyse fra OPS-Indsigt, der har set på, hvad der er baggrunden for, at KL ønsker tvungne driftsoverenskomster.
KL vil have tvungne driftsoverenskomster for alle tilbud, som selvmøderprincippet omfatter. Det vil sige eksempelvis herberg. Det bekymre LOS

Tvungne driftsoverenskomster hjælper ikke den udsatte borger

LOS- Landsorganisationen for sociale tilbud opfordrer regeringen og KL til at tænke i helhedsorienterede styringsmekanismer med borgeren i centrum. Fokus skal være et stærkt samarbejde baseret på frivillighed på tværs af sektorer. Skriver Laust Westtoft, politisk chef i LOS.
Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF). (Arkiv)

Aarhus-ordning med busbørn skaber mistrivsel og mindre læring

Undersøgelse giver et grelt billede af busordning i Aarhus Kommune. Rådmanden vil gå ordningen efter i sømmene, men vil ikke stoppe den.
Kommune nægtede i strid med loven at betale for pædagogisk støtte til autistisk kvinde, når hun skulle på træningsophold med svømmeholdet. (Arkiv)

Autistisk landsholdssvømmer kæmper mod kommune i Højesteret

Kommune nægtede i strid med loven at betale for pædagogisk støtte til autistisk kvinde. Sagen er relevant for mange andre, siger kvindens advokat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.