Danish Crown i Ringsted er midlertidigt lukket på grund af covid-19. De syge hører under kommunens jobcenter, der nu fører alle samtaler med ledige og syge digitalt eller på telefon.

Corona-kommuner skruer op for digitale og telefoniske samtaler

I Ringsted foregår alle samtaler nu digitalt eller telefonisk for at forhindre smittespredning fra Covid-19 på slagteriet. Det sker også i de øvrige kommuner, der har for højt et smittetryk.
A-kasserne skal inden lørdag nå alle CV-samtaler med nyledige under coronakrisen. 3F's a-kasse er godt med, lyder det fra forretningsfører Eva Obdrup og a-kassesekretær Lene Lolk.

A-kasser: ‘Vi når det’

Inden lørdag skal der være afholdt CV-samtaler med alle nyledige i a-kasserne. 3F's a-kasse har en tredjedel flere ledige end sædvanligt, men er godt med, forsikrer forretningsfører Eva Obdrup.

88 kommuner har fået færre arbejdsløse

I sidste uge faldt ledigheden med over 3.000 på landsplan. Se udviklingen i din kommune over de seneste fire uger her.
(Arkiv) KL forventer snarlig bekendtgørelse om, at ledige igen kan indkaldes til fysiske samtaler på jobcentre og deltage fysisk i virksomhedstilbud. Dog indtil videre kun i Jylland og på Fyn.

Fysiske møder og virksomhedstilbud kan være på vej i Jylland og på Fyn

KL og organisationer venter ny bekendtgørelse i dag eller i morgen, hvor jobcentre vest for Storebælt åbner.
Digitale samtaler er ikke blot form. De kan bruges til at skabe mening i samtalerne for borgerne, lyder det fra arbejdsmarkedscheferne Lone Lollesgaard, Vesthimmerland, og Jannie Knudsen, Jammerbugt Kommune.

Frikommuneforsøg gav forspring i coronakrise

Sagsbehandlere i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner har i flere år holdt samtaler med arbejdsløse uden at mødes fysisk. Det var en stor fordel, da coronakrisen ramte, fortæller de to arbejdsmarkedschefer.
(Arkiv) Struer Kommune havde et spring fra 20 til 44 procent i ledighed fra slutningen af marts til slutningen i april.

Usikkert hvilke kommuner, der får størst stigning i ledighed under coronakrisen

En opgørelse over stigningen i arbejdsløsheden fra slutningen af marts til slutningen af april viser, at der i flere kommuner sker spring i ledighedstallene. Se, hvordan det er gået i din kommune.
Det er vanvittigt at sende jobparate ledige i 13 ugers virksomhedspraktik med 50.000 nyledige, lyder det fra næstformand i HK, Martin Rasmussen. Forslaget kommer fra landets seks største kommuner.

HK advarer mod at sende jobparate i 13 ugers virksomhedspraktik

'Helt grotesk', kalder HK's næstformand de seks største kommuners forslag om, at jobparate ledige i en overgang skal kunne henvises til tre gange så lange virksomhedsforløb. Beskæftigelseschef forstår bekymringen, men ønsker alligevel lempeligere vilkår.

Bøn til minister: Luk op for beskæftigelsesindsatsen nu

Arbejdsmarkedschef vil have Peter Hummelgaard til at ophæve suspension af beskæftigelsesindsats og rådighedskrav så hurtigt som muligt.
(Modelfoto) Psykisk sygdom er den diagnose, der fylder mest ved tildeling af førtidspension, viser nye tal fra Jobindsats.dk.

Knap halvdelen af førtidspensionerne gives til psykisk syge

En ny opgørelse i Jobindsats.dk viser, hvilke hoveddiagnoser der fører til førtidspension. Se tallene for din kommune her.
De mørkerøde kommuner har haft mere end 30 procents stigning i ledigheden mellem 9. og 29. marts.

Ledigheden er steget med fra 20 til 40 procent i kommunerne

Corona-arbejdsløsheden rammer skævt. Fra knap 20 procents stigning til Aalborg og Struer til op mod 40 procents stigning i andre kommuner - se din kommune her.
I HK er nyledigheden næsten firedoblet i forhold til samme periode sidste år.

Ufaglærte rammes hårdest af fyringer

I alt var der knap 23.000 nye ledige i uge 12, da coronakrisen for alvor slog igennem. Den største gruppe er ufaglærte, viser tal fra a-kasserne.
(Arkiv) Der er brug for flere folk i detailhandlen på grund af travlhed, men også når medarbejdere bliver smittet med covid-19.

Jobcentre vil hjælpe detailbranchen

Selvom de ledige ikke skal stå til rådighed for job, ringer flere kommuner til borgere, der kan være interesseret i ledige job i detailbranchen og i plejesektoren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.