Citathistorie fra andet medie

”Det har vist sig – også før corona – at rengøring har en gunstig og gavnlig effekt på sundheden i daginstitutioner," siger sundhedsprofessor. (Arkiv)

Trods minimal smitterisiko: Gør grundigt rent i dagtilbud og skoler

Risikoen for at blive smittet via kontaktsmitte er lav, viser undersøgelse fra USA. Alligevel anbefaler amerikanerne hyppig rengøring, når der er børn samlet. Ekspert råder kommunerne til at hold fast i den grundige rengøring.
Rengøringen er som følge af corona-pandemien blevet styrket i flere kommuner og flere hundrede har fået job. (Arkiv)

Kommunerne styrker rengøring: 600 flere ansatte

Siden corona-pandemien ramte landet har kommunerne styrket rengøringen i skoler og institutioner.
Poolsommerhusene er på mere end 200 kvadratmeter. (Arkiv)

Dødt løb i afstemning om poolsommerhuse i Marielyst

De meget omtalte kæmpesommerhuse ved Marielyst i Guldborgsund Kommune er fortsat på usikker grund, efter en afstemning i byrådet.
Lynetteholm skal ligge i forlængelse af Refshaleøen, og der skal være plads til 35.000 beboere, og øen skal også sikre København mod stigende vandstand. (Arkiv)

Borgmestre og byplanlæggere advarer mod ‘skadelig’ Lynetteholm

Det kan få alvorlige konsekvenser for hele hovedstadsområdet, hvis Lynetteholm bliver anlagt. Det mener byplanlæggere og omegnsborgmestre.
Fredericia Kommune har nedsat en krisestab, som mødes hver dag og drøfter kommunens håndtering af situationen efter rystelserne i ledelsen. (Arkiv)

Fredericia Kommune er presset: Har brug for hjælp

Uroen i Fredericia giver så meget ekstra arbejde, at der nu skal indkøbes ekstra arbejdskraft. I værste fald går presset ud over den daglige drift.
"Jeg vil under ingen omstændigheder være med til at begrænse borgernes mulighed for at stemme," siger byrådsmedlem i Greve Brigitte Klintskov Jerkel (K).

Hård debat om at nedlægge valgsteder

Et forslag fra forvaltningen om at reducere antallet af afstemningssteder ved KV21 vækker voldsom politisk debat i Greve Kommune. Der er fare for, at færre valgsteder vil give politisk slagside, advarer politikere.
(Arkiv)

Et år efter første smittede pædagog: Nu vælter det ind med anmeldelser

Knap 400 pædagoger har nu anmeldt smitte med covid-19 på jobbet som en arbejdsskade. De mange sager viser, at der er behov for et effektivt testsystem for pædagoger i arbejdstiden, mener BUPL.
Fredericia Kommunes tidligere borgmester, Jacob Bjerregaard (t.v.), var skyld i dårligt arbejdsmiljø og topstyring, mener tidligere ansatte. (Arkiv)

Tidligere chefer: Borgmester fik folk til at droppe jobbet

16 af de 20 chefer, som forlod Fredericia Kommune under daværende borgmester Jacob Bjerregaard, taler om dårligt arbejdsmiljø og topstyring. Bjerregaard afviser kritikken.
(Arkiv) Jobcentrene skal alligevel ikke opspore og vejlede svært overvægtige om behandling. Sundhedsstyrelsen har rettet ind efter skarp kritik fra flere sider.

Jobcentre skal alligevel ikke opspore svært overvægtige

Sundhedsstyrelsen har opgivet anbefaling om at lade jobcentre og bosteder at opspore svært overvægtige.
I hver anden kommune er der givet tilladelse til at rense drikkevandet for pesticider.

52 kommuner vil rense forurenet drikkevand

Nu har over halvdelen af landets kommuner givet tilladelse til at rense drikkevandet, fordi forureningsproblemerne er vokset kraftigt. 'Jeg tror, at vi har flere anlæg til rensning af drikkevand om 10 år end i dag,' siger seniorkonsulent.
Hvorfor blev personale og beboere ikke tilbudt coronatest i december, når nu der var ledig kapacitet? Det spørgsmål skal to ministre forsøge at svare på torsdag eftermiddag.

Kontrakter afslører: Lyntest kunne være kørt ud til plejehjem før jul

KL og Danske Regioner strides nu om, hvem der har ansvaret for, at lyntest ikke blev kørt ud til plejehjem før jul. Ministre skal her torsdag i samråd om sagen.
350 flere faglærte og ufaglærte blev ledige i januar, viser nye tal. Dermed er arbejdsløsheden vokset for første gang i et halvt år. (Arkiv)

Ledigheden stiger igen

350 flere faglærte og ufaglærte blev ledige i januar, viser nye tal. Dermed er arbejdsløsheden vokset for første gang i et halvt år. Men ikke så meget som ventet, siger flere eksperter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.