Selv om sundhedspersonale ikke uberettiget må slå op i patientjournaler, sker det. Siden 2016 har der været mindst 1.490 mistænkelige eller uberettigede opslag i elektroniske patientjournaler, viser en række aktinsigter. (Arkivfoto)

Sundhedsansatte snager i personjournaler

Nogle ansatte på hospitaler i hele landet har uberettiget tjekket patientjournaler, uden de havde faglig ret til at se på dem.
11,3 procent af alle gymnasiedrenge tager snus. Det overgår dermed rygere, da knap ni procent af drengene dagligt ryger cigaretter.

Snus er nu mere populært end cigaretter blandt gymnasiedrenge

Mere end 11 procent af drengene i gymnasierne tager snus dagligt. En bekymrende udvikling, siger myndighed.
Danske Regioner, her formand Stephanie Lose (V) i midten, har indgået en aftale med regeringen, der har som målsætning at skaffe 1000 flere sygeplejersker næste år.

Aftale om 1000 flere sygeplejersker er ingen mirakelkur

Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale, der økonomisk skal sikre 1000 flere sygeplejersker næste år, men det er ingen garanti for, at det sker.

KØF – Få indblik i indhold og oplevelser

Gode faglige debatter om væsentlige velfærdsudfordringer prægede KØF, men Social- og indenrigsminister Astrid Krag`s tale efterlod landets borgmestre hovedrystende
Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen (th.), håber, at det vil lykkes at skaffe 1000 flere sygeplejersker næste år. Det skal Danske Regioner og formand Stephanie Lose (V, th.) være med til at sikre.

OVERBLIK: Sådan vil regeringen finde 1000 flere sygeplejersker

Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om, hvordan man skaffer 1000 flere sygeplejersker i 2021. Læs her hvordan.
Regeringen, repræsenteret ved Nicolai Wammen, Astrid Krag og Magnus Heunicke, samt Stephanie Lose fra Danske Regioner samt Grete Christensen fra Dansk Sygeplejeråd fortæller om aftale om udmøntningen af de penge, der blev sat af på finansloven til 1000 flere sygeplejersker, i Finansministeriet fredag den 10. januar 2020.

Opråb til ministeren: ”Sundhedsvæsenet består ikke kun af læger og sygeplejersker

1000 sygeplejersker er en forenkling af en kompleks problemstilling. Radiografer kan hjælpe regeringen med at indfri af deres valgløfte, hvis de anerkender, at vi er en del af løsningen. Skriver Charlotte Graungaard Falkvard formand for Radiografrådet.

Kommunaløkonomisk forum sætter fokus på den borgernære velfærd

Med blikket stift rettet mod de blinkende alarmer for fremtidens velfærd mødes i disse dage over 1.200 af de mest indflydelsesrige mennesker i det kommunale Danmark til konference.
Det er hjemmedialyseanlæg som dette, der efterhånden dræner kommunernes kasser. Kommunerne overtager i stigende grad en række behandlingsopgaver, der tidligere lå på sygehusene. (Arkivfoto)

Hjemmedialyse og behandling med drop presser kommuner

Kommuner savner klarere rammer og økonomisk kompensation for stigende antal borgere, der behandles hjemme. Det kan ikke fortsætte i samme spor uden store konsekvenser, lyder det fra flere sider.
Dansk Sygeplejeråd mener, problemet kan mindskes ved at ansætte flere sygeplejersker. Ifølge sundheds- og ældreministeren kan en del af problemet forklares med mangel på ansatte. (Arkivfoto)

Hver tredje kvinde i sundhedssektor udsat for vold eller trusler

Kvinder bliver oftere end mænd udsat for vold eller trusler. Det kan skyldes forskellige jobfunktioner, mener forsker.
Der er ikke længere politisk flertal for at sløjfe regionerne. Og selvom Venstre fortsat går ind for at nedlægge regionsrådene, forhindrer det ikke partiet i at gå med i drøftelser om en sundhedsreform.

Regeringen vil beholde regionsråd med en bred sundhedsaftale

Venstre vil fortsat nedlægge regionsrådene, men det skal ikke forhindre en bred sundhedsaftale med regeringen.
Fremover får alle elever i 6. klasse i de københavnske skoler tilbud om at få hpv-vaccination i skoletiden. (Arkivfoto)

Københavnske skoler vil tilbyde hpv-vaccination

Samtlige elever i 6. klasserne i Københavns Kommune tilbydes hpv-vaccination i skoletiden, skriver Berlingske.

Alliance mod serviceforringelser og afspecialisering på socialområdet

Spareøvelser, hvor serviceniveauet reduceres under borgerens behov er baggrunden for, at toneangivende organisationer har dannet en ny alliance mod afspecialisering og serviceforringelser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.