Flere sygehuse har ifølge Jyllands-Posten oplevet problemer med coronatest med falsk negative svar. (Arkivfoto)

Sygehuse kæmper med forkerte svar på coronatest

Falsk negativ svar på coronatest har ifølge Jyllands-Posten medført smittede medarbejdere på sygehusafdeling. Ifølge overlæge er fejlprocenten på 15 procent i testene.

Stort udbrud af corona på plejehjem i Roskilde

Beboere og personale på Trekroner Plejecenter i Roskilde er blevet testet for coronavirus. Desværre viser testresultaterne, at mange er smittede, ligesom flere dødsfald blandt beboerne mistænkes for at være relateret til coronasmitte.
En ny vaccinationspakke skal i sidste øjeblik medvirke til at forhindre, at sundhedsvæsen overbelastes under udbruddet af coronavirus i Danmark.

Vaccinationprogram mod lungebetændelse er i sidste øjeblik

Alle sårbare og ældre over 65 år bliver nu tilbudt gratis vaccination mod lungebetændelse for at lette sundhedsvæsenet, men det er i sidste øjeblik og over seks måneder efter, at eksperter anbefalede det.
(Arkiv)

114 medarbejdere i region er smittet med corona

Bekræftede coronasmittede i Region Hovedstaden er primært hospitalsansatte, oplyser regionen, som beroliger med, at man har tilstrækkeligt med personale.
Med to meter mellem sig måtte Folketingets medlemmer tirsdag aften stemme om en hastelov med yderligere foranstaltninger for at forebygge og inddæmme udbredelsen af coronavirus.

Regeringen kan fremover forbyde forsamlinger på mere end to

Selv om en ny hastelov er vedtaget, er det ikke sikkert, at det nuværende forsamlingsforbud bliver skærpet.
(Arkiv)

Botilbud kan ikke nægte handicappede adgang til egen bolig

En del botilbud har nægtet unge handicappede adgang til egen bolig efter besøg uden for botilbuddet. Det har man ikke lov til, understreger Social-og Indenrigsministeriet i et brev til alle kommuner, men helt så enkelt er det alligevel ikke.
"En del af depressionens væsen er, at man kravler ind i en mental hule, hvor man er alene med sine tanker og bekymringer", lyder det fra Depressionsforeningen. (Arkiv)

Organisationer: Psykisk sårbare rammes ekstra hårdt af coronakrise

Coronakrisen, der for nogle medfører øget isolation og bekymring, rammer de psykisk sårbare særligt hårdt, lyder det fra organisationer.
(Arkiv)

Statens Serum Institut: Smittetrykket er halveret

På et pressemøde mandag fortæller Statens Serum Institut, at smittetrykket i Danmark er blevet halveret. Professor fra Syddansk Universitet vurderer, at vi allerede i denne uge eller den næste vil se corona-kurven knække.

Nye retningslinjer for ”den gode udskrivelse” skal styre regioner og kommuner

Kommuner og regioner omlægger og opbygger lige nu kapacitet, samtidig med at de træner i den gode udskrivelse af corona-smittede, da man forventer, at mange vil blive udskrevet til kommunalt regi.

150.000 liter vodka bliver til håndsprit i kommunerne

Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i denne uge.

Ja tak til højere pris på cigaretter

Fra den 1. april stiger prisen på cigaretter, snus og anden tobak. God idé, mener et stort flertal af danskerne. Opbakningen til prisstigninger på tobak vokser - også blandt dem, der selv ryger, viser en ny undersøgelse, fra Kræftens Bekæmpelse
Professor Jens Lundgren fra Rigshospitalets infektionsmedicinske klinik siger i en video til Region Hovedstadens ansatte, at man gerne må gå på arbejde med forkølelse eller hoste, skriver Jyllands-Posten. (Arkivfoto)

Coronavideo skaber usikkerhed om regler for sundhedspersonale

Dansk Sygeplejeråd opfordrer sundhedspersonale til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger trods forvirring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.