'Bølgen' ved Vejle Fjord består af fem bygninger. Tre af bygningerne har Bach Gruppen stået for. (Arkiv)

Kommune kræver svar fra bygherre bag ikonisk byggeri

TV2-udsendelsen 'Operation X' har rejst tvivl om, hvorvidt byggeriet 'Bølgen' i Vejle ligesom med højhusbyggeri på Amager er opført i strid med tilladelsen.
Byggegrunde går som varmt brød i de store sommerhusområder i Skagen, Løkken, Rørvig og Sjællands Odde. Byggegrunden her i Stubbekøbing.

Travlhed i kommunernes byggeteams: Salget af byggegrunde er fordoblet

Kommunernes byggeteams har travlt. Blandt andet fordi salget af byggegrunde er mere end fordoblet, og rigtig mange borgere laver selvbyg. Se kommunerne med flest solgte byggegrund og udviklingen i din region her.
Der skal etableres 15 naturnationalparker, og mens to af dem i forvejen er planlagt til at ligge i Gribskov og Fussingø, skal yderligere tre ligger ved Almindingen, Stråsø og Tranum - sidstnævnte kan ses på billedet.

Jylland og Bornholm deler tre nye naturnationalparker mellem sig

Almindingen på Bornholm, Stråsø i Vestjylland og Tranum ved Jammerbugt bliver nye naturnationalparker.
Et typisk boligsalg genererer over 200.000 kr. ekstra omsætning, som den nye ejer poster i huset, lyder det fra ejendomsmæglerfirmaet home.

Stiger hussalget også med rekordfart i din kommune?

I 96 kommuner er der solgt flere huse end forrige år, og det samlede salg af huse på landsplan er steget med hele 86 procent. Det skaber lokal omsætning i en krisetid. Se udviklingen i hussalget i din kommune her.
I 2016 blev politistationen på Kamillevej på Amager lukket. Nu får øen igen en politistation.

Her skal de nye nærpolitistationer ligge

Som del af det nye politiforlig skal der oprettes 20 nye nærpolitistationer rundtom i landet.
Der bliver nu føjet fem byer mere til Kombardo Expressens rutenetværk.

Fem nye byer får busruter

Molslinjens busselskab, Kombardo Expressen udvider sit rutenetværk betragteligt og bliver landsdækkende. Hele 25 nye ruter og 5 nye byer kommer nu på kortet. Se byerne her.
Regeringen vil gøre op med den gamle femfingerplan i hovedstadens kollektive trafik og sikre bedre muligheder for at rejse på tværs af de nuværende S-togslinjer.

Sådan vil regeringen bruge 39,5 milliarder på kollektiv trafik

Den kollektive transport i hovedstaden skal have et afgørende løft, mens beboerne i provinsen må se langt efter forbedringer af den lokale og regionale kollektive trafik.
Med havnen og grønne områder lige i nærheden samt målrettet arkitektur er der lagt op til, at Børne- og Ungeuniverset kan blive lidt af en drøm. Illustrationen her er fra Lokalplanen og er lavet for at give en idé om, hvordan der kan komme til at se ud.

Ups – udbud af stort, nyskabende projekt må gå om

Udbuddet af et storstilet og nyskabende skole- og ungeunivers må gå om. Kommune har ikke overholdt udbudsreglerne.
Billunds borgmester Ib Kristensen (V) er blandt de utilfredse borgmestre. Han er "irriteret" over, at Billund ikke ser ud til at få den længe ønskede Hærvejsmotorvej.

Flere borgmestre kræver mere infrastruktur

Der skal mere til, lyder det fra flere borgmestre ovenpå regeringens udspil til mere infrastruktur. Andre borgmestre lovpriser udspillet 'Danmark fremad'.
Kommunerne har planer om, at der skal opsættes mange solcelleparker ud over det ganske land.

Kommuner har planer om solcelleparker svarende til 33.600 fodboldbaner

Kommunalbestyrelser og forvaltninger er tændt på at få opført solcelleparker. Lige nu er der planer, som vil dække et areal svarende til Møn - eller 33.600 fodboldbaner.
Regeringen ønsker en tredje Limfjordsforbindelse, der skal lette på de to nuværende forbindelser over Limfjorden. På billedet ses Limfjordstunnelen på nordsiden ved Nørresundby i Aalborg. (Arkivfoto)

Regeringen ønsker ny Limfjordsforbindelse og flere motorveje

Torsdag vil regeringen præsentere et udspil til styrkelse af infrastrukturen. Flere motorveje indgår i planen.
Poolsommerhusene er på mere end 200 kvadratmeter. (Arkiv)

Dødt løb i afstemning om poolsommerhuse i Marielyst

De meget omtalte kæmpesommerhuse ved Marielyst i Guldborgsund Kommune er fortsat på usikker grund, efter en afstemning i byrådet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.