Så er den gal igen. Minister retter to nye fejl i materiale til Folketingets partier om udligning. Der sker efter artikler i NB-Økonomi.

Minister retter endnu to fejl efter artikler i NB-Økonomi

Social- og indenrigsministeren må nu rette endnu to fejl, efter NB-Økonomi har afdækket fejlagtig information af Folketingets partier om den store reform af den kommunale udligning.

Nu kan jobcentrene se, hvad en ledig borger koster

Nyt it-system gør det nemmere for sagsbehandlerne at se, præcis hvor meget en borger på overførselsindkomst koster kommunen.
Venstres forhandlingsposition er markant styrket af gentagne fejl fra S-regeringen i de aktuelle udligningsforhandlinger.

Analyse: Fodfejl tvinger S til at satse på forlig med Venstre

Socialdemokratiets plan om at lække svar fra forhandlingerne om udligning har styrket båndet yderligere mellem Venstre og De Radikale.
Tomas Breddam, borgmester i Roskilde Kommune. (Arkivfoto)

S-borgmestre: Udligningsreform forringer børns, ældres og udsattes vilkår

Flere socialdemokratiske borgmestre i hovedstadsområdet frygter konsekvenserne af regeringens forslag til en ny udligningsaftale. Nu forsøger de at råbe partifællerne på Christiansborg op.

Minister beklager efter NB-Økonomis afsløring af skjulte korrektioner

Mindre end et halvt døgn efter NB-Økonomi afslørede store effekter af skjult korrektion i tal for udligningsreform sendte Astrid Krag (S) en utvetydig beklagelse til de politiske partier.
Tre internationale forskere fra Novo. (arkivfoto).

Danmark spinder guld på højtuddannede udlændinge

En ny analyse fra erhvervsorganisationen Dansk Industri viser, hvor meget veluddannede udlændinge bidrager til de offentlige finanser.
Den socialdemokratiske regerings forslag til udligningsreform er især en fordel for socialdemokratiske kommuner. Det viser en ny opgørelse.

Næsten hver anden borgerlig kommune taber på udligningsreform

Borgerlige kommuner kommer til at betale for udligningsreformen, mens kun lidt under hver tredje socialdemokratiske kommune bliver ramt. Se tallene her.

Bortfald af finansieringstilskud kan opveje effekt af udligningsreform

Mange af de 60 vinderkommuner kan tabe det hele på gulvet igen, hvis regeringen fjerner det såkaldte finansieringstilskud ved forårets kommuneforhandlinger. Tilskuddet er netop givet som kompensation for, at der ikke er gennemført en udligningsreform.
Fungerende finansminister Morten Bødskov og social- og indenrigsminister Astrid Krag ved dagens præsentation af regeringens forslag til udligningsreform.

Regeringen dropper nuværende udligningssystem og indfører et nyt

Reformen af den kommunale udligning er langt mere vidtgående, end det fremgik af pressemødet. Hele det grundlæggende system bag udligningen droppes og erstattes af et nyt system.

Udligningsreform flytter 1,4 mia. fra hovedstad til provins – se kortet her

Reform større end ventet. Hovedstadsudligning nedlægges, men videreføres i ændret form. 30 yderkommuner får 950 mio. kr. Seks nordsjællandske kommuner skal betale 600 mio. kr.

Kommuner på vej til at bruge 400 mio. for lidt på service i 2019

Kommuner ramt af stop-go politik. Først frygtede de overforbrug, nu frygter man underforbrug på service i 2019.
Borgmester Jesper Frost Rasmussen fra Esbjerg og Torben Hansen fra Randers i interview med TV2 efter de torsdag fremlagde BedreBalances krav til en udligningsreform for Folketingets Social- og Indenrigsudvalg.

BedreBalance fremlagde udligningsforslag for Folketinget

Provinskommuner fremlagde torsdag endnu engang krav om afskaffelse af hovedstadsudligning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.