(Arkiv)

Det dårlige liv skal stoppes i mors mave

Der er stor forskel på den kommunale indsats, når det gælder om at stoppe uligheden i sundhed tidligt.
Hans Erik Møller (S), næsteformand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune, står med en ekstraregning på millioner for ulovligt opkrævet rengøringsbetalinger til borgere på botillbud. (Arkiv)

Handicappede har i årevis fejlagtigt betalt for rengøring

Esbjerg Kommune har gennem flere år opkrævet betaling for mad og rengøring af svært handicappede i botilbud. Nu skal kommunen betale millioner tilbage til borgerne.
Politikerne på Hillerød Rådhus (billedet) har besluttet at sælge 63 lejligheder i boligsocialt område. Lejerne er bekymrede. (Arkiv)

Kommune sælger ud af omstridte udlejningsboliger

Hillerød Kommune har sat "Til salg"-skilt op ved ti opgange med udlejningsboliger efter årelang kamp med bl.a. skimmelsvamp og dårlige renoveringsprojekter. Lejerne frygter, at en ny ejer vil sætte huslejen op eller rive bygningerne ned.
Knap 200 flygtninge vandrer på Sydmotorvejen ved Rødby 7. september 2015. Det er i disse dage fem år siden, at Tyskland åbnede grænsen for bølgen af migranter sydfra. (Arkiv)

Fem år efter: Kun fire ud af ti flygtninge er i beskæftigelse

42,8 procent af de flygtninge, som fik asyl i Danmark i 2015 og stadig er i landet, er i beskæftigelse i 2020.
I april 2019 blev Statsforvaltningen nedlagt til fordel for Familieretshuset, mens der i byretterne blev oprettet en særskilt ret til behandling af familieretlige sager - Familieretten. (Arkivfoto)

Familiers trivsel er ikke bedre efter skilsmissereform

Et år efter ny skilsmissereform har hverken børn eller forældre det bedre. Ventetider er del af forklaring.
Borgmester John Bræddder (G) kæmper sammen med byrådet i Guldborgsund for at få et boligområde fjernet fra ghettolisten. (Arkiv)

Til kamp mod ghettoerne med nye initiativer

Både i Guldborgsund og Kolding er man optaget af at få fjernet boligområder fra ghettolisterne. Den ene kommune vil sætte beboerantallet ned, den anden vil samarbejde med store arbejdspladser.
Børn, der er blevet anbragt, efter at de fyldte 15 år, kæmper som unge voksne i højere grad med massive problemer. Flere er selvskadende, har forsøgt selvmord eller har lav psykisk og fysisk trivsel, viser rapport.

Sent anbragte unge kæmper med massive problemer

Børn, der anbringes sent, er mere udsatte og har sværere ved at komme godt ind i voksenlivet, viser rapport.
(Arkivfoto)

Hjemmehjælper straffes med fængsel for at svindle ældre

En 27-årig kvindelig hjemmehjælper udnyttede sin stilling til at stjæle svage mennesker kontooplysninger for i alt 338.000 kroner.
Danske børn har det generelt godt sammenlignet med andre lande, viser en rapport. Men der bør eksempelvis være større fokus på at inddrage børn i initiativer mod ensomhed, mener Unicef. (Arkivfoto)

Danmark er i top-to når det kommer til børns trivsel

Kun Holland overgår Danmark i ny rapport om børns trivsel. Unicef ser behov for fokus på ensomhed herhjemme.
Hvor gammel du får lov at blive, afhænger i høj grad af, hvor veluddannet du har været i dit yngre liv. Lavtuddannede må i snit regne med seks års kortere levealder end deres mere veluddannede medborgere. (Arkiv)

Sundhedsminister: Uligheden i sundhed er alarmerende

En god social position sikrer ikke bare villa og velstand, men længere liv og bedre behandling, viser ny rapport.

Antallet af børn og unge med psykiske lidelser stiger voldsomt

En ny analyse viser, at andelen af 0-17-årige, som er diagnosticeret med en psykisk lidelse, er steget med 52,3 procent fra 2009 til 2019. Analysen viser store kommunale forskelle.

Velfærdsområdet har stadig brug for en tydelig stemme

Helle Linnet giver stafetten videre som formand for kommunale social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer (FSD) Det sker på årsmødet i oktober og samtidig stopper hun som direktør i Vordingborg Kommune efter næsten 30 år i velfærdens tjeneste. Hun hylder stadig velfærdssamfundet og opfordrer foreningens medlemmer til at fortsætte opdraget som den praksisnære sten i beslutningstagernes sko.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.