Lige fra fødslen af det lille spædbarn lægges sporene til sygdom og arbejdsliv resten af livet. (Arkiv)

Uligheden i sundhed starter hos babyen

Nye tal viser vigtigheden af at bremse ulighed i sundhed allerede hos de små børn: 'Der er et uheldigt samspil mellem lave indtægter, dårlige boliger med skimmelsvamp og ringe udluftning,' siger professor.
Tre kommuner har været med i frikommuneforsøg, der har skåret ned på bureaukratiet og i stedet haft børn og deres familier i øjenhøjde, viser evalueringer. (Arkiv)

Frikommuneforsøg i familieafdelingen begejstrer kommuner

I tre år har tre kommuner haft frie hænder i forsøgsordning på børne- og familieområdet, hvor forvaltningerne har skruet ned for dokumentation og op for borgernær aktion. Kommunerne beder Folketinget om grønt lyst til at fortsætte.
30. december blev en 29-årig ansat på bostedet Ørbækskilde fundet blødende efter adskillige knivstik. Manden blev erklæret død på Holbæk sygehus.

Redegørelse: Knivdræbt socialpædagog var alene på arbejde

Den 29-årige socialpædagog, der 30. december blev knivdræbt på et bosted, var alene på afdelingen, da han blev dræbt, viser en aktindsigt.
(Arkiv)

BørneTelefonen: Familieforhold blev det hyppigste emne under corona

Forholdet mellem barn og forældre har for første gang nogensinde overhalet kærlighed og forelskelse som det emne, der fylder mest på BørneTelefonen. Det viser en ny analyse af samtaler under corona i 2020.
"Der er behov for, at myndighederne er mere klare i deres udmelding om, hvem der skal prioriteres. Lige nu er der en tendens til, at alle prøver at stille sig forrest," siger formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen.

Handicappede føler sig glemt i vaccineplanen

Der er stor usikkerhed om, hvornår personer med handicap eller sjældne sygdomme kan få en vaccination mod corona, og derfor bør myndighederne melde klarere ud, lyder det fra flere organisationer.
Kommunerne fjerner flere børn fra deres forældre via tvangsadoption. Lolland Kommune fjerner flest. Kommunen tegner sig for 13 af i alt 58 afgørelser i en fire års periode.

Flere børn end tidligere bortadopteres med tvang

Lektor mener, at der i kommunerne er ved at ske en ændring i holdningen til tvangsadoption i de tunge børnesager.
Lennart Henriksen blev fundet død foran sin rehabiliteringsbolig tidligere i år, nu rejser familiens advokat erstatning på baggrund af brud på menneskerettighedskonventionen. Sagen er blandt andet blevet dækket af TV2 Lorry.

Fundet død på rehabiliteringscenter: Kræver erstatning for brud på menneskerettigheder

Familien til Lennart Henriksen, der tidligere i år blev fundet død på det rehabiliteringscenter, hvor han boede, kræver nu en stor erstatning for brud på menneskerettighederne. Der er hårde anklager mod kommunen.
Kun hver tredje socialt udsatte i København bruger rent faktisk det sociale frikort, selvom de har fået det bevilget.

Udsatte har tjent næsten tre mio. kr. på det sociale frikort

Udsatte i hovedstaden har fået 2,8 mio. kr. udbetalt skattefrit og uden at blive modregnet i deres ydelser. Det er en succes, mener borgmester, der dog sender en bøn til social- og indenrigsminister Astrid Krag.
"Jeg kan være bekymret for, at tvangsbortadoption bliver en måde for kommunerne at sløjfe udgifter," siger Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper til Berlingske.

Frygt for at kommuner vil gennemtvinge adoptioner for at spare

Flere politikere og eksperter er bekymret for, at kommuner vil gøre bortadoptioner med tvang til en spareøvelse. Plejefamilier fortæller, at de føler sig presset til at adoptere deres plejebørn.
Det er sagsbehandlerne i Familieafdelingen, der afgør, hvilke familier der skal indstilles til julehjælp - en hjælp, familierne ikke selv skal søge om. (Arkiv)

Tradition: Her uddeler sagsbehandleren julehjælp til børnefamilier

Børn i trængte familier er udgangspunktet for sagsbehandlerne i fynsk kommune, når de på eget initiativ uddeler særlig julehjælp til 'deres' familier.
Et forbud mod privatejede sociale tilbud svigter ikke bare de udsatte borgere, der mister deres tilbud. Skriver Laust Westtoft i dette indlæg.

Opråb: Vi har brug for de sociale iværksættere

Regeringen har sat en farlig kurs for velfærdssamfundet, hvis den skubber privat entreprenørskab, knowhow og kapital ud på sidelinjen med et forbud mod privatejede sociale tilbud. Den svigter ikke kun de udsatte borgere. Den udskriver samtidig en stor regning til skatteyderne. Har Socialministeren de penge?
Vejle Kommune svigtede tilbage i 1980'erne en pige, der blev voldtaget af sin far. Nu føres der sag om erstatning, som kan få betydning for kommunerne.

Skal kommune betale erstatning efter svigt?

Jytte Jensen blev tilbage i 1980'erne tvunget til sex af sin egen far og svigtet af Vejle Kommune. Nu kører der en retssag om erstatningspligt, som kan få betydning for alle kommuner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.