(Arkiv) Medlemmer af HK Kommunal har mange forskellige uddannelser bag sig. Hele 13 procent af de ansatte i jobcentrene på HK's overenskomst har en lang videregående uddannelse, fortæller Mads Samsing, næstformand.

Mere end hver anden er på HK overenskomst i jobcentrene

'Der er mange veje ind', siger Mads Samsing, næstformand i HK Kommunal. Langt fra alle på HK-Overenskomst er nemlig uddannet kontorassistent.

Stigning til førtidspensionister i 2020 er skævt fordelt

Mens Hørsholm, København og Aalborg forventer stigninger på mellem 20 og 25 procent i udgifter til førtidspensionister, budgetterer Ringkjøbing-Skjern Kommune med et fald på knap fem procent.
(Arkiv) Sagsbehandlere fra beskæftigelsesområdet tager i flere kommuner fat i sygemeldte, når de er i genoptræning. Det gør overgangen hurtigere til job.

Samarbejde på tværs af forvaltninger får syge hurtigere i arbejde

Ti kommuner arbejder tæt sammen på tværs af sundheds- og beskæftigelsesområdet. Et nyt inspirationskatalog fra Social- og Indenrigsministeriet til kommunerne viser hvordan.
Endemålet for socialpolitikken skal ikke altid være beskæftigelse, skriver social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

Professor: Minister lægger op til paradigmeskifte i social- og beskæftigelsespolitikken

I en kronik i Altinget blæser Astrid Krag til et ideologisk opgør med den borgerlige socialpolitiks dogme om, at beskæftigelse altid er endemålet for socialt udsatte. Hun har helt andre planer.
(Arkiv) Sagsbehandlere på jobcentrene har i gennemsnit fået færre sager på deres bord. Det er især nogle grupper af ledige, der er prioriteret i de enkelte kommuner.

To trediedele af kommunernes jobcentre har betydeligt færre sager pr. sagsbehandler

Både Socialrådgiverne og HK bekræfter udviklingen. HK Kommunal frygter dog, at området igen vil blive ramt af besparelser.

Fakta: Flygtninges beskæftigelse er steget til det dobbelte siden 2016

Se her, hvor hvor mange flygtninge, der i din kommuner er kommet i arbejde siden 2016. Både antal og andel er opgjort. 
(Arkiv) Thisted Kommune skal i retten og forsvare overvågning af en sygemeldt, der førte til ophør af dagpenge.

Kommune overvågede mand på Facebook: Nu afgøres sagen i retten

Thisted Kommune tjekkede den sygemeldte Torben Hedegaards Facebook-profil - og stoppede derefter hans sygedagpenge. Nu skal retten afgøre, om kommunen må det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.