Røde tagsten "i fin form" er noget af det, som man med en ny intern byttebørs håber at få genbrugt i Skanderborg Kommune.

Flere kommuner sætter genbrug i system

Flere og flere kommuner får sig en intern børs, hvor man sætter genbrug af for eksempel byggematerialer eller møbler i system. Senest har Skanderborg Kommune oprettet en ordning, så interesserede institutioner kan overtage brugte ting.
Forældre kræver, at de igen kan aflevere deres børn indenfor, når corona-pandemien er overstået. På den baggrund må Familieudvalg nu droppe plan.

Aflevering og afhentning af børn skaber splid

Forældre vil ikke finde sig i - efter coronapandemien - at skulle aflevere små børn på en parkeringsplads eller andre steder i det fri. Lokalpolitikeres plan om at gøre 'ude-aflevering' permanent ser ud til at falde.
Tre fynske byrådsmedlemmer og frafaldne DF'ereer gået sammen i partiet De Lokalnationale. Det er fra venstre Carsten Kudsk, Nyborg, Christel Gall, Odense, og Betina S. Christiansen, Assens.

Frafaldne DF’ere stifter partiet De Lokalnationale

Et nyt parti bestående af frafaldne DF'ere er ved at blive etableret. Foreløbig er fire lokalpolitikere fra Fyn gået over til De Lokalnationale. Tvivlsomt om partiet vinder byrådspladser ved KV21, vurderer professor.
Det vil sætte al udvikling i kommunen i stå, hvis alle store beslutninger skal til folkeafstemning lokalt, mener byrådsmedlem Kim Sunesen (V).

Byrådsmedlem: Lokale afstemninger er ‘populisme i sin værste form’

Det er en dårlig idé at lave lokale folkeafstemninger om større sager. Det er populisme og kan sætte al udvikling i stå, mener byrådsmedlem fra Venstre.
De her kvinder kan blive nyvalgte borgmestre ved kommunalvalget. Fra venstre er der Ellen Trane Nørby (V) i Svendborg, Sophie Hæstorp Andersen (S) i København og Merete Amdisen (S) i Ishøj.

Prognose: Flere kvinder bliver borgmestre

NB-Kommunes læsere er enige: Flere kvinder kommer til at sætte sig i en borgmesterstol efter kommunalvalget i november. Og én eller flere borgmestre må regne med at blive beskyldt for sexchikane op til KV21.

Kan du spå om kommunerne i 2021?

NYTÅRSQUIZ - Hvor mange borgmesterposter erobres af kvinder ved KV21? Kommer ansatte i kommunerne til at strejke? Hvor mange kommuner får lavet en klimahandlingsplan? Kom med dine bud i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommunale Danmark i 2021.
I sommer blev plejecentret Kongsgården i Aarhus Kommune og beboeren Else landskendt, da TV 2 afslørede graverende plejesvigt i dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden".

Aarhus reorganiserer ældreplejen efter skandale

Byrådet i Aarhus har besluttet sig for at reorganisere ældreplejen, og der bliver nedsat en styregruppe med repræsentanter for ansatte og pårørende. Det sker i kølvandet på afsløringen af ydmygende plejesvigt.
Socialdemokratiets spidskandidat til borgmesterposten i Ishøj Merete Amdisen og partiet lokalt har været ude i et sandt stormvej.

Balladen i Ishøj kræver ekstern mægling

Der skal ekstern mægling til for at forlige parterne i Socialdemokratiet i Ishøj Kommune, hvor der har været maratonmøder med voldsomme beskyldninger. 'Vi skal have noget hjælp, så vi kan koncentrere os om at diskutere politik,' siger den nye topkandidat til borgmesterposten.
Kommunale vagter skal fremover kunne stikke folk en bøde, hvis de smider affald fra sig. Det mener to borgmestre i København. Fotoet er fra hovedstaden, hvor der i sommer var store problemer med henkastet affald og larm til langt ud på natten.

Kommunale tryghedsvagter er på vej

København og nok også andre kommuner vil gerne bruge den nye politiaftales mulighed for at oprette et korps af kommunale 'tryghedsvagter'. De skal ifølge overborgmester sættes ind mod svinemikler og festaber og kunne udstede bøder.
Omsorgs-medarbejdere i det offentlige - blandt andre sosu'er og sygeplejersker - forventer, at de kan få en mærkbar fremgang i løn- og arbejdsvilkår. Og vi har krav nok, oplyser Mona Striib, som er formand for Forhandlingsfællesskabet og FOA.

Trods corona: Nu vil offentligt ansatte påskønnes

Tirsdag lød startskuddet til forhandlinger om overenskomster for alle offentlige ansatte. Selvom økonomien er i corona-knæ, vil fagbevægelsen have forbedringer for blandt andre sosu'er og sygeplejersker, siger topfigur.
Kun hver tredje socialt udsatte i København bruger rent faktisk det sociale frikort, selvom de har fået det bevilget.

Udsatte har tjent næsten tre mio. kr. på det sociale frikort

Udsatte i hovedstaden har fået 2,8 mio. kr. udbetalt skattefrit og uden at blive modregnet i deres ydelser. Det er en succes, mener borgmester, der dog sender en bøn til social- og indenrigsminister Astrid Krag.
"Jeg kan være bekymret for, at tvangsbortadoption bliver en måde for kommunerne at sløjfe udgifter," siger Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper til Berlingske.

Frygt for at kommuner vil gennemtvinge adoptioner for at spare

Flere politikere og eksperter er bekymret for, at kommuner vil gøre bortadoptioner med tvang til en spareøvelse. Plejefamilier fortæller, at de føler sig presset til at adoptere deres plejebørn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.