(Arkiv)

Politikere øjner mere magt over fartgrænser i byer

Det vækker stor glæde på Københavns Rådhus, at flere partier på Christianborg vil give kommuner større ret til selv at sænke farten på udvalgte veje. Transportministeren overvejer sagen.
Esbjerg Kommune tager den grønne omstilling seriøst med flere tiltag i både offentlig transport og renovation, siger Søren Heide Lambertsen (V), formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Nu skal der skraldes grønt i Esbjerg

Fra i dag ruller Esbjerg Kommunes renovationsvogne ud på gader og veje med biogas i brændstoftankene - udvundet af blandt andet lokal madaffald. 'Det danner en fin rød tråd,' siger udvalgsformand.
Trafikanters forsinkelser koster hvert år samfundet 26 milliarder kroner, skriver Jyllands-Posten. (Arkiv)

Trafikanter spilder mere tid på at holde i kø

En rapport fra Vejdirektoratet viser, at trafikanter nu "spilder" 360.000 timer om dagen på at holde i kø.
(Illustration)

Ny forsøgsordning skal fremme grønne hurtigbusser i hovedstaden

Regeringen vil sammen med kommuner teste grønne hurtigbusser i byområder, hvor det også gavner erhvervslivet.
Michael Larsen (R), formand for Plan- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune er tilfreds med flexboligordningen, der sikrer salg af ellers usælgelige huse. (Arkiv)

Flexboliger giver medvind til landsbyer

Salget af helårshuse uden bopælspligt - flexboliger- er steget i hele landet. I Vordingborg Kommune mener udvalgsformand, at ordningen har givet nyt liv til de små bysamfund, hvor usælgelige huse ellers kunne ende som tomme og faldefærdige bygninger.
Forsvarets Ejendomsstyrelse med hovedkontor i Hjørring står for vedligehold og drift af Forsvarets bygninger og anlæg. I december sidste år kom det frem, at der ifølge Rigsrevisionen var alvorlige problemer med styrelsens kontrolprocedurer. Nu er fem personer tiltalt for bestikkelse, bedrageri og mandatsvig i en sag, der begynder torsdag i Viborg. (Arkiv)

Anklage: Offentligt ansat fik huset renoveret for skattekroner

Ansat i styrelse blev ifølge anklage bestukket med husrenovering og regningen sendt videre til skatteborgerne. Anklagede nægter sig skyldige.
PFA med topchef Allan Polack i spidsen (ses i midten) vil bruge milliarder på at opføre plejehjem og seniorboliger. (Arkiv)

Pensionskasse og fond skyder milliarder i plejehjem og seniorboliger

Kunder hos pensionskassen PFA vil få fortrinsret til plejehjem og seniorboliger i ti kommuner, som skal drives af medejeren OK-Fonden.
Håndsprit består blandt andet af brandfarlig alkohol, så medarbejdere, der fragter spritten til kommunens institutioner og afdelinger, skal på sikkerhedskursus. (Arkiv)

Kommune sender medarbejdere på kursus i ‘spritkørsel’

Da coronaepidemien brød ud herhjemme, gav EU kommunerne dispensation fra reglerne om transport af håndsprit. Nu udløber dispensationen, og derfor skal medarbejdere nu på kursus.
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) mener ikke, at elløbehjul bør spille en central rolle i trafikken i København. (Arkiv)

Borgmester vil forbyde elløbehjul på kommunale arealer

Teknik- og miljøborgmester Nina Hedeager Olsen vil bruge ny lov til at begrænse udlejningen af elløbehjul.
Borgmester John Bræddder (G) kæmper sammen med byrådet i Guldborgsund for at få et boligområde fjernet fra ghettolisten. (Arkiv)

Til kamp mod ghettoerne med nye initiativer

Både i Guldborgsund og Kolding er man optaget af at få fjernet boligområder fra ghettolisterne. Den ene kommune vil sætte beboerantallet ned, den anden vil samarbejde med store arbejdspladser.
Uffe Thorndahl, her i sin borgmestertid i Hørsholm, er uretmæssigt blevet ignoreret i forbindelse med aktindsigter i Guldborgsund Forsyning, erkender selskabets formand nu. (Arkiv)

Kommune dropper ulovlig syltning af tidligere borgmester

I Guldborgsund og andre kommuner er man irriteret over, at den tidligere Hørsholm-borgmester Uffe Thorndahl laver meget arbejdskrævende aktindsigter. På den baggrund har Guldborgsund Forsyning ignoreret eks-borgmesteren, men den går ikke længere.
Cykelstier skal der til på Fanø, så fra nu skal en meter ny kørebane udløse en meter cykelsti.

En meter vej skal udløse en meter cykelsti

Som den første kommune i Danmark har Fanø vedtaget en 'cykelsti-lov'. Den medfører, at hver gang der anlægges en meter kommunevej, skal der laves en meter cykelsti. 'Vi tvinger os selv til at handle i stedet for at snakke,' siger viceborgmester.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.