En skandalesag på socialområdet i Gulborgsund bliver ved med at trække tråde. Byrådet med borgmester John Brædder i spidsen har brugt meget krudt på sagen.

Fyringer i kølvand på skandale

Efter skandalesag i Guldborgsund Kommune er tre sagsbehandlere blevet fyret. HK Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening er 'nysgerrige på', om fyringerne skyldes, at de tre sagsbehandlere har ytret sig kritisk.
Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) glæder sig over, at Holbæk nu har lagt linjen for frihedsforsøget 'Børnenes Skole'.

‘Hegnpæle’ klar til frihedsforsøg på skoleområdet

I august begynder frikommuneforsøg inden for skoleområdet. I Holbæk har kommunalbestyrelsen nu opstillet mål, retning og ganske få 'hegnspæle' for kommunens frihedsforsøg.
Seks byrådskolleger vil have den tidligere forstander for skandaleramte Havregården Kostskole til at forlade særligt udvalg, som håndterer tvangsfjernelser.

Fyret forstander fortsætter sit byrådsarbejde

Morten Ulrik Jørgensen er fyret som forstander for skandaleramte Havregården Kostskole. Nu kritiseres han for at fortsætte som formand for særligt byrådsudvalg, der håndterer tvangsfjernelser.
Hvordan er kommunens forhold til Nemlig.com eller dets moderselskab Intervare? Det spørgsmål rejser flere lokalpolitikere.

Kommuner sætter fokus på Nemlig.com og Intervare

I mange kommuner sætter man nu spot på kommunens eventuelle indkøb fra Nemlig.com eller dets moderselskab Intervare. Flere kommuner holder øje med, hvad en undersøgelse iværksat af Københavns Kommune viser.
Byrådsmedlem Mette Jorsø (RV) - til venstre - og borgmester Marie Stærke (S) er uenige om et gavekort til alle ansatte i kommunen.

Kommune på vej med gavekort på 1.000 kroner til alle ansatte

Et flertal i en kommunes økonomiudvalg har bestemt, at alle medarbejderne i kommunen skal have et gavekort på 1.000 kr. i forbindelse med genåbningen. Gavekortet til oplevelser møder kritik.
Uddrag fra den to siders annonce fra Odense Kommune, som vækker debat. Annoncen blev bragt 17. april i ni aviser.

Stadsdirektør påtager sig skyld for omstridt annonce

En annonce med politiske undertoner fører til kraftig kritik af borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i Odense. Nu er stadsdirektøren rykket ud med en beklagelse, men sagen stopper ikke her.
Byggegrunde går som varmt brød i de store sommerhusområder i Skagen, Løkken, Rørvig og Sjællands Odde. Byggegrunden her i Stubbekøbing.

Travlhed i kommunernes byggeteams: Salget af byggegrunde er fordoblet

Kommunernes byggeteams har travlt. Blandt andet fordi salget af byggegrunde er mere end fordoblet, og rigtig mange borgere laver selvbyg. Se kommunerne med flest solgte byggegrund og udviklingen i din region her.
De to socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen (til venstre) og Hans Stavnsager siger, at de helt bevidst satser meget på at gøre deres områder til kulturkommuner.

De dannede bor på Fyn

Odense og tre andre fynske kommuner ligger i top ti over kommuner med en stor andel af højtuddannede og kulturfolk. 'Vi er trætte af, at københavnere tror, vi er bonderøve, når vi faktisk på nogle strækninger er kulturelt foran hovedstaden,' siger fynsk borgmester.
Det bliver hilst velkommen af borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i Holbæk, at kommunen nu også bliver sat fri i forhold til nationale test.

To kommuner kan bryde ministermur

To kommuner får nu mulighed for ikke at afholde nationale test i skolerne. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har ellers trods massivt pres fra flere byråd fastholdt, at kommunerne skal sende eleverne gennem test.
Et typisk boligsalg genererer over 200.000 kr. ekstra omsætning, som den nye ejer poster i huset, lyder det fra ejendomsmæglerfirmaet home.

Stiger hussalget også med rekordfart i din kommune?

I 96 kommuner er der solgt flere huse end forrige år, og det samlede salg af huse på landsplan er steget med hele 86 procent. Det skaber lokal omsætning i en krisetid. Se udviklingen i hussalget i din kommune her.
Tre kommuner tæt på København oplever den største fremgang i flytninger. I det hele taget sætter danskerne rekord i flytninger.

I hvilke kommuner flytter folk mest? Få overblik her

Flytter mange mennesker til, fra eller internt i din kommune? Få overblikket her. Generelt set satte danskerne flytterekord i 2020. Og hver femte forudser, at den står på flytning i år.
Byråds- og folketingsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel (K) stiller nu spørgsmål til indenrigsministeren om lovligheden af nyt kodeks i Greve.

Ophedet debat om kommunes facebookside

Bliver ytringsfriheden brudt? Det og andre spørgsmål giver varm debat blandt lokalpolitikere i Greve. Baggrunden er, at et flertal i Økonomiudvalget har besluttet, at byrådsmedlemmer samt kandidater til KV21 ikke må ytre sig på kommunens facebookside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.