- Vi har de næste ti år til at skabe en balance i vores integrationspolitik og den måde, vi bor og lever sammen på. Ellers tror jeg, at vi ender med et todelt samfund, hvor man trækker sig fra hinanden, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) om regeringens nye udspil målrettet boligområders beboersammensætning. (Arkivfoto)

Regeringen vil flytte beboere væk fra udsatte boligområder

Ingen boligområder i Danmark må huse mere end 30 procent beboere med ikkevestlig baggrund om ti år, siger S.
Nu skal vi se at få styr på den skandaleramte afdeling Børn & Familie i Guldborgsund. Det fastslår udvalgsformand Simon Hansen (S) (til venstre) og borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten).

Nu skal der ryddes op efter skandale

Økonomiudvalget i Guldborgsund vil have ryddet op i den skandaleramte afdeling Børn & Familie. Det var her ansatte fik en ulovlig instruks om at spare på hjælpen til blandt andre tvangsfjernede børn.
Tre ud af ti ledige har ifølge levevilkårsundersøgelsen 2020 fra Danmarks Statistik svært ved at få de økonomiske ender til at hænge sammen. (Arkiv)

Hver tredje ledig har svært ved at betale uforudsete udgifter

29 procent af de ledige havde ifølge undersøgelse svært ved at betale regninger og uforudsete udgifter i 2020.
Det er en overvejelse værd, om det var rigtigt at give kommunerne ansvaret for de handicappede, da man tilbage i 2007 gennemførte strukturreformen. Det mener borgmester og KL-udvalgsformand Thomas Gyldal Petersen (S).

Borgmester: Overvej om handicappede bør håndteres af kommunerne

Borgmester og KL-udvalgsformand opfordrer til, at kommunerne i det mindste overvejer at afgive det specialiserede socialområde til regionerne eller staten. Han går dermed mod strømmen i KL i ømtålelig debat.
En pige blev svigtet af kommunen i perioden fra 2005 til 2009, fastslår landsretten. (Arkiv)

Kommune skal betale for svigt af teenager under opvækst

For første gang dømmes kommune for ikke at hjælpe barn, der blev udsat for vanrøgt. Menneskeret blev krænket, slår landsretten fast.
1.000 almene boliger i Vollsmose skal rives ned som en del af 'Den Sidste Vollsmoseplan'. Men ekspert vurderer, at det kan trække ud i årevis, hvis beboere klager over tvangsflytningerne. (Arkiv)

Tvangsflytninger kan trække ud i årevis

1.000 boliger i tre socialt udsatte boligområder skal rives ned, men kommunen står med potentielt kæmpestore, årelange retssager, siger eksperter.

Er en gammel opvask tegn på et dårligt hjem for børn?

Faglige og etiske dilemmaer står i kø i skoleverdenen i en corona-presset tid. Med den virtuelle undervisning får vi et unikt indblik i børn og familiers liv på godt og ondt, og som leder bliver jeg sat i beslutninger, hvor der ikke er et klart og entydigt svar.
"Når de (bostederne, red.) lægger vagtplaner, så har de et ansvar for at tilrettelægge det, så det ikke er farligt for medarbejderne at gå på arbejde," fastslår social- og ældreminister Astrid Krag (S).

Minister: Medarbejdere på bosteder skal ikke arbejde alene

Ansatte på socialpsykiatriske bosteder skal ikke stå alene med borgere, der kan blive voldelige. Det er udmeldingen fra social- og ældreminister Astrid Krag i kølvandet på et drab i december.
Mange hjemløse er blevet smittet med corona, og nu får de bedre mulighed for at kunne gå i selvisolation på hoteller.

Hjælpepakke sikrer hotelværelser til hjemløse med corona

Folketinget giver hjælpepakke til blandt andre hjemløse og ensomme handicappede, som har det svært under coronanedlukningen. Mange hjemløse er blevet smittet.
Jakob Ellemann-Jensen (V) vil onsdag præsentere Venstres nye udlændingeudspil. Her ses han i Folketingssalen tirsdag.

V vil straffe indvandrermænd for social kontrol med familien

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen varslede i sidste måned et nyt udlændingeudspil. Det præsenteres onsdag.
Ledsagerordning i Odense Kommune blev ulovligt suspenderet i januar. Nu har kommunen rettet ind efter henvendelse fra Socialministeriet. (Arkiv)

Ulovligt: Kommune suspenderede hjælp til handicappede

Frygten for coronasmitte fik i januar Odense Kommune til at stoppe for dele af ledsagerordningen,. Men det var en ulovlig handling.
Ørbækskilde i Odsherreds Kommune beskyldes af tidligere pårørende for, at beboerne lever under elendige forhold.

Bosted og kommune får sønderlemmende kritik: Råddent byggeri og mistrivsel

Bostedet Ørbækskilde i Odsherred, hvor en medarbejder blev dræbt 30. december, beskyldes for, at beboerne lever under elendige forhold.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.