Redaktør af NB-Økonomi Arne Ullum er for sin afslørende journalistik nomineret til Anders Bording Journalistprisen.

NB-Økonomi er med i finalen om fornem hæderspris

Fra vores egen verden: NB-Økonomi og redaktør Arne Ullum er med i finalen om en fornem pris for bemærkelsesværdig journalistik. Tidligere i år afslørede han under forhandlinger om den vigtige reform af systemet for udligning, at regeringen fremlagde misvisende tal.
To beboere ønsker ikke at flytte fra det omdiskuterede ældrecenter Havbakken i Hjørring. Nu opsiger kommunen dem og river centret ned.

Beboere nægter at flytte fra plejehjem: Nu river kommunen det ned

Byrådet i Hjørring har bestemt, at omdiskuteret ældrecenter nu skal rives ned. Kommunen vil ikke betale 6,6 mio. kr. om året, for at to beboere kan blive på ældrecentret. Den ene af beboerne nægter at flytte.
"Jeg har tænkt over, at vi har pillet noget stress ud af arbejdsdagen, og der er også forsvundet stress fra folks privatliv i den periode, hvor en stor del af landet var lukket ned," fortæller seniordirektør i Kolding Kommune Annette Lund til JydskeVestkysten.

Sygefraværet faldt stik mod forventning

Forventingen var, at flere sosu'er og sygeplejersker ville melde sig syge under coronaepidemien i foråret. Men det gik stik modsat i Kolding Kommune. Mindre stress og bedre hygiejne kan være kan være årsager til fald i sygefravær.
"Jeg er selvfølgelig rigtig ked af, at vi ikke skal fortsætte Lær Dansk, fordi jeg er glad for konceptet. Det kan jo bekymre en, for det er en lidt usikker situation at stå i for alle," siger lederen af Lær Dansk i Ringkøbing-Skjern Susanne Bregendahl til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Nu lukker Dansk Flygtningehjælp sine sprogcentre

11 kommuner skal til at se sig om efter en ny udbyder af danskundervisning til flygtninge og andre udlændinge. Dansk Flygtningehjælp lukker sine sprogskoler i løbet af halvandet år.
Når minimumsnormeringerne indfases skal det også bruges til et fagligt løft. Det mener formand for Pædagogisk Sektor i FOA Kim Henriksen.

FOA: Kommunerne bør firdoble andelen af pædagogiske assistenter

Kommunerne får i år 500 mio. kr. til at at indfase minimumsnormeringer. Det bør bruges til at give børnehaverne et fagligt løft, mener FOA og opfordrer kommunerne til at ansætte langt flere pædagogiske assistenter.
Hillerød Kommune fremrykker nu blandt andet etableringen af en golfbane i nordsjællandske Favrholm.

Kommuner investerer kraftigt i byggeri

Kommunerne fremrykker i stor stil investeringer i bygge- og anlægsopgaver. I går sagde byrådene i Hillerød og Aarhus ja til ekstraordinære investeringer.
Kommunaldirektør i Gribskov Kommune Sascha Volmer Sørensen vil ikke gisne om, hvordan corona-krisen påvirker kommunekassen i 2020. Økonomidirektør i Randers Lars Sønderby vurderer, at nettoeffekten af corona bliver et minus i Randers.

Corona giver både plusser og minusser for kommunekassen

Coronakrisen påfører kommunerne en masse ekstra udgifter, viser rundspørge. To økonomichefer vurderer, at kommunerne står med en ekstraregning, når regnskabet for krisen gøres op. Tre andre chefer synes, det er for tidligt at gisne om nettoeffekten.
Hvis man ser på regeringens samlede politik inklusive udligning, så står 81 kommuner til at komme ud med et økonomisk plus i 2025 ifølge ny analyse.

Tænketank: Næsten alle kommuner vinder på regeringens politik

Der lyder kraftig kritik af regeringens udspil til udligning. Men ifølge en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd står så mange som 81 kommuner til at få en gevinst, hvis man ser på regeringens samlede politik. Borgmester kalder analysen ’enorm useriøs’.
Det virker som om, regeringen har lagt røgslør ud i sine informationer om reformudspillet. Og nu uklædeligt lader embedsmændene tage øretæverne for det. Det mener den socialdemokratiske borgmester i Hjørring, Arne Boelt.

S-borgmester: Uklædeligt at regeringen lader embedsmænd tage øretæverne

Det er ikke rart at se på, at embedsmændene får 'lov at stege' i regeringens kritisable håndtering af udspillet til reform af udligning. Det mener den socialdemokratiske borgmester i Hjørring.
Tre ud af fire borgmestre i rundspørget synes, de har fået mangelfuld information af regeringen om udspillet til ny udligning.

Borgmestre kritiserer regeringen skarpt for ringe information

Borgmestre kritiserer i ny måling skarpt regeringen for at være for dårlig til at informere om sit udspil til udligningsreform. Kritikken kommer også fra S-borgmestre.
Gentoftes borgmester Hans Toft (K) må nu kigge endnu længere efter penge til service og velfærd i kommunen, hvis regeringens forslag til udligningsreform bliver gennemført.

‘Jeg har i mine 27 år som borgmester aldrig oplevet et mere manipulerende spin’

Gentoftes borgmester Hans Toft (K) er rasende over, at regeringen har skjult oplysninger i de vigtigste tal. 'Jeg har i mine 27 år som borgmester aldrig oplevet et mere manipulerende spin end dette, og nu har vi så fået vores værste anelser bekræftet,' udtaler Hans Toft.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.