Citathistorie fra andet medie

"Udvalgsformanden og forvaltningen har haft travlt med at tale problemerne ned i stedet for at løse dem," siger Kasper Fuhr Christensen, som er byrådspolitiker for Velfærdslisten.

Voldsom kritik af udskældt plejehjem

Et demensplejehjem i Randers blev landskendt i TV 2-dokumentar for dårlig behandling af beboerne, og nu får plejehjemmet kraftig kritik af Styrelsen for Patientsikkerhed. Politiker kræver både udvalgsformand og ledelse skiftet ud.
Kommunerne fjerner flere børn fra deres forældre via tvangsadoption. Lolland Kommune fjerner flest. Kommunen tegner sig for 13 af i alt 58 afgørelser i en fire års periode.

Flere børn end tidligere bortadopteres med tvang

Lektor mener, at der i kommunerne er ved at ske en ændring i holdningen til tvangsadoption i de tunge børnesager.
Efterspørgslen på at få taget en coronatest stiger typisk, efter at der bliver meldt nye restriktioner ud. Ved flere testcentre har der mandag været timelange køer. (Arkivfoto).

Borgmestre vil have testproblemer løst

Blandt andet på den københavnske vestegn står borgere i kø i mange timer for at blive corona-testet. Borgmestre vil have øget testkapaciteten, så folk ikke opgiver at blive testet.
Flere og flere arbejdsløse på dagpenge må erkende, at de er kommet i den sure kø af langtidsledige.

10.000 mister snart dagpengene

Der er blevet flere langtidsledige under krisen. I dag er hver fjerde ledig blevet langtidsledig, og cirka 10.000 er tæt på at miste dagpengene. Jobcentrene står foran stor opgave.
Odsherred Kommune indfører firedages-uge for 300 administrative medarbejdere fra 1. september. (Arkiv)

Kommune giver ansatte fri hver fredag: Nu overvejer de at udvide ordning

Odsherred Kommune har gode erfaringer med firedages arbejdsuge.
(Arkiv)

Udbytteskandale kunne formentlig være undgået: Løsninger lå klar i årevis

Medarbejdere i Skat lagde advarsel efter advarsel om mulig svindel på bordet allerede i midt i 00erne
(Arkiv)

Ny rapport: Mere end halvdelen af eleverne i 9. klasse føler sig pressede

For 6 ud af 10 elever i 9. klasse giver tanker om fremtid og uddannelse anledning til bekymringer og pres. Det fortæller de selv i en ny stor rapport, der belyser, hvordan børn og unge oplever presset i skolen.

Voldsom stigning i antallet af flugtbilister – politiker vil skærpe straf

På et enkelt år er antallet af bilister, der enten flygter, undlader at standse eller undlader at yde hjælp ved et færdselsuheld næsten fordoblet.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har valgt at fjerne en omstridte rapport fra ministeriets hjemmeside,(Arkiv)

Minister fjerner omstridt integrationsrapport om social kontrol

Det understreger, at forskningsfriheden er særligt udfordret indenfor politiserede områder som integrationsfeltet, mener RUC-dekan.
Sundhedsstyrelsen har udsendt opdaterede retningslinjer for brug af værnemidler i sundheds- og ældresektoren. (Arkivfoto)

Chefer i København var for dårlige til at fortælle ansatte om coronaregler

En evaluering fra Københavns Kommune viser, at kommunen på visse områder ikke har været god nok til at fortælle medarbejderne om corona-reglerne. Det har øget risikoen for alvorlige fejl.
(Arkiv)

Forstander fyret: Overgreb, vold og selvmordsforsøg på kostskole

Kørt helt af sporet: En kostskole i Nordsjælland får nu massiv kritik for at have svigtet elever på skolen. Nu trues skolen med lukning.
Socialdemokratiske borgmesterkandidater i Ishøj Kommune. Fra venstre: Merete Amdisen, Ole Bjørstorp og Annelise Madsen.

Internt S-drama tager historisk drejning i Ishøj

Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S), har nu hele to udfordrere i kampen om at blive Socialdemokratiets borgmesterkandidat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.